WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Dzięki dziewczyny za miłe spotkanie.
Też miałyście wrażenie, że wszyscy się na nas gapią?

Selen, gdyby mój mąż został z dzieckiem, to zastałabym identyczny widok.
Na szczęście dziś był z moją babcią: obiad ugotowany, dziecko nakarmione i nawet pranie z suszarek ułożone :)

Panda, już tak mało czasu zostało do końca, będzie dobrze.
Mój akurat z tych bardzo ruchliwych, więc jak przestaje się ruszać to mnie też nachodzą schizy, wówczas nie szczypię się, tylko kładę na plecach i go stukam w brzuch, aż się poruszy.

Marta, powodzenia na wizycie.

Maluszek a jak minęła podróż powrotna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marta powodzenia na wizycie! Napisz czy odstawiacie już luteinę.

Selen jaki Kosz Mojżesza zamawiałaś, ze stelażem czy bez? Bo chyba tez sie na takie rozwiązanie zdecyduje. Masz jakiś link :)?

Panda, wszystko będzie dobrze :) !

Selene, jeszcze nie zamalowałam - nie dość, że mam ruchy jak mucha w smole to w sumie ogarniałam tysiąc innych rzeczy ;). Także część artystyczna jeszcze przede mną :p. Za to wypróbowałam żelazko - płynie normalnie ;)
Jak napisałaś o krupniku to aż mnie wzzdrgynęło - nie cierpię... Mało jest zup, których nie lubię, ale krupnik wiedzie prym w tym zestawieniu ;). Mimo wszystko, mam nadzieję, że Maks pochwyci dziś w swą małą dłoń srebrny miecz, zwany potocznie łyżką ;)

Marta, powodzenia na wizycie! :) Ale ostatecznie dałaś sobie radę z goleniem? ;)

Ja zaraz zbieram się po zakupy - w końcu trzeba lodówkę zapełnić. A potem kumpela wpadnie pofarbować mi włosy, bo już patrzeć na siebie nie mogę, a później ciąg dalszy porządków...

pozyjemy zobaczymy jak to bedzie. to jest jedyne ladne zdjecie ale pewnie macie racje, jestem przewrazliwiona i nie zawsze sei sobie podobam ostatnio.

w sobote mam wizyte u polskiego lekarza, zobaczymy co mi powie na to moje niespanie

Ja już jestem sama :(

Walerka, bardzo ładne zdjęcie i super na nim wyglądasz. Masz łądny brzuszek, nieduży (przynajmniej w porównaniu z moim). Na męża - fotografa narzekałaś całkiem bezpodstawnie!! Współczuję Ci problemów ze snem. W poprzedniej ciąży nie mogłam spać przez swoje mega uczulenie, a później chyba z przyzwyczajenia i niestety przełożyło się to Filipka, który nie spał mi w nocy przez ponad rok :/ Mi lekarze przepisywali relanium na sen twierdząć że to lepsze dla mnie i dziecka niż bezsenność.

Panda głowa do góry, jest dobrze i to już się nie zmieni!

Dziewczyny, jak zawsze dziękuje za super spotkanie:)) Od razu lepiej sie kobiecie robi na duszy:)) No i do zobaczenia za tydzień.

Panda, spokojnie, na pewno jest wszystko dobrze, a Maluszek po prostu ma coraz mniej miejsca by fikać. Jak zjesz coś słodkiego i popijesz colą, usiądziesz wygodnie i zaczniesz czuć kopniaczki Maluszka. Ja tak robie, jak Młoda słabiej albo w ogole się nie rusza:)

Kuźwa, to golenie miejsc intymnych to koszmar nad koszmarami:( Od wyginania kręgosłup mnie boli i coś strzykneło w biodrze:/ Oby do września!

A z meblami mój facet cwaniak przełożył na jutro odbiór... Ale i tak po badaniu (o ile dam rade) pojade do carrefoura:)

Selene, powodzenia przy krupniku:) Moze dziś nie będzie źle i syn zaskoczy Cie łyżką w dłoni? Cierpliwości życze.

A wracając do domu zobaczyłam kartke na drzwiach na klatce: 22-08 od 8 do 13 nie będzie wody. I uprasza się również o niekorzystanie z ciągu kanalizacyjnego... No po prostu super! Do wiadra mam robić czy jak?
No nic, zbieram sie do gina, bo popołudniu ruchy mam znacznie wolniejsze niż rano.

Dziewczyny spotkanie jak zawsze miłe;)Pominę już fakt tej mojej kawy,ale poza tym było bardzo sympatycznie;)

Marta trzymam kciuki za udaną wizytę;)

Mnie coś teraz spanie męczy i chyba się napije kawy.

Dorotii jak Twoje plany ciuszkowe?Ogarniasz ubranka?

Panda moja mała też się od rana nie ruszała,ale za to teraz nadrabia.Wszystko jest napewno dobrze.Nie denerwuj się.

Panda,Ty się nie przejmuj,ja nie miałam takich przeżyć a też sobie wbijam,ciągle się martwię,nie umiem się wyluzować,nie wiem co jest w tej ciąży ale bardzo się stresuje zdrowiem maluszka.
Będzie dobrze,wytrzymaj jeszcze trochę,musimy wszystkie wytrwać do końca.

umówiłam się na USG na jutro, już nie mogę się doczekać:) na przyjazd chłopaków chyba uciekam z psem do rodziców, nie chce mi się jakoś "skakać" wokół 6-ciu kolesi (przyjedzie jednak....pięciu, plus mój), a długi weekend w lesie z jedzonkiem mamy to już co innego:)))
Panda, wypij może trochę coli albo słabą kawę, zobaczysz co się będzie działo.... też tak miałam - chyba w piątek - że ruchy czułam tylko rano i potem cały dzień nic, no i wieczorem się trochę przestraszyłam i poleciałam do sklepu po pół litra coli, młody po niej tak fikał że nie mogłam uleżeć na kanapie..... zresztą tak się pobudził, że do dzisiaj kopie mnie pod żebrami jak szalony, dziś w sklepie co chwilę zginałam się wpół..
a pan fachman dzisiaj oświadczył, że jutro go nie będzie, bo nie może, dopiero w środę, także po prostu jest wspaniale.....

Dziewczyny dzięki za przemiłe spotkanie :)

Panda, maluch ma coraz miej miejsca więc to zapewne dlatego rzadziej czuć ruchy. Już nie dużo zostało do końca, jeszcze troszeczkę i będziesz tuliła maluszka :)

Aga i jak zamalowałaś ślady zbrodni?? ;) i tak w ogóle to mój mąż może z Twoim podać rękę. U nas podobne polowanie z tym, że nie na krwiopijce, a na wielkiego pająka (naprawdę wielkiego ;)) i na ścianie do dzisiaj mam piękny ślad bo tym dniu i się doprosić nie mogę o zamalowanie!
Gratuluje zakupów, poszaleliście. Tą pralkę też bym chciała, swojej nie cierpię.

Marta daj znać po wizycie :)

Najgorsze, że przede mną teraz sprzątanie. Bo w końcu moi faceci siedzieli trzy godz. sami w domu i co: łóżka nie pościelone, zabawki są wszędzie, dziecko nie nakarmione (wizja jedzenia krupniku rękoma przede mną), firanki, które miał ściągnąć do prania dalej wiszą, generalnie dom wygląda jak po przejściu tornada, nic tylko się cieszyć wrrr. Ale przyszedł kosz mojżesza :)

Walerka moja lekarka już też mowila że nie wie czy dam radę wytrzymać chociażby do końca września..termin mam na 12.10 ale nie wiem czy będę chciała tyle czekac..jeszcze będę rozmawiać..poza tym ja wolalabym rodzić sn..bo już wiem co mnie czeka..a cc jakoś mnie przeraża..ale jeśli nie będzie wyjścia to wiadomo że sie zgodzę..Ostatnio lekarka wyliczyła mi że 22.09 zacznę 38tc..więc już w terminie..wizytę mam teraz w pt..może już delikatnie porusze temat...

Walerka,ja nie wiem czy to ma wpływ,ale na przykładzie koleżanki widać że ma jakiś,a też się boję o nieprzespane nocki,bo z Matim spałam super i on od narodzin też pięknie przesypiał całe nocki.A co do ruchliwości to ja moje dziecko czułam non stoper i teraz ma 4,5 roku i też ciągle w ruchu,jest troszkę też nadpobudliwy i ja z nim w ciąży byłam tez nadpobudliwa,ale u nas to takie temperamenty:)

A ja chyba tej torby nie spakuje dzisiaj,niby dużo do niej włożyć nie trzeba ale wyprasować koszule by sie przydało a ja mam prasowanie na jutro bo jeszcze inne rzeczy mi schną,ehh

panda to normalne bo po prostu nie ma miejsca juz.
nie wiem jak tam u ciebie jest to pozalatwiane ale moze poprosisz o wczesniejsze rozwiazanie przez cesarke wlasnie ze wzgledu na twoje przejscia, tu jest to mozliwe i wtedy tna w 37 tyg, dziecko moze byc lekkim wczesniakiem ale biorac pod uwage co przechodzisz to jest chyba mniejsze zlo. trzymaj sie

Hej Dziewczyny! Matko nadrobić wątek to nie lada wyczyn! Widzę że ogarnął większość z Nas 'szał' wicia gniazda oprócz mnie oczywiście bo ja nadal stoje w miejscu. Nie mam ani lozeczka ani wózka a o torbie do szpitala nie wspomnę nawet bo też nic nie mam nawet koszul :-\ jakoś nie dowierzam że to już tak blisko..człowiek niby lepiej organizuje sie pod presją więc..czas pokaże jak będzie.. Poza tym moja kondycja ostatnio nie zezwala mi na radość i przygotowania..od wczoraj Maluch mniej sie rusza a ja dostaje na głowę..czarnowidzenie gotowe..:-(

A ja znów nie zalapalam sie na spotkanie...za późno zajrzalam :-\ poza tym z moim nastrojem..tylko bym smecila..Marta13 dziękuje za pamięć o mnie :-*:-*:-*:-*:-*

no Aga nie narzekaj, ja mialam wzorowa ciaze jak sie teraz okazalo ale ze nie bylo porownania to marudzilam, bo brak wiekszych dolegliwosci to jedno a takie tam male niedogodnosci ktore sa normalne w ciazy to drugie, chyba musze dzis cudownie wygladac bo mnie wszyscy do domu wysylaja.
Ania z tego co czytalam to bezsennosc matki na dziecko nie wplywa, to raczej charakter dziecka, moj sie zanosi na ciezki egzemplarz bo bardzo ruchliwy a to podobno jest bardziej miarodajne, niby jak zestresowana mama to nadpobudliwe dziecko ale ja jestem chyba tym wyjatkiem od regoly bo w ciazy z Jula bylam super neurotyczna a mam wyjatkowo latwy model jezeli chodzi o spanie.

Dzisiaj zapytałam naszą położną o te bóle promieniujące i powiedziała mi, że skoro to są chwilowe bóle, to najprawdopodobniej dziecko uciska na jakiś nerw.

Co do spotkania, to możemy wrócić do poniedziałku:)

Aaaaa, Ania to nie wiedziałam - chciałam dobrze ;). No to co, dziewczyny, zostaje poniedziałek? Lepa, odezwij się! :)

Ania, rozumiem Cię doskonale w kwestii remontu... Oby jednak wszystko się udało i facet skończył w porę. A ci znajomi to trochę niepoważni :/
A z samochodem może to i dobrze - przynajmniej jesteście przyparci do muru i musicie podjąć jakąś decyzję ;)

Ja właśnie nastawiłam zupę i już sama nie wiem za co się zabrać... Za dużo na raz chciałabym zrobić... Jeszcze ta pogoda :/. A nasze dziewczyny pewnie trajkoczą w najlepsze :)

kurde, nie mogę sie dodzwonić do tego Doeringa, nikt nie podnosi słuchawki, znacie może inny nr tel niż ten podany na jego oficjalnej stronie???

hej, słuchajcie, nie przekładajcie ze względu na mnie gdyńskiego spotkania, bo od poniedziałku będzie u mnie mama i chyba bez względu czy to poniedziałek czy wtorek to nie będę jej zostawiać samej, bo przyjeżdża do mnie właśnie po to, żeby pomóc mi w zakupach...
W ogóle to zaczyna mnie wszystko przygniatać i przerażać, czas leci, a mieszkanie rozgrzebane, jak skończą do środy to będzie cud, a na domiar złego do K. od czwartku do niedzieli przyjeżdżają znajomi z Warszawy i Lublina (4), już radośnie kupili sobie bilety, a my nawet nie jesteśmy pewni, czy będzie ich gdzie położyć. No a dziś około 10 pojechaliśmy do BRW na Osową pooglądać jakieś szafki pod telewizor, oczywiście nic nie wybraliśmy, za to przy nagłym hamowaniu które przypadło w dziurze w drodze coś zaczęło stukać w tylnym kole, zajechaliśmy na stację diagnostyczną i okazało się że to prawdopodobnie coś z klockami hamulcowymi, a nasz mechanik do końca tygodnia jest w Niemczech...... Wraca więc temat szybkiego kupna nowszego samochodu, teraz z kolei K. wypatrzył jakiego Renault Scenica który mi się wizualnie nie podoba, no i jest obrażony.......
eh, można by tak jeszcze długo......
Dora, bóle wewnętrznej strony uda mogą być od przeciążonego więzadła biodrowo-lędźwiowego....

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...