WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Olimpia jeśli masz wody w gornej granicy normy to zrob sobie badanie tarczycy, tsh i ft4.U mnie tez była gorna granica normy i gin zlecil badanie tarczycy. Okazało się, ze tsh mam podwyższone..Dostalam dodatkowa porcje jodu do witamin i wody się unormowały.

Witam,

Z sentymentu do tego miejsca melduje, ze dnia 30.08.2013 przyszedł na świat mój Synek Mikołaj, waga 3820 g i 55 cm, 10 pkt w skali Abgar, porod przez cc w Szpitalu na Klinicznej.
Mialam miec planowane cc, ale Synek sam wybral sobie dzien urodzin. Pare dni przed porodem bolał mnie brzuch, ale delikatnie. Tego dnia na KTG skurcze byly, ale jeszcze nie porodowe, takze nic nie zwiastowalo porodu.W nocy zaczely mi sie saczyc wody i pojawily pierwsze skurcze, wiec nad ranem pojechaliśmy do szpitala. O 9 bylam juz na stole, a pare minut poźniej pierwszy raz zobaczylam swojego Synka :)
Z opieki na Klinicznej bylam bardzo zadowolona, położne i pielęgniarki pomocne i sympatyczne.

Pozdrawiam

Wojtuś raczej malutki - ma 3 kg i 52 cm :) Na początku miałam problem z karmieniem, bo ciągle mi spał i nie chciał jeść, ale już jest dużo lepiej.

Rodziłam na Zaspie i ogólnie jest ok - w zależności jakie położne są na zmianie - są i takie super z powołania, bardzo pomocne i są tez niestety takie babska niemiłe.

Mandi - gratulacje !!!! :) Wojtuś ! ślicznie ! :)

Lucy - mi od 32 tygodnia żołądek odmawiał posłuszeństwa, ale to od tego, ze młoda mi juz naciska.
Mi na wszytsko - niestrwaność, zgagę itp. pomaga gaviscon w płynie.
Małe a częstsze porcje jedzenia, nie jedzenie jakies 3 godziny przed snem.

Mandi- Gratulacje, i dużo zdrowia dla Wojtusia ;)) !
a gdzie rodziłaś?
Ja na problemy z żołądkiem nie pomogę.

Na sprawy żołądkowo-jelitowo, ogólnie pokarmowe, najlepsze sa banany :)

Mandi - gratuluję!! A Wojtusiowi życzę dużo zdrówka!! :)

Mandi - Gratulacje! Dobrze że na zakupach nie urodzilas ;) Wojtus, sliczne imię. Ile waży synek? To prawie 3 tygodnie przed terminem. Dużo sił i Zdrowka dla synka i mamy :)

Witam forumki. Na liście jestem ale bardzo mało się udzielam. Wczoraj byłam ostatni dzień w pracy, to może i więcej czasu znajdzie się na forum :)
Mam pytanko, czy któraś z Was bierze żelazo i ma problemy z zoladkiem? Biorę od 2 tygodni i często łapie mnie silny ból zoladka. Może macie jakieś sposoby na zmniejszenie dolegliwości? Uważam z jedzeniem, może jakieś leki? Jeżeli temat już był to sorki, ale nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich wcześniejszych postow :)

Hej :) Pochwalę się w niedziele 1 września urodziłam zdrowego chłopaczka:)
Ok. 14 zaczęły mi się sączyć wody, ale nie myślałam, że to JUŻ. Poszłam jeszcze w tym stanie na zakupy, ale jak wróciłam ok. 19 to zdecydowałam się pojechać do szpitala. Następnego dnia o 14 Wojtuś już był z nami :)

U nas 3 mce synek był w kołysce w sypialni, nie spałam z nim w łóżku bo się bałam. Po tym czasie spał już w swoim pokoiku w łóżeczku. Trochę było chodzenia ale mały miał swój kąt a my prywatność. Teraz zrobimy tak samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ja Wam powiem, że tak przed skończeniem przez mała roku chciałabym juz się przenieść z mężem do osobnego pokoju.

jednak zależy mi na intymności z mężem, a nie żeby jej było dobrze :P :)
chodzi o to, że położymy mała, a my będziemy mieli chwile dla siebie :)

to witaj w klubie ;P

słoneczko- chodziło mi o spanie w jednym łóżku- żeby na to uważać , nie pokoju ;)
Bo w pokoju będę z małą, ale mam nadzieje że uda mi się nie przyzwyczaić jej do spania właśnie ze mną- wiadomo z lenistwa czasem się weźmie w nocy dziecko do siebie.
Ja też swój pokój miałam późno, bo jakoś w wieku 16-stu lat ; )

Annkkaa A co rozumiesz przez każdy śpi u siebie?
bo oddzielne łóżka my będziemy mieli, tylko póki co nie wynieśliśmy łóżka z pokoju Synusia i będziemy u Niego spać ;)

Wiesz ja swój własny pokój miałam dopiero na 18ste urodziny jak się przeprowadziliśmy z Rodzicami, więc nie uważam by spanie z Rodzicami w jednym pokoju było złym pomysłem, albo że dziecko się przyzwyczai :) przyzwyczaja sie do spania z rodzicami w jednym łóżku - i tu trzeba uważać :)

No u nas było tak, że pókój małej (stara sypianlnia) jest stosunkowo mała. My mieliśmy wielkie łóżko i jakbyśmy jeszcze wstawili łózeczko małej i kilka potrzebnych mebli, to nie byłoby się gdzie ruszyć :/
więc kupiliśmy wersalkę, tak żebyśmy mogli z nią na początku spać no i żeby było gdzie usiąść u niej w pokoju. Jak młoda podrosnie, to [przenosimy się na rogówkę do dużego pokoju.
Bo tez nie chcemy z nia spac bardzo długo :)

ja pokój będę miała z małą, ale ma swój "kącik", i nie zamierzam spać z nią ze względu na to że ona się lepiej wyśpi i ja,
pewnie zdazy się z lenistwa, że w środku nocy po jedzeniu położe małą do siebie, ale mam nadzieje że będę się pilnowac ;)
no a pozatym, później cięzko odzwyczaić spania z rodzicami z tego co słyszałałam, więc lepiej od początku uczyć że każdy śpi u siebie ;)

ale dużo się planuje, gorzej później z realizowaniem ;)

My już jak remont robiliśmy w 2011 to od razu było z myślą że kiedyś z sypialni będzie dziecinny :P ale tak do 2-3 lat będziemy razem z dzieckiem w pokoju, wszystko nasze przenieśliśmy do drugiego pokoju, a w tym mimo niezmieniania mebli są rzeczy tylko dla Synusia :) my mamy jedynie łóżko i szafkę nocną :) chcieliśmy od razu się przenieść do drugiego pokoju, ale stwierdziliśmy że nie potrafimy zostawić niemowlaczka samego :) a oddzielnie spać nie potrafimy - więc ;)
ale na allegro zamówimy - hmmm może nawet dziś naklejki/e :D mam już upatrzoną taka 100x70 nad łóżeczko - ale jest kilka wzorów które mi się podobają, a jak taka wielka to lepiej wybrać jedną naklejkę :P
Jedynie mnie męczy zegar, na początku roku zawiesiliśmy w sypialni/dziecinnym antyczny zegar na ścianę, trochę mnie męczy czy do dziecinnego on pasuje, ale z drugiej strony widząc jakiego bzika na punkcie zegarów i zegarków ma mój Mąz - kto wie może Synuś też podłapie to zainteresowanie ;)

No dokładnie. naklejeczki dodają uroku :)

U nas w ogoóle, to wszysycy znajomi się dziwili.
Bo my mamy małe mieszkano. dwa pokoje i w jednym mieliśmy sypialnie, ale jak sie dowiedzielismy ze jestem w ciazy, to "oddaliśmy" pokój córce i urządziliśmy totalnie pod nią.
całkiem nowe wyposażenie, meble, ściany itp.

Wszysycy sie dziwli ze oddajemy małej pokoj, ze moglismy z nia spac na wygodnym łóżku do 3ech lat.
znajomi np. maja poprostu wstawione łózeczko do sypialni i tyle..
ale nie wiem.... ja juz wewnętrznie chciałam żeby miała coś swojego od poczatku :)

zebralo mi się pare spraw, i nerwy puściły..
i wogóle jakos dziś źle się czuje, od rana mnie mdli, ale nie wiem od czego.

ja też wczoraj ponaklejałam naklejki na ścianie i odrazu inaczej wygląda ;))

PS - i ja jak wyłam, to tez mnie moja mała zawsze kopała.... im to chyba się udziela.

qrcze....pisałam i mi wszytsko zjadło :/

Aniu - ciesze się, że wizyta ok :)

Annkkaa, a czemu płakałaś ??? hormony, czy cos innego ?:(

Patrycja - odzywaj sie :) nas tu juz mało zostało.

Ja tez paliłam przed ciążą. Co prawda jakiś miesiąc wczesniej zanim zaszlam rzuciłam. ale jakos nie miało to wpływu na moja wage. Przynajmniej tak mi sie wydaje :)

dziś przyszły do mnie z allegro naklejki ścienne do pokoju córci :)
Nakleiłam co chciałam :)
i wiecie co........ ta moja córka, to ma ładniej w pokoju niż ja :P Chyba się tam przeprowadzę :P