WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Ja nie chce relanium mam sprobowac calms tez ziolowe ale silniejsze od melisy, no I zaproponowala mi zwolnienie ale ja I tak za tydzien koncze I musze byc w pracy zeby pozamykac sprawa wiec nie ma co.
Przezyje.

Walerka super, że maluch rośnie i wszystko w porządku :)

Też uważam, że baldachim głównie zbiera kurz, więc można go sobie podarować.

Ja także zaliczyłam drzemkę, tak mnie głowa bolała, że musiałam się położyć. A teraz zabieram się za sprzątanie. Chłopaki na spacerze to mogę spokojnie pracować.

Miałam przy Filipie baldachim i moim zdaniem oprócz ładnego wyglądu baldachim posiada tylko funkcję zbierania kurzu. Po pierwszym praniu zdjęłam i schowałam głęboko.

Witam w cieplutką sobotę :)

Dziewczyny czy kupujecie pościele z baldachimem? Bo zastanawiam się nad kupnem takowej. Co o tym sądzicie? Czy to po za ładnym wyglądem ma jakieś inne funkcje? :D

Życzę miłego dnia

Hej :)

i ja sobie ucięłam drzemkę w ciągu dnia :) z tym że bardzo mnie ona rozleniwiła...ze słodyczy to dziś u mnie gofry :)

Walerka rozmawiałaś o swojej bezsenności z lekarzem? Może by Tobie jakoś pomógł. Wiem, że Twoja przypadłość nie zagraża Małemu ale dla Ciebie to ogromny dyskomfort. Tak się nie da na dłuższą metę...

Kupiłam dziś buty jesienne dla Filipka. Boże, jak on szybko rośnie. Co miesiąc jego stópka jest większa o rozmiar. A buty drogie...sobie nie kupuję takich ;)

Sonia Ciebie dziś żarty się trzymają :) Ty gruba?? Buahahaha....Chciałabyś :P

My juz po usg, wszystko ok, szyjka dluga I zamknieta, wody w normie, wszystkie przeplywy ok, oba jadra w mosznie wiec chyba moge oddawac rozowe rzeczy. Wszystkie narzady ok, badania krwi ok, wiec kamien mi z serca spadl bo juz sie stresowalam. Jestem dokladnie w 32 tyg I wazy 2125gr. Przybral 500gr w 3 tygodnie. Szok po prostu ale wyprzedza waga o tydzien wiec jest ok bo ostatnio byly 2 tyg. Troche sie uspokoilam ale jestem strasznie nerwowa, wszystko mnie wkurza a raczej wszyscy, jestem tak niewyspana ze nie mam sily

no nie, spałam przez 4 godziny! i chyba gdyby nie to, że zaczęło świecić na mnie słońce i strasznie gorąco się zrobiło, to bym się jeszcze nie obudziła......
teraz szybkie lecho i spacer z psem, na 16-tą byłam umówiona ze znajomymi z Łodzi na plaży, bo akurat wywczasują w 3mieście, ale już zadzwoniłam, że się spóźnię godzinkę.......
a propos słodkiego, to przed chwilą poleciałąm do sklepu po słoik Nutelli :)

No nie...ależ mi narobilyscie ochoty na coś slodkiego..więc już mam plan..z racji tego że jadę do fashion house będzie święto i pójdę na gofra :-):-)

Dziękuje Wam wszystkim za dobre słowa :-) ja przez wczorajsze nowiny to nawet spać nie mogłam... ;-)

Dzień dobry! :) My po spacerze. Tadek jeszcze śpi, więc szybko doczytam co u Was.

Marta, widzę, że Cię wzięło na wspomnienia. ;) A rzutnik Ania mam u rodziców, włącznie z kompletem kilkudziesięciu bajek, ale zupełnie o nim zapomniałam. Muszę go wygrzebać z piwnicy i Młodemu pokazać, bo to prawie zabytek już. ;)
I też wczoraj oglądałam Sopot. :)

Panda, cieszę się z dobrych wieści od Ciebie. Mam nadzieję, że ten ostatni miesiąc zleci Ci szybko i wreszcie będziesz się mogła cieszyć szczęśliwym rozwiązaniem. Ściskam!

Walerka, daj znać jak po usg.

Katka, może jakieś spotkanie na kawie i lodach w Auchan w przyszłym tygodniu? Co Ty na to? Byłabym wprawdzie z Młodym, ale na godzinkę spokojnie można by wyskoczyć. :)
A może któraś będzie miała ochotę dołączyć do nas na zadupiu? ;)

Sonia Ty gruba? Dobre sobie dziewczyno, przecież Ty masz tylko malutki brzuszek!!

Cieszę się, ze odkryłam te baby :) chociaż to czasem zguba, ciężko przejść obok obojętnie ;)

Maluszek fajnie masz z tymi rogalikami i ciachami od babci :)

Wiecie co ja mam dzisiaj kolejny dzień ze nic mi się nie chce, ale mam do poprasowania ubranka, które ostatnio dostaliśmy dla młodej, a teraz pióra się kocyki. Potem jeszcze torby wypiore i moge się pakować.

Dziewczyny a przygotowujecie swoim mezom/facetom torbe z rzeczami na wyjście?

Maluszek teraz dużo dzidziuś przybiera więc nie ma co się dziwić że waga rośnie. Chociaż ja dzisiaj rano też zaliczyłam kryzys że nie mam w czym chodzić i gruba jestem jak balon. :/

Carolajna ja mam ciastko z dekera do kawy ale jakbym miała blisko takie baby to bym się skusiła :)

Pogoda cudowna, zaliczyłam plac zabaw i spacer po sopocie. Trochę mi się przysnęło usypiając Ksawerego. Teraz kawka i zabieram się do roboty bo w domu dalej tajfun i obiad trzeba zrobić.

Maluszek ja na szczęście nie mam wagi w domu i ważę się tylko u gina, bo inaczej bym sfiksowala.

Mam jagody :) Na jednym tylko stoisku na hali były.
No i babeczki do kawy o fajnych bab mniam mniam :)

Odebrałam wyniki.Poziom żelaza wzrósł z 11,1 na 11,5 więc szału nie ma.Jest lepiej ale wciąż poniżej normy więc napewno jak pójdę we wtorek na wizytę to dostane to żelazo;/

W ten pas to też będe musiała zainwestować.

Mój mąż w pracy.Jak wróci to będzie szpachlował więć będe mieć niezły kurz wszędzie i potem będe musiała sprzątać do nocy;/

Kupiłam sobie dzisiaj spodnie na moim ryneczku;)Dresowe ale jakoś się w nie zmieściłam.Nadają się na wyjście na ''miasto'';)Już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam.

Moja babcia piecze rogaliki i drożdżóweczki na dole więc zaraz chyba tam zejdę i się będę obżerać;)Dziś się ważyłam,ale już nie mam wpływu na swoją wagę i na to jak przybieram.Już nawet jakbym zaczęła się głodzić to i tak bym nie przestała tyć więc muszę się z tym poprostu pogodzić.Niepotrzebnie chyba sobie odmawiam przyjemności na które mam ochotę.Byle bym nie dobiła do 20kg;/

Aga dzisiaj znowu cicho.

Katka też.

Madleen a Ty tak nie rozpieszczaj męża;)Prezent kupiony na dzisiejsze wyjście na urodziny?Baw się dobrze:)

Hej dziewczyny :)

Selene dziękuję, bole odpuścily i mam nadzieje, ze dzisiaj dadzą mi spokój.

Ja nie spie od 7:30 ale zjadłam płatki i czytałam książkę, a teraz Tomek robi śniadanko :) potem wyruszam na poszukiwania jagód :D

Dobrze, ze dzieciaki dały Wam pospać dzisiaj, pogoda faktycznie ładna wiec życzę wszystkim udanej soboty :)

Maluszek na pewno wyniki są w porządku. Ale daj znac jak odbierzesz.

dzień doberek :)

Maluszek jak tam wyniki ?

Selene super, że wyniki dobre i nic nie wyhodowałaś :)

Ania no to rzeczywiście poszalałaś wczoraj - nie dziwię się, że ciało dało o sobie znać ;) oszczędzaj się

ja dzisiaj w sumie niewyspana jakoś, za często jednak sikam w nocy i juz mnie to męczy strasznie :/
a o 4 nad ranem byłam tak głodna, ale tak zaspana, że wyjęłam kromkę suchego chleba z chlebaka i ją pożarłam na wpół śpiąco :P

rzeczywiście ładny dzień się zapowiada, my niedługo jedziemy do rodzinki w gości i zobaczę w końcu malucha kuzyna, który ma już 4 miesiace - pewnie cudnie pachnie :)

A jeszcze odnośnie pasa,to moja mama używała po porodzie i mowila ze bardzo sie sprawdził. W latach 80 juz były takie "wynalazki" :) Przytyła 25 kg, a dzięki pasowi pozbyła sie ciążowego brzucha :) Także mi tez polecała taki pas. Tylko kwestia aby go dopasować, bo widzę ze rozmiarówka jest rożna.

Witam w nowym wątku :)

Ja dziś tez za śpiocha robiłam, bo mąż po 9 mnie obudził, a zwykle kolo 7.30-8 budzę się sama. A mi się dziś śniło, ze poznałam dwóch turystów jeden starszy pan, drugi jego młody kolega. I ten młodszy zaproponował mi bliższa znajomość, a ja powiedziałam ze nie mogę, bo zajęta jestem. Bardzo przystojny był ten młody mężczyzna, a ja tu nawet w snach pod pełna kontrolą ;) Taki miły był ten sen i przez chwile poczułam się jak za panieńskich czasów :)

Ania83 to widzę ze miałaś pieszy maraton. Ja już nie daje rady pokonywać takich tras, bo szybko wysiadam, nogi odmawiają mi posłuszeństwa od tego ciężaru. A te kłucia i ból w pachwinach też mam, tylko ze ja na to w ogóle nie zwracam uwagi, bo na moim etapie to norma ze się wszystko rozluźnia i boli.

A o Redłowie tez słyszałam różne opinie. Kiedyś było dużo negatywnych, teraz więcej tych pozytywnych. Byłam tam dwa razy na IP będąc w ciąży. I opieka była dobra, ale jakoś nie do końca byłam przekonana do ich diagnozy. Za pierwszym razem sama pojechałam do innego lekarza po wizycie u nich i faktycznie lekarz znalazł problem, którego lekarz z IP nie zauważył. A za drugim razem sami odesłali mnie do innego szpitala, bo nie mogli mi pomóc. Mam koleżanki, które są zadowolone, ale to w większości przypadki, kiedy się nic nie działo. A u mnie to jak w kalejdoskopie, ciągle coś, także nawet nie ryzykuje, bo pewnie i tak by mnie odesłali. Ja sie szykuje na Kliniczna.

słuchajcie, a kto z Was wybiera się na ten kurs pierwszej pomocy? chętnie bym w czymś takim wzięła udział przed porodem, bo zdaje się moja SR nie przewiduje takiego tematu. Tylko że jak dla mnie to wszystko, co znajduje się w Gdańsku poza zasięgiem kolejki skm jest "końcem świata":)
Panda, strasznie zazdroszczę, że Twoja lekarka tak kompleksowo Ci juz wszystko zaplanowała, no i że ominie Cię straes wyczekiwania pierwszych symptomów porodu:) Po tym, jak Carolajna napisała o przepełnieniu na Klinicznej uzmysłowiłam sobie, że muszę wybrać jeszcze drugi szpiital - "awaryjny" na wypadek, gdyby mnie z Klinicznej odesłali... no i nie mam pomysłu. Chyba zdecyduję się na Zaspę, bo to ode mnie bliżej niż Wojewódzki, a o Redłowie nasłuchałam się od koleżanki takich historii, że chyba sobie daruję, mimo że miałabym najbliżej. Choć z drugiej strony żona kuzyna mojego K. urodziła tam w styczniu br i była bardzo zadowolona, a sama jest lekarką (i jechała specjalnie do Gdyni z Gdańska, gdzie mieszka).... Więc już zupełnie nic nie wiem..... Najgorsze jest to, że na temat każdego ze szpitali można usłyszeć całkowicie sprzeczne opinie.....
A co do żelaza, to dotychczas o tym nie myślałam, bo moja lekarka nic nie mówiła, mimo że mam wynik w normie ale blisko dolnej granicy (ale całe życie tak mam), nie myślałam, że tak wiele z Was go bierze.... słyszałam, ze rewelacyjny skutek ma picie świeżo wyciśniętego soku z buraków...?

Ja mam taki pas:
http://sklep.doz.pl/produkty/p5138-Pani_Teresa_pas_brzuszny_poporodowy_rozmiar_M

Mój mąż dzisiaj bratał się z emerytami w Lidlu ;) pojechał z rana kupić mi buty pumy. Stwierdziłam, że w adidasy wejdę na pewno i będą jak znalazł na jesień, a potem do ćwiczeń się przydadzą, a akurat była promocja. M. mówił, że właśnie były same starsze osoby i tylko i jeszcze jakiś chłopak z młodszych ;)

Właśnie trzaskam sobotnie śniadanko dla mężulka :) i tak z doskoku Was podczytuje, co od wczoraj naskrobałyście.

Panda, super wieści! Cieszę się razem z Tobą! Zobaczysz jak szybko ten czas zleci, nawet się nie obejrzysz :) A z wyprawką spokojnie, dasz radę! No i faktycznie lekarka jest super...

Alkar trzymaj się mocno. Nie zazdroszczę tego leżenia w szpitalu, ale przynajmniej jesteś pod opieką. A czas szybko leci, niedługo maluszek będzie z Tobą!

Ja też chętnie zobaczę ten pas poporodowy. Może warto zainwestować, jeśli to cokolwiek daje.

Uciekam do roboty.
Miłego dnia wszystkim!