WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Ania, wysłałam Ci rano maila (na adres, z którego wysyłałaś mi swój nr tel.) z adresem nowego forum ;)

hej dziewczyny, widzę że "sie porobiło" :)
ja też poproszę o link: brzezinska.ania@o2.pl
goście wyjechali, robię wielkie pranie bo podobno od jutra pogoda ma się psuć... strasznie szkoda, że w tym tyg nie mogę się wyrwać na jakieś spotkanie, zwłaszcza że do wyboru i Gdańsk, i Gdynia, ale będę miała przez tydzień mamę u siebie i jeszcze się dowiedziałam, że rodzina z Warszawy jest na miejscu i wypada się również z nimi spotkać......
jutro miną 2 tyg jak miałam kontakt z Młodym prądkującym rumieniem zakaźnym, i póki co (tfu tfu) nic mi nie wyszło, więc powoli się uspokajam :)
co do Ikei też się wybieram, bo widziałam na stronce że przybyło trochę tekstyliów dla niemowląt, no ale najpierw definitywnie musimy zakończyć remont 3-go pokoju, a dopiero w środe przyjdzie Pan Fachman kończyć szlifowanie ścian i kłaść nową podłogę. No ale potem jak się dorwę do zakupów wyprawkowych, to żadna moc mnie nie powstrzyma!!!!
Dorotii, Twoje przygody mimo "zwykłości" są niezwykłe :)))
Aga, łączę się w bólu z rozgardiaszem w domu, ale na pewno szybko ogarniesz, ja jestem daleko w tyle za Tobą:)
no nic, powoli muszę się zbierać, bo jadę na Wałową do okulisty sprawdzić ciśnienie śródgałkowe, Marta, a jak tam te sprawy u Ciebie w miarę zaawansowania ciąży?

Hello:)
Alkar, a lekarze coś prognozują wcześniejsze rozwiązanie? Ja pewnie zrobiłabym to samo co Ty czyli została tam gdzie teren już poznany:))
Dobrze będzie, zobaczysz! Ja z Zaspy mam swojego lekarza i tylko tam chcę rodzić, bez względu na wszystko.
A jak się w ogóle czujesz? Mam nadzieje, że mimo wszystko już lepiej. Czas szybko zleci i niedługo bedziesz tulić swoje Maleństwo w domku:) Trzymaj się ciepło!

Ja też się zarejestrowałam, czekam aż mnie Sonia wpuści :)

Mam cos problem z zalogowaniem, musze sprobowac z laptopa.

Selene mam nadzieję, że Maks jednak szybko zasnął i wieczór się udał. No i przyjmij najlepsze życzenia z okazji rocznicy!

Linka, ja mam identyczną poduchę co Sonia i używam jej bez przerwy. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale mi całkiem odpowiada.

Aga przysięgam, że aż się zakrztusiłam kolacją ze śmiechu, czytając definicję forum :D Cudownie to ujęłaś :D Jeśli chodzi o tę częstotliwość wizyt to u mnie raczej wypadają tak samo albo i rzadziej. Muszę chyba zadzwonić do mojego lekarza i to omówić bo trochę mnie to martwi, że na finiszu nie mam wystarczających informacji.

Też oczywiście jestem za forum zamkniętym. Już się zarejestrowałam, czekam tylko na tego maila aktywacyjnego.

Ja na spotkanie jakiekolwiek oczywiście bardzo chętnie, ale w środę nie dam rady :( Za to do Auchana mam rzut beretem, więc chętnie dołączę w czwartek. Gdyby się coś u mnie zmieniło, to oczywiście postaram się wpaść też w środę, ale nie obiecuję.

ja też jestem za zamkniętym i już się nawet zarejestrowałam - Sonia dzięki, ze się za to zabrałaś :)

Dorotii wiesz co, zeby się tak przy słodkościach zapomnieć :)

Mamtu mi czwartek pasuje bardzo, 12 godzina tez, wiec ja się piszę :)

a póki co spadam odstawić Tomka do babci, mam zamiar zahaczyc o Lidla i go zaopatrzyć w trochę ciuchów na jesień, bo dzisiaj fajne wyrzucają, mam nadzieję, że coś upoluje w rozmiarze ;)

miłego dnia dziewczyny :)

Aga dzięki za link.
Tylko nie wiem dlaczego z komórki mi go nie znajduje?!

Sonia i mi też :) alkar82@wp.pl

miałam się stąd częściej odzywać ale nic z tego ..........zrywa mi połączenie z netem. ale jak tylko mam to wchodzę.
jakbyście chciały się coś dowiedzieć na temat Zaspy to piszcie - postaram się opisać wszystko :)

ja w końcu postanowiłam tu zostać i nie kombinować z przenosinami na Kliniczną. tu już poznałam i połozne i lekarzy no i jakoś tak mi łatwiej. a tam trzeba by od nowa wszystko
zazdroszcze Wam tych spotkań myślałam że jak już będę na zwolnieniu to uda mi się z Wami spotkać a tu taki zonk pierwszy dzień zwolnienia i od razu szpital :(

miłego dzionka ciężarówki :) a zapowiada się słonecznie

Jaaaaaaa Sonia!! Wyslij mi jeszcze raz błąd w mailu mam przepraszam... gosiksz77@gmail.com dziękuje i przepraszam za kłopot :-* z ja sie zastanawiam czemu nie mam maila.... :-P

Dorotii dobre.
Mnie dzis pani zabila tekstem ze nie moge uzyc przebieralni bo za 15 min zamykaja, udalo sie ja przekonac ze jedna spodnice mierzy sie mniej niz 15 min I w taki sposob mama ja nabyla.

dziewczyny z tym innym forum to najwyżej mi powiecie co i jak bo ja nie mam pojęcia czym się różnią i co tam muszę zrobić. No ale oczywiście też jestem za :)

walerka stan jak stan - jeden się skończy zacznie się inny, po to piszemy na bieżąco żeby problemy dnia codziennego poruszać więc niczym się nie przejmuj! kalosze kupiłaś?
a apropo kaloszy to Soniu smyk zmienił serię i już nie ma takich jak ma Ksawery ;/

Selene najlepsze życzenia dla was :) i udanej rocznicy :)
Aga to może te wyniki masz dobre bo czasem jednak zjesz jakieś ciasteczko :) albo może to po tych mufinach od mamy :) nie trzeba było mieć wyrzutów ;p

co do historii Mamtu to mam dzisiaj nową :) wkurzona Pani wyprosiła mnie z Lidla i dopiero teraz wiem jak się czułaś w tej ikei :)) w ogóle w zoo było ok aczkolwiek moje dziecko nie zainteresowane było zwierzakami za bardzo. Na szczęście jak go przed spaniem pytałam o zoo to powiedział: lody, bus (bo jechaliśmy autobusem a to uwielbia) i na szczęście jeszcze dodał Krokodyl! ale ile tam dzisiaj było ludzi, aż muszę poszukać jakichś artykułów bo ciekawa jestem ile ludzi dziennie tam się przewija.
Jak wróciliśmy to miałam położyć dominika i jechać na duże zakupy bo mamy mega pustki. Z jakim przerażeniem otworzyłam oczy i już wiedziałam że pora dnia się zmieniła i że zasnęłam ;/ więc wstałam o 17:30 w domu nic do jedzenia - ani obiadu, ani chleba, zero czegokolwiek. Zebraliśmy się do manekina na naleśniki :) zjedliśmy i plan był taki że zostawiam chłopaków na placu zabaw i jadę na zakupy. Stanęło na lidlu więc idę pierwszą alejką i tam akurat słodycze - wybieram, przebieram, wszystko do mnie się uśmiecha z tej półki i idę dalej a Pani z kasy krzyczy: SKLEP JUŻ DAWNO JEST ZAMKNIĘTY NATYCHMIAST PROSZĘ DO KASY !!! w ogóle do głowy nie wzięłam tego że mogą już zamykać skoro ja dopiero wstałam i dzień zaczynam ;/ jak pani nie patrzyła to pobiegłam tylko po parówki żeby chociaż coś dać dziecku na śniadanie. No ale nic mam 2 siaty słodkości i chleb bo na szczęście był na przeciwko czekolad :)

mamtu ja tam trzymam kciuki że to żadne alergie tylko po prostu tadziu jest malutki i jeszcze ma bardziej wrażliwy brzuszek. A pijesz herbatki laktacyjne? bo ponoć one ponoć nie tylko wzmacniają laktacje ale też pływają na mleko że jest troszkę delikatniejsze.

julka a zabierzecie kiedyś nas do tego parku? bo ja ciągle o nim słyszę a nigdy tam nie byłam jeszcze. A 4 to nie jest humanitarna godzina na wstawanie ;/

i na koniec dodam że nie zjadłam tej szarlotki bo nie było gdzie ;/

aaa dla mnie auchan to nie jest problem ale póki co nastawiam się na środę a nie wiem czy do pracy w czwartek nie będę szła. Jeśli potwierdzicie spotkanie to pokombinuje żeby dać radę chociaż na chwilę przyjechać. A w środę gdzie się spotykamy?

Wyslij PW to sie zaloguje i odbiore, leniwa jestem.
Jest lepiej, zjadlam truskawki z bita smietana, nawet jestem zmeczona wiec moze zasne. Wiecie jak tak normalnie mniej marudze, cos ostatnio strasznie mi siebie samej szkoda I wpadlam w tryb ze nikt mnie nie rozumie. Musze sie z tego otrzasnac, nie zebym zgadzala sie z kolezanka generalnie ale moze rzeczywiscie w tym wszystkim troche trace z oczu to co jest najwazniejsze, ze ciaza nie trwa wiecznie a efekt koncowce jest to male cudo.

wysłałam maile nie zalogowanym a reszta ma PW. Walerka tylko nie wiem czy Ci słać pw czy wolisz mailowo.

witajcie wieczorową porą,

no to się dziś porobiło, ale fajnie że przenosimy się na zamknięte, będzie swobodniej :)

Ciekawe czy Dorotii dorwała tą szarlotkę.
No i jak w zoo było?

Madleen, super że impreza się udała.

Marta, Aga jednak wizyty gości u ciężarnych też mogą być przyjemne :)

I widzę że ikea wczoraj mocno oblegana przez forumki.

Selene, udanego rocznicowego wieczoru, mam nadzieję, że już dawno się rozpoczął.

Jejku Mamtu nie starasz, bo mój ma co chwilę czkawkę.

Julka, to świeżego powietrza dziś łyknęliście z Filipkiem, oby faktycznie za szybko Ci tej pobudki nie zrobił.

Walerka mam nadzieję że chociaż końcówka dnia należała do bardziej udanych.

Na spotkaniu w czwartek w Auchan będę, co do środy to zobaczę co mi się uda z Mikim wykombinować.

A juz lepiej ale mam sama siebie dosc.
Moze byc I zamkniete, wiem ze sie juz pare watkow wynioslo, swobodniej bedzie pisac.
Ja sobie jeszcze urzadzilam grill u nas jutro, dawno zapraszalam gdybym wiedziala jak sie bede czula to w zyciu bym sie nie pakowala w gosci.
Ok dosc smecenia, jutro jest nowy dzien, dla rozrywki maz spryskal ogrod sprejem na odstraszenie kotow bo urzadzily sobie toalete u nas I nie zamknal drzwi no I caly dom I ogrod jedzie czosnkiem, mam nadzieje ze gosci to nie odstrszy. A wogle u nas lalo 2 dni I zapowiadali slonce jutro, w co nie wierzylam a od 17 piekne slonce.

Aga, super że niedzielę możemy zaliczyć do udanych:) Aaa, i już wiem że za rok mamy w rodzinie wesele. I już mam zorganizowana opiekę do Młodej hihi.

No to ja zmykam i będę wyczekiwac maila od Soni:))

A mi na otojaoto@gazeta.pl

Ech dziewczyny ja moze i rzadko sie odzywam, ale regularnie podczytuje i tak jakos bedzie smutno jak znikniecie... Kombinowalam nawet jak by moze sie z wami spotkac, ale starsze dziecko w zlobku tylko do 12 a pozniej w domku spi i tak jestem uziemiona...

Poza tym rosne wesolo i chyba powoli zaczyna mi ciazyc moj stan :P

U mnie zaczyna sie 34 tydzien, a ja dopiero mam meble do odebrania, a pokoj jeszcze nie pomalowany. Juz nie wspominam o wyprawce...

Pozdrawiam

Sonia z racji tego że ja niezalogowana poproszę info o nowym forum na gosiksz@gmail.com :-) dziękuje :-*