WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

a ja dzis miedzy 2 a 5 przesortowalam nasze rachunki, od roku wszystko laduje w skrzyni i w koncu przyszla pora na to, przynajmniej nie bede marnowala dnia jak juz bede miala wolne, mam teraz wene na ukladanie, porzadkowanie i takie tam, na sprzatanie mi nigdy nie przyjdzie.
zaczelam spac na poduszce do karminenia, plus jest taki ze sie nie przekrecam wiec jak zasne to przynajmniej spie, minus to ze mi kregoslup nawala bo to bardzo niewygodna pozycja, no coz nie mozna miec wszystkiego.
O 4 rano zaczac dzien? dobrze ze masz opiekunke bo chyba bym siedziala i plakala.

dobrze ze dzis piatek, jutro usg to mam nadzieje ze sie uspokoje, zrobilam tez liste co mam kupic i mam to zamiar zrobic w niedziele, tu siateczkowych majtek nie ma, poradzili mi kupic takie wielkie babcine pod pepek zeby na blisne nie uciskaly.

mam jeszcze pytanie czy ktoras uzywala tego pasa poporodowego i czy mozna go uzywac po cc, moja kolezanka ma super plaski brzuch po 2 dzieci urodzonych w poznym wieku i wlasnie twierdzi ze to dzieki temu, a nie wiem czy mozna po cc uzywac, mam zamiar zainwestowac w to cudo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Carolajna, u mnie już dziś lepiej na szczęście. Miska poszła w odstawke;) Ale jak ją postawiłam wieczorem przy łóżku to sobie przypomniałam pierwsze miesiące w ciąży... bleee.

Arabelka, mnie też by rozśmieszył kaba-nos :)

Dorotiii, a ja w sumie nie marzyłam o takowej kołysce, ale znajomi stwierdzili, że po cc będzie mi wygodniej i postanowili nas obdarować takową;) No i teraz stwierdzam, że jest cudna.
Korzystaj z pogody, bo jest rewelacyna. Słonko świeci i nie jest za ciepło, super.

Madleen, tylko jak urodzisz to pamiętaj o nas, bo my tu będziemy sie denerwowały;)

Dziękuję za info :*

Dorotiii, tak do niedzieli jeszcze się wstrzymam ;P a potem to już mogę rodzić ;) Zaliczę tylko tą imprezę urodzinową!
Właśnie muszę dziś jakiś prezent wymyślić i kupić.
To miłej wycieczki życzę, bo pogoda robi się całkiem całkiem :)

dorotii ja soli używam tylko jak jest "katarzyna". Nigdy nie używałam jak się nic nie działo.

Madleen na ktg generalnie mówią żeby chodzić po terminie co jakiś, żeby sprawdzać czy wszystko w porządku i przy okazji robią usg i badanie. Obowiązkowe nie jest, możesz nie chodzić, ale lepiej zawsze dla spokoju się wybrać.

madleen tak właśnie napisałam i jeszcze zaczełam przeglądać wpisy i sobie myślę: czemu madlleen się nie odzywa :)
teraz już tak blisko terminu to jak tylko któraś się nie odezwie to będzie o porodówkę posądzana :))) no ale jesteś to wiem że nie rodzisz :)

no i dzięki za info o tych bonach, zrobię sobie tą kartę bo jeszcze nie mam żadnych pieluszek.

kurcze zanosiło się na deszcz u mnie a teraz słońce wychodzi, chyba do parku regana pojadę bo ile można te oliwskie kaczki karmić

Selene, a to ktg to obowiązkowo na tym etapie? Czy tylko jak coś się dzieje?

jej i znów wychodzi że coś nie tak robiłam bo u mnie zeszła jedna ta sól do nosa no maks dwie ale to pewna nie jestem ;/ to chyba za rzadko ten nos mu czyściłam :((

ja pomimo drzemki spałam jak zwykle tyle że już o 8 się rumcajs obudził, no ale znalazł sobie mój telefon, przyniósł do łóżka i jeszcze pół godziny się nim zajął także nie jest źle.

Julka co to za godzina na wstanie! nic się nie dało zrobić?
i nie szalej tak z tymi zakupami! do mnie może przyjdzie dzisiaj kombinezon który wylicytowałam.

Ta kołyska to było moje marzenie z pierwszej ciąży i to dokładnie taka z tym że w taką krateczkę jak Marta pisze :) no ale teraz wiem że u mnie nie ma takiej potrzeby i by się nie przydała więc nie kupiłam.

a katka bo ciągle zapominam! super że wkleiłaś nam tą zniżkę do hm bo ostatnio byłam i mi się sporo rzeczy na jesień dla dominika podobało także wybiorę się z tym bonem :)

na ogół robią właśnie ok 38 tyg. usg aby ocenić wagę dziecka. Ja tak właśnie będę miała.
Ale mi robiono też w szpitalu jak byłam na ktg.

Arabelka trzymaj się kochana! To wszystko faktycznie jest bardzo stresujące, ale dobrze, że jesteś pod opieką!

Dorotiii żeby dostać te kupony, musisz założyć sobie kartę w superpharm i to wszystko :)

Julka fajna ta kołyska - normalnie tańczy, śpiewa, recytuje :)

Sonia dobrze, że brzuch odpuścił, bo groźnie to wszystko brzmiało... Odpoczywaj ile możesz!

Aga Ty też tam nie szalej!

U mnie dziś ciężka noc, ale przynajmniej rano dłużej pospałam. Jakoś tak wczoraj mnie zastanowiło, czy przed porodem nie powinnam mieć zrobione jeszcze jednego szczegółowego usg. Ostatnie miałam w 31 tygodniu, a teraz leci 38... A wizytę mam dopiero 2 września. Sama nie wiem... co myślicie?

Witam :)

Aga to jak już meble stoją to proponuję przystopować, bo krew z nosa nie brzmi za dobrze!
Ale fajnie, że już macie prawie ogarnięte :)

Sonia dobrze, że u Ciebie lepiej tylko nie szalej dzisiaj za bardzo.

Julka współczuję porannych przygód. Mam nadzieję, że odeśpisz.

Arabelka jeśli chodzi o sól to ja zawsze kupowałam po prostu co w promocji. Generalnie z tego co używałam to chyba disnemar trochę inaczej się rozpyla niż reszta i ma trochę łagodniejsze ciśnienie.

Miłego dnia dziewczyny :)

Arabelka przy Filipie wypróbowałam kilka tych soli morskich do noska i najdelikatniejszą aplikację ma Disnemar i teraz też go kupiłam.

Dziewczyny dzięki za wsparcie. Staram się myśleć pozytywnie, bo tylko spokój może mnie uratować. Linka moze bym się tak tym KTG nie przeleją gdyby w czasie tego spadku tętna Mały caly czas się ruszał. Ale to było w momencie, kiedy dziecko się nie ruszało, wiec nie było sytuacji ze się przekręcił. Ale wole o tym nie myśleć, bo tylko niepotrzebnie się stresuje. Mam nadzieje, ze to jednorazowa sytuacja i się nie powtórzy. Musze wytrwać jeszcze chwile i myśleć pozytywnie, że na pewno wszystko będzie dobrze :)

Dziś kurier przywiezie łóżeczko, wiec będzie wielka radocha z tego powodu ;)

Julka, ale ta kołyska to jak wypasiony mercedes, super :)

Dziewczyny mam pytanie o sól morska do noska, bo musze jeszcze kupić. Jaką byście poleciły? Najlepiej taka, która nadaje się dla noworodka, żeby miała bardzo delikatną aplikacje. Ale tego jest tyle na rynku, ze ciężko wybrać, który będzie najlepszy dla takiego Malucha.

Ale te Wasze dzieci sa bezlitosne z tymi pobudkami w środku nocy :( Brak snu wydaje mi sie jakąś abstrakcją, ale to juz nie długo ;)

Właśnie w radiu usłyszałam dowcip. Kiełbasa w nosie to... "kaba-nos". Głupie, ale jednak mnie rozbawiło hehe ;p

Cześć dziewczyny :)

Ja miałam niestety okropną noc, nie dość że się budziłam co chwilkę to jeszcze koszmary jakieś mi się śniły :( Znów wieczorem będę padać z nóg.

Arabelka współczuję tych wszystkich przejść, dobrze, że już jesteś tak blisko rozwiązania. A pępowiną się nie martw podobno dużo dzieci się nią owija i rodzi bez żadnych kłopotów.

Sonia dobrze, że dzisiaj się lepiej czujesz :) Oszczędzaj się trochę.

Dorotii to miałaś wczoraj faktycznie krótką drzemkę :)

Julka prześliczna ta kołyska :)

Marta dobrze, że miska nie była przydatna. Dzisiaj się lepiej czujesz??

Hej:)

a moje dziecko wstało dziś o 4 :) przy próbie włożenia do łóżeczka wyło jak opętane. No więc działamy już 5 godzin. Jak tylko przyjdzie opiekunka to wskakuje do łóżka z powrotem.

Sonia dobrze że brzuch przestał boleć. Za dużo wczoraj biegałaś. Nie wiem jak, ale powinnaś odrobinę przystopować.

Marta, koleżanka kilka lat temu kupowała zwykły materacyk (gąbkę) w Mama i ja chyba i prosiła o wycięcie. Zrobili to bez dodatkowej opłaty. Zorientuję się gdzie wycinają i dam znać.

Witajcie dziewczny,

Dzisiaj moje dziecko dało mi pospać aż do 7!:) Ogólnie dzisiaj po raz pierwszy od nie wiem jakie czasu nie miałam zgagi w nocy. Chyba mały jakoś inaczej się ułożył.

Julka śliczna ta kołyska. Też o niej myślałam, ale w końcu kupiłam drewnianą.

Sonia oby brzuch już nie bolał, ale teraz to chyba już coraz częściej będziesz odczuwać jakieś dolegliwości :) Czas szybko zleci i będziesz miała do pomocy męża.

Arabelka współczuje przeżyć, ale jesteś już na końcówce także trzymaj się dzielnie. Mi też na ktg ciągle poprawiali ten pas, bo co chwilę były przerwy i zanikało tętno małego a on poprostu uciekał. Na ostatnim badaniu też powiedzieli, że mały ma pępowinę wokół szyi, ale mam się tym wogóle nie martwić, bo ona jest luzna i to niczemu nie zagraża. Ufam lekarzom, że to tylko tak strasznie brzmi. Teraz mam w środę wizytę i jestem ciekawa czy dalej mały ma ją wokół szyi.

Miłego dnia!

Na razie brzuch nie boli i mam nadzieję, że już tak zostanie :)

Dzień dobry,
wczoraj wieczorem zaczęło mnie mocno mdlić i jak zamykałam oczy to miałam helikopter. Ale ciśnienie w normie. Spałam z miską przy łożku, ale na szczeście nic się nie wydarzyło.

Sonia, jak się czujesz? Brzuch przestał boleć?

Arabelka, już bliżej niż dalej. Maluszkowi nic się nie stanie, będzie dobrze. No i dobrze, że masz to cc jednak:) Chociaż moja koleżanka pół roku temu rodziła SN maluszka z owiniętą pępowiną i i wszystko jest dobrze.
Trzymaj się dzielnie i mocno przytulam :*

Julka, ja właśnie mam taką kołyskę, tyle że materiał wierzchni to delikatna krateczka. I szukałam do niej materaca, ale coś ciężko znaleźć w rozsądnej cenie. A Ty masz tam cały komplet? Czy materac będziesz zamawiać?

Katka pewnie szaleje z córką po sklepach, bo rok szkolny zbliza sie dużymi krokami;) Ale odezwać to by się mogła:))))

Miłego dnia Dziewczyny!

Witam i ja.

Arabelka,Kochana trzymaj się dzielnie.Już bliżej niż dalej a w ogóle się nie dziwie,że się denerwujesz.Ja to już bym chyba ze stresu w psychiatryku siedziała a Ty bardzo dzielnie się trzymasz.Ściskam mocno:*

Julka śliczna ta kołyska;)

Aga no za bardzo to się nie rozpisałaś,ale masz szczęście Kochana,że w ogóle coś napisałaś bo inaczej to nie chiałabym być w Twojej skórze;)

Dorotii Ty to jesteś naprawdę dla mnie niezwykła;)Tak spać.Ile ja bym dała,żeby tak sobie pospać.A i trzymam Cię za słowo,że mnie odwiedzicie i pójdziemy razem na spacer;)

Sonia jak dziś brzuch,przestał boleć?

Ja już standardowo miałam kłucia wieczorem.Staje się to już normą u mnie widzę.

Selene gratuluję udanych zakupów:)

Katka a gdzie Ty się podziewasz?

Miłego dzionka dziewczyny;)

Witam się z rana....nie w humorze bo mnie dziecko o 6.30 obudziło..wrrrr

Julka fajnie, że udało się wylicytować kołyskę...ja licytuję kosz mojżesza ale już ma tak kosmiczną cenę że chyba się poddam.

Arabelka trzymaj sie, bedzie dobrze, slyszalam ze duzo dzieci ma pepowine i jest wsio ok, dobrze ze nie rodzisz naturalnie bo to jest ryzyko bo ie pepowina przy skurczach zaciska i poddusza dziecko, takze jak bedziecie rodzic i z kazdym skurczem bedzie spadac tetno to prawdopodobnie ma pepowine wokol szyi - moja kolezanka zorientowala sie przed polozna po ogldaniu programu o porodach.

aga ty na siebie uwazaj, ta krew z nosa nie brzmi dobrze.

ja wlasnie postanowilam przegladnac ciuchy jakie dostalam od kolezanki i mniej wiecej moglabym ubrac blizniaki i nie prac tydzien tyle tego mi dala.
takze nie kupuje nic, poza wyprawka dla mnie i drobiazgi.

Julka gratuluje kolyski. Ja sie biore za poszukiwania lezaczka i elektronicznej niani bo nam sie zepsula, ale to wszystko na ebay.

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...