WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Cześć dziewczyny, godzine temu wrócilam z pracy i nie powiem, jestem padnięta ;)

Aniu, bardzo ładne imię wybraliście -Oliwier.
Ja muszę się zmobilizować i zacząć poważnie myśleć nad imieniem ;)

Moja córeczka, ostatnio się bardzo ruchliwa zrobiła.. albo poprostu częściej czuje jej każdy ruch bo jednak ma coraz mniej miejsca.
Ale nie jest to dla mnie uciążliwe, nie kopie mnie po żebrach ani nic w tym rodzaju ;) chodź czasem proszę ją grzecznie żeby dała mamusi chwilkę odpoczać ;))

bombosz jedno i drugie imię śliczne :)

Wtrącając się do wątku o imionach - ja nadal nie wiem, jak nazwać córeczkę: Hanna czy Zofia. :) Muszę ją chyba najpierw zobaczyć... A zostało mi 6 dni do naszego spotkania. :)

My wybraliśmy imię Oliwier,a w zasadzie ja się przy nim uparłam,bo nic innego mi go głowy nie przychodziło a to imię mi się podobało jak też z Matim byłam w ciąży.U mnie na odwrót pierwszy synek ruchliwy,teraz zanosi się na spokojne bo bardzo mało się rusza,oby tylko nie płaczliwe,a że ciagle słyszy mój krzyk na starszego urwisa to nie wiem jak to będzie.

Jutro znów mam KTG i we wtorek to samo,zamęczą mnie pod sam koniec,nie mam żadnej polskiej książki i się tam zawsze nudzę.

Witajcie. Widac wiekszosc ma problem przy wyborze imienia zwlaszcza dla drugiego synka :P wiem, bo mialam ten sam problem... U nas tez starszy to Wiktor :) a dla babla w brzuszku zdecydujemy lada chwila, ale jest nastawienie na konkretne imie wiec zobaczymy.

Ja mam tez problem z waga, mi juz przybylo 15, a to 34 tydzien... Juz pomijam fakt, ze 4 zostalo mi z poprzedniej ciazy, ale mi uciekaly kg przy karmieniu piersia, czego wam wszystkim zycze. A to co zostalo to chyba z braku czasu na silownie. Daje sobie czas do wiosny zeby wcisnac sie w ulubione dzinsy. Wolalabym nie wymieniac calej garderoby :(

Odnosnie ruchow malucha to ja mam wrazenie, ze te dziecko juz sie strasznie nudzi w brzuchu i wymysla coraz to nowsze akrobacje. Czasem mam wrazenie, ze czuje jak sie rusza non stop. Nie wspominam juz o trudnosci w zasypianiu... W pierwszej ciazy z tego co pamietam bylo spokojniej w brzuchu. Maz czasem jak dotyka i czuje te wariacje to patrzac na jego twarz ma wypisane "jak dobrze, ze to nie w moim brzuchu"!

Fakt my mamy wybrane Artur - imię krótkie co tu skracać - no nie ;) a Rodzina kombinuje, wykręca język jakieś "Arczi", "Arturo", "Artek" :P a wg mnie najładniej brzmi po prostu Artur :D

Jak czytałam, już w ciąży, jaki charakter mają ludzie o imieniu Artur, niechcący wpadłam na imię Gabriel i się przez chwilę nad nim zastanawiałam, ale tylko chwilę ;)
To Aniu jakie imię wybrałaś dla drugiego dzieciątka?

No tak,ja też lubię długie imiona,wieloliterowe ale nigdy nie przewidzisz jak inni będą się zwracać do Twojego syna,ale wiadomo skoro Tobie się takie podoba to nieważne,ważne że Ty zdrobniale mówić nie będziesz.

Ja akurat nie lubię skracania imion. Tobiasz- Tobiaszek .. a nie Tobik, Tobi itp.. :)

Mi chodzi właśnie w ciągu dnia,bo wieczorem to też czuję jego rozpychanie,wiem że będąc w ruchu kołyszę go do snu ale nawet jak usiadę czasem dłużej ten nic śpi albo leży bez ruchu.
Mój synek Mateusz ma na imię,tu gdzie mieszkam mówią na niego Matheo i tak nawet lepiej mi się podoba.Tobi-tak nazywał się mój piesek,ale obiło mi się o uszy wśród jednego dziecka na podwórku.

Słoneczko, waga to Ci podskoczyła, ale trzymam kciuki byś szybko zrzuciła. Wózek super :) my zostaliśmy przy wózku pierwszego synka, jest w idealnym stanie a i sprawował się super :)
a tak na marginesie Słoneczko to jesteśmy ten sam rocznik ;)

U nas starszy synek (Wiktor) wybrał dla braciszka imię Tobiasz.
Moje typy były takie: Gabriel, Tymoteusz, Bruno, Tobiasz, Mateusz.

Aniu, mój maluch wierci się strasznie. Już dawno przestało to być przyjemne, teraz wręcz jest bolesne :( Szczególnie prawa strona, czasami rośnie mi z boku gula wielkości piłki tenisowej (nóżka, kolanko, d*pcia?).. zdarza się też, że "gra" mi na żebrach lub "skacze" po pęcherzu.. ech.. najbardziej aktywny jest z rana i wieczorem do późnych godzin nocnych, albo wtedy gdy chcę odpocząć i się położę.

My mamy imię wybrane,też długo się nad nim zastanawialiśmy ale ja uznałam że nic innego mi się nie podoba,a z pierwszym też nie mieliśmy problemu bo pomysł był zanim zaszłam w ciążę:)W sumie to też było wybrane już wcześniej,tylko upewnić się chcieliśmy noi próbowaliśmy coś z innym,ale jednak zostaliśmy przy tym.

A z tą wagą to tak jest,nie przejmuj się Anka,napewno zrzucisz,no ja nic nie robiłam,ruchu miałam co nie miara przy moim bardzo ruchliwym synku,ale nic to nie dało,najgorszy został brzuch,noi tak sie zapisywałam na fitness ale ciągle coś a póżniej to planowaliśmy drugie to się znów nie opłacało:)więc stwierdziłam że teraz to już muszę ćwiczyć.

A jak Wasze maluchy w brzuszkach?dużo sie ruszają,jak w ciagu dnia bo mój to chyba dużo śpi albo jest tak spokojny,czego z pierwszym nie doświadczyłam bo on cały czas był w ruchu,zresztą tak jest do dzisiaj a ma 4,5 roku.Stąd mam mega kolosalne porównanie i nawet mnie to martwi,dlatego chcę juz urodzić!

mi stuknęło na poczatku sierpnia 30kg na plusie :/
Ale jak kiedyś wspominałam jak się dowiedziałam o ciązy to byłam na diecie i ją od razu porzuciłam - stąd część kg to efekt jojo :/ ale czego się nie robi dla dziecka :d

Imię mamy - od prawie 3 lat wybrane :P Ale ja do brzuszka mówię "Synuś" i tak mi się podoba, tak się przyzwyczaiłam że nie wiem jak się przestawię na Artura :P

chcę camarelo sevilla :) Gondola ma 85cm długości ale mierzona juz przy tych wszystkich otulaczach i innych, a nie od suchego stelaża :)

ojj, to ja mam przy was naprawdę dużo, bo 17kg na plusie..- i naprawdę niewiem od czego, bo się nie opychałam, nie jem fast-foodów , czasami zjem coś słodkiego oczywiście, położna mówi że może tak poprostu na mnie ciąża działa i tyle- mam nadzieje że szybko zrzuce to po porodzie.
Chociaż nie martwie się tak bardzo tymi kilogramami, ważne że maluch zdrowy ;)

wszystkie macie już imiona, dla dzieci?:)
bo ja to się zdecydować nie mogę.

Miłego wieczoru.

Aniu mi po pierwszej ciąży zejść nie chciało, a nawet po porodzie doszło niż spadło. Ale jak się wzięłam konkretnie za siebie to w 2m-ce poleciało 10kg..:) teraz jak nie będzie waga chciała sama spadać to od razu biorę się za siebie.. nie ma na co czekać! Sloneczko a dużo przybrałaś? Najważniejsze by szybko zrzucić!

Słoneczko nie masz jeszcze imienia dla synka? My długo myśleliśmy, wypisaliśmy swoje typy i nasz 5 letni synek wybrał imię dla braciszka.
Z pierwszym nie było problemu ale z drugim dzieckiem już tak.

Jaki wózek macie na oku?

No ja już na siebie patrzeć nie mogę :/ niestety prosto z łóżka mam widok na lustro :/ już sie nie mogę doczekać by sie wziąć za siebie :D
Nie no żartuję z tym dogadanym terminem z Synusiem (swoją drogą czemu nie mogę dać Mu właśnie "Synuś" na imię??:P).

A pytałam o tamten sklep konkretnie bo tylko w dwóch w Trójmieście mają wózek który chcemy :P i chyba u nich zamówię :)

No właśnie,niektórzy tyją dużo i szybko to tracą albo ważą nawet mniej niż przed ciążą,ja po pierwszej ciąży przytyłam 12,zaraz po porodzie zeszło mi 7 i a te nieszczęsne 5 kg już zostało aż do drugiej ciąży(4 lata) tak że w żadne z ulubionych spodni już się niestety nie wcisnęłam,ale że ja z tych szczupłych bardzo to nie mogę nażekać:)

Od połowy 2 trymestru mam ok. 1kg na plusie miesięcznie.. więc mam nadzieje, że na tych max. 10 kg stanę. Ale i tak najważniejsze by potem się tego pozbyć jak najszybciej :)

Mama co do wagi to ja kolei na początku schudłam jakieś 3 kg,póżniej raczej waga stała w miejscu i dopiero tak od 6-7 miesiąca najbardziej zaczęła rosnąć noi najwięcej tyje się pod koniec czyli cały 3 trymestr.W tej chwili mam 10 kg na plusie,więc nie za dużo,a Ty też masz ładną wagę,do 12 możesz przybrać,ja tyle w pierwszej ciąży miałam z tym że 42 tyg w niej chodziłam.Mam nadzieję że teraz szybciej urodzę.

Słoneczko,dzidzia sama wie kiedy ma sie urodzić,a to że lekarze mówią że duże dziecko,to tym się nie sugeruj,ja tam nie wierzę w szacunkowe pomiary z USG to jakaś abstrakcja jest,nikt tak naprawdę nie wie ile tkanki tłuszczowej ma dzidzia,mój lekarz ciagle powtarzał ze małe dziecko będzie,teraz jak juz dochodzi wagą do 3 kg nic nie mówi,a i tak nikt nie wiem z jaką wagą sie urodzi.Z synem mi też w szpitalu przed samym porodem mówili nie więcej niż 3400 nie będzie a urodził się 3800.

Rany Aneczko jaka ty nerwowa. Współczuje Ci z całego serca :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hehe.. może bardziej będę w temacie i odpowiem tylko na post sloneczka. :)
Nie korzystałam w tego sklepu internetowego ale z babypol - mają siedzibę w Pruszczu Gdańskim i muszę przyznać, że sporo zaoszczędziłam kupując u nich - więc polecam. Można odebrać w sklepie więc kolejny plus jak ktoś mieszka niedaleko.