WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Słoneczko podobno te usztywniane nie są za dobre dla kręgosłupa maleństwa więc polecam miękki. A co do użyteczności to się okaże w praktyce. Mi np słuźył tylko w szpitalu ale znam mamy które stosowały dość długo rożek w domu.

Ja się dzisiaj jakoś nie za dobrze czuję, chyba wykorzystam Ksawerego drzemkę i pójdę spać.

Selene zazdroszczę tego spania do 9...

Katka, ale skoro nogi spuchnięte to znaczy, że się wybawiłaś ;).

Selene, no to faktycznie rozpusta :)

Carolajna, chodziło mi o to czy ta koszula to na ramiączkach czy z krótkim rękawem, jak rozmiarowo - czy był wybór i czy z jakimś wzorem czy jednokolorowe ;)

Słoneczko, nie wiem jak z użytecznością rożka, ale wydaje mi się, że to zależy od dziecka i jego preferencji (w sumie od preferencji rodzica również) ;). My kupiliśmy, miękki, a czy się przyda to się dopiero okaże ;)

Dziewczyny czy kupować rożek czy to zbędny wydatek?? i jeśli warto to jaki usztywniany czy miękki??

Hej dziewczyny :)

My wczoraj spotkaliśmy się jednak ze znajomymi do domu wróciliśmy po 1, ale było fajnie. Wszyscy pytali jak się czuję i mówili, że ładnie wyglądam i że ciąża mi służy. Normalnie miód na serce i moje załamania, bo jestem gruba :))
Dzisiaj chcemy poleżeć na plaży, tylko coś się słonko schowało.
A o 7 obudzili mnie pielgrzymi pod oknami, chyba się zbierali w kościele obok nas i śpiewali strasznie głośno :( Na szczęście do 10 z przerwami pospałam :)
Teraz moje Kochanie robi śniadanko, a ja tu piszę do Was :))

Aga a co chcesz jeszcze wiedzieć o tej koszuli?
Żałowałam, że nie było drugiej w takim rozmiarze, bo bym kupiła 2 i byłoby z głowy :)

Miłego dnia :)

Cześć dziewczyny

Katka fajnie, że się wybawiłaś :)

A my dzisiaj spaliśmy do 9:00 i dopiero o 9:30 zwlekliśmy się z łóżek :)
Wczoraj młody już o 21 spał, więc było czas i na film. To jest życie, poproszę częściej :) Tylko ten upał.. :/

Miłej niedzieli :)

A my w nocy mieliśmy burzę i deszcz,super...nareszcie,bo nie pamiętam kiedy tu padało,noi dziś jest jak narazie pochmurno i temp.25 więc jest czym oddychać,jaka ulga,a my spaliśmy do 10.00,ja z pzrewrwami,młody w nocy troszkę gorączkował.

witajcie niedzielnie,

my już po weselu, w sumie ślub nie był tak typowo na plaży tj na pisku, tylko na takim betonowym pomoście na końcu bulwaru w Gdyni, a ponieważ było ciepło, więc wokoło pełno kąpiących, plażowiczów i gapiów, ale były krzesełka, balony, serduszkowe konfetti i nawet ochrona w garniturach. Pana młoda przepiękna.
Dopiero w domu zauważyłam jak mi spuchły nogi, no ale wiadomo, obcasy , tańce i współlokator zrobiły swoje.

Zaraz doczytam co naskrobałyście od piątku.
Udanej niedzieli.

Dzień doberek! :)

Dla mnie też wczoraj pogoda była daleka od upału - owszem, ciepełko, ale co ja się tam ruszałam - tyle, co na spacery z psem.

Carolajna, a jaka ta koszula? Bo mnie podkusiłaś tą przeceną ;)

Marta, Koszalin dla mnie denny :/. Chwilę obejrzałam i przełączyłam...

Słoneczko, dzięki :). Na szczęście nic nie opadło, wszystko na swoim miejscu i mąż przy wsparciu swojej niezastąpionej teściowej ruszają z malowaniem ;)

Haze, super, że korzystacie i z pogody i z męża ;).

A ja dzisiaj pospałam do 8 (położyłam się przed 24), ale jakaś wyspana się nie czuję - bądź tu, człowieku, mądry :/. Póki co idę przygotowywać pierś z indyka - jakąś pieczeń wykombinuję ;)

Asia1611 też mam tą stronę w zakładkach bo mi się niektóre rzeczy spodobały :D ale Ci nie pomogę bo nie wiem ;)

Aga - szkoda że dopiero dziś czytałam wczorajsze wpisy - wiatrak i to natychmiast!! żeby woda się nie skumulowała i ściany "nie spadły", Mimo wysokich temperatur do wyschnięcia ścian potrzebny jest obieg powietrza - dlatego mój Mżonek (siedzi w remontówce od lat;P) zawsze ma swój mały wiatrak ;) chyba że robi przeciągi na zmianę z nagrzewaniem ;)

A ja dziś miałam cudowny poranek - obudził mnie Mzonek śniadankiem do łóżka :D:D:D Nawet sobie nie zdawałam sprawy jaka głodna byłam dopóki nie zaczęłam jeść ;) normalnie między 6 a 7:00 jem a dziś prawie o 9:00!! :D

Cześć Dziewczyny,
Dawno się nie odzywałam. Ale czytam na bieżąco ;) Powiedzcie mi, czy zamawiałyście może coś z tej strony? http://www.poscieldladzieci.pl/
Ceny mają dość dobre a zastanawiam się nad jakością.

Pozdrawiam

Witam się p chwilowej nieobecności :)

my od srody spędzamy aktywnie czas z naszym łobuzem, bo mój mąż ma wolne do dzisiaj i staramy sie maksymalnie ten czas wykorzystać :)
także było zoo, plaża na Westerplatte, dwa dni nad jeziorkiem ze znajomymi, a na dzisiaj narazie bez planów, ale jest dosyć pochmurno, wiec pewnie dzień spędzimy w okolicy domu na jakiś spacer i kąpieli Młodego w basenie na balkonie ;)
powiem wam, ze jeszcze nie zdarzyło mi się pływać w ciąży a ni w tej, ani w poprzedniej i wczoraj popływałam w jeziorze. Byłam w szoku, ze w ogóle nie czułam brzucha - ale boskie uczucie po trochu :)

nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich wiadomości, bo chyba od godziny próbuję nadrobić zaległosci ;)

Panda, Arabelka super, że wasze wizyty wypadły pomyślnie :)

miłego dnia dziewczyny :)

Heja:)
Sonia, ja też na nogach wcześniej w niedziele, bo od 630:) Dziecka jeszcze nie mam, za to kot świetnie wczuwa sie w role budzenia wszystkich bladym świtem...

Miłego dnia:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej!

Moja młoda też coraz bardziej szaleje i czasem tak mi przywali, że aż boli. Ksawery nie dał niedzielnie pospać więc już od 7 na nogach :/

Miłego dnia

Marta, moja też jest b. aktywna. A teraz jak leżę to tak się zaczęła "przewalać" że aż podskoczyłam i się za brzuch zlapalam. Mialam wrażenie, że mi zaraz wyskoczy na zewnatrz. Pierwszy raz poczułam tak intensywny ruch. :-) Teraz to już rosną jak na drożdżach, te nasze maleñstwa.:-)

Jak Was męczy taki jednodniowy upał,to zapraszam do mnie,dziś mieliśmy 38 stopni,nawet nad wodą było ciężko wytrzymać,bez kąpieli mogłabym dzisiaj zasłabnąć bo już mi się żle w pewnym momencie zrobiło,jak jutro tak będzie to nie wychodzę z domu,teraz mam wszystkie okna pootwierane w oczekiwaniu na jakikolwiek powiew wiatru,a tu nic liście na drzewach stoją i jest 30 stopni.To już nie są normalne warunki do życia,zwłaszcza w ciąży,uwierzcie.

Fajnie, że sie spotkamy w środę. Co prawda tą restauracja na dachu jest czynna od 12 ale może chwilę poczekamy co? Chyba, że będzie deszcz padał to zostaniemy na parterze;)
A ile nas będzie?
1. Marta
2. Sonia
3. Selene
4. Katka
5. Ania83
6. Maluszek
7. Carolajna
8. Słoneczko
9. Aga
Jeśli coś pochrzanilam to mnie Dziewczyny wyprostujcie;)

Sonia, byłam w salonie andre j w gdańsku obok krewetki u niejakiej Karoliny:) http://www.jandre.pl

Marta a gdzie byłaś na pedicure?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam wieczorem:)
Jak dla mnie to dziś było upalnie. Wiaterek dobrze, że był ale moim skromnym zdaniem mało pomógł.

A pedicure to był dobry pomysł. Jestem bardzo zadowolona:))

Dora, ja też jakoś lepiej się czuje po luteinie i magnezie. Jakoś więcej energii:) Ale za to Młoda jest mega aktywna. Nie wiem czy to ma jakis z tym związek, ale nieźle kopie.

Teraz oglądam koszalin, ale coś dretwe są te kabarety w tym roku.

Miłego wieczoru:))

dziecko uciska plus wiezadla sie poluzniaja, moze dlatego.
u nas bylo tak wlasnie akurat, 22st i slonce i chmury,akurta zeby siedziec na plazy, nie za goraco ale od drugiej polowy tygodnia znowu maja przyjsc upaly co mnie wcale nie cieszy.
za tydzien mam usg, ale sie ciesze

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...