WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Maluszek, super ze z córeczką wszystko ok, uspokojona jesteś.

Mamtu witaj pononie na forum, swietnie ze zadowolona z efektów, no i juz masz te wszystko posprzatane, ja dopiero zabieram sie w tym tygodniu za generalne porzadki, mąż wziął urlop i mi pomoże.
Rozumiem, że skoro tak świetnie się czujesz to widzimy się w środę na spotkaniu.

Dorotti, niestety tak dobrze nie jest z tym urlopem :) Chociaż też moglabym sie chcętnie z Tobą podzielić. Mam zaległe 5 dni z 2012, 27 dni z 2013 i 27 dni z 2014 będzie jeszcze, no i dodkowozawsze można skorzystać ze 188, czyli 2 dni opieki na dziecko, z tym że to się akurat nie kumuluje i nie przechodzi.

Moje jedno było smoczkowe a drugie wcale, wiec to zależy od dziecka.

A z tym piaskiem to nie słyszałam, ale po pierwszym porodzie dostałam na brzuch worek z lodem - to był luksus :)

Duchota straszna na dworzu.

Hej dziewczyny :)

W piątek w Tesco kupiłam płyny do prania Lovela 1,5 l za 22 zł, trochę taniej niż wszędzie gdzie widziałam.

My aktualnie jesteśmy na etapie "wicia gniazda" pełną parą, zakupy, skręcanie mebli, łóżeczka itp.

Mam pytanko, a propo położnej... wg nie wiem jak ugryźć ten temat, bo zameldowana jestem na Starówce, mieszkam na Stogach... więc gdzie i kiedy mam wybrać tę położną i czy muszę się udać do niej na jakieś spotkanie jeszcze przed porodem?

Z góry bardzo dziękuję za informacje :)

Maluszek super, ze u malutkiej wszystko dobrze :)

i ja myslę, ze waga jest bardzo dobra i wcale nie za duża, moja Młoda w 33 tyg. ważyła 1848 i lekarz powiedział, że jest z tych mniejszych raczej - także nos do góry :)

Dorotii trzeba było powiedzieć, żeby się bujali ;/

Maluszek, cieszę się, że wizyta wreszcie Cię uspokoiła i że dowiedziałaś się więcej niż zwykle. Pewnie, gdyby każda tak wyglądała, to byłabyś dużo spokojniejsza. :) Dobrze, że Malutka jest zdrowa i że serduszko wygląda jak należy. Super! :)

Mamtu jak się cieszę,że wróciłaś,bo już się martwiłam,że tak ucichłaś;)Boże i pełen szacun za tą energię,którą tak dobrze sporzytkowałaś i tyle zrobiłaś;)

Dziewczyny jestem już po wizycie.Malutka zdrowa;))))))))))nawet te plamki z serduszka zniknęły;)Pani doktor potwierdziła,że to na 100%dziewczynka.
Kruszyna moja waży 1889g i pani doktor powiedziała,że jest to prawidłowa waga jak na ten tydzień ciąży.Choć wiem,że jak za tydzień pójdę na wizytę do mojej gignki to się znowu przerazi,że mała jest taka duża i znowu się nasłucham;/Ta mi dziś powiedziała,że jest wszystko dobrze i nie mam się martwić wagą więć się nie martwie choć chyba kruszyna jest naprawdę spora.

Okazało się,że mam dwa łożyska tzn. dwupłatowe i po porodzie trzeba sprawdzić czy całe łożysko się "urodziło''.Niby nie jest to źle,ale nie wiem co to oznacza,że mam dwa.Zapytam swojej ginki dokładnie na wizycie za tydzień.

Parówa straszna na dworzu a w moim PKS-ie to myśłam,że padne taki zaduch.Cała mokra wróciłam do domu.Nie wiem co ze mną jest nie tak,że odrazu się robie cała mokra;/

No to się rozpisałam;)

U nas też nadal brak imienia i nawet mi się już myśleć nie chce o tym...

mamtu mój mąż byłby zachwycony!!
Tadeusz to jeden z jego typów, zaraz obok Mieczysława, Kazimierza i takich tam ;/ ja niestety nie chce takiego imienia. Ja chce Maurycego a wczoraj jeszcze babcie na mnie wsiadły że nie będą wnuka Maurycego odwiedzać i tylko mnie wkurzyli wszyscy!

Prawdopodobnie będzie Tadeusz, ale to na razie tylko plan. ;)

Mamtu a jaki macie typ ? pochwal się :)

Dorotiii, imię jest w fazie 'akceptacji'. Pewnie dopiero, kiedy zobaczymy Nowego, będziemy na 100% pewni czy pasuje, więc na razie kwestii wyboru imienia nie traktujemy jako priorytet.

A Dominik II, albo Dominik Junior to wcale niegłupi pomysł. ;) Jest taka książka dla dzieci "Jaśki", gdzie wszyscy synowie mają na imię Jan, a jest ich sześciu czy siedmiu chyba. :)

Dorotii dzięki za namiar - właśnie czegoś takiego szukam :)

Aga co tam się podziało ?

Mamtu fajnie, ze juz po remoncie, teraz to w sumie najprzyjemniejsze zostało :) no widzę, ze ruszyłaś z kopyta i jak nic nie miałaś, tak teraz już jesteś na starcie gotowa :D
wiesz co, ja dzisiaj stwierdziłam, ze też się czuję lepiej niż na pewno w 6 czy 7 miesiącu, więc mam nadzieję, że tak mi już zostanie ;) drobne dolegliwości staram się odstawiać w kąt ;)

mi się wydaje, ze dzieci w pewnym wieku zaczynają się różnych rzeczy bać - Młody jak do tej pory był szałaput, wszędzie właził, niczego się nie bał, tak ostatnio zrobił się uważniejszy trochę, tak jakby zdawał sobie sprawę, że pewne sytuacje mogą być niebezpieczne i trzeba uważać :)

co do czapeczki to u nas Młody miał pierwszej doby założoną, a potem już nie nakładałam w ogóle

mamtu a u was już "NOWY" zostaje czy macie jakieś imię? :)

U nas nie ma imienia i nie zanosi się że będzie jakikolwiek kompromis. Już ostatnio z bezsilności powiedziałam że najwyżej będzie drugi Dominik. Nigdy nie słyszałam żeby ktoś miał dwójkę dzieci o tym samym imieniu ale chyba zabronione to nie jest ;p

Ja czapki nie wkładałam - dopiero na wyjścia, ale może faktycznie miejsca dużo nie zajmuje więc może lepiej wziąć niż się stresować że się nie ma.

Co do wora z piaskiem to ponoć to rarytas i nie w każdym szpitalu dają. A pomaga on obkurczać macicę i właśnie powoduje że wylatuje z ciebie to całe świństwo więc pomimo tego że jest to tragiczne uczucie to lepiej go mieć niż nie mieć/

Sonia, w sumie nie wiem czy będzie potrzeba zakładania, ale wolę mieć niż nie mieć. Ja raczej z tych matek, co to nie przegrzewają dzieci, ale nigdy nie wiadomo czy Nowy nie będzie potrzebował 'nagrzewania' z jakiegoś powodu i wtedy nie wyobrażam sobie nie mieć czapki w zanadrzu.

Mamtu no właśnie to mnie dziwiło bo jak ja urodziłam to na zaspie było mega gorąco na tych salach i wszystkie dzieci takie opatulone a mój leżał tylko w kaftaniku, skarpetkach i ze mną pod kołdrą....

pewnie przejdzie.
ostatnio przylazla do lozka, wdrapala sie i pijac mleko zarzadala zeby jej czytac ksiazke ktora zostawila w swoim pokoju, jak jej kazalam po nia isc sama to oswiadczyla ze ja mam, a jak zapytalam dlaczego to dostalam odpowiedz ze boi sie psa.
umieram z glodu, dobrze ze lunch jest za 20 min.

Właśnie mówiłam dziewczynom ostatnio na spotkaniu o tym worku z piaskiem po cesarce to mi wierzyć nie chciały :P

Dorotii dobrze, że kotka jest pod dobrą opieką.

A ja sobie kupiłam dwa ciacha w tym dekerze z myślą, że jedno będzie na jutro i co....oczywiście oba wciągnęłam.

Sonia, nie wiem. Wszystkie dzieci nosiły, więc Młody też. ;) To chyba ma związek z utratą ciepła przez głowę u takiego noworodka, ale ręki nie dam sobie uciąć. W sumie te dzieci leżą całe ubrane i owinięte w rożki / kocyki, więc dziwne byłoby, gdyby miały mieć przy tym gołe główki.

Mamtu a po co czapeczka w szpitalu?

Co do smoczka to też widziałam mamusie antysmoczkowe, które się chwaliły, że ich dzieci smoka nie używają za to były usypiane na butli co moim skromnym zdaniem dla zębów jeszcze gorzej....

Dorotii, Ksawery to jeszcze przez parę dni przeżywał, że zwierzątka karmił i też mi się bardzo ten park podobał. Ale mój Ksawery to w ogóle mam wrażenie, że niczego się nie boi.

Mamtu super, że już na finishu i brudną robotę macie za sobą. Podziwiam Cię z tym sprzątaniem. Ja mam coraz mniej sił więc w 9 m-cu jak mój R przyjedzie to chyba padnę i już z kanapy nie wstanę :)

Mamtu, pewnie tak. Kołyszesz Go jak sie ruszasz i pewnie spokojnie przesypia większosć dnia:)

Marta, mi akurat Nowy daje ostatnio trochę odetchnąć i rusza się zdecydowanie mniej. Ale może to dlatego, że jego matka rusza się zdecydowanie więcej i nie ma tyle czasu na 'kontemplację' każdego kopniaka? :P

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...