WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Witam,u nas również pochmurno i pada przelotnie,ale bardzo ciepło,rano o 9.00 było 12 stopni,zawiozłam małego do przedszkola,nawet ładnie dzisiaj w domku zjadł bo z tym to zawsze kłopot,a teraz ja jem śniadanko i czytam Was,ha i jem polski chleb...odrazu lżej na sercu,tata mi przywiózł.Ja pomimo 5 miesiąca,apetyt mam niewielki,jem całkiem normalnie,ale nie dużo,nadal nie mam ochoty na mięso,chociaż wiem jakie ono ważne dla mnie,w nim najwięcej żelaza,a ja zawsze mam hemoglobinę w dolnej granicy normy.
Kurczę nie wiem co mam myśleć o tym FT4,tutaj na to nie patrzą i teraz bądz tu człowieku spokojny,walerka a jak jest z tym w Anglii?
Co do TPO to mi spadło,z 400 na 100,więc może się zmienić,no chyba że to przez hormony ciążowe.Mi z kolei hashimoto nikt nie potwierdził,ale pewnie mam,w Polsce by mi to stwierdzili.Znam już datę naszego przyjazdu 25.05 pózno trochę,ale szef nie chciał dać wczesniej urlopu mężowi,a mi to nie na rękę,bo już ciężko mi będzie 25 tydzień,noi czy to nie za pózno na połówkowe,mam się umawiać,jak myślicie?

Haha, Selene, ostatnio się z kumpelą śmiałyśmy na prawie rodzinnym i opiekuńczym, że biedactwo już się musi o alimentach i wnioskach aiimentacyjnych nasłuchać ;). Poza tym karne wolałabym mu odpuścić, no ale cóż - może urodzi się od razu z twardym tyłkiem ;)

Olimpia, trzymam kciuki! :)

Dobra, lecę, bo nie zdążę ;)

Olimpia powodzenia. Daj znać później co i jak.
Aga ten Twój maluszek to pewnie mądrala będzie bo się razem z mamą uczy :)

Olimpia, trzymam kciuki za wizytę. I daj znać po co i jak. :)

Aga, ucz się, ucz... ;)

Cześć dziewczyny :)

Długo się nie odzywałam, ale mdłości nie dawały mi zyc :/
Dzięki Bogu przechodzą :)
Nawet załapałam apetyt i trochę mnie to martwi, zebym nie urosła za bardzo ;)
Powiem Wam, że wczoraj to tak mnie ssało, że historia!!! :/ o 22:00 musiałam zjeść bułkę, bo bym chyba umarła :(

Co do warsztatów to też się zapisałam :) Ale się zastanawiam mocno teraz czy pójdę. Ja mieszkam w wejherowie.... w zasadzie jechałabym z gdyni, ale kolejkami średnio chce mi się tłuc. A mąż w pracy i nie będzie mnie mógł podrzucić....
Także - jeszcze się zastanawiam :)
W razie W, to też będę miała apaszkę :D

Dziś mam USG genetyczne. wizyta na 14:00, także prosze o cichutkie modlitwy :)

Mamtu, też tak myślę :) Całkiem dobrze wyszło :)

Lecę się szykować, dziś cały dzień na uczelni - pewnie będę Was podczytywać, ale mój odzew zapewne dopiero jutro ;)

Teraz przynajmniej doceniam moje L4, kiedy trzeba co rusz z Młodym w domu siedzieć. Tak zawsze miałam stresy, że praca, że obowiązki, a teraz - spokój. I mogę się skupić na zdrowiu dziecka, a nie na zawalonej robocie. Dzięki, Aga.

Aga, wiesz co, to nawet dobrze, że będziemy same. Wydaje mi się, że jakby byli faceci, to ciężko byłoby się tak na luzie porozumieć. Przynajmniej ten pierwszy raz. ;)

Mamtu, bo pewnie na wiosnę będzie lepiej ;) No nic, niech się Młody kuruje szybciuchno!

Ja również będę sama, M się nie wyrobi.

Aj, daj spokój, my ten 'okres przejściowy' mamy od listopada. Dwa tygodnie w przedszkolu, trzy tygodnie w domu i tak na zmianę. A już miałam nadzieję, że na wiosnę będzie lepiej. Dzięki, Selene. :)

wiosna chyba zgubiła drogę... Ale już jutro podobno ma być cieplej, zobaczymy.
Ja też będę sama, ktoś musi młodego pilnować.
Mamtu zdrowia dla młodego, niestety ten okres przejśćiowy jest zawsze najgorszy pod względem choróbsk.

Ja będę sama. Mój by chyba nie wysiedział, a poza tym muszę z kimś zostawić Młodego. ;)

A'propos - Młody znowu w domu. Pochodził do przedszkola kilka tygodni i znów coś go dopadło. Nie mam już sił. Gdzie ta wiosna!? :/

ania83 - ale mi FT4 przekroczyło normę i to dlatego. Co prawda nie jakoś drastycznie, ale jednak. Poprzednio miałam naprawdę jakoś ułamkowo przekroczone i zostawiła mi tę samą dawkę, tym razem jednak zmniejszyła... No cóż, kontroluję i tak co miesiąc. Teraz po prostu będę zwracać bardziej uwagę na moje samopoczucie i najwyżej zrobię badania wcześniej :).

Właśnie, na warsztatach będziecie same czy z towarzyszami? ;)

Dzień dobry, chociaż na razie dość pochmurny.

Selene, jeszcze się okaże, że pół forum przyjdzie z kocami na szyjach i będziemy miały znak rozpoznawczy. ;)

Marta13, a będziesz sama? Bo jak tak, to zajmiemy Ci miejsce i będziemy Cię wypatrywać jakby co.

Sonia, i jak? Zapisałaś się?

Miłego dnia! :)

Cześć dziewczyny!
Sonia tu jest link to formularza: http://bezpiecznymaluch.com.pl/zgloszenia/formularz.php.
Ania83 u mnie teoria się nie potwierdziła, w pierwszej ciąży słodkie wcinałam w ogromnych ilościach od samego poczku ciąży i urodził się chłopak. Teraz mnie w ogóle nie ciągnie, czasem coś zjem, ale nie pochłaniam. Ciągnie ma na ostre i kwaśne i właśnie jestem ciekawa, kto mieszka w brzuszku tym razem :)

U mnie sie sprawdzilo. Wcinalam slodkie a speckalnie nie przepadam I mam dziewczynke ale za to ladnie wygladalam wiec powinien byc chlopak. Zobaczymy jak w tej ciazy bo mnie ciagnie do kwasnego.

ja mam żelazne postanowienie powiedzieć jutro w pracy (tzn. szefostwu, bo koleżankom z pokoju już się wygadałam...) i jestem dobrej myśli, choć czuję, że dziś za bardzo nie pośpię......
a z pozytywów to wieczorem wpadła do mnie koleżanka, której powiedziałam wczoraj o ciąży z torcikiem Sacher i wciągnęłam 1/3 sama, więc tak się zastanawiam, na ile wierzyć ludowym mądrościom i będzie dziewczynka (na ogórki kiszone nie mam w ogóle ochoty). wierzycie w takie przesądy?
spokojnej nocy życzę :)

Wszystko powyzej 1:200 jest uwazane za niskie ryzyko wiec sie nie przejmuj.
Ja powiedzialam w pracy I przyjal to szef super dobrze wiec ogolnie bardzo udany dzien

A dlaczego nie można zmniejszyć dawki eutyroxu?Ja miałam małą bo 50 a teraz biorę 25,bo wynik w normie,a wcześniej mocno spadł.Tutaj nikt nie patrzy na FT4,nawet endo mi nie zrobił tego badania.

Hmmm a gdzie mam się zapisać macie jakąś stronę www?

Ania83 ja chodziłam do supermamy w pierwszej ciąży, na ujeścisko. Byłam bardzo zadowolona, fajnie prowadzone zajęcia, z praktycznym zajęciami. Ćwiczenia ruchowe też super, mimo iż byłam już w zaawansowanej ciąży dawałam radę.
Miłego wieczoru, czas spać :)
A Sonia, zapisuj się, dostaniesz maila zwrotnego, w którym napiszą jeśli będzie problem miejsca.