WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

ja właśnie dziś dostałam kase od ZUSU.
Powiem Wam, że ja nie mogę narzekać.
Od 10 tygodnia jestem na zwolnieniu. pierwsza wypłątę od ZUSu dostałam z 10dniowym opóźnieniem.
Tzn. zawsze wypłatę dostawałam 31 każdego miesiąca, a zus mi tą pierwsza przelał 10 kwietnia chyba.....
A potem to juz jak w zegarku.
Dziś np. za okres zwolnienia od 2-31 sierpnia. Także 3 dni po skończonym zwolnieniu.
Oby z macierzyskim tak było :)

Co do wypranych rzeczy - ja juz wszytsko poprałam :)
pościel, śpiworki, ubranka, nawet grubsze kombinezony :)

a z zakupów został mi rozek, szczoteczka do włosków, frida, nożyczki do paznokci, termometr, gaziki i 2 kocyki :)
A dla siebie środki higieniczne - tj. wkłady, podpaski, krem na brodawki i majtki siateczkowe i jestem gotowa :)

fajny pomysł na ten koktajl. ja też mam banany i nie kto ich zjeść to zrobię koktajl :) a ja od wczoraj coś w nastroju nie jestem. nie wiem może to przez tą pogodę. ale wczoraj jak zobaczyłam siebie w lustrze to się rozpłakałam..wyglądam jak hipopotam. wiem, ze nie powinnam się tak rozczulać bo dzidzię w sobie noszę ale niestety tak mnie coś wzięło...:( wszystkie już jesteście spakowane i macie poprane? ja jeszcze daleko w polu;/ czekam aż zus przeleje pieniądze, żeby zrobić ostatnie zakupy. strasznie się opóźniają;/ masakra

o ! słoneczko!
Mam akurat banany, to sobie zrobię później taki koktajl :)
a może być z kefirem ??

Olimpia ja mam zgagę jak nie wypiję rano koktajlu bananowego i każdej ciężarnej mówię o tym, warto spróbować, niewielki koszt, smaczny sposób a jesli da rezultat to w ogóle super ;P

Ja od kilku miesięcy co rano robię koktajl czyli 1banan, 1-2łyżeczki cukru (w zależności jaki banan czy jeszcze z tych zielonych, czy już z tych brązowych ;P i daję cukier trzcinowy z melasą bo lubię, ale jak kiedyś zabrakło trzcinowego to dałam tez biały i było oki ;P no i ilość cukru wg gustu ja lubię słodkie:D) i zalewam na maksa w moim mikserze czyli wychodzi mi ok 0,5litra koktajlu :d piją go codziennie na śniadanie i cały dzień jest super, ale zauważyłam że jak w piątek, sobotę i niedzielę nie wypiłam to była kicha :/ rura tak mnie paliła że w sobotę i niedziele się rennie ratowałam, które de facto nic mi nie pomogło, tzn pomogło na max 15min :/ a wczoraj raniutko pobiegłam po banany i na śniadanie koktajl zrobiłam i już zero problemów - zatem na mnie działa :D i to nie pierwszy raz się zdarzyło że jak koktajlu nie wypiłam to miałam zgagę :/ aaa i w moim przypadku nie chodzi o mleko, bo nawet jak koktajlu nie piłam to swoje 0,5litra mleka na śniadanie wciągnęłam :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Madziulka, im bliżej końca tym gorzej w tym spaniem ech, ciekawe jak by się spało na hamaku ;)
Ja raz noce mam wspaniale a raz co godzinę się budzę i ciężko jest się jakoś ułożyć. Chociaż od kiedy mąż sprezentował mi takiego wielkiego rogala (kojec) do spania to jest o wiele lepiej

Olimpia gratuluję pokoiku :)

Aniu, samopoczucie.. ech.. to chyba zależy wszystko od dnia. Ja jak mam gorszy dzionek to mogłabym tylko leżeć, chociaż nawet leżenie wtedy wydaje się bardzo ciężkie. Dzisiaj mam przypływ energii i weny robię przetwory na zimę ;) Właśnie wróciłam z zakupów, zjadłam co nieco i lecę zaraz do kuchni :) Trzeba wykorzystać jak ochota i siła jest :)

Olimpia, przejście na zwolnienie kojarzyło mi się z takim mega rozleniwieniem, bardzo się przed tym broniłam i jakoś się udało. Chociaż przy 5 latku to jest co robić, a to spacerek, plaża, kino, w domu porobić, jakoś zleciało. Teraz mały na zajęciach siedzi więc do tej 15-16 mam wolne i mogę porobić coś dla siebie :)

na moim wskaźniku zostały TYLKO 24 dni :)) hmm.... tylko... :)

ja to się tak juz rozleniwiłam ze szok :P
w zasadzie to dokąd jestem na zwolnieniu, to pomimo tego, że do pracy nie chodze, to mam bardzo aktywną ciążę.
Teraz pod koniec jak mi czasem ciężko, to trochę przystopowałam, ale generalnie, to w domu nie siedziałam :P
wciąż gdzieś jeździłam.... chodziłam, zwiedzałam miasto :)

Teraz wiecej w domu, a na spacery tylko po okolicy, co by za daleko nie odchodzić :)

Dzis chciałam posprzątać mieszkanie, ale tak mi sie nie chce :/... ze robię to z prędkością żółwia :/
ale może to przez pogodę ;)

no i zgaga mnie męczy .... :/

bambosz - powodzenia, trzymam kciuki !!:))

olipmia- super że pokoik macie już gotowy ;),
ja czekam tylko na łóżeczko, i zostaje je zlozyc.
i spakować torbę do szpitala - i również jestem gotowa.

Jak samopoczucie wasze dziewczyny ?
Ja się zastanawiam co ja bedę robić w domu, całymi dniami.. ;d

teraz jakos od tygodnia gorzej śpie a wcześniej nie miałam z tym problemu.

Bambosz trzymamy kciuki :)

hej hej :)

Bambosz - trzymamy kciuki !! :) i daj znać koniecznie jak już wrócisz z malutką Różą do domciu :)
Napisz nam tu wszystko :)

Aniu.... jutro z rana mam wizytę u doktorka, to zobaczymy co powie,
Jak narazie jestem dobrej myśli :)
Generalnie ja zakładam, ze urodzę wcześniej, bo mój termin, to jest taki mocno orientacyjny ze względu na poronienie w pierwszym cyklu. Także owulkę mogłam mieć wcześniej. i wtedy zaskoczyć.
Także te 2-3 tygodnie przyspieszenie orientacyjnie są dopuszczalne.

My wczoraj do północy urządzalisy młodej pokoik :)
Kupiliśmy wersalkę do pokoiku - żebyśmy my mieli na czym spać :P
łóżeczko złożone, przewijak złożony, wszytsko dograne :)
zostało powiesic lampkę i półkę :)
Także pokoik małej czeka na nią :)

Powodzenia!!!

Bambosz jesteśmy z Tobą!! :D

Trzymajcie kciuki, niedługo jadę do szpitala. Dam znać po powrocie i ochłonięciu, jak wrażenia. :)

Bambosz - będzie dobrze :D A imię piękne - takie sobie na bierzmowanie wybrałam ;D

Annkkaa - chyba normalne, mnie też tam czasem pobolewa, czasem bardziej czasem mniej :) Ale jak się niepokoisz to podejdź do lekarza, albo zadzwoń uspokoi Cię :)

MamaM - to pewnie dumna jesteś :D samemu imię napisać i to jeszcze ozdobić to nie łatwa sprawa :D

Madziulka - mam nadzieję że jak taka zmęczona jesteś wieczorem to może chociaż dobrze później śpis, że masz z tego jakąś korzyść?

Ania27 - nie martw się, znając życie w najmniej spodziewanym momencie się zacznie ;P

Olimpia - ja jako że pierworódka nie pomogę, bo najnormalniej w świecie nie wiem, ani kiedy powinien odchodzić, ani jak wygląda, ale na pewno będzie dobrze jak podejdziesz do lekarza i on Ci powie co i jak :)

A my wczoraj mieliśmy wizytę u dr i nasz Synuś waży już 2277gramów, wszystko idealnie, wygibasy robił, pani dr robi zbliżenie na buźkę a obok policzka stópka :P a ja się dziwię że mnie tak rozciąga i czuję tam na dole kopanie :P i bez zmian - będzie Synuś :D szyjka długa, ślicznie i mocno trzyma :) Następna wizyta za 3tygodnie :)

Miłego dnia nam wszystkim życzę - dziś słonko zza chmur wychodzi :D

Kurczę Olimpia obyś za szybko nie urodziła,ten czop nie brzmi za dobrze,podobno może odejść na dwa tyg.przed a o miesiącu nie słyszałam,mi odchodził jakieś 3 dni,też po kawałku,tylko że ja juz byłam po terminie.Teraz ciekawi mnie kiedy urodzę,boję sie że minie termin a tu po 7 zaraz wywołują,a ja tego nie chcę.Narazie brak jakichkolwiek objawów porodowych oprócz nocnych lekkich skurczy które mam już od 8 miesiąca i są normalne nie świadczące jeszcze o porodzie,czekam na bardziej bolesne hihi

hej hej
Ale mi już jest ciężko , w tamtej ciąży jakoś lżej mi było pod koniec a teraz dochodzi jeszcze zbuntowana 3 latka i wieczorem opadam już z sił :(
Kregosłup mnie boli strasznie, do tego krocze czuje takie naciskanie doslownie :/ wieczorem mala urzadza sobie z mojego brzucha worek trengingowy , chyba mam już dosc :)

Mi czop w poprzedniej ciazy odchodzil 5 dni, a ostatniego dnia byl zabarwiony krwia.

Chętnie bym poszła na te warsztaty, ale czy będę jeszcze w jednym kawałku? :(

Co do bóli, to również je mam. Lekarka zaleciła mi no-spę na to. Jak nie przechodzą za kilka minut to biorę tabletkę 40mg i przechodzi.

Mój mały z zerówki zadowolony, nie chciał iść do domu :)
Robili dzisiaj swoje wizytówki, mieli na blankietach wpisać swoje imię i ładnie przyozdobić. Imię mu się udało calkiem ładnie napisać, może troszkę krzywe kulfony zrobił ale da się rozczytać :)) heheh

Cześć dziewczyny ;))
wybiera się któraś na warsztaty 19.09 ??bezpieczny maluch, o ile się nie myle, w Gdańsku.

Mnie od wczoraj z rana pobolewa brzuch i to dosyc mocno, jak na okres, ale to chyba już całkiem normalne na tym etapie?

Czuję się ogółem dobrze, poza normalnymi dolegliwościami na tym etapie - czyli np. ból kości łonowych i inne cuda. :) Rwa kulszowa trzymająca mnie od 2 miesięcy cudownie kilka dni temu ustąpiła, bo mała się opuściła niżej.

Z jednej strony dobrze wiedzieć, kiedy się mała urodzi, bo to pozwala w 100% przygotować się psychicznie, a z drugiej - powiem wam, że wolałam nie wiedzieć... Ale teraz nie ma już co gdybać.

A imię wybrane - będzie Róża. :)

Bambosz - ale Ci zazdroszczę, że już za 3 dni zobaczysz swoją córcie :)
Ja już się nie mogę doczekać :)
A zdecydowaliśmy juz co z imieniem ? które wybieracie ?:)

a może to taki bardziej gęsty śluz był...sama nei wiem....
nie będę tu opisywać wrażeń organoleptycznych :P ale jak czytam na innych forach, to właśnie wyglądało identycznie u innych dziewczyn i to był ten czop.
Mojej jednej koleżance po kawałku szedł właśnie na miesiąc przed porodem, a innej cały odszedł na tydzień przed. więc chyba bywa to różnie.
Czuję się poza tym dobrze, skurczy brak. Więc chyba jest ok ;)