WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Katka, jasne że pamiętam wujka Jesse:) On teraz faktycznie lepiej wygląda niż w latach 90 hehe.

Haze, a jakie miałaś ciśnienie? Mierzyłaś wcześniej czy tylko podczas badania? Bo ja zawsze mam wysokie jak jestem w gabinecie i tym lekarz się nie przejmuje. Bierze pod uwagę tylko te pomiary, które wykonuje w domu rano i wieczorem.

A tak ogólnie to siedzę przed kompem, już sprzątać mi się dziś nie chce, mąż wciąż w pracy, a dzieciaki razem oglądają bajkę jak to nazywają mają "wieczór filmowy"

i ja sie melduję w nowym - ciekawe czy powstanie szybko kolejny bez dobijania do kolejnej 500-tki :)

Maluszek już mam monitor, ale tak jakoś jestem od dwóch dni bez humoru, czytam ale nie piszę ;)

Byłam dzisiaj u gina, Młoda przybrała w miesiąc kilogram, wiec kamień z serca, obecnie ma na liczniku 2900 - wprawdzie wg usg jest młodsza o 11 dni, ale tym się już nie przejmuję ;)
No i wyszło mi na badaniu wysokie ciśnienie i trochę się nakręciłam, lekarz kazał przez weekend badać i jak nie bedzię niższe to się kontaktować. Ale póki co już wróciło do normy i mam nadzieję, że tak już zostanie :)

Madleen ale by były jaja jakbyśmy się spotkały na porodówce, w sumie terminy nam się różnią o 2 dni, choć znając moje szczęście to zacznę rodzić 2 września, jak Młody będzie musiał iść do przedszkola :/
Bo przy Tomku zaczęłam rodzić, jak przyjechała moja znajoma z Kanady, którą znałam od lat przez neta. I niestety nie doczekałam się spotkania i juz pewnie nigdy nie doczekam ;)

Maluszek rób tą grzywkę :)

Carolajna narobiłaś mi smaka na te pierogi, aż mi ślinka pociekła - nie mówiąc już o zupie owocowej Marty!!! :)

Mamtu współczuję kolek :/ też przez to przechodziliśmy i u nas w sumie pomógł magiczny czwarty miesiąc dopiero :/ aczkolwiek stosowaliśmy Debridat na receptę i trochę ulgi przynosił.

Marta aż z ciekawości włączyłam tv, chociaż kojarzę go może z jednej piosenki, masz rację dobrze się trzyma.
A tak odnośnie starych czasów to oglądałaś "Pełną chatę" tam był wujek Jesse, on skończył 50 i też się świetnie trzyma.

Pamiętacie Ricka Astleya? Tzn pytam mamusie bliżej mojego wieku, bo młodsze pewnie nie kojarzą ;)) Właśnie oglądam Sopot Festiwal i facet jak na swoje 47 wiosen super wygląda:))

Byłam na Klinicznej w celu zwiedzenia porodówki i lipa :( Od wczoraj wysyp rodzących, wszystkie sale zajęte :( wiec dzisiaj póki co nowych nie przyjmują i zwiedzać też się nie dało.

Marta fajnie, ze miałaś udany dzień :) tylko po co ten skurcz na koniec. ;)

Mamtu oby Tadziowi szybko minęło i żeby to nie kolki jednak. A w przychodni to pewnie chciał żeby we,tacy go zapamiętali ;)
I tylko przesłanych nocy Ci życzę. :)

A ja grzeje właśnie kiełbasę bo mnie naszło na grzana z musztarda ;)

Miłego wieczoru :)

Dobry wieczór!
Melduję się i ja w nowym wątku.

Byliśmy wczoraj na pierwszej kontroli w przychodni. Tadek darł się jak opętany, zasikał wszystko, co dało się zasikać, a potem padł wykończony i spał trzy godziny. ;) Z tego wszystkiego zapomniałam zrobić awanturę o tę położną.
Za to noc mieliśmy dziś wreszcie nieco lepszą - pobudki co trzy godziny, bez dodatkowych atrakcji. Odstawiłam nabiał, większość owoców, słodycze i inne ciężkostrawne produkty i czekam na efekty. A mąż właśnie pojechał po krople, tak na wszelki wypadek.

I bardzo Wam dziękuję za kciuki, pamięć i wsparcie. :)

Miałam nadzieję, że ta pełnia jakoś Was 'ruszy', ale widzę, że to jednak pic na wodę. Niech już któraś urodzi, bo czuję się trochę samotna z tym moim Tadziem. :P

Walerka, uśmiałam się z Twojego opisu 'nieradzenia sobie' z płaczącą w nocy Julką. Niektórzy to jednak mają dobrze. :) Oby się Wam trafił drugi taki egzemplarz.

Julka, to ja też będę czerpać z Twojej wiedzy odnośnie kolek i innych dzieciowych dolegliwości, jeśli pozwolisz. Zawsze to łatwiej oprzeć się na czyimś doświadczeniu, a widzę, że Tobie na pewno go nie brakuje. :) Możesz być moim ekspertem? :P

Ania, to mnie 'pocieszyłaś' z tymi szwami. A one rzeczywiście wyglądają raczej na solidne, więc to całkiem możliwe z tymi 72 dniami. Tyle, że jakoś nie mam ochoty prosić obcej babki, żeby mi to ściągała w domu. Sama nie wiem.

Alkar, cieszę się, że z Małą wszystko dobrze. Najważniejsze, że przepływy się unormowały, a Mała przybiera. Ściskam! :)

Miłego wieczoru!

Ja sie wieczorem umowilam z kolezanka na miescie i pol dnia juz mysle co dobrego zjem przy okazji :/ az mi wstyd :/ a chodzi za mna szarlotka ale co ja zrobie jak jej nie bedzie??!!

Przyszedl dzisiaj kombinezon :) jest sliczny ale przy rzeczach dominika te wszystkie ciuszki sa takie malenkie :)

no i poszłam po te chipsy do biedronki i nie było! zmuszają mnie do "złego" - musiałam kupić paprykowe bo już tak się napaliłam, że bym cały czas o tych chipsach myślała.

Marta fajnie, że miałaś udany dzień, tylko szkoda, że już tak blisko domu ten skurcz. No ale teraz odpoczniesz.
Zazdroszczę tej braku ochoty na słodkie, ja mam takie ssanie, że aż sama siebie nie poznaję.

Hello:)
melduje się w nowym wątku.

Co do żelaza, to ja samego żelaza nie biore, bo czy brałam czy nie wyniki były takie same. Z tabsów przyjmuje magnez + potas( 2x dziennie), multiwitaminy w tym żelazo + wapno (1 dziennie). I nic z tego nie jest specjalnie dla ciężarnych;) Multiwitaminy + wapno jest do rozpuszczenia, bo mam dosyc tabletek.

Piersi jakoś przestały rosnąć tzn nie są opuchnięte, ale bolą ostatnio.

A ja dziś spędziłam dzionek z koleżanką w knajpkach:) I w drodze do domu wstąpiłam do baru mlecznego i wzięłam zupe owocową. Pychota!!!!

Szkoda tylko, ze przed drzwiami od klatki schodowej chwycił mnie taki skurcz, że myślałam, że padne. No i juz dzis sie nie ruszam z kanapy...

A wiecie, że jakoś mi zaczyna przechodzić ochota na słodkie czy słone. Chipsów ostatnio w ogole nie tykam. A słodkie - to po jednym kawałku ciasta mam serdecznie dość.

Alkar, dasz rade:) A mówią coś lekarze o wcześniejszym porodzie? Trzymaj się cieplutko:*

to ja się melduję tez w nowym :)
Chociaż napisałam posta jeszcze w starym więc go wklejam :)

ja też 80mg tartyferon :). Po Sorbiferze kiepsko się czułam.
Nie mogę brać na czczo z uwagi na euhtyrox, więc biorę na noc.

Julka teraz aby potem mieć spokój z tymi grubszymi sprawami :).
A nie wspomnę że jeszcze we wrześniu chcemy wyolejować podłogi, ale to nam zajmie ze 4 dni w tym 2 bez dostępu do kuchni. Zanim to zrobimy chcę jak najwięcej powyrzucać i posegregować.

Jezu chipsy, czemu namawiacie mnie do złego, taki apetyt mi zrobić.

Alkar, dobrze że przepływy się unormowały i mała rośnie :)

Melduję się w nowym wątku;)

Poprzedni nawet szybko nam poszedł.O by jak najwięcej wpisów się pojawiało:)