WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Dziewczyny gratulacje dzidziusiów :) Aniu - superrr... w końcu dotarlaś do końca!!!

A u mnie nic, najpierw młody się śpieszył a teraz coś się ociąga..! Od trzech dni czułam się fatalnie, brzuch bolał, podbrzuszę również, jakby coś tam się rozchodziło, myślałam, że to kwestia godzin...a dzisiaj czuję się znakomicie! Dotrwałam do 37 tyg więc synek mógłby już się szykować do wyjścia :)

Miłego dnia dziewczyny!

Arabelka, Bambosz, Ania - GRATKI !!!

Hej andziaaa, Zaspa jest ok. Najlepiej wcześniej pochodzić tam na zajęcia ze szkoły rodzenia - to wszystko powiedzą co zabrać, itp. Dodatkowo na jednych zajęciach jest zwiedzanie traktu porodowego.

Witam mamuski jestem tutaj nowa, wczoraj zaczelam przegladac forum i zdecydowalam ze moze czas sie odezwac :-)przewidywamy termin porodu wypada na 31 pazdziernika. Spodziewamy sie synka :-)ostatnio na wizycie tj. tydzien temu pani dr cos sie w przeplywach pepowinowych nie za bardzo podobalo i juz chciala mnie skierowac na obswewacje do szpitala ale kazala poloznej mi zrobic ktg i powiedziala ze ok. Dzisiaj jade znowu na ktg i jestem ciekawe co tym razem wyjdzie. Maly w 31 tygodniu wazyl 1909 wiec chyba nie jest zle. Zastanawiam sie nad porodem na zaspie czy moze jest komus wiadome co trzeba ze soba zabrac i czy z ta Zaspa to dobry pomysl ?

Aniu- Gratuluje :)

Aaaaaaa Ania gratulacje - jaka niespodziewajka!! :D Czekamy aż wrócisz i coś więcej powiesz!!

Gratulacje dla rodziców i starszego braciszka :) Zdrowka i sił życzę :)

Tak Żona ANIA,urodziła 3,5 kg w sobotni wczesny poranek. Syn Zdrowy,poród naturalny.Jak wyjdzie to się odezwie.POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY.

Hej, coś na poprawę humoru, może już to czytalyscie. Znalezione w necie, jak któras nie ma wyrozumiałego męża to może się przyda (na mojego nie dziala ;) )

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co. 2. Następ nego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody. 6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy -wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac..

Też się zastanawiam, co się dzieje z Anią, i może już się zaczęło.. ;)

Na przyszłośc to chyba lepiej aby każdy sam :) A Ania coś cichutko, może to już? :)

Ok, to na razie kupie dwa kocyki :)

Może jeszcze ktoś nam sprezentuje...... ;)

A co do listy - może zwalnimy to na Anię ?:D
Najbardziej się tu udzielała i chyba w ogóle była załozycielką wątku :)

Aniu - zgodzisz sie ?:)

Chyba, że poprostu kaza z nas sama będzie aktualizowała liste po tym jak jej bąbel przyjdzie na swiat. wtedy nie będzie pomyłek i niedociągnięc :)

Arabelka, Bambosz - GRATULACJE !!! Dużo zdrowka dla mam i dzieciaczkow :)
Warto uzupełnić listę, pisze z komórki to trochę mi trudno, może ktoś ma chęci? ;)

Olimpia- ja aktualnie mieszkam w uk i tu termin porodu biorą ten z usg w 12 tygodnia. Masz z 11t więc może wiarygodny, ale to i tak niewiadomo kiedy dzieciątko zechce wyjść na świat ;)

Co do wkladek to nie pamiętam dokładnie, ale zdaje mi się że z Johnsona byly dla mnie ok :) Może warto zapytać się mam z wątku mam z lipca, sierpnia pewnie mają aktualne informacje:)

U nas min 2 kocyki byly w użyciu :)

Bambosz - gratulacje z całego serducha!! Dużo zdrówka życzę małej Różyczce!! (mówiłam że na bierzmowanie wzięłam sobie imię Róża??)
Mam nadzieję że czujesz się już dobrze - jakby nie patrzeć cc to najnormalniej w świecie operacja...

Witam, się z rana. U mnie zaczęly się problemy ze snem, moze dlatego że wcześniej jak pracowałam to zasypiałam 5 min, wykończona po całym dniu, a teraz nie mam po czym i zasypiam okolo 1 dopiero i 7 rano się budzę ;/
Ja mam też 2 kocyki, jeden cienki, drugi grubszy ;)

Bambosz- Gratuluję !:)

Bambosz !!!! Gratulacje !!!!! :):):)
Całuski dla Różyczki :)

Fajnie, że to grzeczna dziewczynka :)

ciesze się, że w Wejherowie tak dobrze się Tobą zajęli, bo tez tam zamierzam rodzic :)
Kochana, a jak z karmieniem po CC ?? są problemy ??
No i jestem ciekawa jaki lekarz Cię "obsługiwał" :)

Słoneczko - ja wczoraj tez ciacho piekłam :)

wiecie, a w ogóle tak myslalam o tych moich tygodniach ciazy i możliwości wcześniejszego porodu... i w zasadzie, to moze byc ze Ula jest starsza o jakis tydzien - pół tora, a na reszte sie składa to ze jest poprostu duża.
Nie wiem czy Wy znacie moją historię, ale moja ostatnia miesiączka była "krwawieniem poronnym". Poroniłam w 5tym tygodniu ciąży. Lekarz mówił, że ten cykl zaraz po będzie prawdopodobnie bezowulacyjny, wiec nie trzeba sie specjalnie zabezpieczać, a tu wyszło wręcz na odwrót :) wiec nie doczekałam kolejnej miesiączki, tylko od razu dwóch kreseczek na teście ;)

No i my z lekarzem wiek dziecka liczymy od wieku na USG z 11 tygodnia. (ze względu na to poronienie)
a z miesiaczki to termin porodu wychodził 18 października. Z tym, że ostatania miesiaczka była tą 'poronną" i dopiero ją "uznaliśmy", Jak dostałam wynik bety spadającej. A wcześniej przecież przez tydzień plamiłam. nie wiem kiedy tak naprawde zaczeła beta spadać, bo test zrobiłam juz chyba wlasnie w 7mym dniu plamienia.
Musze wydrukowac na następną wizytę te wykresy swoje i zapytac doktorka co on o tym myśli.
Bo gdybym liczyła wg. ostatniej miesiaczki tak jak faktycznie zaczełam wtedy plaimć, to termin by mi wyszedł 11 października. Czyli wcale nie tak dużo później niż zakłada USG, bo tylko tydzien później :)
Czyli wynikałoby że jestem w 36 tygodniu.
wiec to faktycznie byłoby już tuż tuż......

Cześć kobiety. Niniejszym chwalę się - 4.09 zgodnie z planem w szpitalu w Wejherowie przyszła na świat przez CC mała Róża. :) 55 cm, 3490 g, 10 punktów w skali Apgar. Jesteśmy od piątku w domu, póki co (odpukać!) Róża jest niesamowicie grzecznym i bezproblemowym dzieckiem.

Z opieki w szpitalu w Wejherowie jestem bardzo zadowolona - zarówno na oddziale patologii ciąży, jak i położniczym. Bardzo dobre warunki i pomocna obsługa. Samo CC, gdy już podali znieczulenie, było szybkie i w żaden sposób nieprzyjemne. Pionizują po 12 godzinach, pierwsze 2 doby były niefajne jeśli chodzi o ból i próby wstawania / siadania, ale potem już z każdym dniem lepiej.

Ogółem - gdyby ktoś się zastanawiał, czy szpital w Wejherowie to dobry wybór, to polecam z całego serca.

Pozdrowienia dla wszystkich "już po" i "zaraz przed". ;)

Arabelka - raz jeszcze gratuluję!! A dla Maluszka życzenia dużo zdrowia!!

Olimpia - jeśli to co Twoja koleżanka mówi jest prawdą to ja chyba za rok urodzę :P w ciągu dnia śpię ok 2-3godz a o 21:00 idę spać i od razu zasypiam i budze się sama ok 8:00 - w tygodniu wstaję z Mężem o 6:00 ale to budzik nas budzi :P

Do nas dziś moi Rodzice wpadną - właśnie pierwszy etap z przepisu na ciasto poszedł w ruch ;P a w międzyczasie śniadanko i oczywiście nasz wątek ;P

Co do kocyków nie przesadzałabym - nawet położna na SR u nas mówiła żeby kupić jeden by mieć w razie wu, bo jak ktoś przyjdzie odwiedzić maluszka to właśnie albo kocyk, albo ciuszek :D ja mam dwa kocyki :P ale tylko dlatego że się nie mogliśmy zdecydować który wybrać i Mąż stwierdził, że jak się jeden zabrudzi to będzie drugi i mam wziąć oba :P

Ja wczoraj zrobiłam listę co jeszcze i gdzie mam kupić, bo co rusz coś mi się przypomniało a później jak przyszło co do czego to zapominałam :P

A mam pytanie do Mam które już mają pierwszy poród za sobą - jeśli nosiłyście/korzystałyście to z jakich wkładek laktacyjnych jesteście zadowolone i możecie polecić?? czytałam wczoraj masę stron i zgłupiałam :P

Arabelka - GRATULACJE !!!!! :) I wszytskiego dobrego dla Synka z okazji urodzin :):):)

Dzięki za podpowiedź z tymi badaniami na TSH. akurat będę szła zrobić morfologię, mocz i WR, to od razu zrobię dla świętego spokoju te badania.

Ja się obudziłam o 6:15 i ani rusz dalej zasnąć :/ a poszłam spać o 1:00.
wczoraj powiedziałam mężowi, żeby przyszli do nas znajomi, no bo nie wiadomo kiedy teraz bedziemy mogli sie z kims zobaczyc, skoro mojej Uleńce tak szybko na świat ;) Z dwójki znajomych zrobiło się 8mioro ;) no....wszysycy tylko mi gadai, zebym im nie zaczęła rodzić ;) Kumpela mówi, że to chyba tuż tuż..... bo jej zdaniem - tak ślicznie wyglądam - a niby kobiety zaraz przed porodem pięknięją :P
i podobno tez wlasnie organizm przetawia się na mniej snu :P
A mi ostatnio wystarczy 4-5h/dobe :/
Mąż jeszcze śpi :) Ja piję kawkę i powoli zastanawiam sie nad lista zakupów.
Mamy dziś jechać zrobić ostatnie zakupy dla mnie i dzidzi.
I spakować razem torbę. Małż ma mi pomóc, żeby w razie cesarki widział co gdzie jest w torbie :/

Dziewczyny - a co do wyprawki - miałam zapisane 2 kocyki cienkie i jeden gruby. i zastanawiam się, czy faktycznie będą mi potrzebne az 3 kocyki w sumie ???

Arabelka- Gratuluje, i życzę wam dużo zdrowia ; )
też zamierzam rodzić na klinicznej, tak że miło słyszeć pozytywna opinię.