WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

witajcie,

Dorotii koniecznie gdzieś musisz dziś dorwać ta szarlotkę.

A chipsy u mnie były zielona cebulka. A ponieważ dawno nie jadłam to wyszło za tłusto i za późno :(
A zakupy dziś chyba też nie, bo do południa chcemy rodzinnie gdzieś pójść, a po po południu przyjeżdża mój tata. Ciuchy i buty przerzucamy na przyszły weekend a szkolna wyprawkę zrobimy z córką w tygodniu w Auchan ze śpiącym Mikim w wózku, bo męża i tak prawie cały tydzień nie będzie.

Aga, nowe meble - super

Sonia mam nadzieję, że odeśpisz w trakcie drzemki Ksawerego.

Carolajna, mam nadzieję, że kuzyn za długo nie siedział i wyspałaś się.

Udanej niedzieli.

Dorotii no niezła historia z tą szarlotką ;) no ale nie ma rady musisz gdzieś dorwać jakąś!!!

ja dzisiaj paskudnie spałam, niby na siku 4 razy standard, ale miałam tak intensywne sny, że rano obudziłam się mega zmęczona i jeszcze jakbym na kacu była :/

no nic narazie próbuję dojść do siebie z kawą, zaraz śniadanie i chyba się z Młodym gdzieś na plac zabaw wybierzemy - pogoda zapowiada się przyjemnie :)

Marta u mnie też od wczoraj budyń leży na stole i chce mis ię go zjeść, a nie chce mi się go zrobić :P

Dzień dobry:)
Walerka super, że wszystko dobrze po badaniu.

Dorotiii, koniecznie dziś musisz wciągnac szarlotke;))

Ja po wczorajszym zaliczeniu Ikei i popołudniowym przekladaniu/układaniu dziś mam dosyć. Brzuch spielojak cholera, wiec dziś mam zamiar odpoczywac. I 16 wpadną znajomi, ale mam nadzieję że szybko wyjdą. Jakoś nie mam ochoty na takich absorbujacych gości w ostatnich tygodniach...

No ale wczoraj nabylam monitor snuza w bardzo atrakcyjnej cenie:) Używany oczywiście.

Dzis od rana jestem mega glodna. Śniadanie przeleciało i chyba zrobię sobie budyn:))

Co do spotkania w środe to też jestem chetna nadal:)

Miłego i spokojnego dnia!

Walerka że Ty dajesz radę tak długo wieczorem siedzieć. Ja o 23 to już odpadam. Chociaż dzisaj też się nie wyspałam bo Ksawery od 3 w nocy co chwilę marudził o coś a o 7.30 koniec spania...

Dorotii to faktycznie Cię naszło :) Mam nadzieję, że niebawem uda Ci się dorwać gdzieś szarlotkę.

Dzieki dziewczyny to duza ulga musze przyznac.
Panda jakos jestem anty jak nie musze ale jak sie doprowadze do stanie ze bede musiala to wezme.
Za to inteligentnie zjadlam ciezkostrawne jedzenie wieczorem I teraz mi sie cofa, glupie nigdy sie nie nauczy. Ok zmykam sprobowac spac

A ja się objadlam moimi pierogami i w końcu jestem zadowolona :)
Dorotii wiem co przeżywasz musisz zjeść szarlotkę jak najszybciej :)

Katka co za historia z tymi czipsami, współczuję :(
Zakupy kiedy będą?

Aga fajnie, ze mebelki juz są. To mieszkanie teraz juz jest picus-glancus?

Mamtu ja też bym chętnie się z Toba zobaczyła no i Tadzia oczywiście ;)

A do nas wpadł Tomka kuzyn z Warszawy, który jest tu przejazdem i jeszcze siedzi a ja juz jestem mega spiaca. Jeszcze kolega z nim jest. Na szczęście juz się zbierają. Bardzo go lubię, ale we wcześniejszych godzinach ;)

Widzę, ze popołudniowa drzemka nas dziś dopadła, bo tez padłam po zakupach na 3h.

Carolajna ja mam juz przygotowane ubranka dla dziecka na wyjście. Musze tylko dla siebie przygotować, żeby mąż już nie kombinował, co mi zabrać.

Walerka super, ze badania wyszły pomyślnie :)

Panda ja już dawno wyszłam ze szpital i całe szczęście :) Byłam tam dwie doby, bo dłużej chyba bym nie wytrzymała ;) Moje leżenie w szpitalu z ciążą nie miało nic wspólnego, raczej budziło zdziwienie co tu robi ciężarna? Za to Alkar82 bidulka będzie na Zaspie na patologii, az do rozwiązania.

Aga to miałaś nie zły sajgon ostatnio z tym remontem, ale najważniejsze ze jesteś z mebli zadowolona :) I waga w miejscu to tez sukces. Oby tylko Tymon dostawał to co potrzebuje i zdrowo rósł w brzuszku :) U mnie ostatnio ok 0,5 kg przybyło, ale to w sumie tyle co dziecko przybrało. Także mam nadzieje, ze już więcej mi nie przybędzie, no chyba ze Mikołaj kolejne 0,5 kg przytyje w ciągu ostatnich 2 tyg ;p

Dziewczyny, a jak z gdyńskim spotkanie w poniedziałek? Bo ja póki, co jestem chętna. Tylko, że nie mamy wybranego lokalu? Może Sowa w Batorym? Czy macie jakieś inne propozycje?

Dorotii to poszalałaś w tym Mc'D. Ale ciężarna głodna nie moze pójść spac, bo to sie kończy bardzo wczesnym śniadaniem albo nie spaniem ;) Ja dziś tez jadłam tortille z kurczakiem, tyle ze nie z Mc'D, ale jakoś nie przypadła mi do gustu i tez Reni poszło w ruch. A szarlotkę to koniecznie musisz jutro zjeść, bo Ci nie da spokoju ;p

Madleen jak impreza sie udała :)? Gdybyś mnie nie zaczepiła w tym sklepie to bym pewnie Cie nie zauważyła, bo ja to ostatnio jakaś ograniczona jestem umysłowo ;p

hej dziewczyny,

nie wiem czy wam w ogóle opowiadać tą historię szarlotkową bo aż wstyd mi :( no ale nic może nie będziecie się ze mnie nabijać.
No więc to było tak że na obiad się nie najadłam wczoraj bo kurczak coś był nie teges i poszłam głodna. Oczywiście nie mieli szarlotki!!! był sernik więc go kupiłam ale nie na niego miałam ochotę więc pomimo tego że byłam głodna nic innego nie kupiłam bo byłam "pogniewana" na knajpę za brak szarlotki i nic innego tam mnie nie interesowało. Jak wracałam do domu trochę po północy to byłam tak głodna że kupiłam sobie w mc donaldzie tortille i jeszcze jakby tego było mało cheesburgera. Tak szybko to zjadłam że nie mogłam potem wyjść z samochodu. Wróciłam posmęciłam chwile i poszłam spać. Dominik budził się co chwilę i ja przez to też i nie mogłam się ruszyć bo mi ta tortilla wychodziła uszami dosłownie. Jakiś koszmar po prostu. O 5 przy kolejnej pobudce postanowiłam wziąć rennie żeby sobie pomóc. No ale wzięłam i poszłam spać. O 7 przy kolejnej pobudce kapnęłam się że zasnełam w 3 sekundy więc całą tą tabletkę miałam w buzi na wpół rozpuszczoną i smak goryczy taki że już nie wiedziałam co gorsze czy ta tortilla czy ta tabletka. Na szczęście pospałam do 9 no ale dalej mi sie chce szarlotkę :((((

ja oczywiście jestem chętna na spotkanie w środę z tym że jeszcze się tylko upewnię czy któraś babcia przygarnie rumcajsa.

Dzisiaj niespodziewanie wylądowałam u mamy i trochę podgoniłam segregację ciuchów ale nie skończyłam jeszcze ;/ przywiozłam już nawet co nieco do domu.

Panda piękna data 22.09 na poznanie synka :))

a te pasy to teraz sie kupuje czy po porodzie?

aniu a jak nazywa się ten bar o którym pisałaś i gdzie dokładnie jest?

katka bardzo mi przykro że ci chipsy zaszkodziły. A jakie jadłaś? solone? :) bo według teorii Selene solone są zdrowe więc mam nadzieję że nie obalisz jej ;p

mamtu a widzisz już jakieś efekty diety?

aga nic mi nie mów o ładnych meblach bo ja na swoje patrzeć nie mogę a póki co nie mieszkamy "na swoim" więc trochę nie chce mebli kupować żeby potem mi gdzie indziej nie pasowały. No ale tak się już któryś raz przymierzam żeby chociaż stół nowy do pokoju kupić. Tylko czemu stoły i krzesła muszą być takie drogie :(

Cześć Dziewczyny,
powiedzcie jakie laktatory kupujecie i jakie termometry?

Dobry wieczór!

Wybaczcie, ale mimo, że wszystko przeczytałam to się nie odniosę, bo byłoby to czystą niemożliwością ;).

Panda - bardzo mnie ucieszyła wiadomość od Ciebie! :)

Arabelka, ściskam Cię mocno i trzymam kciuki, zobaczysz wszystko będzie ok! :)

Alkar, jeszcze trochę i będzie "po wszystkim"! Grunt, że Maleństwo rośnie.

Walerka, cieszę się, że po USG wszystko ok, no i, że Młody przystopował trochę z wagą - ciekawe jak mój... Dowiem się w przyszły wtorek.

A ja niedawno wróciłam, odwiozłam przyjaciółkę na polskiego busa, pochlipałam, no i teraz zbieram się z psem. Wczoraj miałam wizytę u diabetologa, no i waga stoi mi w miejscu od ostatniej wizyty, co było dla mnie mega szokiem, bo nie dość, że zwiększyłam kaloryczność posiłków, to ostatnich kilka dni hmmm... Zrobiłam sobie dyspensę. Nie żeby jakoś tak bardzo, no ale to kilka chipsów wpadło, to jakieś ciastko itp. No ale od jutra detoks - nikt mnie nie będzie już korcił ;).
W każdym razie dzisiaj rano przerabiałam temat "jestem gruba, mam wielki tyłek, a brzuch wylewa się ze spodni"... A na "pocieszenie" powtarzałam sobie, że po porodzie lepiej nie będzie, bo nadal będę miała "zwis". Nie ma to jak odrobina samobiczowania :p

Ale co Wam powiem, to Wam powiem - meble są cudne :). Mimo, że jeszcze jest syf i burdel to już się rozpływam :). No ale oczywiście wymyśliłam, że przydałaby się w związku z tym nowa sofa i kombinuję gdzie by to jakieś inne koszta poucinać ;)

Haze, masz rację małe dzieci tak ślicznie pachną :)

Sonia, ja nie wiem czy będę na spotkaniu w środę bo na ta chwilę nie mam co z Mikim zrobić a jak z nim to dla mnie trochę za wcześnie. A do Auchana to mam 10 min spacerkiem i mogę go nawet z sąsiadką zostawić jak nasze dzieci będą się bawiły.

Haha, przypomniałaś mi Mamtu, że przed narodzinami Mikołaja wywalałam dywan z sypialni. A najfajniejsi są kawalerowie co przynoszą w prezencie dla malucha pluszaki z metką od 3 lat:)

A ja Mamtu już w sumie nie mogę się doczekać tego jedzenia po ciążowego

Sonia, jeśli Cię to pocieszy to ja od trzech dni jem tylko chleb z wędliną, gotowanego kurczaka i ziemniaki. :/ A myślałam, że gorzej niż na diecie cukrzycowej to już nie może być.

A co z naszym środowym spotkaniem??

Ja się oczywiście na biegałam dzisiaj za tym moim urwisem. Ksawery dziś miał mega adhd ;) wróciłam do domu i zabrałam się za sprzątanie bo jutro mam gości. Ledwo żyję niech już ten weekend się skończy.

Nie piszcie już nic o słodyczach bo ja nic w domu nie mam :/

Walerka super, że wszystko ok z malutkim.

Haze, chyba Cię ściągnęłam myślami. Właśnie miałam pytać czy czasem nie chciałabyś się z nami spotkać. :)

Coś dziwnego dzieje mi się z forum - w ogóle nie mogę edytować swoich postów. :/

Walerka, cieszę się, że u Ciebie wszystko okej. No i ładnie Ci rośnie ten Twój synuś. :)

Apoloniaa, dołączam do opinii, że baldachimy są tylko kurzołapami. Ja w ogóle wychodzę z założenia, że im mniej na początku wszelkiego typu 'miękkości' wokół noworodka (pluszaki, dywany itp.) tym lepiej.

Katka, no to jakoś musimy się zgadać w przyszłym tygodniu. Chętnie się z chłopakami przejdę do Auchan, byleby tylko byli grzeczni przez godzinkę. ;)

Panda no to teraz masz termin razem ze mną;-) ciekawe kiedy ja urodzę, bo moja szyjka ma 1, 9 a na koniec tego tyg. (37) odstawiam luteinę.

ale się dziś nachodzilam, padam teraz.

Ja mam wagę, ale ważę się tylko u gina i trochę się podłamałam jednak wczoraj, bo mi waga przekroczyła 90 kg, wiec mam jakieś 22 na plusie, aczkolwiek to już końcówka, więc olewam :P

Kurcze byliśmy dzisiaj u kuzyna i wyprzutulałam ich 3 miesięcznego synka - jak on pachniał, boziuuuuu już myśląłam, że może jakas oksytocyna mi się zacznie wydzielać z tej czułości :P

Carolajna, ja mam w foteliku przygotowane już ciuszki dla Młodej na wyjście, a dla siebie dorzucę, jak będziemy jechać do szpitala pewnie ;)

Mamtu ja chętnie w Auchan na spotkanie póki co, byle nie w środę, bo w końcu dociera do nas sofaaaaaaaa :))))

Walerka super, że tak ładnie wszystko wyszło na badaniu :)

katka ja też ostatnio po chipsach witałam się z kibelkiem, więc juz sobie odpuszczam te pyszności :P

witajcie,

tak mi smaka narobiłyście wczoraj wieczorem na te chipsy że poprosiłam męża aby mi kupił, skutek taki że o 3 nad ranem przywitałam się z wc i rano jeszcze raz. Z zakupów więc dziś nic nie wyszło. Do południa przeleżałam w domu a popołudniu tylko spacerek.

Mamtu, ja bardzo chętna na spotkanie w Auchan w tygodniu, w końcu zobaczę Tadzika :)

Walerka no to ładnie przybiera i najważniejsze że wszystko ok.

Sonia, nie rozśmieszaj, gdzie jesteś gruba??

A baldachim to faktycznie służy przede wszystkim w celu zbierania kurzu :)

Maluszek, może Ci nie przepisze, bo mimo wszystko poszło Ci do góry to żelazo, a czasu też za dużo nie minęło od ostatniego badania. Niektóre laboratoria nawet podają normę od 11,5 a a nie od 12. I nie przesadzaj z tym sprzątaniem dziś, co abyś później tego nie "odchorowała"

Dorotii, a jak tam wczorajsza szarlotka?

Nie no, wczoraj o chipsach a dziś o słodyczach gadacie, a ja o suchym chlebie :(

Miłego wieczoru

Walerka ja biorę relanium i nic mi nie szkodzi. Nie wiedziec czemu kobiety w ciąży są jedyną grupa osób których relanium nie uzależnia - tak mowila moja gin. Ja biorę w zależności od potrzeby 2mg lub 5mg. Ale jak wiadomo moja glowa już odmawia posłuszeństwa. ... :-P

Arabelka a Ty nadal jesteś na Zaspie w szpitalu? czy już w domku? Bo nie ogarniam już trochę.... ;-)