WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Wróciłam z zakupów i zaspypiam na stojąco.Co za pogoda i ogólnie do d*py dzień;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja bym zwalila te chwile szalenstawa z myciem podlog na ciaze i hormony i to wicie gniazda, nawet mi sie ostatnio coraz czesciej zdarza robic porzadki w nocy, co ta ciaza robi z czlowieka.
Melduje ze sie wyspalam, mialam tylko 2 pobudki i to pol godzinne wiec jak dla mnie rewelacja.
Marta - wez te ciszki, zobacz co ci sie podoba, oddaj reszta, tu chetnie biora a to co zostawilas wloz w worki prozniowe, zajmuja nta czesc tego co normalne i nie masz problemu z molami, plesnia itd, a ciuchy sa drogie i raczej moda sie dla dzieci nie zmienia.
Bylam z mloda u lekarza bo strasznie kaszle w nocy, ale nic nie ma osluchowo tylko mnie postraszyl lekarz ze to moze byc krup bo teraz panuje latem.
A wogle pochwale sie wylicytowalam Juli 2 wozki i lozeczko i jeszcze dostala 2 lale do tego i zaoszczedzilam chyba 100 funtow, wiec prezent prawie skompletowany.

za to wyprawki dla mlodego jak nie ma tak nie ma, ale przeciez ja jeszcze mam tyle czasu. moj tata dzis przylatuje wiec mam zamiar ich wykorzystac i popiora i poprasuja mi ciuchy dla mlodego. tylko jeszcz sie nie zdecydowalam czy prac te najmniejsze czy dac sobie spokoj jak on ma byc taki duzy, w sobote usg wiec zobaczymy ile urosl, ostatnio wazyl 1620gr i byl 2 tyg do przodu.

Sonia udanego seansu :)
A na co się wybierasz?

Marta ja bym nie brała tych worków. 2-4 latki są bardzo aktywne więc i ciuszki są bardziej zużyte to raz, dwa nie wiesz jak Twoja młoda będzie rosnąć i może się okazać że rozmiarówką nie dopasujesz i w sumie mało co się przyda a trzy to będziesz się wkurzać, że miejsce zajmuje.

Julka a może ząbki?

Ja uciekam do kina :) Trochę relaksu się należy

Hej :)

To i ja się dołączam do wyspanych inaczej. Nie żebym miała sama z siebie problemy ze snem. Wczoraj o 21 myślałam że zasnę na stojąco, zaczęłam oglądać film, zadzwonił Piotrek i już zaczęłam zasypiać kiedy obudził mnie dziki ryk mojego synka...i tak przez 2 godziny, później znowu po 2 godzinach i znowu...i od 6 koniec słodkiego wylegiwania w wyrku i od rana znowu ryk na przemian z marudzeniem. Nie wiem co jest, raczej nic go nie boli, dawałam nurofen ale to chyba dlatego że taty nie ma :( wcześniej przesypiał pięknie noce...

Mycie podłóg czy o 1 czy o 8 to dla mnie aktualnie abstrakcja więc podziwiam Was. Jakbyście nie mogły opanować szału sprzątania to zapraszam do siebie, u mnie to dopiero wszystko się klei :)

Marta nie bierz tych worów, za 3 lata mole je zjedzą. Ja też zostałam obdarowana worem ciuchów na...7-8 lat! I one leża i mnie wku...ją za każdym razem kiedy na nie patrzę a nie wyrzucę bo to od P. siostry więc byłaby obraza. Hmm...chociaż...muszę uprzątnąć szafę i w sumie te ciuchy mogą się zawieruszyć...;)

Marta a jak sobie radzisz bez używania ciągu kanalizacyjnego i wody? Hm?

Arabelka, u mnie to chyba czułość to będzie ale do dziecka (mam nadzieje;), bo tatuś to mnie permanentnie wkurza. I troche się obawiam tego okresu po porodzie, bo charakter to ja normalnie mam paskudny a jak dojdzie huśtawka hormonów to chyba się rozstaniemy...

A co do wenflonu to ja tak samo reaguje jak Ty Arabelka hihi. Samo cc mnie tak nie przeraża, jak wkłuwanie się pod wenflon. Ale co tam, damy rade:) Nie mamy wyjścia!

Witam wtorkowo :)

Dzisiejsza noc przespałam bez przerwy na wc, wydaje się to prawie nie możliwe na 2 tyg przed terminem, a jednak ;) Ale mimo wszystko nie czuje się wypoczęta przez tę pogodę, bo jestem taka zamulona.

Marta właśnie przed ciąża nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem, a tym bardziej wysokim. Ale i białka w moczu tez nie miałam, wiec mam nadzieje, ze nie mam, co panikować z tymi skokami.

Byłam dziś na ostatnim pobraniu krwi. I moja jedyna etatowa żyłka do pobierania krwi niestety jeszcze się nie zagoiła po wenflonie i musiała mi pani pobrać z nadgarstka. Nie zbyt to przyjemne było :( Pani pielęgniarka śmiała się ze ta etatowa żyłkę musze do szpital trzymać. Az mnie ciarki przechodzą jak sobie pomyśle ze znowu będzie problem żeby gdzieś się wkłuć. Chyba bardziej mnie to przeraża, niż cc. Za to Mikołaj tak szalał w brzuchu jak czekałam na korytarzu, az starsza pani dziwne patrzyła na mój ruszający się ciągle brzuch. Mały żarłoczek, bez jedzenia długo nie wytrzyma ;)

A z tymi hormonami po ciązy to faktycznie bywa gorzej, dlatego teraz lepiej nie narzekać. Moja koleżanka, która urodzila pare dni temu pisala mi ze ciągle ryczy, a jej miłość do męża i dziecka jest tak ogromna, ze nie potrafi tego wyrazić. I ciągle płacze z tej czułości :) Ja poki co cieszę się dobrym humorem, bo za tydzień, dwa moze się on diametralnie zmienić ;)

Marta warto skorzystać z tych ubranek od koleżanki, tym bardziej na taki dlugi okres 2-4 lat. Później będzie jak znalazł :)

Może niedużo będziesz chciala zostawić :)
No ceny powalają niestety, a te ubranka tak krótko służą :(

Właśnie piwnice mam zawaloną i nie dam rady tam coś wcisnąć. Chyba wezme od niej te wory, ale przejrze od razu co się nadaje a co nie i reszte oddam.
Wiesz, ja z tych co wolą mieć mniej ale fajniejszych rzeczy. No i ja nie jestem chomikiem ;) Tylko dlaczego te ciuszki dla dzieci są takie drogie? Gdyby nie cena, to w ogóle bym się nie zastanawiała...

Marta a nie możesz tych worków w piwnicy trzymać?
W sumie fajnie by było, miałabys zapas ciuszków na długi czas :)

Selene, dzięki za pamieć o stelażu:)

Lepa, fakt, że gin jest w porzo;)) Ale jeszcze z 2-3 miesiące temu usłyszałam, że jak będę tyła w takim tempie to mi da maskotke Michellina:P

Dorotiii, kartony lekko zmieniły miejsce, ale dalej nie ma miejsca na wstawienie choćby małej komody... A dzis popołudniu mam SR, więc też nie bedzie mnie w domu i troche boje się co zastane jak wróce:/

Na razie mam problem i musze go jakoś rozwiązać: koleżanka chce mnie obdarować 3 worami ciuchów dla dziewczynki wiek 2-4 lata. Myślałam, że będę mogła przechować je u faceta mamy, ale ona coś kręci nosem. A wory są słusznej wielkości , bo 240l,więc troche sie nie dziwie, że kręci nosem. I pewnie zrezygnuje z tego giftu, bo jakoś nie mam ochoty na obarczanie siebie kolejnym problemem...

Dorotii a jaki masz rozmiar tych dżinsów? Bo ja bym była chętna o ile d*psko wcisne ;)

Nie moge juz zasnąć, masakra po prostu :(

Na muszki sposobu nie znam niestety ale katka na glod jedt jeden: najesc sie :p
Maluszek z racji tego ze siedzialas kolo mnie to moglabym sie spodziewac ze o moich udach mowisz :) jakbym nie wiedziala jak wygladam to jeszcze bym w to uwierzyla :p
Dziewczyny a w ogole to mam kupione dzinsy ciazowe w ktore od poczatku nie wchodze. Nie przydadza sie komus bo w szafie tylko leza a pewnie sie nie zbiore zeby je gdzies sprzedawac.
Przecudny dzien dzisiaj! Dlugo na taki czekalam mozna bezkarnie siedziec w domu i nie miec wyrzutow sumienia :) no i mozna podlogi pomyc korzystajac z okazji i namowy kolezanek :p

Ja jestem tak wyspana ze wstalam przed dominikiem!! Az mnie juz wszystko bolalo od lezenia :)

Sonia pomysl sobie tylko ze po porodzie bedzie ci latwiej bo bedziecie we dwojke. Moj maz za to sie zastanawia czy da rade wziac tydzien wolnego jak sie dziecko urodzi.... A zeby teraz siedzial z nami w domu to tez bym nie powiedziala :/ takie uroki prac niestety :/

Marta a ty w nocy te kartony nosilas ze nie spalas :p

Marta fajnego masz sąsiada ;)
my zaraz ruszamy di ikeii. Na dwór się nie ruszymy więc chociaż zakupy zrobimy.
Marta pamiętam o stelażu :)

Marta, strasznie miłych ludzi spotykasz. Zarówno takich sąsiadów jak i lekarzy wszystkim życzę!

Ja się dziś wyspałam, wstawałam tylko z 5 razy do toalety, ale za każdym razem zasypiałam potem szybciutko. Nie mam pojęcia od czego to błogosławieństwo. A teraz czekam aż młody zje śniadanie i lecę go oddać do przedszkola a sama się wezmę za porządki. Wczoraj kupiłam nam owoce na hali i taka byłam z siebie dumna ale ich nie schowałam do lodówki i mam dziś pełno muszek owocówek w kuchni. Nie wiecie jak się ich pozbyć?

Dzień dobry!
Następnym razem odpalę w nocy kompa, zamiast gadać z kotem :) Bo widzę, że coraz większy mamy ruch na forum.

Aga od rana mycie podłóg? Najpierw sobie pomyślałam, że ja jakaś leniwa jestem bo nic w domu ostatnio nie robię (poza rzeczami, które nie wymagają schylania się), a potem spojrzałam na Twój suwaczek i od razu zrobiło mi się lepiej :P Także ciesz się tym myciem podłóg póki możesz ;P
Za to Ty Selene, to już mnie wpędzasz w kompleksy :)

Marta, zabawna historia z tym domofonem :) Mój szwagier jak ostatnio nie mógł wejść do domu po imprezie, to zszedł piętro niżej i próbował w nocy otwierać kluczami cudze mieszkanie... Dobrze, że komuś do łóżka nie wlazł :P Nie ma co, takie rzeczy to tylko faceci potrafią odstawić.

Idę zrobić sobie kawę! Mimo tej aury za oknem życzę Wam miłego dnia!

Marta nie dziwie się, za Ci się nie chce :)

Ja chyba dzisiaj też muszę do sklepu, chociaż byliśmy na zkupach wieczorem, ale mam ochotę na jakieś owoce wiec tylko warzywniak przed domem :) Ale mi się nie chce wychodzić z łóżka.

Marta a sąsiad dobry ;) przynajmniej przeprosił :)

Selene mnie też nogi od samego rana bolą.Jeszcze mam te straszne schody,które pokonuję chyba z 20 razy dziennie góra dół więc mi nogi wręcz odpadają.

Zaraz zmykam na małe zakupy bo w lodówce pusto,ale strasznie mi się nie chce;/

Dzięki dziewczyny za miłe słowa;*

Ja powoli dochodzę do siebie, chociaż pogoda dramatyczna. U mnie od paru dni jakiś kryzys pod tytułem nie chcę robić wszystko sama i mieć męża marynarza...no ale to się nie zmieni więc trzeba się wziąć w garść i przestać marudzić.

Ja mam wizytę za tydzień u gina i mam nadzieję, że ta szyjka moja juz się nie skraca pomimo tych skurczy. Maluszek nie gadaj głupot, to już końcówka ciąży i wyglądasz w niej ślicznie. Zobaczycie jak szybko dojdziemy do swojej wagi po ciąży :)

Walerka śliczne to pole! Współczuję Wam problemów ze snem. U mnie gdyby nie to że Ksawery mnie budzi to bym spała jak kamień!

witajcie,

Marta, dobrze że na wizycie ok, córka zdrowa, szyjka długa, mam nadzieję że ciśnienie się unormuje.

Współczuję wam tych niewyspań, ja co prawda wstaję o tej 6/6:30, ale jestem wyspana, bo nie mam nocnych przygód.

Walerka, mam nadzieję, że choć troszkę dziś pospałaś.

Maluszek, nawet jak mąż zdjęć nie pochwalił, to ja pochwalę. Twoje zdjęcia są cudne. I przestań gadać o tych udach bo zaraz puszczę Ci wiązankę na priva.

Madleen, ja nie mam kosza ale lekką mała kołyskę, to prawie to samo i też tylko będzie używana do max 3-4 miesiąca, bo potem dziecko zaczyna się przekręcać i już nie jest to bezpieczne.

Dora powodzenia na wizycie

Znacie jakąś metodę na głoda, jeju ssie mnie dziś niesamowicie.

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...