WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Dzień dobry popołudniowo:)
na początek: Sonia, Maluszek, Selene i Carolajna - dziekuję za świetną zabawę dziś:))) Co prawda padam z nóg, ale bardziej z upału niż ze zmęczenia. No i już po prysznicu, ale chyba wskocze jeszcze raz.
Na sesji było rewelacyjnie. Justyna fotografka jest bardzo energiczną mega pozytywną kobietą i dzieki temu nie byłyśmy spięte do zdjęć.
No i miałyśmy przystanki w różnych miejscach, więc spokojnie można było korzystać z toalety;) Już sie nie mogę doczekać zdjęć:)

Dora, jak napisałaś o swojej koleżance, to dopiero uświadomiłam sobie, że czas zacząć pakować torbę. Szok! No i zabieram sie za nią w tym tygodniu. Chociaz wolałabym spokojnie donosić do tego swojego uzgodnionego terminu.

A mój wyjazd weekendowy udał się, chociaż nie opaliłam sie bo było za gorąco na słońcu ale za to wypoczęłam:)
Opalenizne nadrobiłam dziś podczas sesji w niektórych miejscach.

Miłego!

Cześć dziewczyny :)

Sesja była świetna i mimo, że długo i gorąco to było warto, zabawa przednia :)) Dzięki dziewczyny :)

Maluszek dałaś radę w swoim dyliżansie?

Mamtu jak fajnie, że Ty masz już tak blisko do porodu, zazdroszczę. Ja już mam dosyć coraz bardziej.

Aga sprzątanie pewnie będzie jeszcze trwało, co? Najgorzej jak nie ma mebli i nie ma gdzie tego wszystkiego pochować, ale jeszcze troszkę.

Arabelka każdy ma czasem gorszy dzień. Dzisiaj lepiej?

Ja nie mam jeszcze łóżeczka ani kołyski, ale czekam aż dostanę :)
Poza tym chyba mam wszystko. Ale z pakowaniem torby jeszcze chwilke poczekam.

Właśnie zdałam sobie sprawe, ze nasze dziecko moze bedzie musialo poczekac na swoje łóżeczko. Firma do której napisałam na allegro do 20 sierpnia ma zastój bo fabryka nie produkuje, gdyż są urlopy. Tobie Aga tez kazali czekać w sklepie 2 tyg, takze kiepsko to widze. No nic najwyżej będzie na początku spal w wózku ;)

Mamtu to az tak Twoj Nowy jest nisko, ze jestes w stanie Go wyczuc? Az trudno mi to sobie wyobrazić. Pewnie wypchniesz go raz dwa ;) Moj tez jest nisko, bo czkawke czuje juz na samym dole, do tego czuje takie rozwieranie w szyjce jak sie wierci. Za to te jego nogi musza byc naprawde dlugie i silne. I mam wrażenie, ze lubi je prostowac, ale ja zdecydowanie tego nie lubie.
Dzis sobie to samo pomyślałam, ze jak rodzic i byc w tym szpitalu to tylko nie w taka upalną pogodę.

Aga dobrze, ze masz jeszcze troche czasu do porodu i zdarzysz to ogarnac. Bo w ostatnim miesiacu ciąży to pewnie nie bedziesz juz miala sily na takie "atrakcje".

Walerka ciekawa jestem tej swinki peppy, moze kiedys bedzie mi dane wejśc do jej świata :)

Walerka, całe szczęście, że wyniki glukozy wyszły dobrze. A Twoja Julka to mała iskierka, jak widzę, ale też ma swoje 'leniwe' dni. :)

Arabelka, nie wiem ile Nowy waży, wizytę mam za tydzień, a poprzednią miałam 3 tygodnie temu. Ale czuję, że jeśli chodzi o 'warunki lokalowe' to za wygodnie na pewno mu nie jest. Coraz trudniej mi znaleźć jakąś wygodną dla nas obojga pozycję. Jedyne co mnie ratuje to fakt, że jego głowa jest już baaardzo na wylocie, do tego stopnia, że kiedy aplikuję sobie Luteinę, to mogę ją pogłaskać. Dziwne i przerażające wrażenie, tak swoją drogą. ;)

No i widzę, że coraz więcej dziewczyn jest gotowych na porodówkę. Mnie tylko najbardziej przeraża myśl, że miałabym urodzić (i później leżeć na położnictwie) w taki upał jak dziś. Ledwo dycham. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu to zelżeje i da nam trochę pooddychać.

no dziewczyny wy juz na ostatnich nogach, nie dziwie sie ze wam ciezko
dzis mi jest extra goroca a wcale upalu nie ma wiec nie wiem o co chodzi.
te skurcze miesni mnie dobijaja, chyba mi mlody odcina doplyw krwi do nogi bo tylko mam w jednej lydce i zawsze nad ranem jak pospie conajmniej 3 godziny ciagiem.

Dora a jakie rokowania ma to maleństwo ?
Ja właśnie dzisiaj spakowałam torbę i przygotowałam dla męża fotelik i ubranka na wyjście dla Młodej :) moge rodzić ;)

Aga Młody póki co poprawnie, we wrześniu mamy jeszcze przyjść na kontrolę do chirurga, a z tą śledzioną muszę się wybrać do pediatry, ale dzisiaj nie mogłam się zebrać rano do rejestracji ;) także może w przyszłym tygodniu

No zdjecia na pewno wyjdą cudnie - niestety jak dla mnie za dużo wrażeń i od razu pisałam, ze się nie piszę na bieganie po starówce - wolę kameralne sesje ;)

Mamtu powodzenia na spotkaniu :)

Arabelka mnie Młoda też obkopuje czasem tak, że się zwijam w bólu i też już coraz bardziej się niecierpliwię, niestety taki urok ostatni chtygodni ciąży - ale już blizej jak dalej :)

Zdecydowanie w moim domu jeden (co prawda spory, ale nadal JEDEN) regał na książki to za mało... I próbuję coś poodkładać do schowania, ale marnie to idzie... Ogólnie rzecz biorąc - naprawdę jestem muchą w smole ;).

Walerka, może musisz Juli baterie wymienić ;). To pewnie świat Peppy ją tak wymęczył, że musiała się kobita porządnie wyspać ;)

Arabelka, my kupujemy to łóżeczko (kolor teak i z szufladą):

http://www.etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=432

Tylko oczywiście jak podjechaliśmy to akurat w tym kolorze już nie było i kazali czekać do dwóch tygodni, wzięli mój numer i mają dzwonić jak będą dostępne...
A Mikołaj pewnie bardzo chce zaznaczyć swoją obecność, w razie gdybyś jednak zapomniała, że On TAM jest ;)

Witam poniedziałkowo,

Mnie dopadł kryzys ciążowy. Wczoraj płakałam do męża, ze mam już dość! Czuje, ze Mały sporo urósł od ostatniej wizyty, a jego kopniaki sa już tak bolesne, ze sycze z bolu i chwile wytchnienia mam tylko kiedy śpi. Mamtu czy Twoje dziecko tez jest takie niecierpliwe w brzuchu i tak mocno kopie? Ile Twój Synek waży?
Moje chodzenie ostatnio przypomina turlanie ciężkiego kamienia. A jeszcze nie tak dawno sprawnie chodziłam. I tak bym chciała aby Mały już wyszedł, ale do 19 sierpnia lekarz jest na urlopie. Także do póki lekarza nie ma, to niech Mały siedzi, musze jeszcze trochę wytrzymać.

Dora u mnie torba już spakowana, musze tylko pare drobiazgów dorzucić. I podobnie jak Mamtu u mnie już wiele nie zostało do końca. Ale nadal nie mamy łóżeczka, także ostatnia rzecz została nam do kupienia. Moja znajoma tez urodziła dziecko z waga 1300 g. Mała spędziła prawie 2 miesiące w szpitalu, ale już jest wszystko dobrze i rośnie jak na drożdżach :)

Ale tu dzis cisza, a Dziewczyny pewnie szaleją na sesji :) Na pewno maj super zabawe, tylko pozazdrości. Bo ze mnie to dzis kiepska modelka by byla ;( Choc trzeba przyznać 5-cio osobowa ekipa się uzbierała, a w sumie tyle deklarowało się na 100%, także całkiem nie źle :)

Dorotii nie wiem czy już znalazłaś łóżeczko, ale ostatnio szukając w necie trafiłam na kolor wenge, a pamiętam ze takiego szukałaś.
http://www.mapu.com.pl/?mod=product&product=360 ( co prawda jest z domieszka białego)

http://allegro.pl/iceha-lozeczko-dzieciece-zyrafa-kolor-sosna-i3404783244.html ( ale to z żyrafa, jest tez całe w kolorze wenge)

Aga a Wy jakie kupujecie łóżeczko w tygrysku?

czesc dziewczyny
moj wlasny osobisty budzik - moje dziecko - dzis zaspalo i ja sciagalam w panice z lozka o 9.15, dojechalam do pracy na 10, czyli ostatnia chwile.
wlasnie przeliczylam sobie moja glukoze bo tu oczywiscie w innych jednostach i przed mam 95 a po 104, czyli niezle.
no zaraz nam sie lista zmnieni na jedno i dwupaki, ale fajnie, zobaczcie bedzie ciag wpisow o kazdej porze dnia i nocy i w weekendy. polecam takie pisani o 4 nad ranem jak sie dziecko drze bo pewnie ktos wam odpisze a zasze fajniej wiedziec ze ktos jest w takiej samej wysyuacji jak ty.
nie straszcie mnie z tym wczesnym porodem bo ja nie mam nic, ale zaraz przyjezdza mama to ja poprosze o przepranie mi ciuchow i wyprasowanie a w ten weekend zaczynamy zakupy. w koncu Aga jak mowisz, 30tydzien stuknal. jedyne pocieszenie we wczesnym porodzie, to i tak dziecko nie wychodzi przez pare tygodni wiec jest czas na przygotowanie sie. jak sie modle oby do 33 tyg, potem ryzyko niepelnosprawnosci bardzo maleje. a wogle to dobra waga jak na 29tydzien.

Facet ma być niby między 16:00 a 17:00, ale że tutaj dochodzą jeszcze inne sprawy, a nie tylko sam zakup, to jakoś specjalnie się na nic nie nastawiam.

A odstawianie zaczynam właśnie od Fenoterolu, ale na razie zmniejszam dawkę tylko o 1/4.

Powodzenia w batalii z brudem. :)

Dzięki ;)
Ja z kolei trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze spotkanie! O której ma TO nastąpić? ;)

Stopniowy detoks to chyba faktycznie najlepsze rozwiązanie, rozumiem, że Twoje ulubione "fenocośtam" zostawiasz na sam koniec? Czy się mylę?

Ja żałuję tylko, że akurat w tym momencie moja ginka musi być na urlopie - cały sierpień jej nie ma... Co prawda i tak na przepływy musiałabym iść do tej co ostatnio, no i na szczęscie one ze sobą współpracują i w ogóle, ale "co swój, to swój" ;). Takie ciążowe uroki w sezonie urlopowym ;).

No nic, ja tu gadu gadu (pisu pisu? ;) ), a samo się nic nie zrobi.... Korzystam z pogody i piorę co się da (ale jeszcze nie Tymonowe, bo przecież nie mam gdzie pochować...). Aczkolwiek, jako że nie mam jeszcze wypranych firan to miło byłoby je dziś pod wieczór zawiesić, szczególnie, że wczoraj babcia dzielnie myła okna ;). No i rolety muszą wrócić na swoje miejsce... Mogłabym tak wymieniać i wymieniać... Matko, ile roboty jeszcze!

No to do środy zaciskamy kciuki. :)

Mogę Cię pocieszyć, że ja przez ostatni tydzień też trochę zgubiłam, bo waga mi spadła o 1,5 kg, ale domyślam się, że to raczej kwestia tych upałów, bo jeść nie chce mi się wcale. Wyjdzie jeszcze na to, że na następnej wizycie będę ważyła mniej nić na poprzedniej. ;) W sumie na obecną chwilę mam 9 kg na plusie, a z Młodym w dzień porodu miałam już 12. I na dodatek ważę prawie tyle samo co wtedy (63 kg). Jednak - co ciąża to inne osiągi. ;)

Odstawiać leki zaczynam już dzisiaj, żeby nie wszystko na raz tylko stopniowo, ale definitywnie odrzucę wszystko dopiero po wizycie w przyszłym tygodniu. Z jednej strony cieszę się, że przestanę ćpać i że te objawy wreszcie zaczną ustępować, a z drugiej trochę się obawiam, żeby potem wszystko zbyt szybko nie ruszyło.

A, no i dzisiaj spotykamy się z właścicielem mieszkania, ale jakoś na razie nie nastawiam się na żadne rewelacje. :)

Mamtu, wizytę mam w środę o 17.00. Także mam nadzieję, że wszystko będzie ok i obejdzie się bez żadnych eskcesów... Grunt żeby Młody przybierał. W każdym razie mojej diabetolog nie pasowało połączenie tych moich wszystkich dolegliwości i tak dużego spadku wagi, tym bardziej, że jakoś też nie miałam za bardzo z czego gubić... Szczęście w nieszczęściu, że przytyłam przed ciążą przez leczenie, a nie startowałam ze swoją normalną wagą - zawsze to coś na plusie ;).
Rany, u Ciebie 37 tydzień... A mi się wydaje, że ten mój 30 to już taki dalece posunięty! ;) Za tydzień odstawiasz leki?

Dzień dobry!

Rzeczywiście weekend upłynął na forum baaardzo spokojnie jak na nas. Cicho tu jak nigdy i nawet nadrabiać nie ma co.
Dziewczyny pewnie już się fotografują, a że pogoda piękna, to i zdjęcia wyjdą cudnie. Trzymam kciuki i jednocześnie zazdroszczę okropnie, bo druga taka okazja już pewnie mi się nie trafi. Szkoda tylko, że tyle dziewczyn się deklarowało, a i tak połowa się wykruszyła na ostatnią chwilę. :)

Sonia, oczywiście zapomniałam Ci napisać, że jeździmy do Łapina. Swoją drogą - nie wiem jak mi to mogło wylecieć z głowy.
I zdałam sobie sprawę, że za każdym razem przy okazji 'odwiedzam' Maluszka. ;)

Ania83, ja na początek mam zielone Pampersy, a potem przerzucam się na rossmannowskie Babydream, o ile Nowy nie będzie miał żadnych uczuleń i innych sensacji.

Ania27, ja mam na początek ubranka 56, 62 i 68 też już leżą przygotowane, ale nie sądzę, żeby moje dziecko aż tak bardzo chciało mnie zaskoczyć. A kaftaników nie mam i nie zamierzam mieć. Przy Młodym miałam je tylko w szpitalu, w kompletach ze śpiochami i szlag mnie trafiał, kiedy musiałam mu to wszystko zakładać. Tym razem zainwestowałam w pajace na początek, a wszystkie kaftaniki na wstępie wywaliłam.

Sonia, mnie ze względu na leki codziennie dotyczy 'przyjemność' zasypiania po 24:00 i wstawania o 6:00, także zawsze może być gorzej. ;)

Aga, Ty to masz dobrze z tą pomocą. Szkoda, że u mnie jakoś nikt się nie rwie, żeby cokolwiek mi zrobić. A też mam w sumie wszystkich na miejscu. :/ Ja tam bym w każdym razie nie narzekała i brała co dają. Nawet babcię. ;)
A kiedy masz wizytę u gina?

Dora, ja właśnie wczoraj spakowałam torby do szpitala. No ale u mnie to już 37. tydzień. Poza tym tak się wczoraj niepewnie czułam przez cały dzień, że zaczęłam nawet panikować, że NA PEWNO coś się zaczyna i zaraz będziemy jechali do szpitala. ;) W końcu Młodego rodziłam na przełomie 35. i 36. tygodnia i chyba powoli zaczyna mnie łapać jakiś stres.

Miłego!

Ps.: Dajcie znać jak się udała sesja. :)

Dzień dobry!

Ja w końcu po ludzku z laptopa... Ale chaos wokół mnie okrutny, najgorsze jest to, że w sumie dopóki nie przyjdą meble (niby w ostatnim tygodniu sierpnia :/) to i tak będziemy tak przekładać wszystko z miejsca na miejsce...

Marta, jak się udał wyjazd? Mam nadzieję, że wypoczęłaś!

Carolajna, dla mnie Alior bank to porażka :/. Mieliśmy tam konto, ale szybko uciekliśmy. Mam nadzieję, że jednak udało Ci się rozwiązać sprawę ;)

Sonia, fajnie, że wybrałaś wózek. A jak Ksawery?

Linka, a Wy już urządzeni czy jeszcze w trakcie?

Walerka, super, że po wizycie ok :)

Mamtu, to dziś ważą się losy nowego lokum? ;)

Maluszek, wybraliście się do Ikei? Jak zakupy?

Dorotiii, dzięki ;). Waham się właśnie pomiędzy MAM, a Avent, bo z Aventa kupię laktator... Zobaczymy ;)

Haze, a jak teraz z Twoim Młody i jego przypadłościami? Jakieś kontrole czy po ostatnich wizytach czekacie na dalszy rozwój wydarzeń?

Dora, gratulacje dla Twojej koleżanki. A jaka była przyczyna tych przedwczesnych porodów?
Ja jestem w proszku - co prawda większość rzeczy mam kupionych, ale nic nie poprałam, nawet nie mam pomysłu, którą torbę wziąć ze sobą ;). Obym miała jeszcze sporo czasu...

No i strasznie zazdroszczę Wam sesji... Bardzo chciałabym być, ale nie chcę ryzykować, do środy muszę wytrzymać...

Witajcie po weekendowej przerwie.
Wczoraj moja kolezanka urodziła wcześniaka. 29 tc, mały wazy 1370. Pierwsze dziecko urodziła w 32 tc- oba porody przez cc. Miała kupione tylko koszule....
Ja chyba na poważnie zacznę pakować torbę! Dobrze, że mam juz wszystko kupione:-)
A Wy jak stoicie ze swoimi wyprawkami i torbami?!

Cześć porannie i poniedziałkowo :)

Jak tu cicho przez ten weekend było i nawet dziś brak rannych ptaszków.

Idę prasować sukienke ;) Potem pod prysznic i widzimy się na Elbląskiej mam nadzieję.

A czy któraś z dziewczyn jadąca autem ma ochotę mnie zabrać z przystanku na Żabim Kruku?

Witam, wieczorowo,

dziewczyny ja nadal bardzo chetna na sesje, ale tak jak pisalam w czwartek, nie wiem czy maz nie bedzie musial jutro pojsc do poludnia do pracy. Ja od rana bede w blokach startowych, albo ja wyjde albo on, ale to niestety okaze sie dopiero jutro rano, wiec dam znac rano.
Mam nadzieje, ze to bede ja :).

Faktycznie cisza weekendowa byla, nawet nie bylo duzo do nadrabiania.

Marta, a jak Twoj wyjazd sie udal? Te pstragi to z grila byly?

Szkoda,że tyle się nas wykruszyło:(

Selene, super że też będziesz:)

Już się nie moge doczekać spotkania i sesji:))

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...