WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Termin jest terminem z ostatniej miesiączki,inny nie istnieje,jest tylko przybliżony,ale nie daje też 100% pewności.Swoimi złośliwościami zaśmiecasz ten wątek,więc może oszczędz sobie a i jeszcze jedno jak już coś do mnie masz to pisz na priv.A na forum jestem długo,ponad 5 lat,mieszkałam w trójmieście,tam też urodziłam pierwszego syna,udzielałąm się w wątku styczniowym więc nie mów mi gdzie mam szukać innego forum bo to bardzo niegrzecznie z Twojej strony,każdy ma prawo do tego forum bez względu na miejsce zamieszkania,swoją drogą bardzo zaczepna i kłótliwa jesteś,może poszukaj ofiary wśród bliskich znajomych i wyżywaj sie na nich,ja nie mam ochoty prowadzić z Tobą dalszej dyskusji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skoro jesteś już tak szczegółowa to od początku zastanawiam się co robisz na forum trójmiasta skoro tu nie mieszkasz, może powinnaś poszukać sobie forum w swoich stronach? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wystarczy z nimi porozmawiać :) i zapytać ;)

Widzę, że nie możesz przeżyć mojego terminu więc z żalem muszę Ci oznajmić, że termin mam przesunięty na 30 października ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie muszę niczego tworzyć i może praw takie uwagi w wątku listopadowych mamuś,bo z tego co wiem nie rodzisz we wrześniu ani też w pażdzierniku.Jak byś dokładnie czytała to tu było sporo marudzenia i użalania się nad sobą jakoś inni to czytają a przecież nikt nikogo nie zmusza do tego,także może niech każdy pilnuje swojej zaradności życiowej i będzie dobrze.A skąd wiesz że wszystkie mają takie same potrzeby,siedzisz w głowie każdej z nich?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj Aneczko27 widzę, że bardzo Cię to ubodło. I tak się dziwie, że dziewczyny wytrzymały tak długo na tym forum. Ty je założyłaś i nikt Ci go nie zabrał :) ono cały czas istnieje a to, że ktoś otworzył własne forum to chyba normalne nikt nie trzyma nikogo tu na siłę.

Tylko się cieszyć, że jest kolejne prężnie rozwijające się forum :)
A że zamknięte? To chyba jeszcze lepiej, przynajmniej dziewczyny o tych samych potrzebach nie muszą wysłuchiwać niepotrzebnego marudzenia i nieudolności życiowej innych. Poza tym jak widać bez dziewczyn forum trochę umarło czyli tak na prawdę to one je tworzyły. Więc teraz przynajmniej masz niebywałą okazję by stworzyć coś własnego. Powodzenia! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety mój Mąż jest wagi kurczakowej :P I to nie tych teraz karmionych antybiotykami czy innym świństwem :P musiałabym wziąć od Niego dwie (jak nie 3:P) koszulki i je pozszywać razem :P
No widzisz to moje pierwsze dziecko, stąd trochę może przesadzam - ale to wynika z podczytania porad gdzieś w internecie ;) może jak sie zacznę pakować okaże się że nie potrzebna mi druga torba, ale zawsze lepiej mieć ją już w domu by szybko z szafki wyciągnąć i sie zapakować niż później kombinować "kiedy i jak" podjechać do Mamy by od Niej zabrać torbę :P

Czy któraś z Was robiła zakupy w sklepie internetowym MAPU http://www.mapu.com.pl/index.php ??

Oj, będziesz kupować koszulki.. niech mąż się z Tobą podzieli swoimi ;) niech tez się przyłoży do porodu ;)
Ja rzeczy do samego porodu wpakowałam do siatki i wrzuciłam na górę do torby. Z tego co pamiętam dużo nie potrzebowałam do samego porodu - koszula, kapcie, skarpetki i dokumenty. Natomiast dla maluszka mam osobną torbę, pampersy, ciuszki, itp...

Hehehe ja ambitnie tydzień temu od Mamy zabrałam niedużą torbę "na poród" w której będę miała rzeczy potrzebne do samego porodu, a w innej większej będą rzeczy już na "po porodzie" dla Synusia i dla mnie :)
Ambitnie też w poniedziałek w zeszłym tygodniu zamówiłam koszule do karmienia, teraz Mąż mi od kilku dni przypomina że miałam sobie męskiego 5xl t-shirta na poród zamówić :D ale przypomina mi nie dlatego bym ja miała, tylko dlatego że On chce przy okazji kilka t-shirtów :P

polecam na allegro na męskie t-shirty Fruit of The Loom wejść za niecałe 9zł /sztuka :)

Ja na początku bardzo się pilnowałam i najwięcej przytyłam - taki paradoks. W połowie waga stanęła a teraz rośnie w miarę wolno.
35 tydzień i mam 8kg do przodu.

A co do pakowania torby, zmuszałam się przez kilka dni, szczególnie wtedy kiedy lekarka postraszyła mnie, że w każdej chwili mogę urodzić (to był 32 tydz). Miałam listę, podchodziłam do tej torby z kilka razy i nic. Wena uciekała - dziwne, bo na początku nie mogłam się doczekać ,a teraz coś mnie od niej odrzucało. W końcu po wizycie w szpitalu ze skurczami następnego dnia wzięłam się za to..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć, dziewczyny ; )
co do wyprawki, to ja mam już prawie wszystko, zostało mi do kupienia łóżeczko tak naprawdę. I dla mnie stanik do karmienia i jakieś drobiazgi.
Łóżeczko w przyszłym tyg, mam zamiar kupić i w przyszłym tyg również pakować torbę do szpitala. :)

co do forum zamkniętego, no cóż dziewczyny tak postąpiły, jak chciały.
ja może nie udzielałam się,bo kilka razy tylko, na spotkania nie mam czasu niestety ze względu że caly czas pracuje. Ale codziennie czytalam i dużo się również dowiedziałam. Ale fajnie że pare dziewczyn zostało, będzie z kim popisać;)

a miałam pytać, któraś wspomiała że dużo przytyla, a jak reszta??:D
bo ja niestety też przytyłam bardzo dużo i tak naprawde nie mam pojęcia od czego.. ;)

Miłego dnia ;)

Miłego dnia ; )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słoneczko, lepiej niech dzidzia posiedzi tyle ile potrzeba niż gdyby miało za wcześnie wyjść. Ja od 3 tygodni walczę by donosić choćby do tego 36/37 tygodnia. Na szczęscie powoli "dochodzę" do tego terminu. Udało mi się również wszystko przygotować więc teraz mogę sobie pozwolić na leżenie, ale strach był, nadal jest.

Mój pierwszy synek również na usg miał być duży, urodził się w 39 tyg 53cm i 3060g wagi, malutki, szczuplutki :) nawet ciuszki na 50cm kupowaliśmy bo 56 były za duże, więc spokojnie :)

Ja w 38 chcę rodzić :P
Jestem w 32tc, a upłynęło 31tygodni i 2dni :P
Chcę rodzić wcześniej bo: chcę wagę a nie skorpiona ;P i od początku słyszę że to będzie duży chłopak, zatem 2 tyg wcześniej zawsze trochę mniejszy będzie :P
Ostatnio dowiedziałam się że mój Dziadek jak się urodził miał 5500g, nic dziwnego że i Jego prawnuk będzie duży :P (a myślałam że moje 3800 to było dużo ;P)

Fakt, szkoda, ze forum tak sie uszczuplilo, ale ja tez go nie opuszcze i czasem, jak do tej pory cos napisze :) niestety segregacja tu dokonana byla dosc smutna...

Ja w trakcie 34 tygodnia i kompletnie nic nie przygotowane wiec dziewczyny no stres, ze wszystkim damy rade :) pierwsze dziecko urodzilam prawie 2 tyg po terminie, ale licze, ze tym razem ominie mnie przyjemnosc lezenia na patologii.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Annkka,pewnie że fajnie,też się cieszę bo zakładając ten wątek nie przypuszczałam że może on się skończyć conajmniej przed swoim porodem,cieszyłam się że coraz więcej dziewczyn dołącza i wogóle na początku było miło i sympatycznie celem moim było fajne pogadanki,wzajemne wsparcie czego niestety nie doświadczyłam,a spotykałam się wielokrotnie z krytyką choć wiele dziewczyn było ok,teraz mają swoje forum to niech mają,trudno,postopiły jak zrobiły,nikt nie będzie za nimi tu płakać,ale za niektórymi napewno będę tęsknić i wypatrywać jakieś posty,znaki,cokolwiek.

Słoneczko,zdążysz ze wszystkim kochana,spokojnie,ja prałam i prasowałam w 36 tygodniu,a teraz nie mam jeszcze nawet spakowanej torby do szpitala,ale powiedziałam że dziś po wizycie to zrobię i jakoś czasu zbrakło,może jutro...kto wie,trzeba bo nikt nie zna dnia ani godziny:)
A dlaczego chcesz rodzić 3 tyg wcześniej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No a ja się zawiodłam :/ chciałam dziś wózek zamówić w sklepie stacjonarnym - bo wszędzie gdzie piszą jak wybierać wózek, zaznaczają że w sklepach stacjonarnych jakby coś się z wózkiem stało i pojechał do serwisu, sklep da wózek zastępczy, a tu co? a tu lipa, Pani się zaczęła śmiać jak Ja o to zapytałam :/ i póki co wózka nie zamówiłam, bo jeśli w stacjonarnym nie można liczyć na taki przywilej, to chyba zamówię w sklepie internetowych o 100zł taniej - zawsze na pampersy będzie ;P

Macie już łóżeczka kupione?? Kurczaki dogadałam się z Synusiem że w 38 tyg rodzę i co?? zostało 6 tygodni a ja nie mam nic :/ no poza ubraniami i pieluchami - i wszystko poprane i poprasowane :PP zrobiłam to w zeszłym tygodniu, bo moje dodatkowe 30 kg (jak już ie więcej:/) sprawia że coraz mi ciężej dużo rzeczy robić :/

Fajnie, że jeszcze pare dziewczyn zostało ;)
Ja też dziś spać nie mogłam, pospałam z 4 h max, i o 4 wstałam do pracy ;)) zaraz idę spać, bo już paadam.
wy już na samej końcówce jesteście, a mi jeszcze aż(albo tylko ) 6tyg.
już chciałabym być PO ;)

miłego wieczoru ;)

Tak katka tylko dlaczego ktoś kto tu jest od początku,codziennie się wypowiadał założył nawet ten wątek ma być nie wpuszczony na tamto forum,nie ładnie dziewczyny zrobiły,mogły chociaż zaczekać do czasu porodu a tak przykro że tak sobie stąd poszły i nawet nie wiadomo co u której słychać.

Drogie dziewczyny jak któraś będzie rodzić to napiszcie chociaż kilka słów skoro jak widać nie tolerujecie nas wszystkich,choćby tak z odrobiny szacunku do nas.

Arabelka,fajnie że jesteś,odzwaj się czasem jak się czujesz.
Ja dziś miałam wizytę u gina noi po 40 minutowym zapisie KTG lekarz stwierdził że tętno za wysokie,wysłał do szpitala żeby tam zrobili jeszcze raz,ja najpierw skonsultowałam to z położną i kazała wypić pół litra wody,zapis wyszedł idealnie.Żle tej nocy spałam,a raczej prawie wogóle bo tylko jakieś 2-3 godzinki,rano wstałam zjadłam płatki z mlekiem i zawiozłam małego do przedszkola,po nim umyłam włosy i nie pomyślałam żeby coś wypić,odrazu pojechałam na wizytę.
Troszkę się przestraszyłam ale na szczeście inne rzeczy są w porządku,troszkę za mało tez mam wód płododych,a i mały waży 2700 więc nareszcie lekarz nie mówi że jest za mały bo uważam że w sam raz plus do 500gr pomyłki na USG to napewno coś powyżej 3 kg będzie miał,zresztą zostały jeszcze dwa tygodnie a ja mogę urodzić po terminie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorotka86 alias $obca$ nikt tu nikogo nie wyru....

Zresztą termin masz chyba na 06/11 więc ani nie wrzesień ani nie październik.

I widzisz dlatego forum zamknięte jest lepszym rozwiązaniem.

Cukrzyca ciężarnych jest wskazaniem do CC jeżeli dziecko jest duże, powyżej 4200 g lub u matki rozwinęły się powikłania cukrzycowe. Czasami też lekarze dmuchają na zimne i dla świętego spokoju robią CC, chociaż w Wojewódzkim to mało spotykane. Z drugiej strony jak masz jakieś powikłania zdrowotne na Twoim miejscu wybrałabym Kliniczną, bardziej "doświadczony" i wyposażony szpital jeżeli chodzi o możliwe powikłania już po porodzie.

Bambosz masz planowaną cc z powodu cukrzycy? no nie żartuj...
ja też mam cukrzycę ciążową na insulinie i wcale nie jest powiedziane że będzie cc......