WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Sonia świetna ta Wasza sesja :)

Już się nie mogę doczekać i jeszcze te słoneczniki :)) Super!!! A faktycznie 400 zł to nie jest dużo, ciekawe ile się nas uzbiera :))

A ja siedzę grzecznie i nic nie robię dzisiaj, boli mnie cholerstwo dalej, teraz mam wrażenie, że mnie kość łonowa boli jak wstaję :(
Tomek poszedł na piwo do kolegi więc siedzę sama. Chociaż w sumie to z Wami a nie sama :P

Aktualne chetne Ciężarówki do foto:
1. Sonia
2. Aga
3. Carolajna
4. Maluszek
5. Katka
6. Marta
7. Selene
8. Arabelka

Szczerze powiedziawszy to juz sie nie mogę doczekać. Zajarałam sie tymi zdjeciami jak mała dziewczynka ;)))

Sonia, trzymaj się dzielnie jutro na glukozie:) Ja popijałam wode w ciągu tych dwóch godzin.

Selene, miłego podglądania na usg i daj znać "po":)

Mamtu, moze miałabyś ochotę mieć z nami fotke? ;) Myślę, że dosc szybko ustalimy termin i nie urodzisz jeszcze. Co Ty na to?

Również sie cieszę że spotkanie sie udało :-) ja za sesję podziekuje chyba wolalabym bardziej 'rodzinne' klimaty ze względu na przeżycia...ale szczerze powiem że raczej wcale takowej nie planuję...przynajmniej na chwilę obecną...może jeszcze mi sie odmieni wkoncu mam jeszcze chwilke...

Arabelka dziękuje za kciuki :-*:-*:-* ja za Was również zaciskam z całych sił!

Ania83...może faktycznie nas podzielono...szkoda..myślałam że sie poznamy... :-(

Arabelka ja też "zapłaciłam" za tą chwilę przyjemność. Brzuch mi tak trząsł, że nawet młody się śmiał :)

Sonia sesja świetna. A co do brzuszkowej to ja uważam, że cena nie jest wygórowana i ja jak najbardziej podtrzymuję swoją chęć wzięcia w niej udziału :) A pomysł ze słonecznikami bardzo mi się podoba.
Trzymam kciuki za glukozę :) dasz radę.
Ja jutro za to na USG na 9:30.

Chyba wezmę na wszelki wypadek chociaż z tego co pamiętam to wypicie tego nie było najgorsze....gorzej było po. Nie wiem co ja tam będę robić przez 2h - oszaleję z nudów :/

Sonia, dasz radę na pewno. :) Bierzesz ze sobą cytrynę?

Dzięki dziewczyny, a ta sesja dosyć dawno byla Ksawery miał wtedy 1,5 roku :)

Arabelka ciekawe te sesje robi ta Twoja fotograf, ciekawa jestem efektów Twojej sesji.

Trzymajcie za mnie jutro kciuki bo z rana idę na tą nieszczęsną glukozę. Mam nadzieję, że nie będę się bardzo źle czuć...

Sonia, piękna sesja:))) bardzo mi się podobają Wasze zdjęcia. Przeurocze!

A co do ceny to moim zdaniem bardzo tanio. Myślałam, że będzie znacznie więcej. Jednaj to nie jest tylko robienie zdjęć w plenerze, ale ogarniecie tylu kobiet, obróbka i pomysł. To wszystko kosztuje... Jak dla mnie bardzo atrakcyjna cena. Jeśli nie zbierze się nawet 10 kobiet tylko mniej to i tak jestem chetna. Miejsc do zdjęć to tak na tą chwilę nie znam. Jedyne co mi przychodzi do głowy to park oliwski. Ale rano poszperam na necie i może coś znajdę;)

A ja tez podsyłam link na prośbe Carolajny, do fotograf gdzie robilam sesje. Polecam! :)

http://okiememilianki.pl

A zdjęcia pokaże Wam na następnym spotkaniu :)

A co do kosmetykow, to na razie kupilam emolient do mycia z Flos-Lek, krem na odparzenia Flos-Lek, krem Ziajka do twarzy dla dzieci i niemowląt i na tym koniec. Reszte bede dokupować w miarę potrzeb jakie będzie mało dziecko.

Sonia sesja z Ksawerym jest super :) Śliczny chłopczyk :)

Na sesje tez jestem chętna, tylko kwestia dopasowania terminu bo mam teraz codziennie przez 2 tyg masaże.Musze wiedziec wczesniej, na która w danym dniu zaplanować masaż.

Cieszę się, że spotkanie Wam się udało. Miło czytać, że dobrze spożytkowałyście wolny czas. :)

Marta, Ty to chyba potrzebujesz kilku razy paskiem przez d*psko, co? Zmarszczki? Pfff... :P

Dora, dobrze, że szyjka się zatrzymała. Teraz na pewno będzie już tylko lepiej.

Haze, niezły patent z tą podwójną śledzioną. Pierwszy raz słyszę o takim przypadku. Całe szczęście, że niczym to nie grozi.

Katka, kurcze, a tak mi się wizja czworakowania podobała. ;) Bardzo dobrze, że Ridż jest nadal Ridżem, bo mój światopogląd niechybnie ległby w gruzach gdyby jednak miał okazać się Brooke. Najważniejsze, że zdrowo rośnie. :)

Walerka, nieźle Cię musiały te objawy wystraszyć. Współczuję.
A czego będziesz używała do pielęgnacji synka?

Asia, a jakie konkretnie kosmetyki masz na myśli? Bo na początku to wiele tego nie potrzeba. Ja mocno sugerowałam się analizami składów kosmetyków robionych przez Srokę i w rezultacie wybrałam chusteczki Tibelly z Netto, emolient do kąpieli z Flos Leku i zielony Linomag do pupy. Nic więcej nie mam w sumie. Babydream to wg Sroki marka godna polecenia, jedna z niewielu, których warto używać dla dziecka. Dobry 'składowo' jest też Hipp i produkty, które wymieniłam wcześniej. Pozostałymi markami nie warto zawracać sobie ani głowy ani kieszeni, bo to sama chemia i najgorszy syf.

Sonia, piękna ta Wasza kalendarzowa sesja. Obejrzałam z otwartymi ustami. :)

Arabelka te spodnie były długie.

Zróbmy jak najszybciej tą sesję.Ja już nie mogę się doczekać;)

Cytuję wiadomość od Justyny (fotograf) - "Albo może spróbuję wybadać gdzie jest jakies pole słoneczników - bo to czas chyba się zaczyna. Już sobie wyobrażam tę sesję. Dwie wersje ubrań (fajnie gdyby każda z Was miała przygotowane) - cos zwiewnego, typu długa spódnica i tak dalej, ale też coś obcisłego, żeby dało się zrobić ujęcia wszystkich gołych brzucholi. Zdjęcia zbiorowe, plus zdjęcia indywidualne, plus plenerowy portret każdej z Was."

No więc trochę pracy przy tym jest plus potem obróbka w komputerze więc dlatego taka cena ja uważam że nie wygórowana. Ale jak uważacie, że to za dużo to piszcie zobaczymy co się da zrobić. :)

Jak będzie Was 10 to faktycznie 40 zł. to nie dużo. ale uważam, że i tak 400 zł. za sesje to dużo. ja znalazła fotografów co robią taniej. fakt jeszcze nie skorzystałam z ich usług także żadnego nie polecę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dopiero dorwalam się do komputera :)

Dzięki za sympatyczne (jak zwykle) :) spotkanie . I mam nadzieje, ze dam rade dotrzeć na następne.

Panda cały czas trzymam kciuki za Was i ciesze się, ze wszystko dobrze z Synkiem.

Dorotii wlasnie zapomniałam zapytać na spotkaniu jak Twoja kota. Ale doczytałam, ze u niej jest poprawa. To super! Oby jak najszybciej wyzdrowiała. Ale ze sama dasz rade jej robic zastrzyki to Cie podziwiam :)

Walerka to się musialas na stresować ta sytuacja żołądkową. Dobrze, ze to jednak nie był przed wczesny poród. Ale u mnie było podobnie przez jelita. Bałam się, ze rodze w 31 tyg bo tak mnie brzuch bolał, a to wszystko przez niestrawność. Dobre 3 dni brzuch miałam twardy jak kamień, cały tydzień leżenia i łykania no-spy oraz espumisanu.

Haze tą podwojną śledzioną to mnie zaskoczylas. Nigdy nie slyszalam o podobnej przypadłości. Ale najważniejsze, ze to na nic nie rzutuje.

Katka to Ridż już duzy chłopak :) A po Tobie nie widać, ze masz w sobie taka duza już dzidzie :) A zabawa z Mikolajem na czworaka to mnie rozbawila do łez ;)

Selen nie ma to jak zimna cola na goracy dzień ;) Ale widzialas jakie się później działy wygibasy i kopniaki w moim brzuchu po tej coli ;p Czasami to bolesna w skutkach przyjemność ;)

Dziewczyny a te spodnie w H&M to były krótkie szorty czy długie? Bo chciałam sobie kupić jakieś drugie krótkie spodenki, ale tak się zastanawiam czy mi się opłaca na ostatni miesiąc. Marta bardzo mi sie podobały Twoje spodenki w krateczkę :)

Aga jak wyniki badań? Udało Ci się sprawdzić wyniki przez internet?

Sonia,ale masz ślicznego synka:)Uroczo wyglądacie.

Sonia dziękuję Ci za komplement:*Włosy mam z natury proste a dziś miałam takie pokręcone bo wczoraj umyłam i zrobiłam sobie warkocza dobieranego i się skręciły.

Ja się nie mogę już doczekać tej sesji;)A 40zł to nie dużo.

No więc podrzucam linki do strony tej mojej koleżanki fotgraf :)

Sesja moja z Ksawerym do kalendarza

http://justyna-jazgarska.pl/dzieci/kalendarz-2013-sesja-zdjeciowa-ksawerego.html

A chodzi mi mniej więcej o takie miejsce do sesji ale jak macie inne pomysły to mówcie

http://justyna-jazgarska.pl/kobieta/maki-i-chabry-plenerowa-sesja-zdjeciowa-gdansk.html#more-942

lub

http://justyna-jazgarska.pl/rodzinne/rodzinna-fotografia-plenerowa-gdansk-gdynia-sopot.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pisałam z tą moją koleżanką i jest bardzo chętna. Cena 400zł więc jakby się nas 10 uzbierało to myślę, że 40zł od osoby nie jest dużo. Marta zdjęcia są obrabiane :) Zaraz Wam wrzucę linka to zobaczycie jakie foty robi mniej więcej. Tylko kwestia teriminu kiedy nam pasuje no i miejsce. Ona mówi tak jak ja że fajnie na jakimś polu z kwiatami, czy czymś ładnym w tle...

Marta ja w ogóle nie cierpię oświetlenia w sklepach i zawsze się sobie w przymierzalni nie podobam.

Maluszek chciałam powiedzieć, że masz ładny kolor włosów pasuje Ci i podkreśla Twoje niesamowite oczy. A włosy same Ci się tak kręcą czy tak je układasz?

Walerka dobrze, że już lepiej się czujesz. Ja coś siedzieć znowu nie mogę bo mi się wszystko w żebra wbija i młoda tak jak cały dzień prawie się nie rusza to wieczorem tak harcuje, że ciężko wytrzymać :)

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...