WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

może i lepiej ;) tylko problem, że przy każdy wzięciu czegoś do ręki pyta co to. Powtarzam jak mantrę: marchewka, ziemniak itd.

Selene, rób foty i kiedys mu pokażesz: jak nie zachowywać sie przy stole;) Chociaż podobno pokarm jedzony rękoma bezpośrednio z talerza lepiej smakuje hihi.

Carolakna, Twoja córka już coś przeczuwała co się święci (czyt. była w konspirze z tatusiem) i stąd te radosne harce.

Marta moja córka od wczoraj nie przestała szaleć, już mam jej dość :/
Całe spotkanie i zajęcia w SR wariowała, jak się kładłam to samo, potem obudziłam się o 4 na siku a ta dalej swoje harce. Rano jak tylko się obudziłam powtórka i cały czas sie wierci :(

Moja też dzisiaj leniwa. A to coś nowego, na ogół cały dzień raczej szaleństwo. Pewnie sobie odbije wieczorem.

Moje dziecko sprawdza chyba moją cierpliwość. Je drugi talerz zupy rękami! oszaleć idzie.

Oczywiście podziękowania były :) ;)

Dziewczyny ja się oczywiście też piszę na spotkanie w poniedziałek :)

Dorotiii, ja dla siebie tez chciałabym rozpinane kalosze:P Bo założyć to jeszcze załoze, ale do ściagania to zawsze kogoś potrzebowałam hehe.
A tak poskakać po kałużach to bym chciała... Taka beztroska!

Jak tam Wasze Maluszki w brzuszkach? Też takie spokojne jak moja Młoda? Czasem tylko leniwie sie przeciągnie,a tak to cisza i spokój.

Dorotiii, w pracy muszą sobie poradzić. Nie mają wyjścia.

Ja nie śpię, ale bym chciała. Głowa mi dosłownie pęka :(

Carolajna gratuluję prezentu. Super! Mam nadzieję, że wycałowałaś swojego Tomka :)
Czemu ja nie dostaję takich prezentów? ;)

Dorotii podczepiam się - szkoda, że kalosze nie są rozpinane!
A w pracy na pewno sobie poradzą, nie mają wyjścia!

Carolajna, zaj*ście:)))) Kombi i do tego srebrne - super funckjonalne. Ja moglabym tylko kombi jeździć. Jak dla mnie są bezpieczniejsze. Rewelacja! Czerwone w niektórych firmach mają zwyżki ;) A na srebrnych nie widać tak brudu.
Kurcze, na taki gest ze strony mojego faceta to ja liczyć nie mogę;)

Maluszek, a jaki rozmiar kupiłaś tej koszuli? Bo ja mam z tym problem. Jedną mam, ale jest taka no, troche za duża. I nie wiem czy nie przesadziłam ;)

Selene o dzięki za info o befado, bo właśnie się zastanawiałam gdzie kupić stacjonarnie :)

Carolajna wow - super prezent!!!! co za autko dostałaś ? :)

Maluszek gratuluję udanych zakupów - koszula w różowe cętki ? będziesz diwą na porodówce :)))))

Ania Tomek ma 3 lata, więc ja też się jakoś specjalnie z tym wszystkim nie spinam, pewnie trochę poćwiczymy, ale bardziej w ramach zabawy :) a o konikach dobrze wiedzieć, aczkolwiek nie byłoby nas pewnie stać ;)

Mamtu fajnie, że się laktacja rozkręciła, widzę ze Tadek miał to samo co Tomek, tylko mi go zabrali na dobę, ale też siedziałam dzień i noc z laktatorem ;) grunt, ze pierś jest w ruchu :)

Marta niestety nie jest to czerwony kabriolet prosto z salonu ;)
Audi A6, srebrne z automatyczną skrzynią biegów (jupi!!!) ubolewam tylko, że kombi, ale bynajmniej wózek się zmieści bez problemu :))

Carolajna, rewelacja:)))))) W końcu przestaniesz bujać sie często starym dyliżansem. Kochanego masz tego Tomka:)))
A pochwalisz sie jaki? Oczywiście o kolor też pytam hihi

Ja nie spie ale w pracy bylam. Znow z rumcajsem wstalam po 9 ale przez to nie poszedl spac w dzien i teraz przymarudza na maksa. Wyslalam go teraz z mezem skakac po kaluzach bo wszystko go wnerwialo. 15 minut mu wkladalam te kalosze! Ze tez nie ma jakichs rozpinanych :)

Mamtu to ty teraz w innym swiecie niz my :) i co ty piszesz ze drugi porod boli bardziej... Moja wyobraznia nie jest w stanie sobie tego wyobrazic!!!
A czy z racji tego ze Tadek urodzil sie za szybko macie jakues badania albo cokolwiek inaczej musicie robic?

Z racji tego ze pisze na telefonie to nie mam jak nic podejrzec i nie pamietam co chcialam napisac :(

Aaas spotkanie! Ja jesli w pracy sobie poradza bezemnie i babcia ktoras wezmie rumcajsa to oczywiscie z checia przyjade.

Cześć dziewczynki :) Już jestem.

Dziękuję za wczorajsze spotkanie :*

Mamtu jak fajnie znów Cię poczytać :) Super, że miałaś dobrą opiekę i poród dobrze wspominasz. Mam nadzieję, że wszystkie opisy takie będą. Życzę tego Wam i sobie :) Chyba nie dasz nam bardzo długo na siebie czekać, co? Zapakujesz Tadka i wpadniesz na kawkę i ciacho na któreś kolejne spotkanie :)

Linka fajnie, że wypad do Gdańska sie udał, a mała na pewno szybko "ogarnie sie" w przedszkolu :)

Alkar trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko dobrze i żeby Cię wypuścili z dobrymi informacjami ze szpitala.

Maluszek podziwiam za jazdę komunikacja miejską w tą okropną pogodę dzisiaj.

A ja się muszę pochwalić :) Dostałam wczoraj w prezencie samochód :)) A cieszę się jak dziecko normalnie. Tomek mi zrobił mega niespodziankę, bo planowaliśmy kupić auto dla mnie, ale jakoś ciągle inne wydatki, a tu nagle wczoraj niespodzianka :))
Tak więc dzisiaj musiałam już zaliczyć przejażdżkę i w sumie dopiero chwilę temu włączyłam komputer :)

Przepraszam jeśli kogoś pominęłam, przeczytałam wszystko ale tyle tego, że nie pamiętam :/

Ja nie śpię;-) ja się właśnie pakuję;-)
a właściwie wywalam wszystko na kanapę i czekam aż mi torba wyschnie. Spora kupka się tego uzbierała.

W poniedziałek planujemy udac się na tą wizytę kwalifikacyjną.

Marta koszulę kupiłam w gdańsku pod tunelem za 35zł;)Właśnie ją wyprałam i będzie się suszyć.Szkoda mi było na nią kasy no ale muszę coś ubrać a ta koszula na porodówke nie dawała mi spokoju więc już mi było wszystko jedno jak ona wygląda.

Ale tu dziś cicho.Wszystkie śpią czy co?

dziewczyny chodzące do dr Doeringa: czy to USG w cenie 160 zł to 3D czy 4D? i czy w cenie jest nagranie na płytkę?

ania super ze hipoteriapia jest dobra bo ja sama jezdze i chcialabym zeby Jula tez jezdzila i sie zastanawialam czy to dla niej dobre bo wiem ze np narty i lyzwy nie za bardzo.
ja sobie tak mysle ze oni nie rozumieja co to znaczy byc w ciazy w aspekcie fizycznym, naczytali sie ze kobiety w ciazy sa hormonalne i przewrazliwione i mysla ze my sobie to wszystko wymyslamy albo przesadzamy. a ciekawe jakby reagowal jeden z drugim gdyby musial dzien pochodzic z takim balastem, pomijajac zgage, mdlosci i inne uroki tego stanu. moj facet tez ma u mnie na pienku,wlasnie za to podejscie i traktowanie mnie jakbym nie byla w ciazy

Ania, współczuje zabiegania. A Ci nasi faceci to powinni dostać taki porządny zbiorowy opr od kobiet w ciąży!
A co do sprzątania na błysk bo zwierzak to ja się tak stresowała kilka lat temu. Jak ktos przychodził, kto nie posiada futrzaka to miałam obawy czy czasem nie czuc kuwety, czy nie ma siersci itd. Potem przestałam, bo doszłam do wniosku, że futrzaka mamy czystego, kuweta sprzątana a to, ze siersć gdzieś jego jest - trudno.
A pewnie koleżanka i tak by nie zauważyła, gdyby coś było nie tak bo przychodzi do Ciebie i to z Tobą chce pogadać, a nie robic Ci test białej rękawiczki:)))

No to strzeliłam wywód hihihihi

Marta no co Ty, ja nie mam pojęcia co mi zaszkodziło, ogólnie wczoraj wieczorem byłam nerwowa bo musiałam mojemu facetowi zrobić małą awanturkę:) normalnie jak chodziłam do pracy, to w domu i posprzątał, i ugotował, i z psem wyszedł, a odkąd jestem na zwolnieniu to czuję się jak etatowa gosposia..... Już teraz wiem, czemu tak naciskał, żebym wreszcie na nie poszła. A że dziś odwiedzała mnie kuzynka z Małym, to musiałam wczoraj wieczorem i dziś rano sama sprzątnąć na błysk całe mieszkanie (ona nie ma psa a ja tak - zawsze w takich sytuacjach się stresuję, że ktoś uzna że u mnie brudno lub "czuć psem", więc zazwyczaj sprzątam wszystko na mokro włącznie z praniem wszelkich narzut i obrusów). Poprosiłam więc wczoraj, by chociaż sprzątnął łazienkę, więc umył... tylko umywalkę i wc. No i mnie szlag trafił.....Więc wczoraj bolał mnie żołądek i kręgosłup, a dziś mam cały brzuch napięty....

Dziewczyny, mam wyrzuty sumienia, że Wam zaszkodziło jedzenie wczorajsze:( Mi się nigdy tam nic takiego nie przytrafiło i dlatego poleciłam tą restaurację. Sorry...