WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

no u mnie to już zegar tyka :)))

Ja bym też nie kupowała żadnego kombinezonu, ja rodziłam pierwszą córę też we wrześniu , to ubrałam ją w pajaca , czapeczka i do fotelika, zawsze można nakryć grubszym kocem jak będzie zimniej. Szkoda wywalać kasy na kombinezon, który moze w ogóle ci się nie przydac.

annkkaa - szkoda kasy na kombinezon :/
Ja mam co prawda dwa, ale jeden kupiłam używany na allegro za 16,50 :D a drugi dostałam od koleżanki. I są to ciepłe kombinezony, takie w zasadzie zimowe, więc planuję je założyć młodej dopiero w lisopadzie.

A na wyjście ze szpitala i spacery w październiku planuję bodziaka i na to pajaca cieplejszego.
Ewentualnie mam polarowe bluzy i dresiki :) Na to kocyk i wio ! :)
Najwyżej położne mnie poinstruują i męza wyślę po dodatkowe ubranko.
Z resztą droga ze szpitala do auta i z auta do domu, to przeciez nie kilometry, tylko kilka metrów :)

MamaM - a kogo masz za lekarza ?:D Ja Wajlonisa z Wejherowa ze szpitala :)
a jak Ci się objawiało to, że maluszek chciał wcześniej wyjśc ???

U mnie to tak w ogóle cięzko z tym terminem porodu. Bo ja ostatnią miesiączkę jaką miałam, to poronną. Tzn. krwawienie poronne.
I nie doczekałam następnej miesiączki i były dwie kreski :) wkutek czego nie można było dokładnie owulacji określić i termin mam policzony nie wg tego ostatniego krwawienia, tylko wg. wielkości dzidzi z 11 tygodnia.
No i miałby być to 25 października...... ale wg. USG wciąż się przybliża, także mała dziko rośnie :P
Z ostatniego USG wyszedł termin 13 października, więc szczerze powiedziawszy - dlatego się nastawiam na pierwszą połowę października.

madziulka, najważniejsze że wszystko jest wporządku,i widzę że Ty też jeszcze pracujesz, podziwiam bo Ty już naprawde na końcówce jesteś.

No właśnie myślę że troche szkoda kasy na ten kombinezon, nie żebym załowała tylko wolę te pieniądze przeznaczyć na coś inneg. na 62 to mam kombinezony az 3 ! - wszystkie dostałam : )

ja wizytę mam 5 września, już się też nie moge doczekać żeby zobaczyć małą, i dowiedziec się ile waży/mierzy ;)
ostatni raz na usg w lipcu, ważyła ponad kilogram- więc ciekawa jestem ile przybrała przez 2 miesiące.

Uważam, że jak będzie 20 stopni to wystarczy. Zawsze jakiś kocyk + czapeczka i będzie dobrze. Szczególnie jak dziecko zaraz włożysz do fotelika i samochodu. :)

Aniu mi się udało kupić kombinezony jesienne i zimowe w rozmiarze 3-6m (62-68cm) od dziewczyna na forum, dodatkowo jeszcze kombinezon do fotelika 0-9m z rozcięciem na pas, w super stanie za niewielkie pieniądze. :) poszukaj może coś jeszcze znajdziesz. Nie wiem czy opłaca się kupować w rozmiarze 56, może starczyć na miesiąc i w ogóle go nie założysz a nowe są w kosmicznych cenach :(

Hej dziewczyny

Dawno się nie odzywałam, w sumie rzadko zaglądałam nawet, bo ciężko mi było połapać się w tych wątkach i wpisach tak dziewczyny leciały z tematem. Widzę że jakiś zamknięte forum powstało, może będzie nas mniej i lepiej będzie się połapać i pogadać :)

Ja mam termin na 10 września, załapałam się na tygodniowe leżenie w szpitalu ale na szczęscie wszystko jest ok , miałam podejrzenie że dzidzia nie rośnie. A ta rośnie jak na drożdzach :)

To moja druga ciąża, jak urodzę 8 września będzie dokładnie 3 lata różnicy :)

W tej ciąży przytyłam 8 kg , w sumie nie wiem czem tak mało bo jem na potęgę , w tamtej miałam 12 albo 13 kg . Zostały mi niecałe 2 tyg. Wyprawka praktycznie przygotowana ale torby jeszcze nie spakowałam :) Moja dzidzia w brzuchu jest mega aktywna, jak taka będzie po porodzie to szybko schudne biegając za nią.

No nic ja jeszcze pracuję ale powoli oddaję swoje obowiązki innym bo już powoli nie daje rady :(

Ja raczej kombinezona nie będę kupować. Dzidzię ubiorę w pajacyka, na to sweterek cieplejszy i kocykiem przykryję. Mam nadzieję, ze w październiku nie będzie zbyt zimno. Kombinezon przyda się na listopad. Wtedy go kupię. :)

Dzięki MamaM :) A ten kaftanik lub pajacyk to wystarczy taki zwykły bawełniany, czy cieplejszy, np. polarkowy? Zakładając, że będzie ok.20 stopni.

Do tego jeszcze przykryć dziecko kocykiem? Czy już sie zagotuje? :P

Cześć ;)) widzę że jednak trochę nas tu zostało, fajnie ;)
ja wróciłam z zakupów, mieszkanie ogarnięte, teraz siedze i odpoczywam, i myślę co by tu na obiad zrobić.. chodzi za mną pizza od paru dni i niewiem czy się nie skuszę :D

Dziś przyszły moje koszule do szpitala, więc zostal mi tylko stanik do karmienia dla mnie no i łóżeczko, ale to w przyszlym tyg. pozałatwiam.

no właśnie w co planujecie ubrać dzieci na wyjście ze szpitala??
bo ja chcialam kupić kombinezon taki jesienny tylko w sumie nikt nie ma odsprzadać takiego lżejszego w rozm.56, a w sklepach się nie rozglądałam- może wy gdzieś widzialyście??:)

Mandi, jeżeli chodzi o ubranka to zależy od pogody. Jak będzie ładnie to jakiś body z krótkim rękawem na to może kaftanik i spodenki. Albo jakieś body i pajaca. A jak zimniej to pewnie jakiś sweterek lub bluzę i spodenki.

Olimpia może i tego samego lekarza mamy ;)
Ja mimo zwolnienia byłam aktywna ale niestety się porobiło.. i teraz muszę siedzieć na 4 literach - a to bardziej męczące niż ta praca. Lepiej uważaj, niech córeczka się nie spieszy, mój maluch się śpieszył i tylko więcej strachu i stresu narobił niż to warte!

a co do forum..wiele razy chciałam zagadać na waszym wątku ale on tak pędził i tak był już "zamknięty" wśród was, że dałam sobie spokój.. a co do postępowania "waszych" koleżanek i ich komentarzy.. nie oceniałabym ich zachowania raczej bym się zastanowiła, czy chciałabym mieć takie koleżanki.. ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej :)
ja juz też praktycznie wszystko poprane i poprasowane. Już w gotowości, a termin za niecałe 3 tyg.

Ciekawi mnie jeszcze w jakich ubrankach zamierzacie odebrać dzidziusia ze szpitala?

Asiu, widze, że masz podobne zdanie co i ja :) - to odnośnie sytuacji na forum ;)

Ja te grubsze rzeczy prałam wczoraj :) Pościel, poszewski itp. :)
dziś mi tylko prasowanie zostało:)

No i w zasadzie mam wszytskie rzeczy poprane :)

Cześć dziewczyny,
Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że tak zostałyśmy podzielone. ale naprawdę ja już nie mogłam czytać ich wpisów. Skoro na forum pozostały tylko fajne kobitki to nadal chciałabym się w nim udzielać. Pewnie teraz coraz więcej:)
Naszą córeczkę nazwiemy Antosia. a wyprawka jest już prawie cała w komplecie. Brakuje mi jeszcze pościeli do łóżeczka, przewijaka,laktatora i termometru. No i dzisiaj wzięłam się za pranie tych większych i grubszych rzeczy jak śpiworek do wózka, koce i rożki bo od niedzieli ma być ochłodzenie i będzie dłużej schło;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

o ! MamaM :) To widzę że wizytę mamy tak samo ! :) w tym samym dniu :)

Co do męża i porządków w domu.
Ja do 30 tygodnia dom miałam w idealnym porządku i czystaości, a teraz zgłosiłam bunt :P
Teraz odpoczywam, bo później przy małej to nie będzie czasu na odpoczynek, wiec wszystko spadło na męża :P

Poza tym kończymy remont pokoju malutkiej, wiec i tak wszytsko w rozgardiaszu.
Muszę tylko jeszcze męza ścignąć żeby umył okna i drzwi :)

No a niestety też pracuje dużo. wraca zmęczony i nie zawsze chcę go tak męczyć, wiec niektóre rzeczy "stoją" :/

Witam Was dziewczyny :)

Ja po wielu tygodniach braku odzewu w końcu powracam :)
a to za sprawą teGo "zamkniętego" forum.
Przyznam szczerze, że ja się nie odzywałam od jakiegoś czasu, bo trochę na pawia mnie brało jak czytałam te wszytskie słodzenia, tych wszytskich zaradnych życiowo Pań, które wszytskie były takie idealne, kipiały jadem do innych, a które mają teraz swoje zamknięte forum. Widać, że hormony zrobiły swoje :P

Teraz jest nas mniej i przynajmniej nie będę się gubić w faktach :)

Mniejsza o to. Pozdrawiam wszytskie "zaradne życiowo" i życzę szczęsliwego rozwiązania :)

A teraz trochę co u mnie. :)
Wszystko w jak najlepszym porządku :)
Oprócz tego, że czasem wieczorami twardnieje mi brzuch - to czuję się super ! :) czasami tylko mała tak mi uciska główką w dół, że boję się, że ją zgubię gdzieś po drodze ;)
Całą ciążę miałam mega aktywną i nie spodziewałam się, że w zasadzie do ostatnich chwil będę tak śmigać :)
Mała jest dość duża. W 28 tygodniu miała 1800g. wg. USG ma przyjsc na swiat 13 października ale coś czuję w moczu, że może będzie wcześniej :P

WYprawka już jest :) łóżeczko tylko trzeba złożyć :)
Ale młoda jest w zasadzie we wszystko zaopatrzona :)
Tylko ja - bida z nędzą :P
Ani koszul, ani stanika do karmienia, ani podkładów :P
Więc w tym miesiącu muszę obowiązkowo się tym zająć i pakować powoli torbę :)

Co do imienia - u nas już dawno wybrane :)
będzie mała Uleńka :)

Teraz kolejną wizytę mam w środę - 4 września - także jeszcze kilka dni i znów zobaczę mojego szkraba :)

a co do Zosi i Haneczki, to ja bym wybrała Haneczkę :D

Miłęgo dnia dziewczyny!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również już od 8 na nogach. Noc straszna.. od 24 do 4 budziłam się co godzinę - jak w zegarku :(

Dzisiaj aż przez 3 dni mam męża w domu (ogólnie non-stop jest w pracy więc teraz święto) :) ma mi umyć okna (a jest ich sporo w domu), zrobić porządki w ogrodzie, takie już wczesnojesienne, położyć kostkę brukową koło domu bo ostatnio nie skończył :) ale i tak najważniejsze, że będzie w domu bo tak rzadko bywa ostatnio :( tyle roboty, że 7 dni w tygodniu jest w pracy, albo dodatkowo pomaga tu i tam.. :(

Ja odliczam już dni do wizyty lekarskiej, jest 4 września. I jak zawsze nie mogę się doczekać, szczególnie teraz. :)

Miłego dnia dziewczyny.

cześc, ja już wstalam.. myslalam że dluzej pośpie bo mam dziś wolne, ale coś spać nie mogę a na dodatek obudzilam się taka glodna że pierwsze co poszlam zjeść śniadanie ;)
Tak pracuję, ale jeszcze tylko kilka dni.
Może gdybym nie musiała to i bym nie pracowała- bo jednak już ciężko jest.

Dobra idę trochę ogarnąć mieszkanie i siebie i skocze po jakieś zakupy.
odezwę się później ;)

Annkkaa - dzielna jesteś!! Tzn. ja pewnie też bym pracowała ile mogę gdyby moja kość ogonowa nie odmówiła posłuszeństwa ;)

Dziś tj. wczoraj trochę przesadziłam z aktywnością i padłam po 13 i teraz efekt - spać nie mogę :P a poza tym kot odszedł, znalazłam go ok 1 jak poszłam do łazienki :/ i to chyba też działa rozbudzająco :/ ale odszedł tak jak sobie dla niego marzyłam, w domu, w śnie :) szkoda tylko że tak szybko - miał dopiero 10lat :/ i nie poznał Artura, ale wierzę że razem z Babcią będą nad Synusiem czuwać :)

Wszystkie imiona piękne!! Hania, Zosieńka, Oliwier - przepiękne!! :) a wybierać między Haneczką a Zosieńką?? Nie łatwa sprawa :P

Kuzyna córeczka ma na imię Rozalia :) (to tak a propo Róży).

Wiesz, ja mam imieniny 5 dni po urodzinach - bo rodzice też z kalendarza wzięli.. przekichane heheh ;) urodziny zaraz po imieninach robić ;)

A mnie dzisiaj coś strasznie biodro i kolano boli :( coś się chyba nadwyrężyło, ledwo chodzę :(

Annkkaa Ty jeszcze pracujesz? Podziwiam...

MamaM - dziękuję za komplement, no właśnie, mam duży dylemat. Zastanawiam się już w desperacji nad imieniem z kalendarza - na 4.09 przypadają akurat imieniny Róży. :)