WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

o trzaskach w brzuchu to ja też pisalam, wczoraj to naprawdę glosny trzask odnotowałam.

Kiedyś mialam sunie, to dwa razy sobie ciaże uroila bidulka, wet. kazal jej wtedy pozbierać zabawiki i nie pozwalac wic gniazda.

Gratuluję udanych wizyt, ja za 4h zobaczę swoja corcię na usg, juz nie mogę sie doczekac!

Apolonia ja nie kupuję,

A mi brzuch twardniej co jakiś czas i jak za szybko wstaję to mam taki silny ból w spojeniu. Muszę ciągle się pilnować, żeby powoli wstawać i wolniej chodzić. Powoli jak kaleka się czuję :/

Marta zrobisz tą rezerwację?

Dorotii rosnie Ci syn :) aczkolwiek pamiętam, ze mnie też f*utowski w pierwszej ciąży straszył dużym dzieckiem, ale na szczęście nie sprawdziły się jego prognozy ;)

no i brawo dla Dominika za pięknie przespaną nockę :)

Apolonia ja już kupiłam ;) D mam tak czy siak, bo Młody jeszcze dostaje, a D+K kupiłam już dla Młodej

Gratulacje dla pierwszej rozpakowanej Forumowej MAMUSI :D

Dziewczyny, czy kupujecie przed porodem witaminy K i D?????????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorotii to nie tylko ja mam klocuszka w brzuchu :)

Ale najważniejsze, że wszystko dobrze :)

maluszek a jakie masz wyniki? bo mi dzisiaj powiedział że muszę brać żelazo - spadła mi hemoglobina z 14 na 11. Dostałam coś na receptę i już nawet wykupiłam.

No ale powiem wam że jak na miesiąc wcześniej urodzonego to spory ten Tadek :) w terminie to pewnie by ze 4 ważył :) a tak się zastanawiam czy te upały mogły się przyczynić do szybszego porodu czy po prostu taka uroda Mamtu.

no Marta dobrze że zmądrzałaś to nie muszę tutaj argumentów wyciągać które miałam zamiar ci przytoczyć ;p

ania co za historia z tym twoim psem! że też takie rzeczy się zdarzają ?! w szoku jestem!

Aga może za dużo się nie dowiedziałaś bo po prostu dużo wiesz i nie potrzebne ci żadne szkoły rodzenia :)

walerka kapcie to podstawa!! dominik ma u każdej babci w domu kapcie tylko u siebie jakoś się nie dorobił ;p

Ja dzisiaj byłam u lekarza - kloc waży 2300 ;/ jak to lekarz powiedział w faktach nas nie pokażą ALE TRZEBA JAKOŚ JESZCZE URODZIĆ ;p
i do tego dodał na pocieszenie: teraz to on dopiero zacznie rosnąć ;p
przez miesiąc przytyłam 4,5 kg ;p lekarz się namlaskał oczywiście że trochę poszalałam :))

No i od poniedziałku jestem oficjalnie na zwolnieniu a praktycznie w pon i wtorek odpoczywam a w środę i tak muszę się tu pojawić. No ale to nie będzie codziennie i nie na 8 godzin więc już zacznę oganiać torbę wreszcie.

Ja wczoraj jak funkcjonowałam w dzięń to z rozpędu jakoś szło ale o 20 juz padałam, wzięłam długą kąpiel i przed 22 spałam. Do tego moje dziecko zrobiło mi niespodziankę i przespało całą noc i co najważniejsze u siebie w łóżeczku!!! mój mąż dzisiaj mówił że przez to że nie przyłaził do nas to on się z 5 razy budził i patrzył czy u niego wszystko ok i czemu nie przyszedł jeszcze ;p mnie jakoś to nie ruszyło i do 8 spałam i się mega wyspałam :)

Przeszło :) Więc to na szczęście chwilowe, ale niech już nie wraca.

ja też mam te okresowe bóle, tylko u mnie głównie się objawiają bólami krzyżowymi niestety - ale lekarz mi powiedział, żeby się nimi zupełnie nie przejmować

walerka dobrze Ci :)

nie pomoge z trzaskami, a ten bol jak na okres jest normalny i o niczym nie swiadczy.
ja sie znowu musialam wdrapac na te schodzy ale ku mojej uciesze kobieta ktora mnie odprowadzala miala wieksza zadyszke niz ja hehe.

mam dzis pyszny lunch, mama mi przywiozla moj ukochany chleb i salatke jarzynowa, pycha, juz sie nie moge doczekac.

Mamtu pisała coś o trzaskach chyba, ale ja też nie mam zielonego pojęcia co to może być. Może mało miejsca w brzuchu juz i się tak różne organy przesuwają ?

Wezmę, mam nadzieję, że zaraz minie.

A mała w brzuchu na pewno się nie połamie ;) Ciekawe skąd się biorą te trzaski w brzuchu.

Carolajna, weź nospe. Ja co prawda mam nie brać, ale i tak czasem biore bo ten ból jak na okres jest wkurzający:/

A mnie boli jak na okres :( Chyba muszę poleżeć

Dziewczyny, cos mi w brzuchu trzaska. Tak delikatnie, ale co to moze być? Coś pisałyscie wcześniej o tym, ale nie mogę tego znaleźć. Mam sie tym przejmować czy to kostki Młodej tak strzelają? Chyba się tam biedna nie połamie ;)

jestem, jestem - mam problemy z kompem, więc jestem z doskoku, ale wiadomość od Mamtu mnie powaliła :))))))

kochana ogromne gratulacje!!!!!!!!! szybko poszło, Tadek spory chłopak - super, aż miałam ciarki, jak ta wiadomość przeczytałam - normalnie się wzruszyłam :)))) cudnie!!!

ciekawe która następna ? :)

nie odniosę się do wszystkich, bo za dużo tego, ale cieszę się, że wszystkie wizyty wypadły pozytywnie - oby tak dalej :)

co do zdjęć można gdzieś więcej zobaczyć ? :)

dziewczyny, a co do waszej wagi i dodatkowych kilogramów, to naprawdę dajcie spokój - jesteście cudne i szkoda czasu i nerwów, żeby się przejmować czymś, co potem raz dwa zniknie ;) w drugiej ciąży chyba się łatwiej te kg na klatę bierze - ja już mam 20 kg na plusie i powiem wam, że no nie podobam się sobie jakoś specjalnie, ale też specjalnie się tym nie przejmuje, bo wiem, że w ciągu 1,5 roku wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży, więc i teraz też dam radę :)

Marta mam nadzieję, że na spotkaniu się pojawisz !!!

dzisiaj pogoda cudna, w końcu można odetchnąć - ściskam wszytskie i miłego dnia :)

Maluszek poradzisz sobie. Jak już maleństwo będzie to instynkt Ci podpowie jak i co masz robić. Nie martw się na zapas. No już głowa do góry :)

Ja czekam na mamę, wstawiłam ziemniaki na kopytka i zaraz się biorę za gulasz :) Dzisiaj będzie pyszny obiad.

Madleen to już chyba tak wszystkich dopada jakiś kryzys;/

Ja np rano miałam w miarę humor a teraz już znowu siedze i zamulam;(Coraz bardziej mnie przeraża termin porodu i że zostało tak mało czasu i jak ja sobie poradzę:(

Nawet nie mam do kogo iść żeby pogadać i nie siedzieć sama:(

Aga to moja grupa tez byla w Redlowie w ostatni wtorek. Ja również odpuscilam.

Walerka moja fryzjerka miala mi zrobić naturalny balejaz w odcieniach blond (ja mam ciemny blond z natury). Wyszło na to, że rozjaśnila mi kilka pasemek na żółtawy blond i stwierdziła, że szkoda kłaść farby na zdrowe wlosy bo się zniszczą. .bla...bla....i mi nie zrobiła tego balejazu.. nie nalegalam no straciłam wiarę w to, że mi nie zrobi tego na zielono albo cos:/
(zmykam do sklepu)

Melduję się w nowym wątku z ogromnym niedowierzaniem!

Mamtu serdeczne gratulacje! Dużo zdrówka dla małego Tadka i dobrego samopoczucia dla Ciebie!
Zazdroszczę tych 45 min! :)

Mam nadzieję, że z płuckami u Małego wszystko dobrze i że oddycha samodzielnie!
Normalnie się wzruszyłam :) Niesamowite, że to wszystko się zaczyna...

Ania niesamowita historia z tą Twoją psiną - kochana jest! :) Mój Wąski ma w nosie moją ciążę, ale to samiec :) Interesuje go tylko pełna micha i drapanie po brzuszku :P

Ja od wczoraj mam marny nastrój i źle się czuję. Ryczeć mi się chce i ogólnie mam dość ciąży.
Także nie smęcę tu dłużej, uciekam, trzymajcie się!

Pewnie korzystajcie, wszyscy mysla ze mam naturalnie blond wlosy (oczywiscie dopoki sie odrost nie pojawi), mozecie sie powolac na Anie z Londynu i powiedziec ze polecilam, powinna mnie kojarzyc. Robie u niej wlosy juz z 6 lat, czesala mnie do slubu, ja zawsze wychodze bardzo zadowolona.
A co odlelosci to jest bardzo blisko kolejki ale rozumiem ze w upal ci sie nie chce ciagnac skmka.
strasznie nabralam ochoty zeby was poznac osobiscie, mam nadzieje uda nam sie spotkac w styczniu jak bede w Gdansku.
Moja mama doleciala wczoraj szczesliwie i oczywiscie juz mnie rano poddenerewowala bo zarzadzila ze Julka ma natychmiast zalozyc buty/kapcie/skarpetki bo tu gola podloga a ona zakaszlala. takze za te mamcine obiady i pomoc niestety troche trzeba zaplacic.