WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Trzymam kciuki za Arabelkę!

Niedawno wróciłam do domu z wizyty. Miałam dzisiaj pecha, bo przez awarię sprzętu było opóźnienie 40 minut i na dodatek nic nie widziałam, bo "mój" monitor był zepsuty;/
Na szczęście ilość wód mam w porządku! Lekarka wszystko obejrzała, pomierzyła i powiedziała, że wszystko jest dobrze! O stópkach nic nie mówiła, więc zakładam, że tamten lekarz(na darmowym usg) szukał sobie po prostu klientów. Waga 2140 g. Zaraz sobie zerknę, czy to dużo czy mało.

Poszłam też do położnej zapytać o to tętno, ale ona nie umiała mi odpowiedzieć! Powiedziała,że nie ma żadnych norm, tylko jak źle się poczuję to mam jechać do szpitala.. ot i cała jej odpowiedź.

A w ogóle w drodze do lekarza, w autobusie było tak gorąco,myślałam,że nie wyrobię!!!

O matko.zaraz będzie strach forum otworzyć:(Biedna Arabelka.Pozdrowienia dla niej i uściski:*

Mnie coś brzuch boli;(

Ogólnie to jakaś niespokojna jestem.Chyba poród Mamtu tak mną ''wstrząsnął'',że normalnie zaczęłam się bać:(

biedna Arabelka - musiała się najeść strachu :( dobrze jednak, ze tętniak wykluczony!!! trzymaj się kochana!

Dora jak tam podglądanie córy ? :)

co za dzień... najpierw Mamtu, teraz Arabelka, dobrze że koniec końców wiadomości są dobre...... coś te upały nam wszystkim chyba nie służą....
ja miałam dziś pokazać się w pracy z kolejnym zwolnieniem, ale strasznie nie chciało mi się jechać także zadzwoniłam i coś tam naściemniałam że nie mogę, ale normalnie wykończona jestem. Właśnie się obudziłam, zasnęłam przed tv koło 15 i byłam święcie przekonana, że drzemałam jedyne 15 minut..:) no a teraz muszę się zabrać za sprzątanie kuchni, robienie obiadu i pakowanie, bo o 19 K. wraca do domu i chce jeszcze przed 20 wyjeżdżać - jedziemy na weekend do moich rodziców, a to ponad 100 km.... NIC MI SIĘ NIE CHCE!

Ojejku jejku mam tylko nadzieje ze jej te bole przejda. No i miejmy nadzieje ze nie beda musieli wczesniej ciazy konczyc bo jednak arabelce troche wiecej zostalo niz mamtu . Trzymam kciuki ze to przez ta pogode a nic powaznego!

Aga moj lekarz nic nie mowi o cesarce ale ja coraz bardziej sie oswajam niestety z ta mysla :/ moj lekarz to ogolnie cicha woda ale tak mi sie dzisiaj na wizycie wydawalo ze intensywniej cos myslal niz zazwyczaj :/

Walerka wiesz co mnie tez pocieszylas :) moje dziecko majac rok wazylo 16 kilo ! Teraz dwa kilo czuje a 16 ??!! Przeciez brzuch by mi pekl i to chyba bym nawet wstac do wc nie mogla :/

Dora trzymam kciuki ze u ciebie ok i sie napatrzysz na dzidzie na wizycie :)

Aga dzięki za info. Dobrze, że wykl uczyli mam nadzieję, że będzie już wszystko dobrze i szybko wróci do domu. Przekaż proszę pozdrowienia i uściski.

super ze wykluczone ale sie musiala biedna strach najesc. przeslij jej pozdrowienia i mam nadzieje szybkiego powrotu do zdrowia

Dziewczyny, ja tylko na szybko oderwałam się od deski do prasowania, bo dostałam wiadomość od Arabelki - leży na Zaspie, na neurologii, gdzie trafiła z silnym bólem głowy. Razem z innymi objawami podejrzewali u niej tętniaka, którego na szczęście wykluczyli dziś po zrobieniu rezonansu. Na razie zostaje na obserwacji i Was pozdrawia!

no podsumowujac mamy tak maja i niestety sie tego nie zmieni, drobne niedogodnosci na rzecz wielu wygod i pomocy aczkolwiek zaczelam sie zastanawiac czy nie napisac sobie takiej ksiazki "do babci Ani" w ktorej umieszcze wszystkie wkurzajace mnie teksty mojej mamy i tesciowej, zeby tak nie gadac mojemu dziecku i zycia mu nie uprzykrzac.
A wogle jeszcze tak apropo ciazy, na moj gust to nikt w 3 trymestrze sie do tego nie nadaje, bo to po prostu nie jest fizjologiczne, tylko konieczne. a wogle to nie wiem czy wiecie czemu zwierzeta rodza sie takie juz sprawne tzn od razu wstaja i biegaja a ludzie nie maja tej umiejetnosci do okolo 1 roku zycia. ogolnie to z powodu naszego duzego mozgu a co za tym idzie duzej glowy, tak na prawde z biologicznego puntku widzenia rodzimy niedokonczone dziecko, ale takie dokonczone musialybysmy byc w ciazy o rok dluzej a wtedy fizjologicznie nie dalybysmy urodzic glowy. wyobrazacie sobie ten horrow chodzic w ciazy prawie 2 lata? takze cieszmy sie ze natura znalazla sobie takie rozwiazanie i nie ze nas zbudowala tak zeby dalo sie urodzic roczne dziecko. to moje pocieszenie przynajmniej.

Właśnie od wtorku mają wrócić znowu upały;/I moja mama już mi głowę suszy,że w taki upał się znowu wybieram do gd;/ehhh te mamy

Nasze mamy też by się zaprzyjaźniły - a on nie ma zimnych rączek? Ja to lubię jak mi ciepło w ręce i stopy.... A kapciuszki Piotruś gdzie twoja mama położyła? A może czapkę lepiej mu nałóż?... ech, ja już przywykłam. A jak ostatnio się mnie zapytała jak tam weekend grubej baby (oczywiście żartem) to powiedziałam że nie wiem mamo, a jak Twój weekend? ;)

Mi obojętnie czy w środku czy na zewnątrz.

Ja też mam żelazo 11.2 i przepisała mi tabletki ale tak w kratkę je biorę właśnie przez to że powodują zaparcia :/

hehe zadzwonilam do mamy i narzeka ze nawet nie moze sie wykapac i ze przy Juli to sie nic nie da zrobic.
A wogle Marta moja mama na wstepie jaktylko weszla do domu, to mi powiedziala hoho grubasek jestes a to jeszcze 2 misiace zostaly, a ja nie przytylam duzo i wszyscy naookolo mi mowia jak dobrze wygladam na ten stan zaawansowania ciazy wiec podsumowujac mamy bym nie sluchala

Marta ciężko stwierdzić, tylko weekend ma być chłodniejszy, nie wiem czy od worku nie będzie znów gorąco - a tam sa jakieś parasole albo kima w srodku ?

Maluszek tylko z wątróbka nie przesadzaj, bo ona wcale taka zdrowa nie jest, a w szczególności dla ciężarnych. Na braki w zelazie polecam herbatę z pokrzywy :)

to jak wewnątrz czy zewnątrz knajpy mam zarezerwować miejsce? :)))

Dorotiii mój poziom żelaza wynosi 11,1 a min to jest 12 więc trochę mam poniżej.Ona powiedziała,że dała by mi żelazo ale ono powoduje zaparcia a ja nie chce się męczyć w toalecie więc kazała mi pić sok z marchewki,jabłka,buraczków i selera no i jeść mięso bogate w żelazo np wątróbkę więc jutro muszę kupić warzywa i zrobić sobie ten sok.Zobaczymy czy to coś pomoże.

Wiecie co moja ginka powiedziała mi wczoraj,że mała waży idealnie jak na ten tydzień ciąży czyli jak robiłam usg w 32tyg to ważyła 1900g.Jakby ważyła powyżej 2000g to znowu bym się nasłuchała.Ale widać Wasz gin to jakoś normalnie traktuje;)

Aga dzięki

Ania udana ta Twoja psina. Mąż ma faktycznie ciężko z dwiema ciężarnymi ;)

Dorotii super, że z maluchem wszystko dobrze i już będziesz miała więcej odpoczynku. Ja się co prawda wciąż nie przyzwyczaiłam do życia bez pracy, ale jednak trochę więcej mam okazji do polegiwania :)

Ale mnie na sen muli. Młody zasypiał 40 minut i prawie z nim odleciałam. Kurcze łóżeczko ze szczebelkami było fajniejsze, przynajmniej nie mógł tak co chwilę łazić ;)

Idę spić kawkę. Dzisiaj mój nastrój też taki średniawy jednak. Dobrze, że to piątek i małżon będzie w domu. A potem tylko trzy dni jeszcze i urlop :)

Ania, ale jajca z Twoją sunią!

Marta, z trzaskami nie pomogę, ale pamiętam, że dziewczyny jak o nich pisały to nic niepokojącego się w tych wpisach nie pojawiało ;)

Dorotiii, no jasne, że tak, bo ja taka obcykana przez nasze forum jestem ;). A jak jeszcze dołożyć poziom SR na taki poniżej piwnicy to wszystko jasne :p.
A jak to u Ciebie teraz będzie z porodem? Nie CC?

Apoloniaa, ja już kupiłam.

Sonia, pilnuj się faktycznie... A teściówka w końcu do kiedy zostaje?

Dora, powodzenia na wizycie :)

Sonia, zrobie rezerwacje na 10 cieżarówek i powiem, że pojawi sie 2 lub 3 dzieci:)
Pytanie tylko czy na zewnątrz czy wewnątrz???