WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Dziewczyny jestem.Wróciłam padnięta i wściekła,bo NIC nie kupiłam;/Nóg nie czuje i gorąco mi jak cholera.Nie wiem po co ja tam jechałam.Ten jarmark to o kant d... rozbić.No ale nic.Czas mi jakoś minął bynajmniej.

Kapelusza też nie mam.Chciałam sobie kupić bo widziałam na jarmatku śliczny ale 50zł kosztował więc sobie podarowałam.No i to by było na tyle.

Melduję się z pobojowiska ;) . Zaraz zbieram się do diabetologa - chyba szykuje mi się niezły ochrzan, bo pofolgowałam sobie z obiadem - ryź z kurczakiem w sosie chińskim - po takim czasie jałowego jedzenia to było coś! Ale cukier mi skoczył, że hej :/ .
No a poza tym stopy mnie bolą okrutnie, nie wiem z jakiej to "okazji" :/ .
Ale pomału widzę swiatło w tunelu i mieszkanie zaczyna nadawać się do mieszkania :p. Wybaczcie, nie odniosę się do wszystkiego...
Mamtu, przy takiej różnicy cenowej to bym się w ogóle nie zastanawiała! Oby się Wan poszczęściło :)
Carolajna, jak czekolada pomaga to najważniejsze ;)

Ja jeszcze nie mam pełnej wyprawki. podaję maila do korespondencji. asia1611@op.pl

Cześć dziewczyny :)
Kurcze już nowy wątek, przeczytałam wszystko, ale już nie dam rady się odnieść do wszystkiego. Wczoraj miałam fatalne samopoczucie popołudniu i zalegałam na kanapie.

Ja się piszę na sesję, świetny pomysł :) z ciuchami też problem, ale może coś znajdę.

Aga, fajnie, że już wracasz na swoje :)

Mamtu skoro Tobie także ten pomysł ze zmianą mieszkania przypadł do gustu to chyba tylko pozostaje życzyć żeby się udało :)

Tym co wyjeżdżają udanego weekendu :) odpoczywajcie.

Sonia współczuję tego chorowania Ksawerego. Oby szybko się to unormowało. Jeśli się okaże, że to migdał to powiem Ci, że po zabiegu wszystko przechodzi jak ręką odjął. Mój chrześniak miał już dwa razy i efekt praktycznie natychmiastowy, ale oby się jednak obyło bez zabiegu.

Miłego popołudnia :)

Cześć dziewczyny ;)
Aktualizowałam listę w tamtym wątku, ale widzę że nadal jest stara, no cóż może w nowym wątku nie zapomnicie wstawić zaktualizowanej ;))

Ja dziś zabrałam się za sprzątanie łazienki, włącznie z myciem kafelek itp, szybko nawet mi to poszło, ale co się namęczyłam,to się namęczyłam.

Życzę wam miłych weekendów dziewczyny, pogoda wam dopisze ;) Tez bym z chęcią gdzieś wyjechała, gdziekolwiek. ;)

Miłego dnia!

Pojadę samochodem, także spoko. Chyba napiszę kurczę na wszystkich pracowników tego oddziału :(

Czekolada pomaga ;) Zeżarłam pół tabliczki ;)

A ta laska z Gdyni, nie moze do Ciebie przyjechać? Ona siedziała w banku czy to taki mobilny doradca? Moze mieszka gdzieś w Gdańsku i nie musiałabyś się tłuc taki kawał drogi?
A poza tym to zawsze mozesz napisać skarge na pracownika banku, że jest niekompetentny i wytknąć błędy przy obsłudze. Pojadą mu po premii to sie nauczy załatwiać sprawy porządnie.

Hej czy jest tu jakaś mamuśka która nie ma jeszcze pełnej wyprawki a spodziewa się córeczki ?

Sama rodziłam w tamtym roku w październiku i mam sporo rzeczy po córce, nie mam już miejsca gdzie ich trzymać , wszystko zadbane w bardzo dobrym stanie wyprane w proszku dla dzieci i wyprasowane ;)

ubranka, czapeczki, kombinezony , rożki, mata edukacyjna, buciki wszystko do 9 miesiąca ;)

sprzedam tanio ! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki Marta :)

Na poniedziałek umówię się do kobiety z którą się kontaktowałam na początku, może ona będzie poważna i kompetentna, tylko to w Gdyni :( Ale trudno poświęcę się i pojadę. Ja już z nimi miałam tyle przejść, że szkoda gadać :( Kolejne mnie tylko bardziej wk...

Zrobię sobie kawę, zjem ciastko a potem będę się ogarniać.

Spokojnie Carola. Zrób sobie okład z saszetek herbaty na oczy, potem kostki lodu przyłóż, okulary na nos i będzie dobrze:)
Na bank sie nie wkurzaj, bo to nie ma sensu, jak sie uprą to nie wygrasz, więc nie masz na to wpływu. Szkoda, że pindy przy podpisywaniu tego Ci nie powiedziały...
A może po prostu połóż się na 15-30 minut. Zrelaksuj się. Będzie dobrze:) Wszystko co złe, juz za Tobą:) Teraz będzie tylko lepiej. Tomek to normalny facet, zrozumie. Jestem pewna.

Pewnie, że mogę, tylko ja już jestem taka wściekła dzisiaj, że chyba nic nie wymyślę. Dość mam i jeszcze teraz jestem zapuchnięta od płaczu, wyglądam strasznie i nie chce mi się nigdzie wychodzić :(

Madleen, a ja wszystkie ciuszki dla dziecka prałam w 40 stopniach w jelpie color:) Reczniki jedynie w 60stopniach. Doszłam do wniosku, że i tak potem to uprasuje, wiec bez przesady.

Carolajna, a nie możesz kupić cos teraz takiego, żeby zaakcentować że pamietasz o jego urodzinach. A potem coś takiego co go ucieszyło? Przecież nic się chyba nie stanie, a będzie bardziej zadowolony bo dostanie to co CHCE. Bratem sie nie przejmuj. Młodzież tak ma, że lubi denerwować starsze siostry ;)

Dobrze, że u mnie z prezentami załatwiłam sprawe na samym początku znajomosci: droższe prezenty robię co 5 lat, a pozostałe obskakuje drobniejszymi prezentami. I ciuch to też prezent:) Inaczej bym zbankrutowała... A jak cos innego chce, to mi mówi wcześniej, bo duchem swietym nie jestem i nie czytam w myślach. Ale ja to wiedźma jestem, więc moze mną lepiej się nie sugerować:P

Jeszcze zadzwonili do mnie z banku, że na czas nie podpisałam dokumentów i muszę wszystko załatwić od nowa :(:( Nie nawidzę tego cholernego banku. Co za dzień:((

Madleen, ja pralam tak:
90 - to tylko ewentualnie pieluchy, 60 - biale, 40 - kolor, a jak cos mialo polarek to w delikatniejszym praniu w plynie, zawsze dodatkowe plukanie. Metkami sie sugerowalam czesto, ale nie zawsze, np h&m w wiekszosci metek nawet kolorowych dla dzieci ma 60, a i tak pralam kolorowe w 40, odwrotnie next ma na metkach 40, a biale bodziaki pralam w 60.

Moj akurat z koszulki czy skarpet by sie nie ucieszyl, uwaza ze ciuchy i tak sie naleza, wiec to nie prezent :), Raczej gadzeciarz, wiec cos w ta strone: sluchawki, kindle, zegarek - ale to juz te drozsze prezenty, z tych tanszych to raczej plyta, gra, torba, "meski chlebak"

Chciałam mu kupić coś do auta i poprosiłam brata o pomoc i mnie olał d*pek :( Jeszcze mnie wkurzył tylko i się poryczałam.

Carolajna, a moze kup Tomkowi jakąś fajną koszulke. Widziałam w reserved fajne kolorowe. I do tego skarpetki, bo tego nigdy u nich dość;))

Jeszcze nie zdążyłam wyjechać a tu już nowy wątek;)

Arabelka, udanego wypadu:)

Aga, oprócz pstrągów;), będą jeszcze 2 koleżanki + maluszek 3 miesięczny i może dojedzie jutro mąz jednej z koleżanek. A jedziemy do Liniewa, niedaleko Kościerzyny. Dwa kroki do jeziora, las i cisza:))

Byłam w tesco. Kupiłam tylko ryby i one same już tyle ważyły, że na nic innego już nie miałam siły ;) I jest juz straszna duchota... Z tesco do domu mam ok 5 minut, ale w obecnym "błogosławionym stanie" szłam 25. Nie sorry, nie szłam - ja sie toczyłam.

Co do ubrania na sesje i różnych takich to jeśli nie ma się spodnicy kolorowej (ja takowej nie mam) to mogą byc jakieś fajne kolorowe dodatki np chusty. Może jakiś większy kwiat przypinany do bluzeczki. Z kapeluszem może coś wymyśle w weekend, a jeśli nie to też przecież tragedii nie będzie. Nie stresujcie się tą sesją, bo to ma być dla nas przyjemność. Wydaje mi się, ze Justyna-fotografka tak luźno rzuciła pomysł:)
aaa, takie kolorowe chusty są za grosze. Ja właśnie nabyłam w tesco taki zwiewny komin na szyje za 19 zeta, ale widziałam też tańsze w tunelu dworcowym;))

Madleen, na pewno ta spódnica plażowa może być:) Bedziesz sobie w spodniach i przebierzesz do któegoś zdjęcia. A pogode zapowiadają super na najbliższych kilka dni...

Witam sie i ja w nowym wątku :)

Madleen ja prałam ciuszki małej w 40st. a piorę w płynie dzidziuś.
Ten jeleń to dla dzieci jest osobno?

Marta, Arabelka udanych wyjazdów, odpoczywajcie.

Aga super, że w końcu wracacie do siebie i bardzo dobrze, że masz "klawisza" bo inaczej to byś pewnie szalała i wieczorem padła wykończona.

Sonia Ty to się masz z Ksawerym. Może faktycznie to jakaś alergia?

Mamtu fajnie z tym mieszkaniem, ja bym się nie wahała :)

Katka ja też bym się chętnie z Twoją córą zamieniła.

Maluszek no to zaliczyłaś poranny spacerek, a na jarmarku ludzi pewnie będzie mnóstwo.

A ja spałam dzisiaj do 10 :) Więc póki co mam mnóstwo energii i intensywnie myślę nad prezentem urodzinowym dla T. tylko nic mi nie przychodzi do głowy. A to dziś :(

Miłego dnia wszystkim :)

Sonia jedną kieckę mam taką plażową raczej... więc nie wiem czy się nadaje no i zależy jaka pogoda będzie. Ja to z tych co raczej spodnie kochają :P

Dziewczyny, oświećcie mnie! Czy pranie dla maleństwa mam robić wg metek na rzeczach, czy w ogóle się nimi nie sugerować i wszystko w wysokich temperaturach prać np. 60 lub 90.

Bo mam jedną pościel i prześcieradło na których jest informacja żeby prać w 40. A nie chciałabym żeby się takie rzeczy skurczyły, czy zafarbowały resztę...

Arabelka no my z terminami jesteśmy zaraz za Mamtu :P W sumie to wolałabym mieć to z głowy jak najszybciej ;) chociaż z drugiej strony przeraża mnie, że tak mało czasu już zostało :)

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...