WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Julka ja mam majty ale nie mam koszul takze wy jestescie do przodu :p no a u mnie z koszulami jest ten problem ze jestem wysoka a wszystkie sa tak krotkie ze bedzie mi te majty widac a tego to nie chce :p
Dostalam za to znow ten rabat do smyka i on obowiazuje do srody wiec do tego czasu mlody dorobi sie ciuchow do szpitala :)

Na spotkaniu bede ale dzisiaj pojawilo sie przez chwile czerwone swiatlo bo ja mam ciagle samochod w naprawie. No a z oliwy musze dostac sie na suchanino zeby dziecko babci podrzucic i dopiero do centrum. Na szczescie maz sie zlitowal i powiedzial ze wszystko dzisiaj tak zalatwi zeby mi samochod zostawic wiec super :)

A ja wlasnie sobie pazurki robie :) znaczy pani mi robi bo ja nie siegam :p
Musze jeszcze fryzjera w najblizszym czasie ogarnac bo na glowie wam koszmar jakis.

Dominik moj w domu wola siku albo sam sobie chodzi ale nie zawsze. Jak ja pojde gdzies z pokoju to szybko sika na podloge i rozjezdza to samochodami. Wczoraj jak robilam w kuchni ciasto to nawet wam nie bede opisywala co zastalam w pokoju :/ masakra to za malo powiedziane. A jak ja go sadzam na nocniku to jeszcze nigdy nic nie zrobil i nie chce robic nigdzie indziej jak do swojego nocnika. Tak dorastam do tego aby mu zabrac te pieluchy w ogole i niech chodzi zasikany po ulicach ze 2 tygodnie ale wiadomo ze ja bede umordowana przedewszystkim i jakos trudno mi podjac ta decyzje :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny ja jutro też raczej będę ok 14, bo ciocia ma do mnie wpaść i nie wiem ile posiedzi :( A jakoś nie możemy się zgrać czasowo od miesiąca :(

Julka ja też jestem mega do tyłu z wyprawką...

Ania ja też sądzę, że lepiej jednak kupić porządne auto i mieć na parę lat z głowy. Na szczepienia my przeznaczyliśmy becikowe przy Ksawerym, polecam :)

Lepa no właśnie ja też tak robię, że co jakiś czas go sadzam na nocnik, ale zastanawiam się właśnie czy przy takiej metodzie on się w ogóle nauczy wołać....

Ja to nie jestem dobra w takich "cichych dniach" nie potrafię milczeć jak coś mnie denerwuje i zawsze mówię...niestety czasem potrafię parę zdań za dużo.

Aga jakie w końcu koszule zamówiłaś, pochwal się :P

Marta z witaminami to zależy bo jak będziesz karmić mm to K jest nie potrzebne. A jak będziesz karmić piersią to lepiej 2w1 :)

Ja niedawno dotarłam do domu, spotkanie udane. Ksawery tylko jakiś nie w sosie dzisiaj ale to chyba przez pogodę, też dzisiaj dłużej spał. Młoda szaleje w brzuchu jak opętana....zero litości, wbija mi się strasznie w biodro :/

Marta, też myślę, że lepiej zarezerwować w środku miejsce. A jak się nudzisz to zawsze możesz do mnie wpaść bo ja wiecznie sama :)

Ja niestety musiałam już się przywitać z wkładkami laktacyjnymi :/ Nie lubie ale co zrobić,,,tak mi się rozkręciło, że obudziłam się dzisiaj z mokrą koszulką...

U mnie tylko popadało. Na szczęście bo mały już czeka aż tata przyjdzie żeby iść na spacerek :)

Mój w sumie w końcu spał 3,5 godz. :) ale do szafek w kuchni już się nie zdążyłam dobrać. Ale dopadnę je na pewno :)

Ja jutro też nie wiem czy będę na 100%, wszystko zależy od ułożenia dnia i zachowania Maksa, bo jak zacznie od rana cudować to jednak sobie odpuszczę wyprawę. I raczej będę tak o 14 mniej więcej bo tak mam busa.

Aga no to w końcu są sexy koszule, na pewno mąż się nie oprze ;)

A chomików się proszę nie czepiać ;) ja po części jestem choć bardziej w kwestii ubrań i pamiątek. Bzdetów nie zbieram od tego mam męża ;) Niektóre rzeczy i tak mu wywalam na ogół się nawet nie orientuje, a jak zapyta to mówię, że ja się jego rzeczy nie tykam i nic dziwnego, że znaleźć nie może jak nigdy nic nie odkłada na miejsce ;)

Hej :)

też będę kupować samą D i łączoną D+K, podanie dwóch kapsułek nie jest takie łatwe jakby się mogło zdawać czasami ;)

U mnie dzień pełen sukcesów :) Zrobiłam listę wyprawkową :) ORAZ zakupiłam piżamę dobrą do karmienia. Tak węc jestem już ostro do przodu hehe Aga widzę że my z wyprawką idziemy łeb w łeb, Doroti chyba nas wyprzedziła o te majtki...

Gdby któraś z Was się nie wyrobiła to ja będę wyruszać na jutrzejsze spotkanie ok. 13 z Sopotu. Mogę podrzucić.

Aga, tak sobie wesoło napisali ten rozrzut czasowy 8-14. Myślę, że raczej nici z mojego spotkania, ale numerem mogłybyśmy się jakoś wymienić, tylko jak bo ja tu nie mam konta. Musiałabym chyba najpierw konto założyć, co ?

strasznie tu dzis cicho.

Selene, moj dzis spal w poludnie 3 godzin, wiec spory luz.
Wiesz ja na okraglo cos wywalam i juz przestalam sie dziwic skad to wszystko sie bierze.

Aga, jeju to mi sie chyba taki sam model meza trafil, chomik do potegi. Po co komu stary telewizor czy drukarka laserowa albo stary garnitur pamietajacy czasy liceum gdzie przy glebszym wdechu wszystkie guziki by poszly? Niestety nie sa to male przedmioty, wiec sie nie ukryje jak wyrzuce.
Aga, no i gratuluje zakupu koszul.

Ania83, wspolczuje koniecznosci podejmowania decyzji.

Marta, raczej bede, ale jeszcze nie wiem na sto procent, bo to zalezy o ktorej Miki sie obudzi i jaka bedzie pogoda.
A rezerwacja chyba faktycznie w srodku bo moze padac.
Ja jeszcze nie kupilam tych witamin, ale kupie D i D+K, bo na poczatek pewnie zuzyje pare samych D, potem przejde na D+K, a po 3 miesiacach znowu samo D.

U mnie wlasnie przeszla burza, lal cale 10 minut i po wszystkim.

Walerka, ten "pokój" to dla Ciebie wybawienie :)

Chciałam zamówić witaminy K i D, ale nie wiem czy 2 w 1 czy każdą osobno? Jak Wy to rozwiązałyście?

A ja zasypiam;/Wypiłam drugą kawę i nic mi to nie dało.Nie chce mi się iść na SR ale będzie dziś o kąpieli noworodka więc warto,ale kompletnie nie mam siły.Mała się tak wygina cały dzień,że masakra więc wiem o czym mówisz Marta.Coś te Nasze dziewuchy strasznie ruchliwe;)

Katka jak jutro uda mi się odebrać te fotki przed spotkaniem to przyniosę pokazać,ale wiesz szału nie ma;)

Wczoraj byłam taka podniecona tymi zakupami dla małej a dziś jakoś tak zamulam:(Może to przez to,że się nie wyspałam.

ale cisza tu dzisiaj.
ja sie poszlam przespac w tym pokoju i juz mi lepiej.
teraz lodzik i do labu

Carolajna, to cyclo 3fort to przyłaczam sie do opinii dziewczyn, że jak najbardziej mozesz łykać. Mój lekarz tez mi to polecił na hemoroidy, ale jak zobaczyłam cene, to sobie odpuściłam ;) I jakoś na razie (odpukać) same przeszły.

Selene, Dorotii, Katka - będziecie jutro prawda? :)

Aga, skąd Ty masz tyle energii? Ja już bym padła po takich maratonach;)
A autko to 159 kombii? One mi sie bardzo podobają;)

Miałam pójść na ryneczek i kupic jakiekolwiek koszuline i co? W połowie drogi tak Młoda zaczęła tyłek wypinać czy coś tam innego, że zginało mnie w pół. Musiałam zawrócić, bo na dodatek zaczęło boleć coś w prawym boku na dole i bałam sie tak spacerować.

Ja na szczęście nie musze robić obiadu (to są autentyczne plusy cichych dni hehe:). Wciągnełam 2 kanapki z serkiem topionym i przeglądam neta.

Chyba zadzwonie do Swojskiego Smaku i zrobie rezerwacje tylko w środku. Jak sądzicie?

Ania83 a zajęcia są dziś a nie jutro? Matko..ale ja zakrecona..myślałam że jutro dziś jestem w proszku...

Ania, ok :). To myślę, że ja/my, jeśli Dora się wyrobi, a mam taką nadzieję ;), będę tam tak 12.20. Jeśli chodzi o auto to srebrna Alfa Romeo kombi :). Najlepiej będzie jak prześlemy sobie jakoś numery i napiszesz mi po prostu smsa, przy którym z tych sklepów czekasz, chociaż pewnie nie będziemy miały większego problemu ze znalezieniem się, no ale w razie W lepiej mieć kontakt ;). Nie masz tutaj konta, prawda?

Selene, przyganiał kocioł garnkowi! A Ty to co? Też powinnaś leżeć do góry brzuchem, a nie na szafki w kuchni się przyczajać ;). A z tymi małymi pomieszczeniami to tak jest - czasem mam wrażenie, że im mniejsze, tym bardziej pojemne ;).
Marzą mi się już te meble i ogarnięcie na tip top... No i chciałabym już poprać ciuszki dla Młodego... Marzenia ściętej głowy normalnie :/.

Ale za to... Uwaga! ZAMÓWIŁAM KOSZULE! Już czuję, że nie będę mogła opędzić się od próśb męża żebym tylko je przymierzyła, a on wtedy wpadnie w szał namiętności :p.

Swoją drogą, a propos sprzątania jeszcze, wczoraj przeżywałam horror.. Naprawdę, mieć chomika w domu to jest dramat. Ja nigdy nie zrozumiem po co ktoś, o zdrowych zmysłach trzyma blaszane pudełko pełne kredek ot tak, kiedy są mu one do niczego niepotrzebne... Albo 3-ci kubek termiczny - nieważne, że przeciekający, ale MOŻE KIEDYŚ do czegoś się przyda... Chyba jak uderzy w nas kometa i pozostałe dwa nie pozostaną przy życiu... I tłumaczę jak dziecku, ale do pewnego momentu - później jak mnie szlag trafił to wyrzucałam jak leci... Ech.

Aga dobrze, że z kolana już nie bolą :) A tak w ogóle to nie miałaś się oszczędzać? ;)

Mnie chyba jakiś syndrom wicia gniazda dopadł. Wypucowałam łazienkę, powywalałam ful rzeczy. Co ciekawe nie wiedziałam, że w tak małym pomieszczeniu da rade tyle tego zmieścić ;)
Teraz już się zapatruję na szafki w kuchni. Młody śpi już 2,5 godz. Ale stwierdziłam, że jak może się wyśpi to nie będzie taki krzykacz. No i pójdzie późno spać, a wtedy może jutro pośpię. Dzięki temu mogę coś zrobić bo wieczorami i tak mi się nie chce.

Ania też się zastanawiałam czy ten żel jest coś warty. Cena promocyjna już tak nie odstrasza. Daj znać jak się dowiesz czegoś od położnej. Może warto kupić.

Chyba muszę się zabrać za obiad. Dla małego mam, ale ja też chyba powinnam coś zjeść. Chociaż te porządki mnie wciągnęły ;)

tak Aga, bardzo chętnie się zabiorę, no myślę że będzie Ci najwygodniej zgarnąć mnie przed jednym z tych sklepów z dużymi parkingami zaraz za salonem Porsche, tam jest taki jeden z wyposażeniem wnętrz/kafelkami czy czymś takim.... a jakiego koloru samochodu wypatrywać wzrokiem (marka samochodu na 90% niewiele mi powie:)))?

Hej poniedziałkowo! :)

Ja dopiero odpaliłam kompa... Rano, jak się obudziłam to tak mnie kolana bolały (nie dość, że są trefne to po weekendowym maratonie sklepowo-sprzątaniowym pewnie nieźle dostały w kość), że nie mogłam wystać przy blacie w kuchni i zrobić śniadania... Także postanowiłam wrócić grzecznie do wyrka i zdrzemnąć się godzinkę (no bo przecież po śniadaniu cukier trzeba zmierzyć...). Ale moje dziecię miało dzikie harce i zabawy w planach, więc nic z tego... Jak już zmierzyłam ten cukier i stwierdziłam, że psina kochana smacznie śpi i mogę się jeszcze kimnąć to co się stało jak zasnęłam? Zadzwonił telefon! Mama... Jako, że jutro urodziny babci, a my oczywiście bez prezentu to mnie wyciągnęła do Szperka... No i zleciało... Całe szczęście, że kolana już nie bolą :)

Dorotiii, Katka - na pewno Was "zaskoczę", bo koszule nadal nie zamówione :p. Jakoś wczoraj nie było mi z nimi po drodze... Ale dziś nie odpuszczę! ;)

Julka, fajnie, że się odzywasz i będziesz jutro :). No i najważniejsze, że rwa odpuściła!

Dora, a nadal się piszesz na spotkanie? Bo jakby co to mogę Ci mailowo czy jakoś podesłać mój nr i napiszesz mi smsa co z tymi meblami, a nóż widelec do 12.00 się wyrobią ;).

Ania83, będziesz jutro? Skąd Cię zgarnąć? :)

Maluszek, gratuluję owocnych zakupów! :)

Sonia, baw się dobrze na spotkaniu! :)

Dorotiii, też chciałam się wybrać do kina, ale jakoś nic mnie nie powala... "Dziewczyny z szafy" już nie grają, a bardzo chciałam zobaczyć :/

Ale się macie z tym spaniem... Ja co prawda nie mogę pospać tyle, ile bym chciała przez cukrzycę, ale i tak jestem w tej komfortowej sytuacji, że nawet do toalety się nie budzę, więc jest ok :)

Selene, trzymam kciuki żeby Maksa bunt przeszedł tak szybko, jak się pojawił!

Haze, powodzenia u dentysty - daj znać po :)

Marta, trzymam kciuki żeby R jednak poszedł po rozum do głowy i "ogarnął temat" należycie... A Tobie faktycznie przydałoby się kilka dni względnego spokoju. Może weź jakąś kumpelę, wynajmijcie mini domek/hotel i wyjedź, nawet jeśli tylko na jedną noc. Takie zresetowanie się pomaga...
U nas to raczej ja jestem nie przepraszającą paskudą... I w dodatku taki ze mnie dziwny model, że raz rzucam talerzami i wywalam wszystko, co mi leży, a innym razem duszę w sobie bez sensu (chociaż to rzadziej). No a mój mąż na szczęście z tych uległych i ustępliwych (chociaż może dobrze by mi zrobił czasem kubeł zimnej wody...), bo ja jak się zaprę to koniec. Ale staram się nad tym pracować i osiągnąć złoty środek, na razie z mizernym skutkiem niestety...

Katka, super, że po wizytach wszystko ok :)

Carolajna, Cyclo 3 Fort możesz śmiało łykać - jest bez recepty i to jedyny lek bezpieczny w ciąży pomagający na tego typu dolegliwości :). Wiem, bo ja łykam od dawna - najpierw na przepływy, a przy okazji dowiedziałam się, że pomaga przy żylakach/hemoroidach itd. :)

Cześć dziewczyny :)

Ja tak na momencik z doskoku. Też miałam dzisiaj okropną noc, zasnęłam po 2 i budziłam się chyba 3 razy, albo za gorąco, albo pić, albo siku masakra :(
W końcu wstałam i pojechałam do pracy zawieść zwolnienie oczywiście nie mogłam potem stamtąd wyjść bo ze wszystkim trzeba było chwilke pogadać :) Ale było bardzo fajnie usłyszeć, że ładnie wyglądam i ciąża mi służy :)

A teraz wpadłam do mamy i będę odpoczywać :)

Marta ja już przywykłam do tego, że jestem kierowcą po imprezach różnorakich ;) T. zdarzyło się kilka razy wymądrzać, że za wolno, że źle parkuje, że coś tam, więc go w końcu opierdzieliłam, że następnym razem będzie wracał pieszo w końcu dał spokój i sie nie odzywa.
Mam nadzieję, że ciche dni minął szybko. I nie będziesz musiała się stresować.

Dorotii mój lekarz nie mówił nic o tych tabletkach, a nie wiem czy tak sama mogę sobie je wziąć :(

Miłego dnia wszystkim :)

Witam w nowym tygodniu,

Sonia, Dorotii, mój Piotrek sika na nocnik, już dawno nie było żadnej wpadki, ale jak go pytam czy chce siku to zawsze mówi że nie i w ogóle bardzo rzadko sam woła. Zazwyczaj widzę że się trzyma za siusiaka to go prowadzę do łazienki albo na nocnik i zagaduję. Zastanawiam sie kiedy przyjdzie ten dzień że zacznie sam mówić...

Mój mąż przyjechał na tydzień cały więc młody go nie odstępuje na krok a ja mam trochę spokoju. Ale zęby mu idą (młodemu, nie mężowi :) i w nocy ma gorączkę i się budzi z płaczem. A oprócz tego tak jak chyba wy wszystkie mam problemy ze snem, budzę się 10 razy w ciągu nocy i nie mogę ułożyć.

A nam cieknie z kibla jak się spuszcza wodę, niby taki malusieńki strumyczek, ale lepiej raczej samo się nie zrobi, więc wezwałam hydraulika i modlę się żeby to nie wymagało rozbijania kafli (bo kibel wiszący w zabudowie), tylko żeby to się dało radę naprawić z zewnątrz... dopiero rok temu się wprowadziliśmy i tak lubię moją łazienkę...