WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

No wlasnie musze zapytaj kolezanke bo ona cos mi mowila o jakis bardzo drogim ale super dzialajacym, sa rowniez na po cc wiec jak ktos nie ma planowanej to chyba lepiej sie wstrzymac z kupujemy jakby sie okazalo ze jednak cc a nie sn
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No pobrali krew I jak nie zadzwonia dzis to wsio ok, jak mnie dalej swedzi to mam przyjsc za tydzien. Wiecie jestem tak zmeczona Ze nawet nie mam sily sie denerwowac.
Do tego ft4 mi spadalo do 13.3 a ze oni sie sugeruja bardziej tsh to nic nie zrobia.
Dzieki za cynk o mothercare, jest na liscie sklepow ktore bede odwiedzac w niedziele.

ja też żelazo biorę i nie mam po nim zaparć tylko biegunki ;p

walerka trzymaj się na badaniach i napisz po nich jak wrócisz czy wszystko ok.
Ja te majtki siateczkowe widziałam parę dni temu na angielskiej stronie mothercare więc może jak będziesz na zakupach szalała to zobacz u nich.

sonia widzisz jakbym wiedziała że ty dzisiaj z ksawerym jesteś to bym się gdzieś na spacer z wami wbiła a tak to sami ciuchcią przy morzu jeździliśmy ;p

a dajcie jakiegoś linka do takiego pasa - ja po tej cesarce to rok czasu miałam brzuch jakbym dalej była w ciąży a chodziłam na basen, schudłam i ważyłam mniej niż przed ciążą, dwa razy 8 weithera (czy ja to się tam pisze) zrobiłam i nic! i brzuch miałam dalej jakby jeszcze ktoś miał z niego wyskoczyć. Także jeśli jest jakiś pas który daje cokolwiek to oczywiście jestem nim od razu zainteresowana!!

aniu co do piersi to rozmiar nie ma nic związanego z ilością mleka, każda z nas ma taką samą ilość kanalików i ta z najmniejszym biustem może mieć najwięcej pokarmu. Więc w ogóle na to nie patrz.

Katka no to faktycznie tajfun Wam przeleciał przez mieszkanie, ale powoli się odgruzujecie, tylko też nie przesadzaj z ta aktywnością.

mnie pachwina boli za to. Ciężko się przez to chodzi, dlatego dzisiaj mój kontakt ze świeżym powietrzem to wypicie kawy na balkonie :)
Aż tak szybko to niech te dzieci się nie rodzą. Niech swoje odsiedzą.

Ania ja biorę żelazo co drugi dzień przy wyniku 11,9. Ale ja mam skłonności do anemii i do tego już w pierwszym trymestrze miałam wynik 10,5 mimo brania żelaza więc lekarka dmucha na zimne.

Zaraz teściu na obiad wpada więc idę nakrywać stół i ostatnie machnięcia szmatką zrobić.

Katka ja cały czas mam nadzieję,że Ty jednak komuś innemu wywróżyłaś poród po terminie a nie mi;)Zlituj się Kochana nade mną:)
Widzę,że u Ciebie sprzątanie idzie pełna parą.Normalnie generalne porządki.Tylko oszczędzaj się tam i nie szalej za bardzo.

Marta a Ty coś dziś znowu tak cicho?

Haze masz już ten monitor?Zamelduj się.

Mamtu co tam u Was?Odsypiasz noc czy Nowy spał ładnie i się wyspałaś?

Dziewczyny mam ochotę na pierogi z jagodami a tu w okolicy jagód brak :( a nie mam siły łazić gdzieś dalej, znów mnie pod łopatką boli normalnie pitolca dostaje :(

Ja też chce już urodzić

Sonia, u mnie wygląda jak po dwóch tajfunach, bo cały czas jestem w trakcie tego sprzątania, najgorzej że z małej łazienki aktualnie zrobiliśmy składzik, gdzie stoi kołyska i gondola do wyprania, rzeczy do wyniesienia do piwnicy, zabawki posegregowane itp. W związku z tym nie mamy aktualnie prysznica, zostaje tylko wanna. Chociaż druga łazienka nie wygląda lepiej, bo tam góry prania i pralka non stop chodzi, mam nadzieję że pogoda słoneczno - wietrzna się trochę utrzymam bo jeszcze przede mną narzuty, kołdry i poduszki do wyprania. A na koniec zostawię sobie do czyszczenia kanapę i dywan, ale to tak bliżej terminu porodu - to może coś się ruszy.

Chociaż na rodzenie przed terminem to się nie nastawiam, raczej po terminie.

Maluszek a ty chciałaś urodzić 3 tyg przed terminem? No co ty moje fusy mówią co innego :)

Ania ty co chwile się o to żelazo pytasz....weź sobie kup tabletki i będziesz przynajmniej spokojna. Nie zaszkodzi Ci.

Też Wam radzę nastawić się na termin lub parę dni po bo potem będzie Wam się czas dłużył. Ja nawet nie myślę jeszcze o porodzie....nie ogarniam dzisiaj jednego dziecka a co dopiero dwójki...lepiej niech młoda spokojnie w brzuchu siedzi :)

Mamtu a Ty żyjesz czy Tadzio tak daje czadu że nie masz siły pisać?

Dziewczyny,a Wy już rodzić chcecie?Madleen,ja mam taki sam termin jak Ty z ostatniej miesiączki wychodzi ma na 11.09,tyle że mam dłuższe cykle to komputer wyliczył 12.Poczekajcie spokojnie do terminu,wydaje mi się że więcej dzieci rodzi sie po terminie czy bliżej jego niż przed,także spokojnie macie czas,teraz w pierwszej kolejności Arabelka,póżniej my we trzy z Haze,ciekawe która z nas będzie pierwsza.

Noi co z tymi piersiami,bo pytałam,a i jeszcze jakie macie wyniki i czy bierzecie żelazo,Julka wiem że Tobie kazali do końca a jaki masz wynik?

Moje mieszkanie wygląda jakby tajfun przez nie przeszedł...
Ksawery sika cały dzień w gacie :/ Dobrze że poszedł spać to mam chwilę ciszy...

Ja mam nadzieję że mnie nie zastanie listopad z porodem :P

ja też mam coraz częściej myśli, że mnie październik z porodem zastanie. Moja mama też mi tak prorokuje, że jak zwykle panikuję, a i tak urodzę po terminie. No mam nadzieję, że jednak się młoda zlituje.

Sonia ja miałam wczoraj dzień pt. zero cierpliwości i mieliśmy z młodym kilka "awantur", na razie dzisiaj jest spokój.

A ja ciągle odgruzowuję te zakupy. Zaraz się muszę za pranie zabrać tych nowinek.

Madleen ja na początku też obstawiałam,że urodzę 1 września,ale potem przestawiłam się jednak na 14;)

No Katka dobrze,że się odezwałaś.Cieszę się,że wszystko ok u Ciebie.

hej, hej,

Maluszek, jestem, tylko zupełnie nie mam czasu na pisanie, podczytuję oczywiście na bieżąco w miarę, tam gdzie mogę: w łazience, jak kładę Mikiego, jak mieszam jedzenie w garze i takie tam :) Ale na pisanie zupełnie nie mam czasu, zajęta szałem sprzątania, segregowania, odsprzedawania itp :) I czytając Was jestem daleko w polu z wyprawką (co prawda poprałam większość ciuszków już, mąż poprasował, poukładałam w komodzie), ale z zakupami jestem na szarym końcu. Zrobiłam listy w excelu z przybliżonymi cenami i miejscami zakupu, ten plus, że jak nie zdążę to mąż zrobi, chociaż wolałabym nie.
Chociaż teraz najważniejsza jest córka, jak nie było jej prawie całe wakacje to teraz wszystko na ostatnią chwilę bo za tydzień szkoła się zaczyna. Po sklepach Marta jeszcze nie buszujemy, (na razie lista w excelu dla córki tez zrobiona), z Mikim się nie da buszować po sklepach, więc ruszam z nią w weekend a mąż zajmie się synem. A poza tym kupon do H&M ważny od jutra, więc będziemy szalały ( dla Mikiego też lista jesienna zrobiona, nie gdzie indziej jak w excelu, więc go też obkupimy :) ) Aktualnie właśnie zamawiam podręczniki w księgarni internetowej.

Wiem co u każdej z Was się dzieje. Ściskam wszystkie, niektóre to już prawie jedną noga na porodówce. Arabelka ściskam podwójnie, Mikołaj też miał pępowinę wokół szyi raz owiniętą i zdrowy chłopak sn się urodził.
Ja jak zwykle przenoszę i pewnie zrobi się połowa października, na razie nic się nie dzieje, a nogę to mogę chyba na lampę nawet zarzucić :)

Miłego

Maluszek, ja w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłabym tą ciążę przenosić. Także musiałabyś jednak dołączyć do mnie najpóźniej tego 11 ;) Mój mąż obstawia 1 września... też sobie datę wymyślił! Chociaż byłoby do pary z mamusią, bo ja się urodziłam w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego :P

Marta spokojnie, nie zapomnę o Was, na pewno będziecie wiedziały jak coś się ruszy ;)

Walerka też lubię takie porządki w papierach i "remanenty" w szafach, ale o tej porze na pewno by mi to nie przyszło do głowy :)

Tak sobie właśnie pomyślałam o Alkar... nic się nie odzywa.
Alkar, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze mimo tego pobytu w szpitalu. Odezwij się do nas jak tylko będziesz miała możliwość! I trzymaj się mocno!

Ja byłam z mamą na małych zakupach.W rossmanie pomalowałam sobie rzęsy fioletowym tuszem żeby wypróbować ale nie opłaca się kupować bo nic nie widać:)

No a od wczoraj znów za mną chodzi grzywka żeby sobie zrobić.Tylko siedzę i kombinuje z nudów co by tu zrobić z tymi włosami.No i tak nie wiem bo czuję,że będe żałować a mimo to ta chęć zrobienia tej grzywki jest silniejsza;)

Znowu mi lewa ręka drętwieje.Powoli mam wrażenie,że nie długo to się nie rusze;/

Madleen weź się jeszcze wstrzymaj z tym porodem;)Z chęcią bym do Ciebie dołączyła na porodówce no chyba,że chcesz rodzić sama no to ok;)Ja planuję rozpakować się 14 września więć może jeszcze byś te trzy dni chciała poczekać co?Może jakoś się dogadamy he he;)
A tak na poważnie to ja czuję,że przenoszę ciąże.Już tak od kilku dni tak mnie prześladuje ta myśl;/

dzieki za odpowiedz.
Marta dziekoi za oferte, jeszcze przeszukam neta moze mi sie uda zamowic tutaj.
no i sie zestresowalam bo zadzwonilam po moje wyniki na tarczyce i przy okazji nadminenilam ze mnie swedzi ale tylko troche i nie moge spac i mi kazala jechac na badania do szpitala, no nic jade do domu po notatki ciazowe (jeszcze dostalam opr ze ich ciagle z soba nie nosze bo co bedzie jak zaczne rodzic na zkaupach, daleko od domu) i ide sie podlaczyc pod ktg i zrobic badania krwi

Ja chyba też zainwestuje w taki pas.

Madleen, Arabelka proszę się teraz codziennie meldować żebyśmy wiedziały czy rodzicie czy nie :)

Też używałam disnemar i podobnie jak Dorotii może jedno opakowanie zużyłam...Ksawery nigdy nie lubił czyszczenia nosa, a odciąganie to już cały blok go słyszał.

Julka no nie 4 rano to jakieś przegięcie - ja bym nie wstała :P

Coś dzisiaj nerwowa jestem, całkowity brak cierpliwości do Ksawerego :(
Za to w ramach odpoczynku sprzedaję go babci na spacer, a sama muszę jechać do alfy kupić prezent dla siostrzenicy bo w poniedziałek ma urodziny.

Marta, dobrze że się lepiej czujesz. A początków ciąży to mi lepiej nie przypominaj

Walerka ciekawa pora na porządkowanie rachunków, nie zazdroszczę tych problemów. Ja dzisiaj akurat spałam jak niemowlę ;)
Ja używałam pasa poporodowego i byłam zadowolona z efektów. Oczywiście trzeba też robić ćwiczenia załączone do pasa, bo sam pas cudów nie zdziała, ale u mnie szybko było widać efekt. Całkowicie płaskiego brzucha to po tym nie miałam, ale uporał się z tym luźnym "zwisem" w zasadzie w trzy tygodnie gdzieś. A może i szybciej. Po cc tez można używać, ale z tego co pamiętam dopiero po okresie połogu. 6 tygodni powinno minąć.

Walerka,ostatnio położna mówiła że ten pas można używać dopiero jak się rana po cc dobrze zagoi. No i że nie można nosić cały dzien, tylko 2-3 godziny dziennie.
Też chce zainwestować w taki pas, bo też widziałąm efekty u koleżanek.
A może wysłać Tobie takie majtki siateczkowe? Wybierz tylko rozmiar na dozie, ja je zamówie i Tobie wyśle.

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...