WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

o, przez jeden dzień nie zaglądałam na forum a tu już znów nowy wątek:) postaram się dziś nadrobić, co powypisywałyście od czwartku wieczora.....
słuchajcie, Was też tak boli spojenie łonowe, pachwiny i biodra jak trochę pochodzicie? ja wczoraj przegięłam i w nocy prawie nie spałam, bo nie mogłam uleżeć na żadnym z boków. próbowałam z poduszką między nogami, ale to niewiele zmieniło. Chyba zacznę spać na siedząco, bo tylko w tej pozycji nie czuję tych partii ciała, lecz pewnie niedługo krzyż się odezwie.....
A wczoraj z chłopakami byliśmy na Górze Gradowej w Gdańsku, w stoczni, gdzie zjedliśmy obiad w "barze" wyglądającym jakby od lat 80-tych nic się tam nie zmieniło :), potem od nas z domu poszliśmy na wieże widokową w Orłowie, stamtąd przez Kolibki zeszliśmy na plażę i przy ognisku przesiedzieliśmy prawie do północy. Już jak wracałam do domu, to czułam, że przegięłam....
Dziś na szczęście K zabrał chłopaków na Hel, więc mogę cały dzień się byczyć.....

Jak dziecko śpi do 8 to już się można wyspać. My do 7:30 więc też nie najgorzej. Teraz trzeba tylko zorganizować dzień :)

Dobrze, że mi się nic nie śni, moja wyobraźnia wystarczające sceny mi podrzuca i snów już nie potrzebuję ;)
Wczoraj zasnęłam oglądając ten Sopot, nawet nie wiem kiedy, ale M. mówił, że normalnie z pilotem w ręku i w okularach na nosie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć :)

Selene dobrze, że nic nie wyhodowali.

Maluszek daj znać jak wyniki.

Marta, co za sen...ja pamiętam w pierwszej ciąży w 9 m-cu to tylko poród albo dziecko mi się śniło.

Walerka dalej się męczysz z tym spaniem, współczuję ja to zasypiam momentalnie po kontakcie głowy z poduszką ;)

Dzisiaj zapowiada się lepszy dzień, dziecko moje pospało do 8, słoneczko świeci...będzie dobrze!

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj faktycznie zapowiada się ładny dzień i mam nadzieję, że dla nas wszystkich dobry bez dolegliwości :)
Carolajna przeszły te bóle??

Ania27 ja mimo niskiego brzucha w nocy to wstaję tylko raz, bardziej mam problem w dzień jak się ruszam wtedy to co chwilę ląduję w łązience ;)

Ja wczoraj sprawdziłam swojego paciorkowca, na szczęście nic nie wyhodowali :)

Maluszek mam nadzieję, że wyniki będą dobre :)

Miłego dnia :)

o, Maluszek:) A my chyba na straży jesteśmy;)

Też zaraz zmykam do sklepu i do apteki, bo luteina sie skonczyła i zapomniałam wykupić recepte.

Poziom żelaza na pewno się unormował, bądź dobrej myśli:)

Dzień dobry:)
zapowiada się ładny dzionek. Słoneczko świeci, 18 stopni na termometrze. Będzie przyjemnie.

Mój R zaczął nieświadomie przechodzić ostatni miesiąc ze mną. Wstaje 2 razy w nocy i nawet o 2 musiał coś zjeść hehe.
A mi sie śniło, że miałam jakieś skurcze i że zaczęła sie akcja porodowa. Chyba nie było to przyjemne, bo płakałam i kogos o cos prosiłam, ale nie pamiętam o co. I mówiłam do kogoś, że mam skierowanie do cc. Obudziłam sie oblana potem...

Dorotiii, i jak spotkanie z koleżanką? Dostałaś szarlotkę? ;))

Miłego dnia!

Hej dziewczyny.

Panda nawet nie wiesz jak się cieszę,że wszystko jest ok u Was i już niedługo będziesz tulić dzieciątko:*Teraz już napewno będzie wszystko dobrze i tak masz myśleć.Ściskam mocno i pozdrawiam:*

Marta ja też miałam taki sprzęt do bajek;)To były czasy.

Ja już po śniadanku i zaraz lecę na ryneczek i odebrać wyniki.Mam nadzieję,że poziom żelaza jakimś cudem się unormował.

Miłego dzionka.Pewnie tu będzie dziś cicho.

Ja znowu spia a inaczej tylko nie mam co ukladac

I ja melduje sie w nowym watku :)

Prosze podeslijcie jakis link do tego pasa poporodowego

z gory dziekuje

Miałam identyczny projektor, jak z linka Marty :)

Panda cieszę się razem z Tobą. Super masz lekarkę, empatyczną. Z wyprawką dasz radę, albo nawet Twój mąż sam to ogarnie podczas gdy Ty będziesz tulić Małego :)

Mamtu świetnie że Tadek znowu budzi się tylko na jedzenie w nocy. Obyś nie musiała korzystać z mojego doświadczenia!

Katka to macie plany gruntownego wysprzątania chałupy. Super, będziesz moim motywatorem. Muszę spiąć cztery litery i zacząć ogarniać mieszkanie. Oczywiście nie z takim rozmachem jak Ty :) Muszę ogarnąć garderobę w nast. tygodniu i umyć okna w kolejnym.

Alkar dobrze że Mała zaczęła przybierać na wadze, pobyt w szpitalu owocuje. Trzymaj się dzielnie!

Dziewczyny pisałyście ze pełnia jest przereklamowana,a na Klinicznej pełne obłożenie ;) Ale tam to się podobno często zdarza, ze odsyłają, szczególnie jak się nie ma swojego lekarza.

Alka 83 trzymaj się dzielnie. Super, ze te przepływy się unormowały i dzidzia dobrze rośnie :) A jeśli chodzi o jedzenie na Zaspie, to faktycznie jakiś dramat, gorszego nie jadłam. Także niech mąż Cie dokarmia, bo się zagłodzisz ;)

Panda ciesze się, ze jesteś szczęśliwa i miło czytać, że wszystko jest na dobrej drodze. I co raz bliżej Waszego spotkania z Synkiem :) Wierzę, ze wszystko będzie dobrze!

Panda,super wiadomość dla Ciebie,już nie wiele zostało,a lekarkę masz bardzo w porządku,mało dzisiaj takich ludzi,nikogo nic nie obchodzi.Także będzie dobrze,domyślam się jak Ci jest ciężko jak dziewczyny piszą o wyprawce a Ty wciąż nie możesz bo coś od środka Cię hamuje,ale zdążysz ze wszystkim.
Ja tam też nie panikuję,dalej torba do szpitala nie spakowana,zrobię to po wizycie u gina we wtorek,będzie skończone 38 tyg.Co do tego żelaza to teraz się wkurzyłam bo najwidoczniej żle się wchłaniało,albo dawka za mała,w pierwszej ciąży pamiętam brałąm dwa razy dziennie.Noi tutaj jak zapytałąm jak mam je brać,w jakich porach to oczywiście odpowiedz obojętnie,nawet nie spojrzała w kartę że leczę się na tarczycę,a tego łączyć nie można.

Wziełam kąpiel,ogoliłam nogi,cóż to był za wyczyn,zastanawiam się jak pomaluje paznokcie u nóg,jednak ten brzuch tak nisko daje się we znaki,domyślam się Selene że Ty też często w nocy wstajesz do toalety przez to,ale może to lepsze niż by nam się miało gorzej oddychać bo by był za wysoko.

Jak Was tak czytam z tą wagą to naprawdę zaczynam sie martwić że urodzę za małe dziecko,nie wiem co myśleć,czy może to że mało jem wpływa na to,niby od cukru dzieci tyją,ale mnie tak na słodkie nie ciagnie wogóle.

Panda, super że wszystko się układa i już wiesz kiedy idziesz do szpitala, to już faktycznie końcóweczka.

Projektor do slajdów też miałam :)

Jak chodziłam z dziewczynami z pracy pobawić się przy starych przebojach to szłyśmy na Pokład do Gdyni.

Panda super wiadomości :) Cieszymy się razem z Toba :) a wyprawkę na pewno ogarniesz :)

Ja też oglądałam pelna chatę :) ale festiwal do mnie nie przemawia ;)

Pierogi będę robić jutro T. bedzie szukał jagód nawet w lesie jak bedzie trzeba :P a zupy owocowej nie cierpię, fuj...

Panda genialnie, wlasciwie nawet mmiej niz miesiac.
Zazdroszcze a z wyprawki, moja kimpela kupila wszystko w jeden dzien bo kazali jej sie polozyc na patologie I Dali jeden dzien na zorganizowanie sie.
Nie zadzwonili,wiec albo nie ma wynikow albo jest ok.
Jutro usg, ale sie ciesze

Ja też lubię stare hity. Jak kiedyś u mamy w lato pracowałam i miała co weekend wesela to już repertuar znałam na pamięć tych hitów.

Panda, mi ostatnio lekarz powiedział, że ma się teraz na maksa cieszyć ciążą, bo najgorsze mam za sobą i nawet gdybym teraz urodziła, to z Młodą będzie dobrze:)
Także Panda, jeszcze tylko kilka krótkich tygodni i będziesz tulić do piersi Synka:))

Selene, a pamiętam 80tke. Też tam chodziłam:)

Panda na pewno będzie dobrze, już teraz po prostu musi. Tak jak Marta piszę my się w takim razie będziemy cieszyć za Was :)

Marta jak jeszcze chodziłam na imprezy i była 80 w Gdańsku to tylko tam się bawiłam :)

Panda ciesz się, no musisz się cieszyć !!!! :)

Sonie pewnie tak ;)

hehe dziewczyny, wśród mojego starszego towarzystwa te hity są na każdej imprezie domowej;))) i tańce w parach hihi.

Panda, my się cieszymy podwójnie za Ciebie:)) I wszystko będzie dobrze! Nie ma innej opcji:)