WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Julka, ja akurat się cieszę, że ta poducha moje ruchy ogranicza, bo najwygodniej mi ostatnio na plecach, więc pewnie tak bym zlądowywała :p.
Ja jestem za Twoją propozycją odnośnie dwóch spotkań :)

Mamtu, oczywiście, że sobie radzisz :). Spójrz na swoich chłopaków - są na to najlepszym dowodem! :)
A położna niech spitala na drzewo :D

Marta, fajnie, że i Twoja wizyta udana :). Widać obydwie miałyśmy dzisiaj szczęście, mimo oporów ;)

A nam TV szwankuje :/. Pan na infolini stwierdził, że nie umie pomóc, no cóż...

Dobry wieczor:)
JESTEM ZA FORUM ZAMKNIETYM. Korzystam teraz z komórki, więc nawet nie mam jak go założyć i Was mailowo poinformowac. Sonia albo Mamtu, zalozylybyscie?;)

Asiu dziewcze drogie, a Ty coś wnioslas ciekawego/pożytecznego do tego forum? Nie przypominam sobie. Samo zadawanie pytań to nie dyskusja, prawda? No i super, że się wypisujesz:)) Za panna NIKT tęsknić nie będę hehe.

Goście byli i było super. Niedawno wyszli:) Nasmialam się za wszystkie czasy. No i bezkarnie wsunelam 3 kawałki nieslodkiego ciasta (było mocno kakaowe).
Snuze znalazłam na ogłoszeniu trójmiasto.pl.

Dziewczyny, do większości postow odniose się jutro, bo dziś padam na twarz.

Spokojnej nocy bez wstawania:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny, jeśli któraś z Was ma jeszcze w planach zakup witamin K i D przed porodem to na DOZ-ie jest teraz promocja na takie cuś:
http://www.doz.pl/apteka/p54262-VitaDerol_Baby__K_witamina_D_400__K_25_kapsulki_twist-off_40_porcji
Dwa opakowania wystarczą akurat na te 'przepisowe' 3 miesiące (licząc od 8. dobry). Kupiłam Tadziowi i zupełnie zapomniałam Wam napisać. :)

Sonia, no to fajnie. Jak już coś zorganizujesz to dawaj znać. :)

Julka, cieszę się, że Tobie też pasuje Auchan.
A w ogóle to kochane jesteście, że piszecie o chęci poznania Tadzia. Aż się normalnie wzruszyłam.

Aga, położna mnie olała. I ja ją też. Teraz niech się kobieta postara, żeby mnie w domu zastać. Czekać na nią nie będę. ;)
No błagam Cię - ja sobie RADZĘ? Jakoś zupełnie inaczej to widzę. A tego wtorkowego sam-na-sam z chłopcami to wręcz już się boję.

Ja póki co to siedzę przy garach a M. kąpie młodego i zaraz kładzie spać.

Ja też jestem za zamkniętym forum.

Co do spotkania to w środę na pewno. A w czwartek może uda mi się dołączyć :)

Walerka dobrze, ze ta sytuacja to jednak miała miejsce na parkingu, a nie podczas jazdy.

Mamtu super, że rodzina w komplecie i jesteś zadowolona :)
Mam nadzieję, że jednak Tadek szybko się unormuje z tymi kolkami.

Julka mam nadzieję, że Filip jednak po takim spacerze pośpi dłużej.

Aga, śmieję się że mój organizm już chyba przywykł do niespania po roku z Filipem i teraz lepiej się czuję kiedy stajemy o 4 niż kiedy śpimy dłużej. Chociaż nie powiem, nie wiem co rbić o tej 4 nad ranem, jakoś dziko :) a spać mi się w ogóle nie chce, może w tv coś obejrzę. Zaraz mężuś będzie dzownić :D

Mi się wydaje tak - we środę spotkamy się w Gd kto może, a w czwartek w Auchanie kto może. Czy za dużo teo?

Ok z racji samotnych wieczorów zaraz nam ogarnę jakieś zamknięte forum :) linka dostaniecie na PW

I ja jestem za przenosinami na prywatne forum, nawet już teraz.

Też mam tę poduchę z motherhood. Jestem z niej zadowolona. Taki sam efekt (tj. nieobciążanie stawów biodrowych) da poduszka włożona między nogi do spania. Taniej i łatwiej się przekładać z boku na bok, a i jeszcze więcej możliwości by przytulić męża w nocy ;) Mimo to polecam poduchę motherhood, mi pasuje pod każdym względem bo mąż wyjechał a i śpię w jednej pozycji niemal całą noc. Doroti i Aga też ją mają i pisały o niej w pozytywach.

Jakie nagłe poruszenie na forum ;).

Julka, mam nadzieję, że Filip po takim maratonie jednak pośpi nieco dłużej ;). A Ty lepiej korzystaj z okazji i sama pakuj się do wyra! :)

Jak tu spokojnie;)

Ja jestem też za zamkniętym forum;)

Kurcze jeżeli to środowe spotkanie będzie w Auchanie to ja odpadam tak jak pisałam ze względu na kiepski dojazd;/

Mamtu a za Tobą to ja się tak stęskiniłam;*Ale mam nadzieję,że jakoś się spotkamy jeszcze;)

Selene, mam nadzieję, że jednak udało Wam się przenieść świeczki i romantyczny nastrój do innego pomieszczenia :)

Linka, ja mam tę samą poduchę, co Sonia i jestem z niej mega zadowolona ;). Po prostu sama musisz sprawdzić czy będzie Ci odpowiadała, bo jak widać nie ma reguły :)

Walerka, ściskam. Taka bezsilność to chyba najgorsze uczucie, nie cierpię go...

Haze, dobrze, że już nie jesteś zombie ;). A ta cukrzyca to oszukana jest w badaniach - owszem. Ale kurna, żeby coś zjeść jak człowiek to nie, bo mi szusuje do góry cukier cholerny :/. No ale lepiej tak niż odwrotnie, jakby nie było...

Mamtu, a co z tą położną? Odzywała się w ogóle? Przyjdzie czy nie?
Naprawdę fajnie się czyta, że tak sobie radzisz :). Mam tylko nadzieję, że Tadzine czkawki miną - w sumie niedługo "wejdzie w termin" , więc może się ta kwestia ureguluje? Trzymam kciuki!

Jeśli chodzi o zamknięte forum, również jestem za. Bardzo! ;)

Witam wieczorową porą:)

SElene, mam nadzieję że Maks już dawno śpi, a Ty możesz rozkoszować się z Mężem rocznicową kolacją :) Gratuluję i życzę kolejnych udanych lat razem!!

Walerka, współczuję, biedna byłaś. Ale tak jak napisałaś - dobrze że skurcz złapał Cię na parkingu a nie w drodze! Nie wiedziałam że cholestaza może być mimo dobrch wyników krwi. Ale spróbuj najpierw z tym wapnem, nie zieniałś poszku do prania, nie próbowałaś czegoś nowego z jedzenia? Ja miałąm takie uczlenie, że drapałam się nawet po niektórych emolientach :/

Byłam dziś na 3 godzinnym spacerze po parku oruńskim z Filipkiem - wybiegaliśmy się że hoho. Moje dziecko tak się umęczyło że nawet nie chciało się kąpać (a uwielbia) i padło godzinę wcześniej. Ciekawe o której się obudzi, bo dziś pobudka byłą znowu chwilę po 4 :/

To się namnożyło nam spotkań w przyszłym tygodniu :) i dobrze :) Ja będę i we środę i w czwartek by poznać Tadka :)

A, zapomniałam.
Sonia, ja jestem za zamkniętym forum, jakby co. I możemy się przenieść nawet w tej chwili. Tym bardziej, że ostatnio okazało się, że podczytują mnie tutaj dawni znajomi, co jakoś ogranicza mi komfort pisania. ;) Także, jeśli tylko większość się zgodzi, jestem za przenosinami.

Dobry wieczór!

Odebrałam dzisiaj Młodego po 5-dniowych wakacjach u dziadka i jestem meeega szczęśliwa. Jakoś bardziej za nim tęsknię od kiedy jest Tadek. A teraz, kiedy mam ich wszystkich w domu, mam wreszcie poczucie, że wszystko jest na swoim miejscu. :)

Dorotiii, historia z szarlotką i Rennie - cudna! W ogóle uwielbiam Twoje opowieści (wciąż z uśmiechem wspominam Twój opis pobytu w szpitalu), a ta będzie od dziś jedną z moich ulubionych. I wcale się nie nabijam, jakby co. ;)
A efektów diety jakoś nie widzę na razie. Tadek jak się prężył i stękał, tak dalej pręży się i stęka. Obstawiam nietolerancję laktozy w połączeniu z łykaniem powietrza podczas jedzenia. Podaję mu Esputicon i nie jem nabiału. Zobaczymy co będzie dalej.

Aga, fajnie, że macie już meble. Co tam syf, kiedy się ma na co popatrzeć. ;)

Carolajna, bardzo się cieszę, że Tobie też chce się wybrać do Auchan. :) Nie wiem jaki termin Wam pasuje, ale może wstępnie zaproponuję czwartek ok. 12:00. We wtorek mój mąż wraca do pracy, więc jeszcze nie bardzo wiem jak sobie poradzę z ogarnięciem chłopaków, ale wydaje mi się, że 12:00 jest w miarę realna. Co Wy na to?

Maluszek, Aga, mam nadzieję, że spotkamy się prędko. Jeśli nie tym to następnym razem. :)

Arabelka, w zasadzie używam tego, co miałam kupione przed porodem. Chusteczki do pupy z Netto są okej i na razie nie muszę używać żadnego kremu do pupy, bo ładnie nawilżają. W razie czego - mam Linomag w pogotowiu. Po wyjściu ze szpitala przetestowałam za to Tormentalum, bo na jąderkach miał trochę odparzoną skórę od szpitalnych chusteczek i po dwóch smarowaniach pięknie się zagoiło, także bardzo polecam.
Jeśli chodzi o ciało to Tadek na początku straszliwie się 'łuszczył', ale nie smarowałam go niczym tylko kąpałam w emoliencie z FlosLeku i teraz wygląda już prawie normalnie.
Podsumowując - używam tylko chusteczek z Netto i emolientu i to na razie w zupełności wystarcza.

Nie wiem jak to jest z czkawką, ale Tadek miał ją w brzuchu bardzo często i niestety to samo jest teraz. Wprawdzie, od kiedy ubieram go cieplej, ma mniej czkawek, ale i tak jest ich kilka na dobę. Zwalam to na wcześniactwo i niedojrzałość umiejętności termoregulacyjnych, ale nie wiem czy mam rację. W każdym razie - u nas częstotliwość czkawek z brzucha przełożyła się na tę poza nim. :)

A do 'zamętu' się nie odniosę. Szkoda nerwów.

Miłego wieczoru!

Walerka bidulo - ściskam!!!

Aga głowa wróciła do stanu używalnosci dopiero wieczorem, cały dzień umierałam wręcz :/ na szczęście teraz po spacerze z chłopakami wróciłam do żywych ;)

Dziewczyny jak już pisałam ja chętnie na spotkanie w auchan, ale ja w środę na pewno nie dam rady.

Aga fajnie, że goscie jednak nie byli uciążliwi :) no i super z tą hemoglobiną, oszukaną masz tą cukrzycę, jak nic ;)

Nie kupilam nic bo lata lam z rodzicami po sklepach I nie zdarzylam musze pojechac sama.
Dzis utknelam na parkingu tak mnie zlapal skurcz w stopie ze przez 15 chodzilam, zeby moc prowadzic. Dobrze ze w lewej stopie I na parkingu, Jula sie w miedzy czasie zsikala, na co zadzwonil maz I sie mu poplakalam w telefon. Super, mam dosc

Linka ja kupiłam poduszkę do spania dla ciężarnych z motherhood http://allegro.pl/motherhood-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-grats-i3483895821.html ale za bardzo mi nie służy. Ja się mega wiercę w nocy a ona mnie za bardzo ogranicza :) Do tego jestem przyzwyczajona że mam prawie płasko pod głową więc ta poduszka jest dla mnie za wysoka.

Dzięki dziewczyny. W ostateczności jak młody nie zaśnie to M. stwierdził, że będziemy go razem usypiać przy świeczkach to będzie romantycznie ;)

Ja kolejną wizytę mam za 3 tyg., a potem mam poumawiane co tydzień.

Aga fajnie, że mimo wszystkiego wizyta gości była miła. Marta mam nadzieję, że u Ciebie także się tak okazało, albo po prostu goście nie zabawili długo :).

Sonia nie zwróciłam uwagi wcześniej na te kciuki w dół, ale faktycznie. Hmm bardzo dojrzałe zachowanie.

No to pewnie ja też już tak będę chodzić. Tyle, że moja ginka się urlopuje i do niej idę dopiero 9 września, a tak to się kontroluję u tej od przepływów (jej koleżanki, także się konsultują na szczęście).

Sonia, ale ja nie wiem jak to się dzieje, że na wadze wskazówka nie drgnęła, bo ja rosnę w oczach :/. Dzisiaj mąż się ze mnie śmiał, bo usiadłam na sofie i patrzyłam na drzwi (a u nas są takie niewymiarowe, bo dość wąskie), no i rozkminiałam jak ja się w nie będę mieścić tak za 2 tygodnie :p.
A z tym, że Tobie teraz szybciej waga idzie do przodu to Ci nie wierzę ;)

Mi już ginka kazała przychodzić co 3 tygodnie. Aga zazdroszczę nie tycia :) Mi to teraz coraz szybciej idzie ale trudno.

A Asia chyba przybrała strategię wciskania tych kciuków w dół przy naszych postach haha :)

Selene gratuluję rocznicy, dużo szczęścia dla Was i miłego wieczoru!

Ja się zmachałam na spacerze chociaż nie musiałam dużo biegać za Ksawerym bo nie byłam sama to i tak już coraz ciężej się kulać :)