WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

ania27: dopiero doczytałam, ze nie mieszkasz w Polsce:)
Aga: to trochę dziwne, że w ciąży zmniejszono Ci dawkę Euthyroxu... w końcu teraz potrzebuje go nie tylko Twoja tarczyca, ale też dzieciak (dopiero bodajże ok. 14-tego tygodnia jego tarczyca sama zacznie wytwarzać większą ilość hormonów). No ale ja lekarzem oczywiście nie jestem. Chyba na Twoim miejscu jednak często kontrolowałabym fT4, żeby sprawdzić, czy jego poziom nie spada - powinien utrzymywać się w okolicach górnej granicy normy. A robiłaś jakieś przeciwciała? ja mam 3-krotnie przekroczone anty-TPO i trochę mnie to martwi, jednak podobno nie zbija się tego.

Kurcze a do mnie akurat przyjeżdża teściowa i jednak dałabym radę iść na te warsztaty. Można się jeszcze zapisać czy już za późno?

Walerka super, że wszystko ok! A termin Ci się sporo przesunął.

ania27: to niemożliwe, żeby w Twojej przychodni nie było możliwości zrobienia prywatnie morfologii. Najwyżej podejdź do innej - u mnie w przychodni morf kosztuje 14 zł, więc to żaden majątek w porównaniu z innymi badaniami. Arabelka: czy szkoła rodzenia na NFZ, do której chodzisz, to SuperMama? ja właśnie zapisałam się do szkoły należącej do tej sieci, tyle że w Sopocie, także jestem ciekawa opinii innych, kurs rozpoczynam dopiero w drugiej połowie czerwca...

Dobry wieczór Koleżanki:) też będę w poniedziałek w scandicu. Mam na 1530 badanie na morenie i na 16 pewnie nie zdążę ale będę:) Jedyne co pewne w moim ubiorze to czerwono-czarna torebka i długie ciemne włosy
hihi.

Jadlam dziś winogrona i arbuza i w brzuchu mi teraz babluje niemiłosiernie...

Miłego wieczoru!

Ale tutaj nie robi się niczego prywatnie,no chyba że chcesz jakies dodatkowe nie refundowane badania.Byłam już dwa razy u nowego lekarza(facet) za pierwszym razem coś tam pobierali ale nie wiem na co bo nic do książeczki nie wpisali a powinni,nie wiem czy zapomnieli czy jak,teraz jak będę,a dopiero 2.05 podpytam,a może wcześneij koleżanka zadzwoni,widzicie tutaj wszystko rozbija się o język,jak się nie zna to lipa żyć tutaj,a nauka idzie bardzo powoli,nie jest to angielski niestety.

Ania, faktycznie kiepsko. Dziwne, że nie można zrobić badań. Skoro płacisz to powinno się móc zrobić co się chce.
W poniedziałek chce wyjść wcześniej z pracy, jak się uda to zdążę na 16. Także dam znać w poniedziałek. Iz góry dzięki jeśli chwilę poczekacie :) Jeśli się nie ociepli to też będę miała szal a la koc tylko w kolorze ceglastym :)

Ania, to rzeczywiście nieciekawie. A lekarzy nie interesują Twoje wyniki? Może ta nowa lekarka, do której chodzisz, da Ci skierowanie? Powiedz jej, że się martwisz, że miałaś problemy z jedzeniem itp. Chociaż dla mnie to paranoja jakaś, żeby nie można było zrobić normalnych, podstawowych badań krwi bez skierowania.

Edit: Dobra, zaparzyłam sobie miętę, idę pić z nadzieją, że to wzdęcie, które mam od czterech miesięcy wreszcie mi przejdzie. ;) Do jutra! :)

Selene, w razie czego znajdziesz nas po moim kocykowym szaliku. ;) Ale możemy się umówić, że poczekamy tam przy windzie z 10 minut na Ciebie w razie czego, ok?

No właśnie nie ma takiej możliwości jak w Polsce,bo już dawno bym zrobiła,poprostu trzeba prosić lekarza,a jak raz zapytałam ogólnego to odrazu skierował do gina no bo to teraz on się mna zajmuje,nie zrobili ani u starego lekarza ani u obecnego,widocznie nie widzą potrzeby,na toxoplazmozę też nie miałam,ale jakiś wymaz mi z pochwy pobierali to napewno,choć wyniki nie znam oczywiście,wogóle wszystko mnie tutaj drażni.

póki co ja się wybieram i postaram się zdążyć na 16:00.

Tak, dokładnie :) Ok, możemy tak zrobić :). Dziewczyny, które z Was jeszcze będą? :)

Ania, a morfologii nie możesz sobie zrobić sama, na własną rękę, tak dla świętego spokoju? Nie ma takiej możlwości, żeby po prostu podjechać do labu i nawet zapłacić, ale wiedzieć co i jak?

Aga, a Ty będziesz razem z Cleanną jechała? I będziecie obie ok. 16:00, dobrze zrozumiałam? Bo możemy się umówić na przykład przy tej windzie, która jest zaraz obok wejścia do Scandic'u. Tam zwykle nie ma tłumów, w każdym razie ja nigdy takowych nie zauważyłam. :)

Fajnie macie z tymi warsztatami,też bym gdzieś poszła do ludzi,noi spotkacie się wszystkie.
Ja też morfologii nie ma zrobionej,bo nikt mi nie zrobił,haha także fajnie robia badania nie ma co,a ja jem troszkę mało więc powinnam mieć zrobioną.

Ok, nadrobiłam! Już wiem ;) Ale nadal nie wiem jakie w pobliżu są ustronne miejsca...

Nie mam zielonego pojęcia gdzie w ogóle jest Scandic, także miejsca obok niego też mi są nieznane ;)

A jeśli już mowa o apaszkach - jedno, co wiem, że będę miała na sobie na pewno, to mój ciepły szal, który wygląda jak koc. Także jeśli zobaczycie dziewczynę z kraciastym kocykiem na szyi, to to będę ja. ;)

A może umówimy się (te, które będą mogły być wcześniej) w jakimś innym miejscu obok Scandic'u, w takim, gdzie zwykle nie stoją ludzie?

Póki co przychodzi mi do głowy: kwiat (głupie to chyba...), apaszka w jakimś widocznym miejscu, coś we włosach? Kurczę, nie wiem.

A no właśnie! Tylko coś inwencja mi szwankuje i nie mam pomysłu...

My (tzn Cleanna, ja i nasze brzuchy ;) ) też będziemy wcześniej, pewnie tak jak Mamtu - 16.00, a może i uda się ciut wcześniej. Wyjdzie w praniu ;)

A tak na poważnie - musimy sobie wreszcie ustalić znak rozpoznawczy na poniedziałek, bo się nie odnajdziemy w tym dzikim tłumie. Ja w ogóle mam zamiar być chwilę wcześniej, jak radziła Selene, więc pewnie będę koczować przy Scandic'u od 16:00. ;)