WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Sonia smaku narobiła :P ale ja liczę na ciacho w środę :D

Dorotiii, u nas na razie na zębach i alergii sie skończyło. Alergia jedzeniowa co prawda. Za duzo dostawał kurczaka. No i teraz przygotowuje mu jakieś papki np z ryb albo ostatnio dostał twaróg biały i troche śmietany.
No i wszystko musi być miękkie, bo inaczej przez zęby nie zje.

Sonia, ale ciasto obojętne skąd to bym wciągnęła:)

Dorotii mam nadzieje, że Twojej kotce się poprawi. Fajnie, że udało się odpocząć na urlopie.

Aga, Mamtu - już po remontach?

Ja smoczek zaczęłam używać gdzieś jak Ksawery miał tydzień. Też za bardzo nie chciał, wypluwał ale walczyłam z nim bo miałam dosyć jego ryku non stop. ;) Butelek w szpitalu nie używałam bo rodziłam na zaspie. Tam nie pozwalają tylko nalegają na strzykawki.

Ja mam oczy na zapałkach, ale byłam w dekerze i kupiłam sobie 2 ciastka do kawy i zaraz będę sobie poprawiać humor :)

Mój kot też tak ma i co ciekawe od początku ciąży - mojej... może koty tak na ciążę reagują?? bo są różne reakcje, znajomej koleżanka musiała oddać kota bo się go po prostu zaczęła bać, np. wychodziła z łazienki a kot się nagle na nią rzucał z pazurami :/
Dla mnie np mój kot wygląda na kota z depresją, został "wywalony" z sypialni (całe życie ze mną spał w łóżku, a od ślubu z nami, zatem 9m-cy to trochę mało by kot się oduczył spać w pokoju w którym będzie dzieciątko...), od początku mojej ciąży - kot wymiotuje codziennie (teraz juz nie wymiotuje ale ma takie kocie pompowanie wymiotne), nie je tzn nie gryzie, tylko mokre wylizuje, nie myje się (w piątek kupiłam szampon i go wykapałam - ale ten szampon na sucho i tak było ciężko), stał się potulny i taki milusi jak zabawka - a zawsze był kotem z charakterem takim niedotykalskim i pieszczoty tylko wtedy jak on chciał ;) jak kilka miesięcy temu schudła tak do tej pory kości an wierzchu :/

A ja rano do Was napisałam, później za Mżonkiem zamknęłam, zjadłam śniadanko i ok 9:00 poszłam w kimę :P

nawet nie wiem co dostała za antybiotyk ;/ teraz mąż z nią znów pojechał i kazałam mu dopilnować żeby znów ją porządnie zbadali... kurde strasznie się martwię. Postaram się dowiedzieć co dostaje to może faktycznie ten sam antybiotyk co u Agi kota i może on powoduje brak apetytu.
A marta twojemu kociakowi co dolega? to ciągle ten ząb czy dziąsło co pisałaś czy coś nowego się mu przyplątało?

Dorotiii, nasz kot miał kilka lat temu właśnie latem taki stan i dostawał zastrzyki codziennie przez kilka dni. A tak to przelewał sie przez ręce:( Koszmarny widok. A tabletki mało pomagały.
Po zastrzykach zobaczysz, że szybko dojdzie do siebie:)

Dorotiii, co powiedział weterynarz? Mam nadzieje, że z kotką już lepiej.
Ja po ostatniej wizycie u weta teraz chodze za kotem i podtykam mu wode i żarełko, tak sie o niego martwie.

Ania83, zakupy kosmetyczno-medyczne robiłam w doz.pl (Mamtu kiedyś poleciła i ja jestem zadowolona). Pieluszek tetrowych jeszcze nie mam, bo jakoś nie mogę trafić natakie które by mnie satysfakcjonowały z grubością i ceną;) Smoczki i butelki dostałam, więc tu nie pomogę.
Na doz.pl nie płacisz za wysyłke, bo odbierasz w jednej z aptek. No i ceny na doz.pl też są atrakcyjne:)

Dorotiii, a co to za antybiotyk? Nasza kotka ostatnio brała Loxicom - było dokładnie tak samo, nie jadła schudła, była apatyczna. Odstawiłam jej go, no i po 3 dniach coś się ruszyło i potem było już ok.

Resztę napiszę później, bo nie dość, że nie mam siły po wczorajszych ekscesach, które nas spotkały to jeszcze muszę zaraz wychodzić :/.

no z kotem do końca nie wiadomo - miał robioną morfologię i bardzo możliwe że to silna infekcja. Po antybiotyku gorączka spadła ale dalej ona nic nie je a jest naprawdę mała i chuda :( dzisiaj mąż z nią znów na zastrzyki jedzie więc mu powiem żeby jeszcze raz ją porządnie zbadali.

Pod namiot jeździmy za Kościerzynę nad jezioro Strupino - uwielbiamy to miejsce. Tam jest tylko leśne pole namiotowe - więc brak jakiejkolwiek infrastruktury, ale to akurat nam pasuje. Do tego pole jest wzdłuż jeziora i każdy ma swoją zatoczkę i zejście do jeziora. Naprawdę przecudne miejsce :)

no to ja pobiłam wszystkich ze spaniem, bo wstałam pół godziny temu:) tyle że w nocy chyba z trzy razy do łazienki wstawałam, co uważam jest już przegięciem ze strony mojego pęcherza... u mnie też pada i ogólnie wygląda za oknem "do d*py", a tu trzeba by za jakiś czas psa przewietrzyć i do warzywniaka się wybrać.... chciałam dziś jechać do Klifu po jakieś ciuszki dla synka kuzynki, których odwiedzam jutro lub w czwartek, ale chyba jednak mi sie nie chce jechać w deszczu, no chyba że się przetrze. A mam pytanie: gdzie zaopatrywałyście sie w wyprawkę, tzn. nie chodzi mi o ubranka i meble, tylko o rzeczy w rodzaju smoczki, pieluszki tetrowe, maści do pupy itp. Macie może jakis sprawdzony sklep, gdzie można by kupić takie rzeczy za przyzwoitą cenę, a jednoczesnie dobrej jakości (no i ładne:))....?

Dorotii fajnie, że urlop się udał :) a jak kot ? co mu dolega ? mam nadzieję, że już lepiej ?

Dorotii a gdzie jeździcie pod namiot ?

hej hej to i ja powróciłam :)
wróciliśmy w sobotę i to pędziliśmy do domu bo kota mam chorego i się strasznie martwiłam ;/ coś te nasze forumowe koty ostatnio na zdrówku podupadły bo co chwilę ktoś coś piszę że coś nie gra. Moja kotka nie je od czwartku i co najgorsza nie pije.

Ja już w pracy i jak to po urlopie trochę meksyk ale do końca dnia mam nadzieję ogarnąć. Ciężko było dzisiaj wstać ;/ jednak na urlopie to tak do 9 spałam a tu dzisiaj budzik o 7 się odezwał.

Arabelka to ty już cała gotowa jak nawet torbę masz spakowaną! zazdroszczę trochę bo ja nie mam co do torby włożyć póki co, ale obiecałam sobie że w tym tygodniu zdecydujemy co z łóżeczkiem - komu kupujemy i jakie a sierpień sobie daję na przegląd ciuszków i dokupienie czego brakuje.
Ja miałam smoczek przez przypadek - mąż miał przynieść szczotkę do włosów do szpitala i przyniósł całe opakowanie i tam był jakiś smoczek i nam się przydał. Tym razem wezmę już świadomie. Butli nie biorę bo jak trzeba będzie to strzykawą będę walczyć.
Ja wczoraj też w jeziorku popływałam i też uważam że rewelacja! widziałam że zapowiadają mega upały niedugo i chcemy jeszcze pod namiot nad jeziorko wyskoczyć więc mam nadzieję że jeszcze sobie popływam.

Aga jak tam pomalowane wszystko? przenosisz się do siebie?

maluszek daj znać po badaniu

mloda tez jest jakas przytlumiona, ale poszla do zlobka, goraczki nie ma, stawiam na zeby albo brzuch albo brzuch od zebow, blisko jestem to odbiore jakby co, a szef mnie z pracy wyrzuci

cześć dziewczyny
ja się delektuję spaniem, a jak ;) dziś do 8:30 :)
dobrze,że pada od razu lepiej.
Maluszek powodzenia na wizycie.
Sonia oby to tylko zęby były.
Ja też mam miękki rożek. Generalnie rożka używałam krótko, bo Maks talent do odkopywania nzbył bardzo szybko :)
smoczka i butelek nie miałam , teraz zabieram. Maks akurat i okazał się niesmoczkowy, w ogóle nie chciał.

A my sobie wcinamy płatki i śpiewamy "Jagódki" ;)

miłego dnia :)

Arabelka w szpitalach mają butelki także jak nie masz fisia, ze muszą być koniecznie te, a nie inne, to nie musisz brać ;)
Smoczek miałam, ale przez pierwsze dni w szpitalu, a potem w domu nie używaliśmy. Chyba po tygodniu zaszła taka potrzeba ;) ale tym razem też biorę na wszelki

Lepa to jesteś w raju :)

Maluszek nic się nie denerwuj, bedzie dobrze !!!

Sonia zdrówka dla Ksawerego, oby to były tylko zeby!

A ja się w końcu wyspałam, Młody przywędrował do mnie dopiero o 8.30 :)
pogoda dzisiaj pod psem, że tak powiem ;/ deszcz, mam nadzieję, ze się jednak za jakiś czas rozpogodzi, bo chyba zwariuję z Młodym przez cały dzień w domu ;) choć nie ukrywam, że cudnie się oddycha i ten zapach deszczu :)

Kurde chyba też muszę zacząć pakować torbę :P

Ta pogoda mnie dobija...podły nastrój mi się włącza..
Maluszek, Ksawery chodzi do przedszkola na 5h dziennie. Dzisiaj nie idzie. Zachowuje się normalnie (aż za bardzo) ale wolę go po obserwować czy znowu nagle nie dostanie gorączki. Chociaż jednak obstawiam zęby niż infekcje.

Maluszek daj znać jak tam po wizycie :)

Pada:))) Te prognozy pogody wszystkie są o kant d*py. I dobrze:)))

witajcie,

a u mnie pada deszcz.

Maluszek powodzenia na wizycie.

Też bym chciała aby tak ktoś wziął Mikiego na troszkę, może w sierpniu się uda i pojedzie do dziadka na 3-4dni.

Arabelka, ja biorę smoczek.

Miłego dnia

Dzień dobry,
dołączam do niewyspanych. Ta duchota jest nie do wytrzymania:/ Dopiero po 5 udało mi się w miarę twardo zasnąć. Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja gdzieś przeczytałam, że jeśli pojawią się kłopoty ze snem w ostatnim trymestrze to najlepiej spać w pozycji prawie półsiedzącej. I faktycznie jak o 5 dołożyłam drugą poduche to jakoś było wygodniej i zasnełam.

A z różnych prognoz pogody nie wynika, żeby miało dziś padać. Chmury owszem przez cały dzień, ale deszcz dopiero wieczorem... Dobrze, że jakiś lekki wiaterek sie pojawił.

Dziewczyny, mam nadzieje, że Wasze pociechy jednak się nie rozłożą i chorować nie będą.

Selene chyba delektuje się tym, że nie musi wstawać tak wcześnie rano :) Odpoczywaj Kochana:))

A to spotkanie w środe to może być na 12:) Jak dla mnie lepiej, bo coś musze załatwić rano i na 12 spokojnie się wyrobie.

Lepa, ale taki hamaczek z taką obsługą to chętnie bym i ja przyjęła:) Wypoczywaj i korzystaj z życia!

Maluszek, powodzenia na wizycie:) I miłego podglądania.

A mnie już dzis odwiedził kurier. Chyba też spać nie moze biedak;)

Miłego dnia! I żeby prognozy pogody jednak sie myliły i niech spadnie deszczyk:)

Mojego męża kuzynka pasjonuje się fotografią i ma nam też zrobić brzuszkową sesję:)

Sonia a Ksawery już nie chodzi do przedszkola?

Inne tematy z forum

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...