WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Aga cieszę się, że z małym wszystko w porządku :) i pamiętaj klopsa da się urodzić ;) ale też pamiętaj, że te ich pomiary się mylą.

Zazdroszczę energii, ja dzisiaj już mam dość (a zrobiłam całe dwa prania tylko). Do tego teraz mi brzuch się "stawia" a już było dobrze. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej bo mam jechać do tej pracy.

Aga super, że z Młodym wszystko dobrze - no i rośnie chłopak, rośnie :))))

Mamtu dobrze sie odezwałaś i ciśnienie jest ok, daj znać koniecznie jak się jednak na IP wybierzesz - ściskam Cię!

Dziewczyny, ja tylko na szybko - właśnie wróciliśmy od lekarza, była mega obsuwa. Z Młodym wszystko dobrze, waży (o zgrozo!) 1675 g ... Dalej jest o 2 tygodnie do przodu, a lekarka patrząc na mnie stwierdziła tylko, że "nie wie jak taka drobnica urodzi takiego klopsa". No ale na pocieszenie dodała, że przecież może się jeszcze chłopak pohamować ;). Grunt, że z nim wszystko w porządku. Przepływy poprawiły się tylko nieznacznie, dalej mam być na zastrzykach, no i spróbować w miarę możliwości jeść bardziej kalorycznie. Tak czy siak - odetchnęłam z ulgą! :D

Mamtu, pojedź na IP dla świętego spokoju - Twojego i naszego ;) I odezwij się koniecznie! Dobrze, że ciśnienie masz w porządku.

Lecę do roboty - dostałam zastrzyk nowej energii, do wieczora! :)

Zgadzam się z Wami,też mam dość,drugą ciążę znoszę gorzej,nie wiem co jest że mnie tak bardzo bolą stopy a pięty mam tak brzydkie że już nie umiem znaleść na nie sposobu.Przytyłam 8 kg,a czuje ogromny ciężar,w nocy boki bolą i też mam zawsze schizy że małego gniotę,bo śpię prawie na brzuchu.Dzień dzisiejszy też do niczego,nabiegałam się do domu i spowrotem jak nigdy a to za prawą mojego dziecka bo bawił się na dworzu,jak przyszłam zrobiłam mu jeszcze kluseczki ledwo żyjąc oczywiście a w między czasie pranie i prasowanie ciuszków.

Walerka,ja ft4 zawsze mam w dolnej granicy normy około 12-14,tutaj nikt tego nie sprawdza i wogóle się tym nie sugeruje.

Ja wzięłam już drugą nospę bo mnie dalej ten brzuch boli jak na okres;(

Dobrze,że jutro mam wizytę to powiem o tym gince.Mam nadzieję,że wszystko jest ok.

Mamtu dobrze, że przeszło. Daj znać jak po wizycie w szpitalu.

Chłopaki poszli na rower ja też odpoczywam, bo znowu mnie te bóle złapały. Dzisiaj jakiś dzień zły chyba.

mamtu dobrze ze czujesz sie juz lepiej ale pojedz na IP, moze jakos tak sie ulozylo dziecko ze odcina krew i przez to tlen, czasami tak jest.
daj znac wieczorem

Rany, dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz, ale z tego stresu zaległam na kanapie na lewym boku i nie ruszałam się przez dobre 2 godziny. Całe szczęście, że Młody bajki pooglądał i dał matce poleżeć. Na IP w końcu nie pojechałam, bo mąż w pracy, a ja nie mam nawet jak.

Marta, przepraszam, że nie odpowiedziałam na Twojego smsa, ale mi telefon padł, a potem stwierdziłam, że lepiej odezwę się tutaj. Dzięki! :)

Zawroty mi przeszły na szczęście, ciśnienie mierzyłam dziś chyba z 1000 razy i nie mam niepokojących skoków, ale Nowy prawie się nie rusza i to mnie trochę martwi, więc jeśli nic się nie zmieni to wieczorem podjedziemy do szpitala dla spokoju.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty i lepsze samopoczucie. Wydaje mi się, że to ta pogoda nas wykańcza. Oby w weekend rzeczywiście przyszło to ochłodzenie.

Walerka, cieszę się, że po wizycie wszystko okej. :)

Idę odpoczywać dalej, grać z Młodym w planszówki i czekać na męża. Odezwę się późnym wieczorem. :)

zycie weryfikuje, ja bylam okropna i nie dawalam nic pic poza woda, w koncu sie przekonala ale i tu jest bardzo pomocne ze ogolnie dzieci nie pija herbatek tylko wode i w zlobkach, przedszkolach nic innego nie daja.
ja jak to ja wyczytalam ze do 2 roku wyrabia sie poczucie smaku slodkiego tzn dziecko uwaza za slodkie to co mu sie w tym czasie daje wiec im relatywnie mniej slodkie rzeczy sie daje, to w przyszlosci bedzie zaspokojalo jego poczucie slodkosci, za to da sie pokroic za czipsy

Dorotiii, same zakupy nie, ale już siaty i jeśli potem boli brzuch to chyba coś tu nie halo ;) A mama na pewno nie chce dla Maluszka źle i skoro tylko opr działa no to go uruchomiła :))

no u nas ze słodyczami jest też dobrze, bo jada tylko lody, herbatniki i inne suche ciastka. Czekolady nie lubi, cista też nie specjalnie. Jedynie jakieś drożdżowe. Za pomidora u nas się da okroić uzależniony normalnie i za ogórka kiszonego :)
U nas właśnie też problem z wodą. To samo od urodzenia nie chciał pić. Teraz wypije, ale musi być mocno spragniony. Mam nadzieję, że w tej kwestii pójdzie lepiej z małą.
A bez bajek to ja bym teraz umarła. Ratują mi życie.

no to super walerka że ci się udało. Ja dawałam słodycze i dalej daję no i za lizaka co prawda da się pokroić ale tak samo jak za arbuza, melona czy ogórka, ale pomidory, poziomki, jabłuszka, tak jak u was winogrona to też są super przysmaki. Jak go chce czymś przekupić to mówię "chodź mama da ogórka ;p".
U nas niestety jest problem z wodą - próbowałam od urodzenia i nigdy jej nie chciał pić. Teraz już minimalnie lepiej ale i tak nie tak jakbym chciała żeby to wyglądało.

Maluszek odpoczywaj i się oszczędzaj i niech nikt na ciebie nie krzyczy! ja bym sobie nie dała w końcu masz swój rozum i ja akurat nie uważam zakupów za coś niezwykłego żeby z tego powodu ktoś miał na ciebie krzyczeć!

acha dostawala slodycze ale tylko te naturalne wiec owoce i wszelkiego rodzaju ciasteczka ryzowe, rodzynki i te wszystkie zdrowe przysmaki ktore do tej pory uwielbia a juz najwieksza nagroda sa winogrona, cala moja rodzina uwazala mnie za wyrodna matke bo jej czekolady nie dawalam i kazalam sama wode pic

wlasciwie to wiem ze im pozniej tym lepiej ale jak na razie nie jestem w stanie psychicznie zniesc ze mam byc tydzien dluzej w ciazy. przejdzie mi, teraz sobie zakoduje 14.10 i tyle.
u nas nie jest goraco, bardzo fajna pogoda, moja ulubiona, 21st w cieniu i chmury i slonce, akurat na letnie ubrania ale nie upalnie, cos zapowiadaja ocieplenie w przyszlym tygodniu ale do 25st wiec tez nie tragedia.

moje dziecko nawet nie za bardzo przepada za ogladaniem telewizji, woli jak sie z nia bawie, a wogle to chcialam sie pochwalic ze jak bylismy w hotelu to miala do wyboru co chciala od kuleczek czekoladowych do nalesnikow z nutella a na sniadanie wybrala wheatabix (taki cos w rodzaju owsianki) i salatke owocowa, nalesnika ugryzla i stwierdzila ze nie, tak saom mufinke. bylam bardzo dumna z mojego dziecka i twierdze ze to nie dawanie slodyczy do drugiego roku zycia sie oplacalo, mam nadzieje ze uda mi sie tak samo z drugim.

a wogle to doktor powiedziala ze mam malego pilkarza bo bo przystawiala urzadzenie do sluchania bicia serca, to mlody dawal w to kopa i sie odsuwal

Dziewczyny ja polecam tableta. Mój mały miał 2,5 roku jak mój mąż sprawił sobie. Synek od razu podłapał i to był dla nas ratunek np.na drogę. Tak jak jedna z was pisała wyżej ciężko wychowywać dziecko pod linijkę bez komputerów, tv itp. Wydaje mi się, że rzeczywistość weryfikuje pewne poglądy :) Oczywiście wszystko z umiarem, ale rodzic też człowiek i dlaczego nie korzystać z dobrodziejstw techniki :)

Wiesz Marta ja bez owoców nie mogę żyć;)A to jeszcze kupiłam warzywa,pieczywo,jogurty i tak się uzbierało.No nic mam nadzieję,że mi przejdzie.Idę się dalej położyć.

Maluszek, mama miała 100% racji... Naprawde lepiej się oszczędzać i nie przeginać z siatami. Tym bardziej, ze na stówe to co kupiłaś to nie było Ci potrzebne w tej chwili i mogło poczekać...

Ja tylko na chwilę bo nadal mnie brzuch boli.Mama na mnie się wydarła,że w takie upały sobie spcery robie i jeszcze siaty nosze;/

Chciałam zobaczyć czy Mamtu się odezwała,ale widzę,że nie.Kurcze mam nadzieję,że u niej wszystko dobrze.Pewnie pojechała na IP.

Walerka, dobrze że wszystko dobrze po wizycie:)
Co do cc to u mnie lekarz podał termin na 40 tydzień i ani dnia szybciej nie chce...

Carolajna, szalona dziewczyno! To jeszcze wpadnij do mnie poprasować:P
I miłego podglądania Małej:)

A co do oglądania bajek to ja się przekonałam o tym, ze laptop z bajkami to super pomysł gdy wpadła do mnei przyjaciółka z 2 letnią córeczką. Młoda siedziała i oglądała Misia Uszatka a my mogłyśmy godzinke pogadać:)

Walerka dobrze, że wszystko w porządku u lekarza :)
A o tych poglądach odnośnie bajek i innych rzeczach to też sobie przypomniałam. Miałam piękne, idealistyczne podejście do wychowania dzieci. Wszystko legło w gruzach po zderzeniu z rzeczywistością ;)

Carolajna nie skomentuje prasowania ;)
Czekamy na wieści po wizycie.

Inne tematy z forum

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...