WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Marta głowa do góry.Ja z moim mężem też często się kłucę i nie rozmawiam;(Tak to jest z tymi dziadami.A jak jeszcze są na rauszu to juz w ogóle dramat.

Dzień dobry,
Arabelka, cieszę się że jesteś już w domu. Zdrowia Kochana życze i mam nadzieje, że teraz spokojnie donosisz Maleństwo do terminu i nic takiego już się nie przydarzy. Ściskam Cię serdecznie:*

A ja dziś obudziłam się z bólem jak na okres o 4 nad ranem i nie mogłam zasnąć:( A potem jeszcze kot uaktywnił się i wskakiwał na lodówkę. Najpierw na blat, szafki i potem na lodówkę, z której nie mogłam skunksa ściągnąć. I przyznam szczerze, że szlag mnie jasny trafia na niego ostatnio:/ Mam go dosyć, tak jak jego właściciela.

Aga, grill niespodziankowy był super dopóki nie usiadłam za kółkiem. Nie jestem dobrym kierowcą i nie czuję się pewnie kierując w nocy, do tego po nieoświetlonych drogach... No i tak się pokłóciiliśmy, ze nie rozmawiamy... Bo oczywiście jechałam za wolno, do tego młoda kopała jak szalona i miałam dosyc:( Nigdy więcej!

I wiecie co, ciężko się dogaduje z mamą, ale w takich momentach to żałuję, że ona mieszka tak daleko i nie mogę tak po prostu pojechać do niej na noc i troche odpoczać.

Przepraszam, że tak marudze ale mam ostatnio cos dosyć wszystkiego i wszystkich:(

Miłego dnia i udanego spotkania Soniu:))

Selene może to taki chwilowy bunt, to w końcu dwulatek, a one mają rózne okresy przejściowe ;/
u nas ostatnio też było wymuszanie krzykiem, bicie i złości, ale powoli udaje nam się to konsekwencją wyprzeć.

cześć :)

z tym spaniem, to chyba wszystkie tak mają widzę :/ Dora ja mam to samo w nocy, ledwo jestem w stanie przewrócić się na drugi bok, tak mnie bolą biodra, ale właśnie staram się odwracać jak najczęściej, bo jak się zastoję na jednym boku, to wtedy już kaplica :/

no i mi od dwóch dni dokuczają takie bóle okresowe w okolicach krzyżowych i lekko w podbrzuszu - niby nie boli, ale w nocy męczy na tyle, że jak się obudzę, to nie mogę np. zasnąć. Na szczęście nie cały czas, więc narazie nie biorę żadnych nosp, itd - mam nadzieję, że nie będą potrzebne ;)

my zaraz z Młodym zbieramy się i jedziemy na wizytę kontrolną u dentysty - jestem ciekawa tej lekarki i przede wszystkim tego czy Tomek usiądzie w ogóle na fotel :P

a potem spore zakupy spożywcze, bo musimy dziecku zrobić wcześniej urodziny - boję się, że biedak nie uraczy w innym wypadku urodzin we wrześniu ;)

Cześć dziewczyny!

My już od 6:30 na nogach. Czyli późniejsze wstawanie było w ramach promocji na pierwszy tydzień z mamą w domu :(
Do tego już od rana zdenerwowana jestem z resztą jak przez większość wczorajszego dnia. Młody się jakiś nadpobudliwy zrobił. Rzuca w nas czym popadnie i ciężko go uspokoić. Dzisiaj od rana połamał puzzle. Jestem załamana normalnie bo nie dość, że muszę być czujna żeby nie dostać w brzuch to jeszcze mam obawy co będzie jak się młoda urodzi.
Także u mnie poniedziałek się najlepiej nie zaczął.
No ale akurat z sikaniem u nas lepiej, chociaż pewnie napisałam to w złą godzinę.

Miłego dnia!

Hej!

U mnie narazie lepiej :) Brzuch nie boli, słońce świeci jestem dobrej myśli. Idę dzisiaj na spotkanie z koleżanką którą ostatnio widziałam w październiku i już się nie mogę doczekać :)

Dorotii mi się też Ksawery popsuł z sikaniem...w ogóle nie woła a jak się go zapytam czy chce to zawsze mówi, że nie.

Hej dziewczyny.

Ja coś się obudziłam z bólem głowy;/W ogoóle jakoś się nie wyspałam.Obudziłam się po 7 i już dalej nie mogłam zasnąć a spanie mnie męczy.To juz standardowa pora mojego wstawania widzę;/

Weekend minął i tydzień zaczął się od nowa.W sobotę posprzątałam w szafach z ubraniami i byłam z siebie dumna;)

Zamówiłam odbitki Naszych zdjęć z sesji:)Co prawda wybrałam tylko 21 zdjęć,ale ciesze się że będe je mieć w wersji papierowej;)Jutro może uda się je odebrać.

No nic trzeba iść zjeść śniadanie i wypić kawę żeby się odmulić.

Miłego dnia dziewczyny:)

A mnie najbardziej wszystko boli w nocy. Po kilku godzinach spania na jednym boku budzę się z bolem bioder. Jak się przekrecam na drugi bok, to czuje ból w spojeniu łonowym. W ogóle to spanie to jest masakra. Mam chyba w podświadomości zakodowane, że nie moge się przekrecic bo budze się w takiej pozycji jak zasypiam, tylko wszystko mnie juz wtedy boli.

Ruchy małej chwilami też bywaja bolesne- jak się rozpycha. ..no ale ma już ponad 2 kg to juz sporo miejsca zajmuje.

Carolajna a bierzesz to cyklo3forte na opuchniete stopy? Ja tez mam strasznie spuchniete i mi gin kazal brac. W piatek mu mowilam ze to nic nie daje a on na to ze opuchlizny moze nie likwiduje ale ze zdecydowanie poprawia przeplywy i zeby koniecznie brac.
A po porodzie w lutym wychodzilam ze szpitala w klapkach bo wzadnego buta bym sie nie wcisnela tylko nie pamietam czy chociaz skarpety dalam rade wlozyc.

Sporo sie dzisiaj narobilam bo gosci mielismy takze i pieklam i sprzatalam a dominik mnie doswiadcza i sika wszedzie tylko nie do nocnika:/ cofnal sie o 100% jakas masakra

Niezly spioszek z Julki jest :) ja tak naprawde to tez strasxnie nie narzekam bo rumcajs wstaje po 8 a z dwojga zlego wole go klasc o 23 niz wstawac o 6. No ale zaraz chyba bedzie na szczescie spal :)

Dziewczyny graja cos fajnego teraz w kinie? Bo tak sobie mysle zeby sie wybrac ale nie wiem czy jest na co.

Aga koszula kupiona? :) ja tez musze ogarnac temat ale u mnie spory postep bo zamowilam podklady i sexi majty :p

Ja dopiero co Ksawerego położyłam spać. Byliśmy u znajomej na grillu nad jeziorem. A mój sąsiad debil właśnie sprawdza moją cierpliwość bo zaczął coś młotkiem stukać.... :/

Maluszek ja mam dziś to samo, każdy ruch młodej jest bolesny a do tego się trochę wystraszyłam bo przez prawie godzinę po południu miałam bolesne skurcze co 10 - 12 min :/ Nie wiem czy nie iść wcześniej do gina sprawdzić czy ta szyjka się nie skraca, wizytę mam dopiero 27 sierpnia.

Julka super, że będziesz :)

Hej dziewczyny.

Ja tylko na chwilę.

Arabelka super,że jesteś już w domu.Odpoczywaj Kochana.

Julka fajnie,że się odezwałaś i że jesteś już w domu no i że możesz chodzić.Fajnie,że będziesz na spotakniu.

Ja mam nadzieję,że też dotrę na spotkanie,bo dziś źle się czułam rano.Straszne miałam kłucie w szyjce a każdy ruch małej mnie aż bolał;(
No ale udało nam się dziś kupić drzwi do pokoju więc w tygodniu będe mieć mały bałagan przy ich montowaniu;/
No i zakupiłam materac,pościel,wanienke,rożek i pare drobiazgów dla małej:)Także jeszcze tylko wózek musimy kupić i myślę,że już chyba wszystko mamy.

Miłego wieczoru i do usłyszenia jutro;)

Sonia pocieszylas mnie ze chlopcy tez sa tacy, bo wiekszosc ktorych znam malo spia.
Pochwale sie zakupilam paczke pampersow rozmiarem 1 I to tyle co do mojej wyprawki.
Julka super ze ci rwa odpuscila, biedna bylas.
U nas tez cieplo ale tak fajnie 23st I w sloncu wiecej, caly dzien na dworzu, znajomi byli na grilu, taki leniwy dzien.
Kupic to nie problem ale teraz te meble trzeba zlozyc I ciekawe ile nam to zajmie.

WOW co za wieści!! Mamtu gratuluję :) wzruszyłam się....

Arabelka dużo zdrówka! Abyś zybko do siebie doszła.

Ja od piątku jestem w domu. Rwa już mi tak nie dokucza. Czas zacząć (tak, tak) szykować wyprawkę. Nie mam nic a nic :/ Może będę nudna, ale mam prośbę - mogłybyście przesłać mi listę wyprawkową jakąś? Nie znajdę jej w poprzednich wątkach...

Dziewczyny też się piszę na spotkanie :) mogę chodzić to będę korzystać. Z tym że na 12.30 mam wizytę i gina w Sopocie, więc będę mocno spóźniona. Ten Swojski smak jest gdzieś na Heweliusza może?

Pozdrawiam Was serdecznie!! :)

Hehe co Wy się macie z tymi koszulami;) mi to jakoś zwisa przyznam szczerze, chociaż chyba zamiast (ogromnego) szlafroka wezmę sobie koszulę flanelową, i może faktycznie luźne spodnie i rozpinaną bluzeczkę na dzień:)
Bardziej nie mogę się zdecydować, czy używać dla małej szpitalnych ciuszków czy własnych:)

Miłego weekendy Wszytskim
Arabelko, dobrze że jesteś już w domu

Dzień dobry!
My już zaliczyliśmy plażę na Rybakach - pies wymęczony, szczęśliwy, bo mokry, że hej, więc możemy zabierać się za dalsze porządki ;). Przynajmniej żaden zimny nos nie będzie nam się wtykał co chwilę ;).

Sonia, a wyspałaś się chociaż?

Walerka, mam nadzieję, że teoria Twojej koleżanki jest błędna i mi się trafi męski okaz a'la Julka ;).

Arabelka, dobrze, że jesteś! :)

Katka, my akurat w Auchan byliśmy koło 13/14 - armagedon to zdecydowanie odpowiednie słowo... U nas na szczęście dokumentami zajmuje się mąż, bo to kompletnie nie moja bajka ;)

Carolajna, fajnie, że mieliście udany wieczór :). Współczuję tego puchnięcia...

Selene, udanego poszukiwania inspiracji ;).

Ja zamierzam dziś poczynić ważny krok w dziejach ludzkości i zamówić te pie*rzone koszule...

Witam niedzielnie :)

Arabelka najważniejsze, że już w domu :) Teraz odpoczywaj jak najwięcej i mam nadzieję, że już nie będziesz miała takich stresujących przygód.

Katka no całe dwie kawy wypiłam, ale chyba musiałabym wypić z 10 żeby faktycznie coś ruszyło. Jakoś to niedociśnienie zaczyna mi się pogłębiać widzę. Codziennie się budzę z bólem głowy.
A układanie dokumentów, uwielbiam ;) na szczęście jakiś miesiąc temu to zrobiłam więc na jakiś czas spokój :)

Szukam inspiracji co dzisiaj robić..

Miłej niedzieli :)

Carolajna niestety zaraz po porodzie czasem bywa gorzej z tą opuchlizną ale do 2 tyg po powinno wszystko zejść.

Witam niedzielnie :)

Arabelka super, ze jesteś w domu i ze juz u Ciebie w porządku :) odpoczywaj teraz ile się da.

Aga gratuluje owocnych zakupów :) i wytrwałości ja bym juz nie podolala tylu sklepom.

Dorotii to Cię Rumcajs wymordował :( dobrze, ze w końcu poszedł spać. Jejku ta oksytocyna naprawde jest straszna jak tak czytam :(

Katka, ze też Ci się chciało układać dokumenty, podziwiam. Ja strasznie nie lubię tego robić, ale też w końcu muszę.

My wieczorem pojechaliśmy na ognisko do kolegi, w domu byliśmy o 1, ale pogoda była super, w końcu nie było duszno. Dzisiaj mamy w planach połazić po starociach na jarmarku :)
Tylko moje stopy są nadal tak spuchnięte, ze wczoraj miałam problem, żeby trampki ubrać :( Czy to minie dopiero po porodzie?

Marta a jak Wam się udał niespodziankowy grill?

Udanej niedzieli

witajcie,

Arabelka, dobrze, ze już w domu, ale co się strachu najadłaś to pewnie tylko Ty wiesz. Trzymam kciuki abyś szybciutko doszła do siebie w domku i bez już żadnych niespodzianek dotrwała do rozwiązania.

Aga super że zadowolona z zakupów, ale maraton faktycznie niezły zrobiłaś. My wczoraj po południu podeszliśmy do Auchan, a tam był istny Armagedon, więc domyślam się co działo się również w innych sklepach.

Walerka, u ciebie widzę że wyprawa do ikei się też udała. A Julka to faktycznie dobry egzemplarz :)

Sonia, dziś zapowiada się pogoda bardziej dla Ciebie.

Dorotii, mam nadzieję, że z Dominikiem nie było aż tak źle wczoraj wieczorem.

Carolajna, ale Wy się macie z tym prysznicem.

Selene, ejeju co to za ciśnienie. Ile kaw wypiłaś?

Maluszek, widzę że masz już kupioną najważniejszą rzecz, czyli koszulę :), ale najważniejsze że nie musiałaś tym razem dźwigać.

Ja z uwagi na wczorajszą pogodę wzięłam się za porządkowanie dokumentów, jejku jeszcze nie skończyłam a wręcz końca nie widać :)

Udanej niedzieli.

Ksawery spał identycznie jak Twoja Julka Walerka, ale odkąd mu zmieniłam łóżko to wszystko się ze spaniem zmieniło. Chociaż i tak nie jest źle bo zasypia przed 21 a wstaje 7-7.30

Arabelka bidulko to się nastresowałaś.