WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Annkkaa a czemu w ogóle płakałaś?? To chyba normalne że kopią, jak ja beczałam też nieźle oberwałam ;)

Cześć dziewczyny, jak tam samopoczucie??
Ja tak beznadziejnego dnia jak dzisiaj nie miałam dawno.. przepłakałam pół dnia, ale mała później tak mnie skopała za karę, że musiałam otrzeć łzy i wziać się w garść ;)

no, już na suwaczkach dni są odliczane.., ale szybko to zleciało ;)

Witamy Patrycja! :)

Aniu27, gratuluje dobrych wyników.. teraz tylko czekać a wiem, że to jest najgorsze!

Oj dziewczyny, papierosy nieładnie! Dobrze, że rzuciłyście, niestety często się zdarza, że przyszłe matki palą jak smoki przed ciążą, w ciąży i przy karmieniu dzieckiem!

Patrycja ja również przy pierwszym dziecku dużo zakładałam, ale wzięłam się za aktywność gdy Wiktor miał może z 3 lata. Wcześniej jest tyle roboty przy dziecku, że zazwyczaj nie ma na nic czasu i marzysz tylko o jednym o odpoczynku, :)

Asiu lampek to szukaj na allegro, my znaleźliśmy tam prawie wszystkie lampy do domu. W sklepach niby też są ale w każdym ten sam rzut.

Sloneczko gratuluję zakupów. :) A pampersy nieważne kiedy schodzą jak ciepłe bułeczki. Niestety to worek bez dna i ilościowy i kosztowy.

A właśnie rozważałyście kiedyś korzystanie z pieluch wielorazowych? Jestem ciekawa jak to się sprawdza? I czy jest wygodne? Hm..

Moja mama też ze mną w ciąży przytyła 30kg, niestety sporo jej zostało. Ja odżywiałam się normalnie, starałam się tylko ograniczyć słodycze i jakoś się udało. Teraz w ostatnim miesiącu coś mnie naszło na słodkie i widzę, że w tym miesiącu waga bardziej podskoczyła. Chociaż może to być spowodowane tym, że jestem cięższa, mniej i wolniej się ruszam, ćwiczenia też już sprawiają trudność więc aktywność jest minimalna porównując do tego co było wcześniej. Mam tylko nadzieje, że nie przekroczę granicy +11kg byłoby super!

Wczoraj wpadły mi w ręce stare dokumenty synka, nawet zalecenia z badania przesiewowego bioderek. Pamiętam, że poszliśmy na to badanie jak maluch skończył 3mce (tak zalecili w szpitalu), a lekarz stwierdził, że to dość późno bo im wcześniej wykryta wada tym szybciej się ją koryguje. Na szczęście u nas było wszystko ok. Tym razem pójdziemy szybciej jak się tylko ogarniemy z noworodkiem. I znowu od nowa wszystko :)

Już zapowiedziałam mężowi, że jak teraz pójdzie wszystko sprawnie z drugim bąblem to może pomyślimy o trzecim, ale nie później niż w przeciągu 2 lat :) i super by było by był znowu chłopak zawsze mi się marzyło mieć trzech synów.. jak na razie plan się sprawdza :)

sloneczko, 23.10 mą moje imieniny.. może urodzisz wtedy ;) hehe

Miłego dnia :)

aaaaaaaaaa... na suwaczku tylko 21 dni hehehe... niby wiesz, że możesz urodzić w każdej chwili ale jak się widzi tylko 21 dni to dość szokujące :) niedawno było 8m-cy, 7m-cy ... a teraz już tylko dni!

Patrycja ja mam termin wg OM na 28października, ale wg usg tego "pierwszego" na 23.10 i rodze na Zaspie więc możemy się tam spotkać :D

Jestem w 33tyg :)

Ja wczoraj miałąm dzień przyjemności - przyjechał wózek i jak wzięłam sie za rozpakowywanie w tym wielkim kartonie to mnie nie było :P

A jeszcze wieczorem odebraliśmy pampersy, więc Synuś może siusiać i kupkać :D

Mąż jak wczoraj usłyszał że położna na SR powiedziała by liczyć 8-10pieluch na dobę (chodziło Jej że na początku do szpitala, ale to do Męża już nie dotarło) to spojrzał na te paczki które niósł (144szt) i mówi: "Boże to paczka starcza na tydzień, mam tu zaopatrzenie tylko na 2 tygodnie?? Drogie to s****ie u niemowląt" :P

Dziewczętom które urodziły gratuluję z całego serducha i życzę dużo zdrówka dla Maleństw :)

Ja w poniedziałek miałam 36kg na plusie - i się nie przejmuję, aczkolwiek powiem Wam jest mi tak ciężko i jak widzę swoje nogi - bo tam mi przede wszystkim poszło, to mam ochotę płakać - ale później mówię sobie jeszcze chwila, Synuś zdrowy się urodzi i wtedy się za siebie wezmę :D

Moja Mama w ciąży przytyła 27 albo 28kg - jeżeli to rodzinne to może i ja mam mniej takiego przytycia "pozaciążowego" ;P (dodam że w 3miechy po porodzie wróciła do swojej wagi sprzed ciąży mimo że nie karmiła piersią:D)

Dziewczyny po wizytach - cieszę się że z Waszymi Maleństwami wszystko :)

Aannnkka najważniejsze, że szyjka sprawdzona - a niedługo Maleństwo podejrzysz :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny nie wiecie może gdzie kupić nie drogą i ładą lampkę ścienną do sypialni aby wisiała sobie nad łóżeczkiem? Chciałabym aby była taka typowo dziecinna.

U mnie już od 2-3 miesiąca już był lekki brzuszek:) a teraz nikt nie przejdzie obok mojego brzucha obojętnie:) nie da się go skryć:) A zawsze sobie mówiłam że jak tylko zajde w ciąze to nie będe palić, no i tak się stało jak zobaczyłam magiczne dwie kreski:) U mnie to był na tyle ból że ja lubiłam palić:) Pociesza mnie fakt że może zabronią moich ulubionych papierosów mentholowych:) Oczywiście nie wróce już do palenia, bo byłaby to głupota:) Po jeźdze troche na nartach i na wiosne rolki, dieta do karmienia i myśle że wszystko zrzuce:) "Myśle":)

Ja po wizycie,ale robili tylko KTG które wyszło dobrze,wynik moczu we wtorek.Noi pytałam co ze mną jak minie termin porodu bo wizytę mam we wtorek noi chyba jeszcze w piątek a to już będzie ostatnia bo po terminie lekarz nie bierze odpowiedzialności i dalsze dni kontrola w szpitalu a tu co 3 dni KTG.Dziś u nas upalnie,30 stopni,nieżle sie zmachałam,bo cały dzień poza domem,jak nigdy.

Forumka,tyle dziewczyn już urodziło?No to dalej,trzeba wkleić listę skoro tu są,nikt ich przecież nie usunął,no Arabelka,Madleen to jeszcze rozumiem ale co?Marta i Aga???Jak to kiedy i dlaczego tak wcześnie,mam nadzieje ze z dzieciaczkami wszystko dobrze.Jak nie chcesz tu pisać to napisz mi na priv.

Cześć Patrycja, ja też żuciłam palenie jak się dowiedziałam o ciąży, ale ja zaczęłam przybierać na wadze miedzy 4-5 miesiącem, więc późno troche zeby to było, przez zucenie papierosów.
Ja też niedawno zaczęłam dopiero pisać, wcześniej tylko podczytywałam.
Teraz jest nas mniej, więc zapraszamy do udzielania się :))

Nie martw się Anka, ja też jestem w 34 tygodniu i też przytyłam już 20kg. I moja mała w 31 tyg ważyła 2300kg:) Rzuciłam palenie, więc też Sobie tłumacze że pare kg mi doszło z tego powodu:)

Cały czas czytam Wasze posty ale się nie udzielam, bo jesteście tak zgrane że aż dziwnie mi się wtrącać:)

Dodam że poród miałam na początku na 24 paździenika, ale mała w 31 tyg była 2 tyg do przodu.

Będę rodzić na Zaspie, są tu jakieś mamusie w podobnym terminie i miejscu? Albo te które już tam urodziły, aby przekazać jaieś relacje?

no napewno daje w kość te 9,5 również.. ale juz koncówka więc damy rade i z 10-cioma i z 20-stoma kilogramami ;)

no napewno daje w kość te 9,5 również.. ale juz koncówka więc damy rade i z 10-cioma i z 20-stoma kilogramami ;)

wiesz, nawet te 9,5 kg do przodu daje w kość i jest odczuwalne! :(

Wiesz, gdzieś na forum znalazłam, któraś z dziewczyn pisała co jest potrzebne. A poza tym jak czegoś nie będziesz miała to Ci dadzą, spokojnie. :)

Czego jestem pewna to to, że mnie nie odeślą. Potrzebujemy szpitala z hematologiem, a tylko AM ma taki oddział więc będę rodziła tam. Kazali mi przyjechać jak tylko zaczną się skurcze, nie czekać na końcówkę,.. może też okaże się, że będą cieli, zobaczymy. Jak na razie jest poród SN i ewentualne cięcie do decyzji położnika.

faajnie, 9,5kg, do moich 21.. to malutko ;)
A masz jakąś listę rzeczy co trzeba zabrać do szpitala ?
ja bym chciała tam rodzić bardzo, mam nadzieje że nie odeślą mnie gdzies indziej, bo nie będzie miejsc-slyszałam że często jest przepełnienie.

Mi od ostatniej wizyty przybyło 1,4 kg.. ogólnie na dzień dzisiejszy jest już +9,5 kg .
Aniu ja będę rodzić na klinicznej, to już pewne. Byłam tam ostatnio na konsultacji i było bardzo miło. Mam nadzieje, że przy porodzie też tak będzie.

Ja dzisiaj też już po wizycie. i u mnie szyjka zaczęła się już skracać.także muszę trochę przyspieszyć z pakowaniem. USG nie miałam dopiero za 2 tygodnie.a jeśli chodzi o dodatkowe kg to ja mam 16 na plusie w ciągu 1 m-ca przybyło 5 kg. tylko, że ja to jem dużo ;)

ja własnie miałam dzis plan spakowac, ale nie chce mi sie :P
cały dzien przy kompie prawie spedziłam. O ! tak się dzis obijam ;)

Koszule tylko sobie poprasowałam.

niech mi maz poszuka jakas torbe, to sie spakuje. nie bede skakala po wyzkach, gdzies je upchnął wysoko w garderobie.

ja własnie tez do tych szczypiorków nie należałam i do tego tyle kg na plusie, ale jak mówiłam, kilogramy da się zrzucić, najważniejsze że dziecko zdrowe.
No powiem wam, że spakowałam dziś torbę do szpitala, łóżeczko złożone chyba już jestem przygotowana :)
Czy któraś tu z obecnych, planuje rodzić na klinicznej ??

pewnie że tak. Ja jakoś całą ciąże nie myślałam o kg.
w sumie co wizytę miałam ok. 2 kg. do przodu. Na początku nie przybierałam przez nudności i wymioty.
Ale jem normalnie, miałam dużo ruchu, to może dlatego nie przybrałam dużo.
No zobaczymy jak będzie przez nastepny miesiąc ;)
Ale jak narazie nie jest źle.
tym bardziej, że ja przed ciążą tez do szczypiorków nie należałam, a do tych "bardziej krągłych" kobitek :)
Moja mama np. ważyła 52 kg przed ciążą. w ciązy przytyła prawie 30kg, pomimo tego ze tez sie nie objadała.... i niestety - juz nigdy nie wróciła do swojej wagi.
Ale ja mam zupełnie inną figurę jak moja mama, wiec moze nie odziedzicze tego :P
Zreszta.....nie sadze zeby w miesiąc przybyło mi 10 kg :P

ja od 4miesiaca zaczełam przybierac na wadze dopiero, i to nie mało.
bo mam równe 21kg na plusie.. to jest naprawdę dużo, i jeszcze gdybym sie objadala, slodycze fast foody czy cos to ok, ale ja niewiem od czego ja tyle przybierałam, polozna mówi że widocznie tak poprostu dziala na mnie ciążą ;)
no nic, najważniejsze żeby maluch był zdrowy, a kilogramami będę się martwić później ;)