WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Hej laseczki :)

Pogoda nie zachęca dziś do niczego. Mój młody dziś ewidentny kryzys przedszkolny. Płakał straszliwie :( A ja się akurat spieszyłam na badania do invicty. No nic mam nadzieję, że mu przejdzie.

Walerka a czemu myślisz, że Ci nie przedłuży. Powiedziałaś już o ciąży?

no ja mam roczne umowy, przedluzane w pazdzierniku, od tego roku juz mi sie nalezy bezterminowa, ciekawe czy mi przedluza. tu nie ma obowiazku, i ochrony kobiety w ciazy, maciezynski placi pracodawca a nie ZUS tzn ZUS placi 500 funtow miesiecznie przez 9 miesiecy a 90% pensji przez pierwsze 6tyg. Jezeli pracowawca chce to placi wiecej, moj placi 14tyg pelnej pensji ale musze wrocic na 3 miesiace do pracy po zakonczeniu, inaczej musze oddac roznice. Mam pewne obawy ze mi nie przedluzy, niby moge sie z nim sadzic ale czy mi sie bedzie chcialo w to pakowac, zaraz po urodzeniu dziecka - nie sadze.

Witam i ja:)
Co się dzieje u Was z tą pogodą?To jakiś dramat z tym śniegiem,u nas alejki żonkili wzdłóż ulic roskwitły,pięknie to wygląda:)
Do mnie mój tatko jutro przyjeżdza i chyba się zdziwi jak przyjedzie w zimowej kurtce,tutaj wskoczy w wiosenną,chociaż ta wiosna to nie tak do końca,rozkręca się ale narazie rano zimno,pózniej do10-12 stopni,noi nie zawsze świeci słoneczko.

Mi się dzisiaj śniło że pojechałam z klasą z podstawówki na jakiś wypoczynek,bo było pełno domków i każda szukała najlepszego,a były tak śmiesznie porostawiane że jedne stały przy ciemnym lesie,a inne w centrum miasta,jakoś w bloku niektóre,w klatce,bez sensu,i ja zostałam sama bo mnie koleżaki najlepsze wyrolowały,że one 4 a dla mnie już miejsca w domku nie było.
A tak wogóle to spałam w łóżku małego bo ten przyszedł do sypialni w nocy a że ja z nim się nie wysypiam,to został z tatą,a ja się wyniosłam.

Mamtu,to dziwne że tak szybko masz takie mocne ruchy dziecka,że aż boli,hmm,z pierwszym też tak miałaś,a wogóle podobne ruchy,znaczy czy tak samo intensywne?Masz spokojne dziecię czy bardzo ruchliwe?

aaaa to widzisz mi się pomyliło z umową o pracę ale na czas określony ;/
tak czy siak trzymam kciuki żeby było dobrze :)

Dorotii ja mam umowę zlecenie a nie umowę o pracę - nie podlegam pod kodeks pracy :/

chociaż jak się wkurzę złożę do Sądu Pracy o zmianę bo moja praca na zleceniu ma znamiona pracy etatowej ;) już się dokształciłam szukając co i jak w ciąży na zleceniu :P

1985słoneczko nie mogę ci rozwiązać umowy jak jesteś w ciąży a w lipcu będą musieli ci przedłużyć umowę do momentu rozwiązania więc spokojnie.
I szkoda nerwów na pracodawców to w ogóle niczego nie jest warte. Trzymaj się i spróbuj dystansu nabrać.

Miałam przed chwilą super tel od mojego "zleceniodawcy", aż mnie trzęsie z nerwów :[
Zapytał czy to będzie dłuższe zwolnienie i czy ma kogoś na moje miejsce szukać - bo dziewczyny w biurze dodały 2 do 2 i się domyśliły że jestem w ciąży. Kutwa weź daj zwolnienie na grypę z określonymi datami od do a i tak swoje wymyślą :/

kurde szukam pracy normalnie - to mi potwierdziło że na bank mi ani nie przedłużą w lipcu zlecenia ani na nic więcej nie mam co liczyć - zaczynam się zastanawiać czy rozwiążą umowę jak potwierdzę że jestem w ciąży :/

heh ja już koktajl z truskawek o 8 rano piłam :) mniami mniami!

Marta, a ja właśnie zaraz zamierzam zrobić koktajl truskawkowy ;)

Dziewczyny, u mnie cały czas słońce (ale wiatr nieźle zawiewa). Tylko obawiam się, że jak będę wracała z uczelni to przypałęta się tu ten gdański śnieg... I jak tu się ubrać?!

No to ja już nic nie piszę...

Dzięki Walerka:) Jak znajdziesz te artykuły to na spokojnie mi podeślij. Poczytam sama i podejme decyzje. Chociaż od samego początku jak temat sie pojawił to nie byłam przekonana do tego sposobu inwestowania w dziecko.

No nic to;) Czas uciekać z neta. A dziś mam ochotę na jakiś dobry koktajl...

U mnie znowu słonko wyszło:)

Sloneczko, kopanie jest fajne, ale do czasu. Ja zaczynam mieć już powoli dość. Młodszy jakoś tak leży, że kopie mnie wciąż tak intensywnie i boleśnie, że zaczynam się obawiać co będzie później. Także - na początku jest ok, ale potem - tylko gorzej. ;)

Marta znajde te artykuly, to mysle ze bedziesz miala wieksze rozeznanie i sama podejmiesz decyzje. zupelnie bezpodstawne to nie jest, bo jednak ma czasami zastosowanie, problem jest ze tylko dla dziecka - bo za malo dla doroslego, no i ze ta choroba autoimmunologiczna moze byc tez w komorkach z krwi wiec i tak nie mozna wykorzystac. Tu sa banki gdzie mozna oddac swoja krew i to ma wiecej sensu, ale sa bardzo duze obostrzenia kto moze a kto nie itd. do tego masz pewien dualizm, z jednej strony inwestujesz pieniadze zeby pomoc dziecku a z drugiej modlisz sie zeby byly to pieniadze wyrzucone bo nie chcesz zeby twoje dziecko tak powaznie zachorowalo. Mnie glownie zniechecilo nie pieniadze a minimalne zastosowanie, no i brak pewnosci ze da sie je uzyc.

Ja sie dzis cos kiepsko czuje, pewnie ta pogoda bo juz bylo ladnie a teraz znowu zimno i wieje.

U mnie na Zaspie zimno i pada.... ale deszcz ;)

Ja mam szczęście w nieszczęściu bo przez zwolnienie na grypę, mam zakaz wychodzenia z domu więc mnie zimno nie dotyczy ;P

A w między czasie pisania tego posta zauważyłam płatki śniegu... ale jak!! sypie na maksa i się ciemno zrobiło!! I chyba płatki śniegu razem z deszczem padają... porażka :/

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego kopania!!

u mnie w pracy (przymorze/oliwa) właśnie jest zamieć śnieżna!! co za koszmar nawet do sklepu po smakołyk jakichś nie ma jak wyjść ;p

Ja pierdziu. Niby jedno miasto, a jakbyśmy na dwóch końcach świata mieszkały. Słońce? Zazdroszczę. I zaczynam doceniać fakt, że nie muszę z domu nosa wyściubiać. ;)

dzien dobry:)

a u mnie na Chełmie świeci słoneczko:)))

a te sny to jakiś dramat.Przed ciążą co noc miałam sny, ale teraz są tak męczące, że wstałam rano z bólem głowy.

Dziewczyny, dzięki za Wasze opinie o komórkach macierzystych. Czyli w sumie nic się nie zmieniło od lat w tej kwestii w Polsce.

Nim skończyłam pisać posta słońce się schowało ;)

witam i ja :)
jutro jadę w delegację na 3 dni także w piątek pół dnia będę nadrabiać pewnie co napiszecie ;p
mamtu ja w sobotę czułam wiosnę a dzisiaj jak znów samochód odśnieżałam to zeszłam na ziemię ;p

Mamtu, u mnie padał jakieś dwie godziny temu... Teraz nieśmiało wychodzi słońce. Ale naprawdę nieśmiało... A wspominałaś coś o tym... ;)

Rany, Aga, po Twojej wzmiance o roletach spojrzałam za okno i co? U mnie PADA ŚNIEG. Czy już pisałam, że mam dość zimy? ;)