WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Dorotii jakoś nie zarejestrowałam do tej pory, że Ty w Oliwie mieszkasz :) To faktycznie bardzo blisko tylko, że nienawidzę komunikacji miejskiej i unikam jak mogę. Ale jak będę miała auto do dyspozycji to zgadamy się jeszcze na jakąś kawkę :)

Maluszek, no prawko i jakieś autko to by Ci się przydało bez dwóch zdań. Może w ramach odskoczni od dziecka rozpoczniesz kurs prawa jazdy? :)

Właśnie coś Agi i Arabelki nie słychać! Dziewczyny meldować się na forum!

Ja właśnie ogarniam mieszkanko i zaraz trzepnę jakiś obiad, żeby nie było, że już do reszty się rozleniwiłam :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cisza straszna.Piszcie coś dziewczyny bo umre z nudów zaraz.Gdzie Was wszystkie wywiało?

Marta,Katka a Wy gdzie?

Aga a Ty to już w ogóle ucichłaś.Co to ma być?Halo??????

lepa pamietam jak w poprzedniej ciazy wybralam sie kupowac jeansy i w jednych wygladalam jakbym miala zaraz rodzic a wtedy zostalo mi jeszcze 3 miesiace a w drugich jakbym wogle nie byla w ciazy, takze cos w tym jest.
ale tu cisza dzisaj.
aga - odezwij sie bo zaczynam sie martwic ze na patologii wyladowalas.

ale mi sie nic nie chce

A ja byłam w Lidlu i nie kupiłam stanika. Były tylko te twarde, nie było miękkich i może nawet miseczka C by była ok, bo faktycznie jest dość duża, to jednak ja mam 75 w obwodzie, a były tylko 85 :(

I leginsy też kupiłam, mam je teraz na sobie i myślę. Nie wyglądałam dawno w niczym tak niekorzystnie, ale fakt, są wygodne, więc chyba je zostawię na łażenie po domu jako dresy

Madleen bardzo Ci dziękuję za zaproszenie:*Gdyby ode mnie był autobus bezpośrednio do Ciebie to napewno bym Cię nawiedziła;)Ale niestety ode mnie autobusy dojeżdżają tylko do gd głównego a dalej to muszę się już przesiadać żeby gdzieś dojechać;/Eh tak to jest jak się mieszka na takim odludziu i nie ma się prawka;/Ale może przyjdzie taki dzień,że się zawezmę i zrobie to cholerne prawko;)

Kurczę szkoda,że nie mam Lidla blisko siebie.Też bym z chęcią te staniki zakupiła a tak to nici z tego;/

Mała mi daje znowu popalić.Już nie wiem jak mam siedzieć bo tak się rozpycha.

ja też kupiłam dziś w Lidlu te staniki do karmienia (oba modele) w największym możliwym rozmiarze i wydają mi się być ok, zwłaszcza ten biały bez usztywnienia jest b. elastyczny i zdaje się jest w stanie "urosnąć" jeszcze w miarę potrzeb. Także za tą cenę jestem zadowolona, a kolejna rzecz z listy załatwiona:) Carolajna, a co wg Ciebie jest nie tak z legginsami? kupiłam w rozmiarze M, i choć może bardzo piękne to one nie są, to właśnie chwilę w nich sprzątałam i są bardzo wygodne do klękania, schylania itp. No chyba, że po prostu na Tobie z jakiegoś powodu nie leżą. No i oczywiście kupiłam też trochę ciuszków, z tym że już w większych rozmiarach, bo tych malutkich to już chyba mam dość (oprócz kombinezonu na zimę). Wracam do sprzątania, bo dziś nalot 3 chłopów, a w mieszkaniu ciągle kokodżambo :)

dorotii a ty mieszkasz w Oliwie?
Mam nadzieje umowimy sie z naszymi starszymi pociechami jak przyjade do Gdanska, ja sie melduje na Karpackiej a mam zamiar troche byc w Pl w czasie maciezynskiego.
Panda, ja tak sobie mysle ze ludzie w obliczu tragedii troche glupieja i nie wiedza co powiedziec i mowia byle co, tak jak ktos napisal lepiej jest nic nie mowic.
Ja sie nawet wyspalam, moze ta pelnia na mnie wplywa w druga strone.
A u nas leje ze hoho a podobno jutro ma byc upal i piekne slonce, ot taka wlasnie angielska zmienna pogoda.

Madleen ja też jeszcze w pizamie :-) ubierać też mi sie nie chce :-) Sąsiadka już o 8.30 była u mnie w pizamie spilysmy pizamową kawę/herbatę ;-) A warzywa ugotowalam o 6.00 jak Męża wyprawilam do pracy :-)

madleen ale z osowej do oliwy to jest bliziutko!
wsiadaj w busa i w parku kawę dobrą spijemy :)

na mnie pełnia nie podziałała w żaden sposób bo spałam do 9 :) nie urodziłam (i dobrze) także wszystko po staremu.

też się zastanawiam czy w taką pogodę pojechać te ciuszki segregować czy iść na spacer... a tak naprawdę to nic mi się nie chce ;p

carolajna no z wyprawki to wczoraj mnie naszła ochota żeby kupić jakiś kocyk, do tego pościeli nie mam - mam wypełnienia ale nie mam poszewek, no a tak to muszę przywieźć nosidło, gondolę i to poprać i odświeżyć i te wszystkie ciuchy.
Wczoraj mężowi się żalę że tyle tego przewalania no i trzeba to prać i prasować a on mi na to mówi że przecież to wszystko jest wyprane więc po co prać :) to ja mu mówię że to 2 lata przecież stoi na poddaszu u mamy a on - na ale w siatkach więc jest czyste ;p
No ale jednak mnie nie przekonał więc pranie będzie robione :)

Panda podziwiam za tą energię! Ja jeszcze siedzę przed kompem w pidżamie i kawę spijam. Nie chce mi się tyłka ruszyć!

Maluszek, to zapraszam na kawę! Przynajmniej będę miała motywację, żeby się ogarnąć :P Nie wiem tylko czy tu coś dojeżdża od Ciebie tu na Osowę...? Jak nic powinnaś sobie prawko zrobić!

Witam sie i ja :-)
Macie rację że w niektórych sytuacjach lepiej milczeć..chociaż to jak można sie czuć można sobie wyobrazić..żeby było ciekawiej to moim tesciom też zmarł syn i to po porodzie w terminie..mial coś z plucami..więc co jak co ale chyba nietrudno sobie wyobrazić..chociaż jak sie nie ma wyczucia i taktu to już nic sie nie poradzi...

Ja już dziś sprzatnelam w kuchni i ugotowalam warzywa na salatke warzywną. zaraz będę robić bo chodzi za mną od paru dni :-)

Większość moich koleżanek mieszka w Gdańsku no i o tej porze to są w pracy.

Obok mnie mieszka kuzyn z żoną,ale ona też jest w pracy więć lipa.No i tak się nudzę sama.

Maluszek a nie masz tam u siebie żadnej koleżanki?

Ja przez tą pełnię to się ciągle budziłam dzisiaj w nocy.

Mała mi się wierci jak szalona.Pewnie jej się już tam mega nudzi.

Kasa na koncie też by mi się już przydała a to jeszcze tyle czasu;/

Boże co tu robić dziś?Znowu będę zamulać bo co innego ja mogę sama robić;(

Kurcze, ta pełnia jest przereklamowana :/ Jeszcze wczoraj przepakowałam torbę do szpitala z nadzieją na szybsze rozwiązanie, a tu nici. Ale może chociaż Arabelce się udało...?

W zasadzie są plusy bycia w dwupaku - w weekend nam się szykuje impreza urodzinowa u znajomych i szkoda by mi było nie pójść :)

Caralajna, kochana jesteś, dziękuję! Ale mój mąż już zdobył tę nieszczęsną część do auta i na całe szczęście nie w serwisie (bo tam ten czujnik abs kosztuje 400zł więc mocno by nas to szarpnęło). Ale dobrze wiedzieć na przyszłość, że masz w domu specjalistę :)

Mamtu, przy tej pogodzie, Tadzio pewnie w dzień będzie nadrabiał spanie, więc nadrabiaj z nim koniecznie! I trzymaj się mocno! Oby te kolki jak najszybciej odpuściły!

Panda, z teściem to brak słów po prostu. Ja straciłam pierwszą ciążę bardzo wcześnie, a i tak ogromnie to przeżyłam i pamiętam, że też pojawiły się głupie teksty, które usłyszałam akurat od własnego brata :( I jak sobie o tym teraz pomyślę to, to chyba wynikało, z takiej bezradności - na siłę chciał coś powiedzieć/pocieszyć, a skutek jest wprost przeciwny. Wychodzę z założenia, że w takich sytuacjach niektórzy powinni po prostu milczeć!

Dziś mimo tej pogody mam przynajmniej lepszy humor, choć jeszcze lepszy to by był gdyby w końcu przyszła kasa z zusu :)

Miłego!

Hej dziewczyny :))

Ja juz dzisiaj zaliczyłam lidla :) Upolowałam stanik, wzięłam 85c z miękkimi miseczkami, bo były 2 modele i jeden miał takie sztywne i powiem Wam, że jest duży dosyć tzn. ja mam jeszcze luz ;)
Kupiłam też legginsy, ale nie są fajne i je oddam popołudniu ;)
A wczorajsze kino udane. Naśmiałam się i odstresowałam, co nie przeszkodziło mi płakać potem całą drogę do domu :(
Mała tak dała mi popalić, że miałam ochotę ją stamtąd wyciągnąć. Na szczęście dzisiaj póki co jest grzeczna.

Panda co za d*pek z tego Twojego teścia :( Zero taktu.

Dorotii a Tobie jeszcze dużo do kompletnej wyprawki brakuje?

Arabelka, Madleen jesteście jeszcze w dwupakach? ;)

Selene udanych zakupów wyprawkowych :)

Lepa udanego polowania :)

idę młodego odprowadzić do przedszkola a potem podjadę do Lidla obczić te biustonosze do karmienia. I szybciutko do domu, to może jeszcze się zdążę zdrzemnąć...

Witam,

mój mąż jest mega pomocny. Jak tylko wracał z pracy to przejmował młodego i bawił, karmił, łaził na spacery, żebym ja mogła odpocząć. Teraz go nie ma już 3 miesiąc i ciężko mi samej, bo do dobrego się człowiek przyzwyczaja... a szczególnie że ten brzuch coraz większy... Ale mam koleżankę, co ona była zawsze taka imprezowiczka, towarzyska, roześmiana, a jej facet taki mega mózg ale nieco aspołeczny. I odwiedzilismy ich ostatnio. Mają dwoje dzieci, on pracuje na uniwerku a ona siedzi w domu, nie ma kiedy wyjść, robi mu obiadki, śniadania, kolacyjki, bo on przecież zmęczony, bo był w pracy. koszmar. I jeszcze nam powiedziała że on jest taki zmęczony po pracy, a ona czasem nie ma siły już i go prosi żeby wziął synka 3letniego na spacer to ona się zajmie tylko córeczką półroczną, to on idzie na ten spacer, ale ma w uszach słuchawki mp3 i nie słyszy jak ona dzwoni... Kurna, na spacer z dzieckiem i w słuchawkach? A to nasi bliscy przyjaciele byli ale po wizycie u nich stwierdziliśmy że damy sobie kilka lat nim znowu ich odwiedzimy, bo to trauma na to patrzeć

witam i ja w tym pochmurnym dniu - ja nadal w dwupaku jakby co, wiec pełnia nie dała rady, choć skutecznie mnie budziła i jakies tam skurcze w podbrzuszu się pojawiały ;)

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...