WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

oj dziewczyny .... zazdroszczę Wam takiego apetytu :P Mnie ssie w żołądku a dodatkowo mnie mdli :/
Ale wpoeim Wam, ze jak przeczytałam o Bigosie, i gołąbkach i o kapuście zasmażanej, to zaczęło mnie tylko mdlić :/
Nie moge patrzeć na kapustę w jakiejkolwiek postaci, czy to świeżej, czy kiszonej :/

Dziewczyny, a macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się zapachów z lodówki??
Myłam ją ostatnio dwa razy. A i tak mam wrażenie, że jakies zapachy lodówkowe tam są :/
Ostatnio wyrzuciłam prawie całą kostkę zawiniętego masła, bo miałąm wrażenie, że i czymś przeszło:/
Mój mąż mówi, że nic nie czuje i że spaczył mi się węch :D Ale ja musze lodówkę z zatkanym nosem otwierać, więc coś w tym jest :/
Próbowałam już z kawą i połówkami jabłka i nic! wciąz czuje te zapachy :/

Starałam się nadrobić lekturę z waszych wpisów, ale strasznie dużo tego jest. Ja ogólnie jestem z Gdańska, ale tak się złożyło, że mój mąż wychował się w Niemczech i o wiele lepszym rozwiązaniem była moja przeprowadzka do Niemiec niż jego do Polski.
Ania27: Ja mieszkam narazie w Berlinie, ale za 3 miesiące najprawdopodobniej przeprowadzamy się do Hannoveru albo Braunschweigu w zależności od tego gdzie mój mąż dostanie pracę. Ja narazie niemiecki baaardzo słabo, ale mój mąż mówi biegle po niemiecku, bo miał 2 latka jak zamieszkał w Niemczech.
Poczytałam trochę Twoje wypowiedzi i doskonale rozumiem, że ci ciężko, ale musisz trochę pozytywnie się nastawić. Narazie powinnaś sobie powiedzieć, że mieszkam tu i żyć tym życiem a jak uda się wam kiedyś wrócić do Polski to nic tylko się cieszyć:)My raczej myślimy o przeprowadzce na emeryturze. Ja jestem bardzo zadowolona z opieki medycznej i swojej w czasie ciąży i mojego synka. Warunki w szpitalu miałam naprawdę świetne. Ja również ubolewam nad tym, że jesteśmy tutaj a nie w Polsce, ale nic na to nie poradze, bo tutaj poprostu mamy o wiele lepsze perspektywy przede wszystkim dla naszych dzieci. Ja również mam do Ciebie pytanie, ale to za chwilę:)Co do badania prenatalnego to ja tego nie robiłam. Rzeczywiście trzeba za to dodatkowo zapłacić, ale u mnie mój lekarz miał to robić i nic mi nie mówił o tym, że muszę iść do jakiegoś genetyka. Ogólnie ja mam zawsze wszystkie badania robione w praktyce u mojego lekarza. Powiedział mi, że mogę zrobić to badanie, ale na połówkowym większość rzeczy on bada bardzo dokładnie i zdecydowałam nie robić badań prenatalnych.Jeżeli masz jakieś pytania pytaj się:)

Dla mnie może też być 16 najwyżej przyjdę z młodym :)

Dzięki Marta, już wiem gdzie :). Nie wiedziałam co prawda, że tam jest garmaż, ale okolice znam jak własną kieszeń, mieszkałam tam 15 lat :)

Co do płci to nie było pewności jak to powiedziała coś delikatnie wystaje co by mogło wskazywać na chłopca ale przy tym ułożeniu i w tym tyg to równie dobrze może sie okazać że dziewczynka. Ale ja tak trochę tego chłopaka obstawiam. No nic zobaczymy za miesiąc

Sonia, cieszę się że wszystko dobrze z Maleństwem:)

no jak wchodzą w grę godziny do 15 to ja znów nie będę mogła bo pracuje :( także mam nadzieję że może jednak po 16 nie będzie za późno dla was.

ja miałam iść dzisiaj zrobić morfologię żeby mieć na piątkową wizytę ale wstałam o 7 35, do pracy mam na 8 więc bym nie zdążyła ;p
jutro drugie podejście ;)

ja też jutro na morfologię z mężem jako kierowcą :)

Selene, tu podsyłam linka do tego garmażu: http://www.cateringzonia.pl/catering-kontakt

A to jest pod cukiernią W-Z. Nie wygląda pięknie, ale jedzonko dobre.
Mają czynne od 6 rano, bo sporo cateringują.
(wychodzisz z biedronki i kierujesz sie w lewo, znowu w lewo, mijasz ten cały pawilon i zobaczysz po lewej stronie taki mały budynek z bodajże niebieskimi schodami)

Jeśli interesowałyby Cię pierożki to one mają troszke grubsze ciasto, dzięki czemu nie rozpadają się podczas gotowania.

A, o te badania. :) Jutro jedziemy. Mąż mnie zawiezie na 7:00, bo udało mu się tak dogadać w pracy. Przy okazji zrobię też morfologię Młodemu, także dwie pieczenie na jednym ogniu. A potem przynajmniej nie będę musiała mdleć w autobusie, wracając do domu. ;)

Sonia super, że wszystko ok :)

a ja pytałam o badanie laboratoryjne:P
a tak pytam, bo lepiej żebyś zrobiła:) tak dla siebie:)

Dziewczyny, ja się też chętnie spotkam, chociaż tym razem też wolałabym godziny mniej wieczorne. ;) Tylko muszę Młodego doprowadzić do normalnego stanu i wtedy będę do Waszej dyspozycji.

Selene, czyli jednak mogłam z Tobą czekać przy dworcu, bo też miałam autobus 21:45. Następnym razem tak się nie urwę.

Sonia, dobrze, że wszystko dobrze. :) A płeć udało się podejrzeć czy za wcześnie jednak?

Marta....ale mi smaka na te placki zrobiłaś. Ale nie narzekam właśnie teściowa mi ugotowała gołąbki także nie jest źle :)

Przeżyłam badanie :) Ale moje dziecko w ogóle nie chciało współpracować więc zaliczyłam spacer, podskoki i przysiady w gabinecie żeby się przekręciło. W końcu udało się pomierzyć co trzeba. Przezierność ok kość nosowa jest serducho zdrowe. Zobaczymy jeszcze jak pappa wyjdzie ale to się okaże dopiero 14 maja na następnej wizycie. A ma już 6,8 cm - kawał człowieka haha

Co do spotkania to ja też się dostosuję - nie pracuje to mam czas chociaż wolałabym między 10-15 bo wtedy jestem bez syna a przy nim ciężko pogadać ;)

Oczywiście, że nie mam za złe :), absolutnie nie odebrałam tego jako chamskie. A bus przyjechał mi jakoś 21:45. Ale dobrze, że w ogóle się pojawił :)

Selene, do której w końcu wczoraj czekałaś? Mam wyrzuty sumienia, że tak Cię chamsko zostawiłam samą. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe?

acha placki, aż zgłodniałam. A tu jeszcze dwie godziny do obiadu...
Marta, a koło której biedronki ten garmaż?. Akurat tam będę w okolicy to sobie zobaczę co mają :)

Marta, muszę przestać czytać Twoje posty, bo co wchodzę to robisz mi na coś apetyt. Teraz te placki, jak ja dawno nie jadłam. Chyba czas się wybrać do mamy. ;)

Badania mam w najbliższy poniedziałek. A czemu pytasz?

Ania27, ten bigosik możesz kurierem posłać do Gdanska:) Ja z chęcią skonsumuje. U mnie się nic nie zmarnuje hihihi

Witam Linkę na pokładzie:)

Co do spotkania to mi na tą chwilę odpowiada każdy termin, bo jestem w domu. Także ja się dopasuje do Was Koleżanki:)

Jesteśmy właśnie po obiedzie: 2 małe placki ziemniaczane + kapusta zasmażana. Rarytas!
Nie robiłam sama, bo mi się najzwyczajniej w świecie nie chce. Na Chełmie niedaleko Biedronki jest garmaż i mają różne pyszności. Tanio i smacznie:) Naprawde.

A co do badania tego pierwszego na przezierność to mi gin mówił, ze powinniśmy zrobić do 13+3 (lub 6). Ale to pewnie zależy od szkoły danego gina...

Mamtu, kiedy wybierasz się na badania? :)