WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Gratuluję udanego badania noi ładna waga,jak dla nas to dużo.

A ja dziś od samego rana chodzę i coś robię,sprzątam tak cały dzień a efekty mało widoczne,ale to tak jest przy dziecku,na wieczór padłam,dobrze że synek kochany poszedł sam ładnie umył ząbki i położył się spać i nawet szybko usnął,tyko przy tacie ma rogi wielkie a ja wtedy mam ich dość obojgu,faceci...może ten z brzucha będzie łaskawszy:)

Selene też mam dość,męczę się,sapię i marudzę i ciągle chodzę śpiąca.Tak patrzę w kalendarz i odliczam dni,tygodnie do końca i zastanawiam się czy też tak długo będę chodzić w ciąży jak z Matim,ale chyba nie przeżyję tego nerwowo.

Mój tata już w drodze,mówi że autobus mocno zawalony,biedny nie zmruży pewnie oka,noi tyle godzin jazdy...masakra ta odległość jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marta super, że wszystko dobrze mała rośnie i szyjka także :)

Mój młody wynalazł sobie zabawę ja leżałam na kanapie, a on zrobił sobie z moich nóg tor i tak 40 minut jeździł po nich autkami :) chyba pierwszy raz tak długo w zasadzie bawił się sam. Szkoda tylko, że w trakcie tego leżenia młoda tak mi skopała żołądek, że kolacja o mały włos, a wylądowałaby po drugiej stronie. Młoda na szczęście znalazła teraz inny cel - pęcherz. Wieczór upływa pod znakiem mam dość ciąży.

Dorotiii, zapomniałam zapytać o paznokcie. Sorry... W ogóle to miałam kartkę z pytaniami, ale o niej też zapomniałam...

Dobry wieczór:)
Dopiero zladowalam do domu. Po badaniu zagadalam się z polozna, która jest tam i wyszlam od niej przed 20;)
Młoda rośnie jak na drożdżach i waży 2400. Ale lekarz powiedział, że nie mam się teraz zajmować jej waga. Szyjka urosła do 39mm. Za to mam za wysokie ciśnienie i to go niepokoi. Jak tylko przekrocze 140/90 mam się u niego meldowac:( No i napoje mam pić połowę tego co mi się chcę.
Luteine moge powoli odstawic, ale dla własnej spokojnosci lepiej żebym brała. Teraz bardziej działa tona psychike.

Sonia, dlaczego masz kiepski humor? Usmiechnij się, tak pięknie wygladalas w tej sukience i kiteczku:)

Madleen, dziekuje za komplement;)) W tej długości włosów duuuuzo lepiej się czuje.

Mamtu, szkoda że nie krazylas po Piwnej. Tam na pewno byśmy Cię wypatrzyly.

Carolajna, będziesz jutro na SR?

Miłego wieczoru:)

oj mamtu i tak się lekko przyznajesz że o nas zapomniałaś?? a my Ciebie tak dobrze i miło wspominałyśmy!

maluszku oczywiście że nic nie zrobiłam :) rumcajs już nie spał jak wróciłam więc musiałam grać w nogę i udawać że skaczę na trampolinie. No ale jest krok na przód! mamy łóżeczko :) zaraz popatrzę na materace i pościele i może coś pozamawiam. Oczywiście w mama i ja dominik wlazł do domku i tam się popisowo zsikał. Mąż oczywiście spanikowany ;p

ja oczywiście jak zawsze po każdym spotkaniu byłam i jestem objedzona aż do tej pory nic nie zjadłam :)

selene ja lubię krupnik :)

jak wróciłam w końcu do domu to było mi strasznie gorąco więc chodziłam w majtkach i staniku i mój kochany mąż obserwując mnie bacznie powiedział: znów ci urósł brzuch i jest już taki wieeeelki a myślałem że jest już niemożliwe żeby jeszcze urósł a tu jaka niespodzianka!
no a potem jeszcze powiedział że więcej dzieci nie robimy bo nie przeżyje mojej kolejnej ciąży!! no co za bezczelność ;p oczywiście wyraziłam swoje oburzenie :))

Aga telefon to przecież najważniejsza rzecz na świecie! pewnie twój brak wyrozumiałości mąż też tłumaczy ciążą ;p

no Marta to masz wieczór żeby kartony poprzenosić ;p a spytałaś może gina o paznokcie?

Sonia, tak już wplacilismy zaliczkę.
Póki co dowiedzialam się, że w razie czego mają laktator oraz robią lewatywę- jeżeli zajdzie taka potrzeba. Mam jeszcze kilka pytań, to za tydzień na ktg je zadam.

Katka droga powrotna była w miarę ok;)Było mało ludzi w autobusie więc było czym oddychać;)

Carolajna odebrałam zdjęcia.A mąż nic nie mówił,ale napewno mu się podobały;)

Sonia bardzo ładnie dziś wyglądałaś w tej sukience;)

Dzień dobry! :)

U nas dziś 'pracowity' dzień. Najpierw wizyty rodzinne, później załatwianie spraw papierkowych w pracy, a na koniec - trzygodzinny maraton na placu zabaw. Czuję się porządnie wypompowana. Na szczęście Tadek 90% dnia przespał, więc jakoś daliśmy radę. :) I nawet szwendaliśmy się w okolicach Długiej, ale z tego wszystkiego zupełnie zapomniałam, że Wy tam gdzieś siedzicie. :)

Sonia, z tą czkawką problem jest taki, że ona przeszkadza głównie nam, nie Tadkowi, bo nie pozwala nam w nocy spać. Potrafi pojawić się po każdym karmieniu i trwać (jeśli jej nie 'ruszać') nawet godzinę. A my w tym czasie oczy na zapałkach. ;)

Madleen, ja do szpitala brałam tylko kocyk, a i tak się nie przydał, bo oni zawijają dzieci w swoje rożki. Także, moim zdaniem, to tylko strata miejsca.

Aga, Marta, współczuję przejść z facetami. Trzymajcie się.

Walerka, piękne tam macie krajobrazy, uwielbiam lawendę, a w takiej ilości to bym chyba umarła z zachwytu. Zazdroszczę! :)

Miłego wieczoru!

Dora a wpłaciłaś już zaliczkę? Fajnie, że żel jest w cenie, ja chyba się na niego skuszę. A pytałaś się może jak to u nich jest z ochroną krocza i dokarmianiem maluchów?

Madlen, na umowie, którą podpisalam szpital zobowiazuje się do zapewnienia opieki lekarzy: poloznika, neonatologa, anestezjologa oraz opiekę położnej i pielęgniarki noworodkowej.

W razie wskazań medycznych, lekarz pełniący dyżur lub koordynator na oddziale, zobowiazuje się przeprowadzic zabieg cc.
Pobyt po porodzie sn - 2 doby
pobyt po cc -3 doby
Za pobyt przedluzony z przyczyn medycznych NIE dopłaca się!

Umowa dotyczy "kompleksowej obsługi medycznej zwiaz. z porodem" czyli przygotowania do porodu, porodu, opieki poporodowej, neonatologicznej, polozniczej, pobyt noworodka związany z przedłużajaca sie zoltaczka, usuniecie szwow)
Położna mówiła, że ma się chyba jeszcze prawo do 2 wizyt kontrolnych po porodzie.

Marta u mnie na klatce informacja że od 8 do 18 nie będzie gazu...a ja nie dość że kuchenka gazowa to jeszcze mam junkersa więc poranny prysznic musze przed 8 ogarnąć...

Julka :( Ja też mam dziś dzień kiepski i smutno mi bez mojego R więc łączę się z Tobą.

Przeczytałam wszystko ale nie odniosę się za bardzo bo mam humor do d...więc uciekam z nadzieją, że mi przejdzie

Witam kochane towarzyszki doli/niedoli

Byłam tydzień u rodziców w Olsztynie i znowu mam zaległości...

Alkar jak się trzymasz i jak teraz przepływy?

Soniu, jak Ksawery? może ten bunt to faktycznie zęby? Piotrek też ostatnio się budzi każdej nocy. Kilka nocy się wyrzynał ząb a jak już wyszedł to mu się zaczęły jakieś koszmary. Budzi się z płaczem i krzyczy że jakiś pan przyjdzie. I tak z 15-20 minut mija nim uśnie. W sumie mi to nie przeszkadza o tyle że i tak zazwyczaj nie śpię...

Haze, jak tam kwestia kapci? Nosi? Może warto zabrać go do sklepu i niech sobie sam wybierze, które mu się podobają?

linka, bądź dzielna. Dzieciakowi przedszkole dobrze zrobi, trochę w inne rzeczy się pobawi, pouczy piosenek, powykleja rysunki i nauczy języka a Ty będziesz miała chwilę dla siebie i młodszego dziecka. Będzie dobrze. Choć wiem że to stres...

Mamtu, fantastycznie się czyta jak sobie radzisz :) Dodajesz nam siły i otuchy :) Cztery skórcze, choćby bolało jak diabli to lepsze niż 15 skórczy 50% bolesnych :)

Carolajna, absolutnie zazdroszczę auta! My szukaliśmy dla mnie autka w automacie ale jakoś doszliśmy do wniosku że może na wiosnę, bo zimą i tak się będę bała. Prawko mam od 10 lat ale nienawidzę jeździć i robię to pikielnie rzadko. Więc może na wiosnę...

Ja jestem chętna na spotkanie w Gdyni! Kiedykolwiek! odkąd jestem na zwolnieniu to chętnie mogę się spotykać, najlepiej między 9 a 14stą :)

Ja zostawiam stare łóżeczko. Mamy materac po Piotrusiu, gryka -kokos i sama nie wiem czy go zmieniać. Niby wiem że dziecko powinno mieć swój nowy, ale czy koniecznie? Musimy jeszcze o tym pogadać i coś zdecydować. A mój mąż wraca za 3 tygodnie już :) Nie ma go od majówki, dostaję świra, młody też i chętnie już go uściskam i w ogóle ale to w ogóle nie będę na niego narzekać, szczególnie że to najlepszy facet pod słońcem :)

Idę z synkiem na spacer, bo wydaje mi się że przez to ile mi zajęło nadrobienie wątków z tygodnia ktoś mógłby stwierdzić że jednak nie jestem matką idealną ;)

Marta nieciekawie z tą wodą. Ale może faktycznie wiadro ;) Ale mnie zawsze coś takiego wkurza.

Moje dziecko w ogóle odmówiło jedzenia obiadu. Je dopiero teraz z tatą, oczywiście z nim to je łyżką.
Carolajna on je łyżką, ale akurat krupnik ostatnio jadał rękoma. A w ogóle to ja uwielbiam krupnik :)

Arabelka, Madleen ja wylicytowałam z allegro coś takiego:
http://allegro.pl/clair-de-lune-kolyska-drewno-z-koszem-mojzesza-i3455912065.html

Dziewczyny na spotkaniu jak zawsze było bardzo miło! Dzięki! :) Po powrocie do domu zaliczyłam już drzemkę i drugą poobiednią kawę, ale głowa boli mnie dalej.

Katka, no atrakcją byłyśmy bez wątpienia :) zwłaszcza w drodze powrotnej...

Selene a jaki kosz kupiliście i w jakiej cenie? Ja zaczynam się zastanawiać nad kołyską albo koszem, bo łóżeczko ledwo się nam mieści w sypialni. A to by na parę miesięcy załatwiło sprawę, tylko to jest trochę dublowanie wydatków, bo łóżeczko już na stanie mamy hmmm, muszę to dobrze przemyśleć.

Marta dla mnie depilacja krocza to już akrobacje nie z tej ziemi. Zawsze się tylko pozacinam :P Powodzenia na badaniu! I daj znać po, co i jak. A fryzurką to do tej pory jestem zauroczona bardzo Ci pasuje ta długość!

Dora fajnie, że to znieczulenie jest w cenie. I faktycznie jest dostępne o każdej porze dnia i nocy?

Julka przytulam! Oby ten czas bez męża minął Ci jak najszybciej!

Julka, położna przeprowadziła wywiad, pospisywala dane z mojej karty ciąży, zrobila mi ktg, po czym podpisalismy umowę. Na koniec przyszedl ordynator na doslownie trzy słówka-powiedział, że oni się nie " wcinają" lekarzom w prowadzenie ciąży, więc mam byc dalej pod opieką swojej lekarki- chyba, że cos się zacznie dziać.
Oddział oglądaliśmy już wcześniej.

Wszystkie udogodnienia tj. zzo, żel polozniczy, gaz i TENS są w cenie porodu.

Julka nie smutaj się :* szybko zleci i maz bedzie znowu w domu.

Aga no to się nie dziwie, ze maz Cię wkurzył. Ech faceci... Fajnie, ze żelazko się sprawdza, tylko nie przeginaj, pamiętaj, ze w ciazy jestes i masz się oszczędzać i odpoczywać.
Ja też nie cierpię krupniku :(

Marta zgadzam się z tym goleniem to jakiś hardcore :( ja ostatnio działam po omacku ;)

Maluszek a odebralas zdjęcia z sesji? Jak sie mężowi podobały, bo może ja nie doczytałam jak pisałaś.

Panda na pewno wszystko dobrze i maluch po prostu leniwy, spróbuj z cola i czymś słodkim.

Selene a Twój maluch nie chce jeść łyżka?

troche mnie zmartwilas z tym relanium Julka, bardzo sie boje lekarstw w ciazy, ale jak to jest mniejsze zlo to nie bede sie zastanawiac. ten moj brzuch nie jest taki maly tylko dobra sukienka, dzis mnie przywital kolega z pracy ktorego nie widzialam 3 tyg z tekstem ale ty jestes wielka, o ile nie robi mi to bo wiem ze nie przytylam tak duzo i to tylko brzuch, to sobie pomyslalam ze ten tekst byl nie na miejscu bo to ani dobry kolega tylko wlasciwie wspolpracownik a do tego gruby jak swinia wiec mialam na koncu jezyka zeby cos odpysknac w podobnym tonie.
nie wiem dlaczego ludzie uwazaja ze moga komentowac wyglad kobiety w ciazy a juz otylej osoby nie. inna sprawa ze ten brak snu wplywa na mnie tak ze jestem non stop podrazniona i zdenerwowana.
pozazdroscilam wam tych spotkan i umowilam sie z kolezankami na babski wieczor, tyle ze znowu pewnie skonczymy gadajac o dzieciach.
ok znikam do dom, udalo mi sie zdrzemnac w moim specjalnym pokoju 30min i to jest limit, dzis ide na spacer wieczorem, pije melise i wezme kapiel, ciekawe czy to cos da.

Dora a miałaś robione jakieś USG w Swissie, czy też normalną wizytę ginekologiczną? Czy to było oglądanie + pogadanka? Podpisywałaś już umowę?

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...