WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Maluszek, głowa do góry - do kosmetyczki jedziesz czyli robisz coś dla siebie:) Nie ma mowy o chandrze. A podróż? Oby odbyła sie szybko i spokojnie.

Sonia bidaku:( A co sie stało Ksaweremu, że się tak wydzierał o butle? Może męczyły go koszmary? A może to niegłupi pomysł, by Twój mąż zszedł ze statku wcześniej, co?

Mi się nic nie chce, zamulona jestem strasznie:/ No ale musze ruszyć się po koszule w koncu i chyba poszukam jakiegoś większego swetra, bo w nic się nie dopinam a czasem tak chłodnawo cos się robi.

No właśnie, co jest z Arabelką? Aga pisała może cos do Ciebie? Jak sie czuje?

Miłego dnia:))

Sonia Ksaweremu pewnie tęskno za babcią;)

Współczuję rozbudzenia w nocy.Ja już straciłam nadzieję na przespanie CAŁEJ nocy bez wstawania;/

Marta ja dzisiaj też nocka do d**py. Ksawery mi jakieś cyrki odstawiał łącznie z wyciem tak że całe osiedle go słyszało o 2 i 5 że on chce mleko. Zwariuję

Alkar trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze. Mam nadzieję, że nie będą Cię tak jakoś mega długo trzymać bo ogólnie przebywanie w szpitalu nie sprzyja dobremu samopoczuciu, ale już dużo Ci nie zostało. Jak będziesz miała możliwość to się odzywaj do nas :)

Arabelka, halo halo co u Ciebie? Lepiej się czujesz?

Hej dziewczyny.

Marta no szacun.O takiej godzinie być już na forum;)

Ja znowu spać nie mogłam a teraz mam mega muła;/

W moich torbach też jeszcze sporo brakuje,ale najważniejsze,że już coś w nich jest.

Dzisiaj umówiłam się do kosmetyczki na regulację brwi,ale nie chce mi się jechać bo aż w Pruszczu mam tą kosmetyczkę a potem z Pruszcza nie mam połączenia bezpośrednio do siebie i muszę do Gdańska zjechać więc wyprawa na pół dnia normalnie;/

Eh coś czuję,że dziś znowu będe mieć handre:(Ja to mam te nastroje nie ma co;/

Ale Wam życzę miłego dnia.

No to jestem po 1 śniadaniu. Chciałam wyjść na balkon, ale jest tylko 11 stopni i przetrzepalo mnie zanim wystawilam nogę za próg.
A w ogóle to śniło mi się, że stale czegoś brakuje mi do torby. A to pieluch a to koszuli, że badania nie takie... Ach...

No i uzmysłowiłam sobie, że czwartek jest wolny również w laboratoriach a ja muszę zrobić badania;)

Mam nadzieję że słodko śpicię, tylko ja straż pelnie:)))

Alkar, trzymam kciuki za Was. Będziecie pod dobrą opieką!

Aga ciężko bylo wyrobić, mam wrażenie, że ta Twoja grupa to jacyś dziwni ludzie!
Nie widziałaś mojego m. ale on też caly czas komentował...
A w ogóle te zajecia powinny sie kończyć i zaczynac zgodnie z czasem!
Przy tych lalkach, to chyba nikt się niczego nie nauczył- my bedziemy się uczyc od Zawitkowsoiego;-)

Alkar trzymam kciuki żeby Cię szybko wypuścili do domu. Najważniejsze żeby z dzidzią było wszystko w porządku.

My mamy nosidełko bondolino, i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest przeznaczone dla dzieci od urodzenia do 36 kg bodajże.

Ja znowu prasowałam, ale nie udało mi się za wiele zrobić bo kręgosłup się odezwał. Jednak za długo nie mogę stać w miejscu.

alkar co by nie było to będzie dobrze. Tak szybko sprawdziłam że miesiąc ci został także czy wyjdziesz jeszcze w dwupaku czy z dzieckiem na rękach to i tak będzie dobrze :) No ale trzymam kciuki że tylko posprawdzają jutro wszystko i jednak okaże się być to fałszywy alarm.

walerka pomysł na prezenty masz super! zgapiłabym jakbym miała już córę w domu :) tak to jednak chyba zostanę przy kolejce którą planuje kupić.

aaa i ja witamin w ogóle nie brałam i dalej nie biorę. Mój gin jest chyba przeciwnikiem albo właśnie wiedząc że i tak będę miala duże dziecko nie chce nam dołożyć żebyśmy jednak w tych faktach się znależli ;p i też od wielu osób slyszałam że ponoć dzieci bardzo rosną na witaminach ale czy to prawda to nie wiem. Może walerka ty się orientujesz bo ty dobra w tych sprawach jesteś :)

Alkar, sciskam Cię mocno i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Będziesz pod opieką lekarską i po szczegółowych badaniach spokojnie wypisza Cię do domku. Lepiej sprawdzić i dmuchać na zimne. Będzie dobrze Kochana:)

hej dziewczyny to i ja dotarłam.
W jakich megach korkach ugrzęzłam dzisiaj - najpierw z centrum na suchanino jechałam 50 minut a potem już jak zapakowałam dominika i męża to utknęliśmy na spacerowej bo był wypadek. Oczywiście rumcajs zasnął z tego wszystkiego i teraz to kongo żeby w ogóle go położyć ;/

dzięki dziewczyny za ciuszki :) są super i teraz to już jestem na dobrej drodze żeby wszystko zacząć układać. W tym korku jak staliśmy to kazałam mężowi oglądać te ciuszki i on przerażony był tym jakie one są małe. Chyba myślał że urodzę mu dziecko pod 10 kg i od razu w rozmiar 80 wskoczymy ;p

a mi coś te pierogi zaszkodziły - znaczy się były bardzo dobre i świeżutkie ale męczy mnie straszna zgaga. Zrobiłam sobie herbatkę miętową i mam nadzieję że trochę mi pomoże.

Julka oddaje honory - faktycznie jeśli patrzyć na wzrost to nie jesteś jak połowa mniej ;p ale tylko jeśli chodzi o wzrost ;p

co za piłki kupujecie? i czemu one mają służyć?

anavaw ja mam nosidło TULI - polski producent i jest super, ale ono jest dla dzieci tak od 6 miesięcy, które już same trzymają główkę. Teraz kupuje dodatkowo Babybjorn - jedno z lepszych polecanych dla noworodków i można używać od urodzenia. Ja stawiam na model Aktiv. Używane w dobrym stanie można w przyzwoitej cenie dostać. Nowe to już niestety spory wydatek.

Mamtu, cieszę się że u Was wszystko ok i jesteście już w domu:)) Wszystkiego dobrego i milusiego poznawania się z Tadkiem:))

Dziękuje Dziewczyny za super spotkanie! Fajnie się z Wami spotkać. I już nie mogę doczekać się kolejnego.
Oczywiście mi pasuje poniedziałek i nawet 10 rano. Z otwarta knajpa w sezonie nie będzie problemu. Ja coś znajdę:))

Cleanna, fajnie że byłaś:))

Aga, bardzo dziękuję za tabsy, bo już mialam nerwa skąd je wytrzasne. A podeslesz namiary na ten komis w Gdyni?;)

Sonia, jak będziesz miala namiary na gościa, o którym rozmawiałysmy dziś to napisz na priva;) Z góry dzięki.

Carolajna, ja ledwo doczlapalam się do dworca. Autobus mi zwial sprzed nosa i myslalam, że się rozplacze. Teraz leże i czekam od godziny aż brzuch tzn spinanie trochę odpusci...

No i teściowa mnie wyrolowala, bo na weekend wyjeżdża i mój cudny plan "wyprowadzki" z domu na kilka dni legl w gruzach. Dobrże, że mój brat przyjeżdża do Polski w piątek:)

Oglądam właśnie Rodzinę zastępczą i jestem pełną podziwu dla pomysłu Alutki. Jest w ciazy i chcąc uzmysłowić Jedruli zachowanie dziecka w nocy włączyła odkurzacz w środku nocy;)

dziś na USG wyszło że przepływy są nieprawidłowe niby nie tragiczne ale nie jest to już norma, do tego lekarz podejrzewa hipotrofię malucha a że ja z cukrzycą na insulinie to kazali jechać do szpitala, do tego pojawiły się pierwsze oznaki starzejącego się łożyska............ jak grom z jasnego nieba to wszystko :(

Alkar a dlaczego musisz iść do szpitala?

cześć ciężarówki,dawno nie pisałam ale staram się podczytywać Was regularnie.

Mamtu gratulacje i zdrówka dla Was.

super że udało Wam się znowu spotkać - miałam nadzieję że na kolejne spotkanie uda mi się też do Was dołączyć ale chyba nic z tego :(

u nas niestety trzynasty faktycznie pechowy :( jutro stawiamy się w szpitalu :( mam nadzieję że nie będziemy musiały zostać na patologii do rozwiązania.

mam taką pustkę w głowie że zupełnie nie wiem co powinnam ze sobą zabrać.............. eh

Aga zrobiłaś aferę na SR o tą zmianę przychodni?

Dobry wieczór :)

Mamtu, ale fajnie, że piszesz :). W dodatku tak pozytywnego posta! Super, zazdraszczam i trzymam kciuki żeby było tak dalej! :)

Dora, jak tam po maratonie na SR? ;) Mój mąż stwierdził, że dziś już nawet nie potrafiłam ukryć irytacji podczas zajęć :p

Katka, dobrze, że słodkości zostały Ci wynagrodzone :)

Dzięki za fajowe spotkanie! :). Haze, miło było Cię poznać, a Ciebie Julka zobaczyć po takim czasie :).

Dobranoc!

katka_ też się cieszę, że się z Wami spotkałam :)

Ale tu cisza ostatnio...ja już sama w domu, Ksawery śpi i nawet nie ma co czytać na forum :)

Maluszek dasz radę, chociaż ja też pod koniec ciąży z Ksawerym zaczęłam panikować. Ale po porodzie to jakoś samo przychodzi, a zawsze jak coś to na forum doradzimy :)

Maluszek, dasz rade, ogarniesz, nie panikuj :) To wszystko tak naprawde jest bardzo naturalne i samo przychodzi.

Moze byc i 11, ale chyba wczesniej nie bo dobiero lokale otwieraja o 11/12, no chyba ze pojdziemy do mcdonalda to mozemy sie spotkac nawet o 6 :).

Cleanna, fajnie ze przyszlas, nawet chcialam sie Agi zapytac dzis co sie z Toba dzieje, ze dawno Cie na zadnym spotkaniu nie bylo, a tu taka niespodzianka :)