WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ja polecam lakiery bezpieczne dla zdrowia:
http://greenline-sklep.pl/c/145/lakiery-do-paznokci-makijaz.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My ostatnio szukalimy ubezpieczyciela mieszkania, tak żeby mury plus od kradzieży i z długiej listy po porządknym researchu zostały nam PZU i Hestia. Najmniej narzekań klientów, najmniej spraw do rzecznika praw ubezpieczonych.

A lakiery ja polecam Wibo czy Mibo czy cos takiego, do kupienia w Rossmanie, moim zdaniem super kolory i trwałe i świetna konsystencja

Marta więc sie nie zastanawiaj tylko wpadaj i już :)

Arabelka ja niestety nie mam pojęcia więc nie pomogę :(

Carolajna, dziekuję bardzo za zaproszenie na czwartek:) Kusząca propozycja. A te gazowane to pewnie ze względu na ciśnienie. No i miewam problemy z perystaltyką jelit, więc pewnie to również.

Dorotiii, miałam Cie wczoraj zapytać o cos i zapomniałam:) Co to za lakier do paznokci używasz? Bo super czerwień, bardzo mi sie podoba:))

Dziewczyny a ja tak zadam pytanie z innej beczki.
Musze znaleźć nowego ubezpieczyciela mieszkania. Możecie polecić jakąś firmę ubezpieczeniowa, ktora ma duzy zakres ubezpieczeń i w miare rozsądne ceny składek?

Dziewczyny udało i się zasnąć i właśnie się obudziłam ;) Lenistwo na maksa, po prostu. A obiad w polu, łóżko nie pościelone i w warzywniaku też nie byłam.

Marta a czemu masz odstawić gazowane? Ja w sumie piję tylko wodę gazowaną.
Jak masz ochotę zapraszam w czwartek do mnie :)

Mojemu lekarzowi na ostatniej wizycie coś się podobało z moją szyjką, więc zrobił mi usg dopochwowe, ale wszystko było ok. Na samolot nie włażę, mój mnie bada na kozetce na której robi usg.

Mamtu jakos tak momentami nie mogę uwierzyć że masz już Tadka przy sobie. Mąż pomaga? Jest na urlopie czy w pracy?

Mamtu, to faktycznie dość wyczerpujące! a ile Wam schodzi czasu na karmienie i przewijanie za jednym razem?

ps: na fotelu też mnie ginka zawsze bada, ale tam chyba mało widać, bo jak przeszłam dziś z fotela na usg dopochwowe, to ginka aż jęknęła: "Oj dobrze, że bierzesz luteinę"...;)

Mi lekarz nigdy nie sprawdza szyjki za pomocą usg i nigdy nie wiem ile ona mierzy. Jedyne na fotelu mam badanie szyjki i sprawdzenie czy jest zamknięta. A na ostatnim badaniu nie bylo oznak rozwierania.

Mamtu ale widac ze dobrze sobie radzicie z Tadziem, nie masz typowego baby blus. A te nocne nerwy na męża są całkowicie zrozumiale ;)

Marta ja tez dzis mam jakiegos lenia, a mam cala liste spraw do załatwienia. A mi sie nic nie chce :( A obiad wlasnie mi sie gotuje, ziemniaczki o gołąbki od mamy sie podgrzewaja :) Ale za to chyba wybiorę sie po ta cole do sklepu, bo mi smaka narobiłaś :)

Dora, ze spaniem jest niestety tak, jak pisałam - dzisiaj na przykład co 1,5-2 godziny pobudka. W 'normalne' noce - co 3-3,5. Mam dość już po tygodniu, boję się jak będę wyglądać za miesiąc. ;)

Marta, mam nadzieję, że z tym ciśnieniem to nic poważnego i wystarczy jedynie profilaktyka. :)

Walerka, przyznam, że jakoś nie zakodowałam żeby coś więcej mój gin mi badał prócz przepływów i główki. W sumie za każdym razem ogląda wszystko po 2 razy... Dlatego nie odczułam różnicy pomiędzy tym szczegółowym badaniem a standardową wizytą.
A jeśli chodzi o szyjke to zawsze zaliczam najpierw samolot, usg dopochwowe a potem usg brzuszka.

Mamtu, no to niezły kosmos hormonalny u Ciebie;)) Ale pewnie mąz tego nawet nie odczuwa zbytnio, bo wtedy gdy się na niego wściekasz on śpi a jak wstanie to jest już ok. Dobre;)

A moja Młoda coraz lepiej przybiera na wadze, niczym mamusia hehe. A to zmniejszenie wody to faktycznie z wyższym ciśnieniem ma związek. No i zapomniałam napisać, ze mam odstawić gazowane:(((( A jak tak polubiłam cole w ciąży...

Ania, no jesteś cudowna z tym komplementem, dziękuje:) Od razu lepiej mi się zrobiło! A chudziną nie byłam. No chyba, ze przed 30stką...Ale to dawne dzieje;)

Wiecie co, ja za nic nie mogę sie dzis zabrać. Jedyne co sprawnie mi poszło to kąpiel hihi. A chce jeszcze zjeść obiad, bo brakuje mi gorącego posiłku. I ciekawe kto to zrobi?

Ania83, fajnie że piszesz o tej kuzynce:)

Mamtu a jak tak ogólnie z nocami? śpicie trochę?

Ja dziś pobiłam rekord we wstawaniu do wc- bo chyba z 5 razy wstawałam, ten deszcz dodatkowo mnie budził. Dobrze, że zasypiam bez problemów.

Dzień dobry! :)

Ale dziś pogoda. Nic mi się nie chce. Na dodatek Tadek zafundował nam nocny maraton, więc chodzę na rzęsach. Na szczęście mąż pojechał z Młodym do dziadka, a Tadzio, w ramach spaceru, wietrzy się na balkonie. ;)
No i muszę pochwalić mojego Nowego Syna, że odkąd wróciliśmy do domu, przybrał już 500 gramów, żarłok jeden. :D

Marta, ja przez piwną nawet przechodziłam, więc spokojnie możecie mnie utłuc za moje gapiostwo. Zupełnie mi się ten dzień nie kojarzył ze spotkaniem. ;)
Gratuluję udanych badań - ładnie rośnie ta Twoja córcia. A to picie mniejszej ilości płynów ma związek z Twoim ciśnieniem?

Walerka, podsycasz tylko moją zazdrość tymi lawendowymi zdjęciami. Nawet przez chwilę miałam wrażenie, że czuję ten zapach. :)
Zdrówka dla Julki!

Arabelka, co do ubierania to wciąż jeszcze nie mam wprawy i przed każdym wyjściem jestem w kropce, jak ubrać tego mojego zmarźlako - wcześniaka. Generalnie wczoraj miał krótkie body i na to bawełnianego pajaca + skarpetki i cienka czapka. Niby teoretycznie powinno się ubierać o jedną warstwę więcej niż sobie, ale nie wiem jak to się ma do takich przypadków jak nasz.

Co do hormonów, to u mnie to działa chyba w drugą stronę, szczególnie w nocy. Budzę się z takim wku*wem na mojego męża, że mam ochotę go zadźgać na miejscu, nie żartuję. Do szewskiej pasji doprowadza mnie świadomość, że on sobie śpi, a ja muszę karmić co 2 godziny. A najlepsze jest to, że rano mi wszystko przechodzi, jak ręką odjął i w miłej, rodzinnej atmosferze konsumujemy wspólne śniadanie. Normalnie szał, mówię Wam. ;)

Sonia, miłego wypadu! :)

Ania, cholernie Ci zazdroszczę tego spania, nawet nie masz pojęcia jak bardzo. :P

Miłego dnia!

ania milego podgladania, jak mozesz to powiedz mi po co ci lekarz badal, wiem ze chce szyjke, wody plodowe, przeplywy wlacznie z zylami w mozgu.

no to ja Was wszystkie dzisiaj pobiłam: zasnęłam wczoraj przed tv po 22, potem przed północą przeniosłam się do łóżka i od razu zasnęłam, a dziś obudziłam się o.... 11:06 !!!!! a w nocy tylko jedna pobudka do wc.... nie pamiętam, kiedy ostatnio tyle spałam, to chyba przez ten deszcz i dziadoskie ciśnienie...
nie mogę się doczekać dzisiejszego USG u Doeringa, moja lekarka na wizytach sprawdza jedynie, czy serce bije i czy się rusza, więc umieram z ciekawości ile Mały waży i w ogóle co z nim... no i dziś też SR, Panda, pamiętasz?
Marta, Ty przytyłaś 17 kg w ciąży??!! w ogóle tego nie widać, to jaka ty chudzizna musiałaś być przed ciążą!!?
Dora, moja kuzynka w Swissie też próbowała urodzić SN, jak w końcu wykończona zażądała cc to błyskawicznie ją przewieziono na salą operacyjną, nikt problemu nie ronił ani nie dyskutował, także możesz być spokojna:)

dzieki za odpowiedz, musze ja poprosic zeby zmierzyla.
wiecie co, niby spalam ale czuje sie bardziej snieta niz wczoraj kiedy wogle nie spalam, nic nie rozumiem.

Dziewczyny nie mam żadnych wskazań do cc, póki co. No i zamierzam podejść do porodu SN, chyba że się będzie jakoś za bardzo przedłużać, to wtedy będzie to wskazanie, do zrobienia cc i na pewno lekarz nie będzie z tym zwlekać, bo mam to w umowie:)

Szyjkę mam badaną zawsze przez usg dopochwowe. Co do wcześniejszego porodu, to przed 38 tc raczej nie urodzę, nie ma takich obaw. A później to mogę rodzić!:) jak sobie pomyślę o przenoszeniu ciąży to mam gęsią skórkę.. już się czuję jak słoń i ledwo dycham;)

mam pytanie jak wam mierza szyjke, w czasie usg dopochwowo czy przez brzuch.
i jeszcze jedno co wam mierzyli na tym usg w 32 tyg bo chce zeby mi wszystko sprawdzila lekarka a ona cos ostatnio fuszerke odwala.

Dora, a masz jakieś wskazania do cc? Fajna lekarka:))
A czy przy takiej krótkiej szyjce i pomimo brania luteiny to mozliwe, byś urodziła szybciej?

Ten brak kanalizy będzie w czwartek;)) Własnie kombinuje co tu zrobić, by nie być w domu...

Młoda chyba dzisiaj przechodzi samą siebie. Taką gimnastyke wyczynia, że szok! Chyba czas się ruszyć z kanapy...

Sonia, relaksuj się Kochana i fajnego seansu życze:)

Julka, pamiętam jak syn mojego brata zrywał sie w nocy jak tata wyjeżdżał do pracy poza PL. Trwało to kilka nocy, a potem wracało do normy, ale aż serce ściska jak widzisz taką rozpacz za tatą... Trzymam kciuki, żeby Młody szybko wrócił na swoje tory:))

Hej

Jesteśmy po wizycie. Ginka zrobiła mi wymaz z pochwy, wynik będzie za 3-4 dni. Poza tym stwierdziła,że mam jednak za dużo bakterii w moczu, wiec dostałam jednorazową dawkę antybiotyku do wypicia. Dodatkowo szyjka mi się skróciła do 1,93 więc do końca 37tc zostaję na luteinie, potem odstawiam.
Żadnych więcej badań mi nie zlecała, bo twierdzi że nic już nie potrzeba.
Kolejne wizyty już 04.09, 16.09 i (25.09).

ps: za 2 tyg. ma byc dokładne mierzenie małej.
ps: lekarka zapytała, czy "chcę" rodzić SN czy CC;P

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...