WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :)
Witam nową FORUMkę :)

no mi sie wydawalo ze prenatalne to do 11- 14 tyg bo potem przeziernosc karku nie jest juz diagnostyczna ale jak lekarz mowi ze mozna, to raczej bym ufala lekarzowi.
Witamy w gronie.

Co do zabiegow u dziecka to mnie bardzo szybko zahartowaly pierwsze dni zycia mojego dziecka, gdzie miala robiona punkcje 3 razy, wlasciwie non stop pobierana krew na rozne badania i wenflony w rekach i nogach na antybiotyki i inne lekarstwa. Po prostu sobie tlumacze ze to dla ich dobra i tyle.

Linka1120, witaj. Lepiej późno niż wcale. ;)

apolonia z tego co się orientuje to do 15 tygodnia spokojnie można robić to badanie.
witam nową koleżankę :)
to może dziewczyny zaczniemy planować wspólną kawę żeby wszystkim zainteresowanym termin pasował ?

Aniu ja też pobieranie krwi u dziecka wspominam jako traumę. Dominik miał wtedy chyba 3 miesiące i jeszcze na samym pobieraniu jakoś się trzymałam ale jak wyszłam to mi nerwy puściły i ryczałam chyba z pół godziny i cała się trzęsłam - teraz pewnie byłoby jeszcze gorzej ;/

O witaj linka,miałabym do Ciebie sporo pytań w związku z zamieszkaniem w tym samym kraju,a gdzie mieszkasz i czy miałaś robione już prenatalne?Jak to u Ciebie wygląda,bo tu gdzie ja mieszkam powiedzieli że tego nie robią zwykli lekarze a tylko genetycy za 150 euro więc trochę sporo chcą za to.Jak Ci się mieszka,znasz język?
Fajnie dziewczyny że udało Wam się spotkać,może jak będę na początku czerwca w Gdańsku uda nam się wspólnie wygospodarować trochę czasu i spotkać?Bardzo bym chciała Was poznać,bo przecież Wy jesteście moje koleżanki z komputera,a tutaj nikogo nie mam więc nie czuję się taka samotna jak wlaczam kompa.
Widzę że macie niezłe zachcianki ciążowe,mój mąż ugotował bigos i leży,ja go nie jem,jest za tłusty i ma za dużo mięsa,wogóle to jem bardzo mało,standartowo śniadanko,obiad i kolację jakiś owoc pomiędzy i to wszystko,zero jakichkolwiek zachcianek,waga stoi jak narazie i chyba w tej ciąży za dużo nie przytyję,licze na jakieś góra 8 kg ale to się zobaczy bo gdybać można.

Hej dziewczyny, byłam wczoraj na warsztatach z koleżanką więc już nie zawracałam jej głowy, żebyśmy wystawały gdzieś pod windą (ona w 9 miesiącu ciąży).
Udało mi się nawet wygrać komplet kosmetyków z Palmersa :) a najśmieszniejsze jest to, że nienawidzę kosmetyków o słodkich zapachach, na szczęście koleżanka jest zadowolona.
Jeśli o mnie chodzi to warsztaty baaardzo mi się podobały, ten z położną, z panem z Nuka i z ratownikiem chociaż ten wzbudził we mnie wiele strachu.

Od wczoraj oficjalnie zaczęłam zwolnienie. Na moim miejscu już ktoś siedzi więc jest dobrze :) nikt na tym chyba nie ucierpi. Byłam wczoraj u lekarza, zlecił mi pierwsze badania i za 2 tyg. kolejne USG tym razem prenatalne.
I w związku z tym mam pytanie, czy to trzeba wykonać w jakimś konkretnym czasie? bo wh ostatniego usg to jestem w 12 tygodniu + 4 dni, więc za 2 tygodnie będzie to już 14 tydzień + 4 dni.

Cześć dziewczyny. Z wielką radością dopisuję się do wątku:) Troszkę pózno, ale dopiero wpadłam na wasz wątek.
Ja termin mam na 3 pazdziernika!:) Mam już prawie 3 letniego synka i nie mogę się doczekać narodzin drugiego dzidziusia. Płci jeszcze nie znam. Podobnie jak Ania27 mieszkam w Niemczech i tutaj urodziłam swoje pierwsze dziecko.

faktycznie kiepska akcja z tym portfelem. Ja też często zostawiam w wózku portfel a potem gdzieś gonię tego mojego rumcajsa i się zastanawiam kiedy ktoś się do niego dobierze. Na szczęście i odpukać póki co nic takiego mi się nie przytrafiło.

Co do konkursów to dziewczyny startujcie mi się udało kiedyś całkiem sensowne nagrody zgarnąć :)

U mnie wlasnie jest dziwne bo ja standartowo cisnienie 100/70 po kawie jak sie przebiegne wiec dla mnie wysokie cisnienie bylo czyms nowym. Ale wyczytalam ze z tym moim krzepnieciem krwi, to sie niestety wiaze.

Co do wiosny to moge miec kazda ilosc kataru siennego, nie narzekam, byleby bylo cieplo.

A może to był brązowy portfel? bo widziałam na rozdaniu nagród, że dziewczyna z mojego rzędu podniosła takowy i podała parze z rzędu przed nami myśląc, że im wypadł. Dziewczyna powiedziała, że to nie jej, a koleś wziął i schował. Analizując teraz to zdarzenie, to raczej wiem jako kobieta swojego faceta jaki portfel on ma i nie odpowiadałabym, że to nie mój tylko bym wzięła i podziękowała.
Tak czy owak w głowie się nie mieści, że ktoś może przyjść i wykorzystać sytuację w tak podły sposób:(

Walerka, do wczoraj nie wiedziałam co to stan przedrzucawkowy, ale bóle kolkowe i przyspieszone bicie serca wskazują na moje zadatki w tym kierunku. Czasem mam wrażenie, że serce podchodzi mi do gardła.
No i od połówkowego będę pod kontrolą kardiologa, bo standardowo mam wysokie ciśnienie.

Ale w sumie to wiedziałam, że będzie zwiększona kontrola ciśnienia podczas ciąży bo lekarze od lat mnie na to uczulali;)

Ale co tam! Walerka damy rade:))

A propos alergii: dziś obudziłam się z zapuchniętymi oczami i cieknącym czymś z nosa... Witaj wiosno! Także świetnie Cię rozumiem Walerka.

hmm o kradzieży nie słyszałam. Na facebooku była notka, że ktoś zgubił wczoraj i prosił o kontakt jeśłi ktoś znalazł. Ale nawet jak znaleziono zagubiony, a pusty to faktycznie słów brak. Wszędzie trzeba się pilnować....

Słyszałyście, że na wczorajszych warsztatach skradziono portfel? Znaleziono go później w damskiej toalecie, niestety - już bez zawartości. :/
Jeszcze matki męczące własne dzieciaki siedzeniem do 21:30 tylko po to, żeby wylosować nagrodę jestem w stanie zaakceptować, ale żeby przyjść z zamiarem kradzieży? To już przerasta moje zdolności percepcyjne.

A u nas z ciepelkiem ja rozpoczelam sezon alergii, wczoraj mnie uderzylo, ogolnie jest ok ale zawsze sie przez pierwsze dni czuje jakby mnie rozkladalo i trace glos, potem mi przechodzi, zapominam o tym co roku i mysle ze jestem przeziebiona.

to ile trwa ten pierwszy trymestr, 12,13 czy 14 tygodni?

jestem zla bo nie mam jak sie umowic do lekarza, te weekendy co moge to jej nie ma a inne nie moge a juz nie moge sie doczekac zeby znowu zobaczyc malucha.

Ja sie troche boje o pozniejsza ciaze bo w poprzedniej mialam na szczescie na sama koncowke stan przedrzucawkowy i niestety to sie lubi powtarzac.ale co bedzie to bedzie, damy rade.

Sonia trzymaj sie, daj znac po.

ja znowu mam pileczke z przodu ale w moje spodnie jeszcze spokojnie wchodze.

Miło było Was poznać dziewczyny! :)

Marta, Ty z tym boczkiem to nieźle dajesz. ;) Ale smaka mi narobiłaś takiego, że chyba dziś męża pogonię do sklepu.

Cześć Dziewczyny:))
Bardzo dziekuję za miłe spotkanie w Waszym towarzystwie. I koniecznie musimy to powtórzyć np w jakimś fajnym ogródku z koktajlem w dłoni, by można było porozmawiać i bliżej sie poznać:)

Słoneczko, super, że badanie dobrze wyszło:) Wiedziałam, że będzie dobrze.

Sonia, uśmiechu od ucha do ucha na badaniu i po nim życzę:)

Aga, też nic nie wygrałam ale gdybym wygrała to baaaardzo bym się zdziwiła, bo nawet zdrapki są przeciwko mnie ;))) A dziewczynom gratuluje - nasza grupa była bardzo silna.

aaaa, i byłam wczoraj u gina. Panda, moje bóle weekendowe wg lekarza mogły wskazywać na problemz szyjką, ale na szczęście jest oki. Młody spał i miał badanie w głębokim poważaniu, ale serduszko bije i wszystkie pomiary/obmiary są ok.

A ja drugi dzień na śniadanko zjadłam kilka plastrów boczku... Dobrze, że to końcówka tego "rarytasu", bo kilogramy lecą ;))

Miłego dnia Dziewczyny:)

Panda, z wielką przyjemnością. :) Tylko musimy się dogadać co do terminu spotkania.

to mnie na szczęście minęło wczorajsze zimno :) wręcz przeciwnie pojechaliśmy do sopotu i pomimo że to było późne popołudnie to było przecudownie, ale z tego co widzę to chyba wcześniej niż wy byłam w domu.

Sonia moje kciuki też zacisniete! Fajnie że masz tak wcześnie wizytę ja muszę zawsze czekac cały dzień...Odezwij sie po!
Co do spotkania to jeśli chodzi o typowo kawowo/herbatkowo/towarzyskie to ja też chętnie sie piszę ;-) jeśli mnie przyjmiecie :-P