WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Maluszek, Mamtu nie pisała a ja Jej nie chcę gitary zawracać;)

Pragnę poinformować, że Swojski Smak zarezerwowany na wtorek godz 13. W poniedziałek jeszcze potwierdze im nasza przybliżona ilość.

Miłej soboty:)

Wow :)
Mamtu wielkie gratulacje. ale szybko poszło. cudownie mieć maluszka przy sobie.

dziewczyny, mam dziwne bóle. po lewej stronie pachwina tak dokładnie nie, bliżej krocza , pochwy, ale tylko z jednej strony. jak się mało ruszam, np. w nocy to bardzo ciągnie, i jak wstaje to trudno mi chodzić. kurna jak by to było z oby stron to rozumiem , że się coś tak rozpycha, a tak dziwnie. miała tak któraś.

no to teraz się zaczniemy sypać. chyba czas się zabrać za wyprawkę. chyba jestem najdalej.\

a dziewczyny powtarzam pytanko, jakie obwód czapki kupujecie na wyjście ze szpitala?

miłego weekendu ale pogoda się coś sknociła.

Dziewczyny dzisiaj nie dźwigałam bo brat przyjechał po mnie i po mamę i zabrał nasze zakupy;)

Zakupiłam koszulę do karmienia.Co prawda jest w groszki i ma jakieś misie,ale mi się i tak podoba;)Jedną mama mi kupiła wcześniej i jest szara to druga może mieć motyw dziecięcy;)Lepsza taka niż dla starej baby.Ale za to na porodóke nie mam jeszcze bo żadna mi się nie podobała a nie chce kupować drogiej a jak były tańsze to takie babciowe.Ale muszę się wkońcu na coś zdecydować.Jeszcze kapcie muszę kupić.

Źle dziś spałam bo co 2 godz się budziłam w nocy i mam teraz muła.Nie chce mi się sprzątać i w ogóle mam lenia.Mąż w pracy,pogoda ponura to i nastrój nie za bardzo.

Marta Mamtu nie pisała kiedy wychodzi?Może jutro ją już wypiszą.

Ha to moj maz sie wybija bo lubi ikee :)) tak naprawde to jest jego jedyny sklep ktory toleruje i jak mu mowie ze musimy jechac do sklepu to on zawsze mowi: to pojedzmy do ikei. Oczywiscie najczesciej mam na mysli zakupy spozywcze a nie chec spaceru w sklepie ale to nie istotne :p czasem sie zastanawiam czy nie chodzi o nagrode na koncu sklepu w postaci hot dogow :p

Marta super ze ty jestes zadowolona z wizyty u fryzjera :) ciekawe czy wrocicie do tej rozmowy ze niby tego nie skonstowalas hehe

Pogoda rewelacja! Bezkarnie siedze w domu w pizamie :))

witam w sobotę!
Dora fajnie, że wizyta udana :)
Marta już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę efekt wizyty u fryzjera :)
A z facetami tak jest. Mój to jak nie zrobię jakiś drastycznych zmian ti nawet nie zauważa,że byłam u fryzjera.

pogoda pod psem, chciałam chłodniej, ale czy od razu musi tak padać? siedzimy w tesco na placu zabaw właśnie.

Walerka udanych zakupów :)

Walerka, z moich obserwacji wynika, że 99% mężczyzn nienawidzi Ikea, wystarcz zresztą popatrzeć na ich miny w sklepie:)
Czy ma ktoś jakieś świeże info od Arabelki, czy zdiagnozowali juz przyczynę tego bólu lub (mam nadzieję) przeszło i wypuścili ją do domu?
Nie ma to jak wyjechać na weekend i trafić na deszczowy dzień:/ a śniło mi się, że leżałam na kocyku nad rzeką i tak przyjemnie grzało mnie słońce..... a tu otwieram oczy i d*pa.....

Marta Swiat jest maly, tez po znalam dziewczyne w Londynie ktora u niej sie scina a facetem sie nie przejmuj przejdzie mu. Sprzedaj to jako niespodzianke dla niego. Moj maz jak przefarbowalam wlosy na ciemne. Powital mnie ze stwierdzeniem cos ty zrobila, a na pytanie co to juz ci sie nie podobam, potem sie tlumaczyl ze go zaskoczylam.
My dzis uderzamy do ikea, podobno zepsulam mu weekend bo on nie cierpi ikei. Trudno same sie rzeczy nie kupia I nie zrobia.

Maluszek a Ty na te zakupy sama znów poszłaś?

Ja też zapuszczałam włosy, bo mój twierdził, że woli długie. A potem mi powiedział, że ja mu się podobam w każdych, poznaliśmy się jak miałam krótkie i to mi ma być dobrze i wygodnie.

Cześć dziewczyny :))

Arabelka całe szczęście, że to nie żaden tętniak. Przesyłam pozdrowienia i uściski. Oby wszystko było dobrze i szybko Cię wypuścili do domku.

Katka kopytka robiła mama i oczywiście były pyszne :)

W ogóle to najpierw była mama z moim rodzeństwem, potem przyjechała przyjaciółka i nawet nie miałam czasu się smucić.
Tylko strasznie mnie bolało między łopatkami :( Ech... ciągle coś.
Generalnie to mama pojechała ok 18, a potem Tomek częstował koleżankę winem i w końcu do domu pojechała przed 23.
Dostałam zaproszenie na ślub 21.09 od niej właśnie. Miałam być świadkiem, ale młoda trochę pokrzyżowała ten plan :)

Chciałam dzisiaj jechać nad jezioro, ale chyba jednak nic z tego nie będzie ;) Ale w końcu jest chłodniej więc niech pada.

Marta nie mogę się doczekać żeby Cię zobaczyć. A kolor też zmieniłaś?

Dora super, że po wizycie wszystko w porządku :)

Miłego dnia wszystkim :)

a tu ciągle pada. Ja lubie deszcz, ale już mogłoby przestać:/ bo my o 16 mamy 40stke kolegi i miał być grill... Grill niespodzianka, więc jakiś dramacik sie szykuje ;)

Witajcie,

ja dziś też z tych śpiących inaczej :
Poszłam spać o 2:30 a pobudka o 6:30, ale nie narzekam, powiedzmy że się wyspałam.

Marta strasznie jestem ciekawa tej Twojej metamorfozy i to jeszcze tak spontanicznej, chyba będę musiała przyjść w ten wtorek, nie ma bata.

Maluszek, a ty znowu na zakupy, tylko nie dźwigaj za dużo.

Dziś pogoda typowo shopingowa, jako alternatywa do pozostania w domu :)

Dobrego dnia

Maluszek, mój facet wczoraj też sie do mnie prawie nie odzywał i jak wróciliśmy do domu to powiedział: jutro sobie porozmawiamy, bo nie przedyskutowałaś ze mną tematu takiej zmiany. Dobre,co? Faceci...

Sonia, nie ma w sumie co podziwiać na razie ;) Ale jest mi lżej:)

Nie wiem jak Wasze dzieci w brzuszkach, ale Młoda od rana sprzedaje mi takie kopniaczki, że siedzieć/leżeć się nie da. Chyba jest w niezłej komitywie zdalnej z tatusiem hehe.

Witam się weekendowo

Ja fanką deszczowej pogody na pewno nie zostanę. Ledwo oczy otworzyłam a już bym najchętniej zwinęła się w kłębek pod kołdrą :/

Arabelka kochana mam nadzieję, że szybciutko wrócisz do domu.

Marta teraz się nie mogę wtorku doczekać, żeby podziwiać Twoją nową fryzurę!

Hej dziewczynki.

Marta co Ty o tej porze robiłaś na forum;)?Ciesze się Kochana,że fryzjer poprawił Ci humor.Mój mąż jak ja ostatnio ściełam włosy to nie odzywał się do mnie 2 dni więc faceci coś mają na punkcie długich włosów.

Ja wczoraj wieczorem byłam bardzo niespokojna i musiałam wypić melisę.Strasznie mnie jakaś panika ogarnęła.Wyjęłam listę co muszę spakować do szpitala i muszę jechać po torbę do teściowej i się spakować.Wtedy juz przestanę się denerwować.

Ok ja zmykam na zakupy.

Miłego dnia dziewczynki.Dziś pewnie będzie tu cisza.

Walerka, łącze sie z Tobą w bólu wieczorno-nocnym. Myślałam, że szybko zasne, ale nic z tego. O 3 zasnęłam i o 4 ding dong! Zapraszamy do toalety... A o 7 obudziłam się i juz nie mogę zasnąć:/
Walerka, okazało sie, ze moje 2 bliskie koleżanki chodzą od jakiegoś czasu do Karoliny fryzjerki i są zadowolone. Świat jest mały:)

Miłego dnia:)

Marta super, moj facet tez czasami marudzi co do moich wlosow ale to ja mam sie czuc dobrze.
Ja mam ciezki wieczor I noc ale juz przyzwyczajona, przynajmniej weekend to odespie

Dobry wieczór, albo dzień dobry dla większości,
Arabelka Kochana, dobrze że wykluczyli to g*wno za przeproszeniem i mam nadzieje, że po obserwacji spokojnie jeszcze wyjdziesz do domu. Trzymaj sie Kochana i posyłam buziaki :*

Wiecie co, ja mam wynik żelaza jakieś 11,2 od ładnych tygodni i szczerze powiedziawszy to mój gin powiedział, że taki wynik w ciąży jest przyzwoity. I tego sie trzymam:)

A ja dopiero wróciłam do domu. Wyszłam o 14 i dopiero teraz zlądowałam do domu. Pojechałam do Gdanska tylko na chwile po prezent na jutro dla kolegi i przechodząc koło fryzjera wstąpiłam tak niby zapytać o balejaż itd. I co? W gorącej wodzie kąpana usiadłam na fotel i mówie do gościa: tnij. Co prawda ręce mu się trzęsły, bo na wstępie dałam mu reprymende że za wolno to robi i nie mam czasu:/ Jestem straszna, wiem... No ale koniec końców ściął:) Nie do konca tak krótko jak chciałam, ale stwierdził, że powinnam się najpierw przyzwyczaić do tej długości a potem moge sobie ścinać... Eh, ci fryzjerzy.
Ja czuje się dobrze w tej nowej długości, ale mój facet znieruchomiał jak mnie zobaczył. Myślał, że żartuje ze ścięciem i że do poniedziałku mi przejdzie ;)

A teraz pisze do Was i delektuje się czystym deszczowym powietrzem:) Jest bosko!

Ciekawe kiedy Mamtu wyjdzie ze szpitala z Tadkiem? Mam nadzieje, że szybciutko:))

No nic, troszke mnie muli wiec moze tej nocy zasne bez wstawania nocnego.

Dobranoc i kolorowych snów:) Dla Arabelki i Mamtu szczególnie życze dobrej nocy!

Wow! ale wiadomość od Mamtu,a jeszcze wczoraj około 0.30 czyli jak ona rodziła,a ja kładałam się spać pomyślałam o niej co teraz robi bidulka w szpitalu,noi miałam przeczucie że jednak już chyba urodzi na dniach,tylko nie spodziewałam się że aż tak szybko.Gratulację kochana,a synuś duży i donoszony,więc napewno nie będzie problemów.

Arabelka,też o Tobie dziś wieczorkiem pomyslałam że przecież Ty jesteś zaraz po Mamtu i z tego co kojarzę szykuje Ci się duże dziecko,więc nigdy nic nie wiadomo...otwieram forum i aż się zlękłam,na szczęście wykluczyli co zle,obyś szybko wracała do domu,jeszcze nie czas na poród.

Zaczynam się bać,niby obstawiam że urodzę po terminie ale lekarz mnie ostatnio nastraszył(znów coś)że mam mało wód płodowych noi teraz mam wizytę w piątek w szpitalu bo sam idzie na urlop to zapytam bo się martwię,zwłaszcze że nie mogę jeszcze rodzić,bo mam najmniejsze dziecko z Was tu wszystkich,poza tym dopiero mam jadną partię ciuszków wypranych i wyprasowanych,jutro kolejne będę prasować,noi tak do środy powinnam się ze wszystkim wyrobić.
O torbie szpitalnej nawet nie myślę,ale czas zacząć pakować.

Maluszek,nie panikuj kochana,takie bóle są normalne,zwłaszcza na tym już etapie ciąży,macica przygotowuje się do porodu i natura jest tak mądra że przygotowywuje nas do porodu,przed samym porodem będziesz miała ciut bardziej bolesne i nawet regularne,to będą przepowiadające ale jeszcze nie porodowe,obyś za szybko nie jechała do szpitala bo i tak Cię odeślą,ja takie miałam dwa dni,dwie noce,a na trzecią dopiero urodziłam,wogóle prawie nie śpiąc.Noi teraz mam codziennie jak na okres,ale wiem że to nic grożnego.

Żelazo biorę ponad dwa miesiace a wynik mam 11.5 więc nie wiem o co chodzi,czy za mała dawka czy jem pewnie nie tak,a i tak sama dieta nie pomoże za wiele więc dziwię się że lekarz nie przepisuje Wam żelaza,chyba tylko Tobie Maluszek,nie każdy lek powoduje zaparcia.

ojej, biedna Arabelka. Dobrze że wykluczyli tego tętniaka.
Oby pomogli coś na te bóle. Ściskam mocno.

Dora współczuję pecha, ale dobrze że po wizycie ok.

Dorotii, spory już ten Twój chłopak.

Selene, mam nadzieje, że się wyśpisz.

Marta, super, że Ci już troszkę humor się poprawił. Tylko Ty może nie przesadzaj z tymi zmianami bo Cie nie poznamy we wtorek :)

Maluszek, ja też mam hemoglobinę 11,2, z tym że ten mój wynik jest już po 6 tyg przyjmowania żelaza, wcześniej było 10. I dalej biorę, ale u mnie na szczęście brak zaparć.
Mam nadzieję, że u Ciebie Maluszku naturalna dieta zadziała, bo mimo wszystko często przy braniu żelaza oprócz zaparć są inne nieprzyjemne skutki uboczne.

Carolajna, jak kopytka wyszły? Tak mi ślnka pociekł, że chyba jutro sama zrobię.

My dziś mieliśmy bardzo dłuuuugi spacer a teraz leniuchujemy :)