WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

A ja kupiłam ostatnio jakiś wózek nie firmowy na allegro i co prawda sprawdził się ale całkiem się rozpadł pod koniec. Spacerówkę mam dobrą więc czeka mnie zakup gondoli. Myślałam o mutsy. No i niestety nosidło też muszę zakupić bo ostatnio mieliśmy porzyczone od szwagierki i już trzeba było oddać.

1985sloneczko ja polecam narzedzia fisher price maniek zlota raczka - takie w czerwonej skrzynce. U mojego 2 latka absolutny hit. Najlepsza zabawka w ogole. Po prostu jego zycie kreci sie od 2 miesiecy wokol narzedzi!!
My mamy mutsy 4 reader i jestem w tym wozku absolutnie zakochana!! Tani nie byl ale uzywany zestaw mozna znalezc naprawde w przyzwoitej cenie i dobrym stanie. Jezdze nim 2 lata i dalej mezowi nie dam pchac jak razem spacerujemy.
Co do bobowozkow to w sklepie maja na zywo bardzo maly wybor i odsylaja tylko na strone internetowa. Jak chcecie poogladac to zdecydowanie najwiekszy wybor jest w mama i ja. My finalnie tam kupilismy caly komplet bo tam mozna sie targowac :)) trzeba isc tylko przygotowanym i np. Mieli fotelik za 600 zl ja mowie na allegro jest za 520 i pan na to ze sprawdzi :) otwieral kompa i sprawdzal i zgadzalo sie wiec mieli zasade ze sprzedaja 50 zl taniej niz allegro wiec mialam fotelik za 470. Z wozkiem to samo - mowie ze bobowozki maja taniej to pan patrzyl za ile i buch 50 zl taniej :)) do tego jak rozwalilismy wozek (z naszej winy) to oni maja wozki zastepcze i nie zostalismy bez niczego na 2 tygodnie. Bobowozki tego nie maja :))) to tak z mojego rozeznania :))(

Zazdroszczę Wam snu dziewczyny,ja niestety żle sypiam w nocy,wstaję z bólem głowy,albo pózniej zaczyna boleć,dziś odpukać nie,w ciągu dnia nie dam rady zasnąć,nie umiem poprostu.W tamtej ciąży spałam super,nieprawdą jest że natura przygotowuje nas do nocnego wstawania w ten sposób a już napewno nie na tak wczesnym etapie ciąży,poza tym nie każde matki muszą wtawać,ja miałam to szczęście że mój mały przesypiał noce.
Wózek kupiliśmy dopiero w 8 czy 9 miesiącu ciąży,tak szybko bałabym się zakupić,ale ciuszki kupowałam od 5 miesiąca.A i za wózek daliśmy około 700 zł,sprawdził się,teraz czeka na drugie,tylko nie mam pojęcia jak my go przetransportujemy tutaj,bo jeszcze sporo innej wyprawki będziemy mieli.

My tez mamy wozek po mlodej. Ja polecam kupowanie uzywanych lepszej jakosci jezeli macie ograniczony budget. Wogle polecam kupowanie uzywanych rzeczy. Do takiego wniosku dochodzi wiekszosc mam przy drugim dziecku.

Aga, a można go gdzieś zobaczyć na żywo? Tak w ciemno to bym nie kupowała - pamiętam, że wszystkie wózki, które podobały mi się w internecie, na żywo wyglądały fatalnie, źle się prowadziły albo sprzedawca odradzał, bo np. mają dużo reklamacji. Najlepiej podjechać do Bobowózków właśnie albo do Mama i ja i pojeździć, popróbować. Wtedy dopiero można mieć jakiś pogląd na sprawę. :)

Arabelka, fajnie, że USG się udało :)

Co do alkoholu, to mnie w ogóle nie ciągnie, więc nie mam problemu ;)

Zonkaa, no to super :) Mnie też się wydaje, że będę z niego zadowolona ;) A z tym zapachem to zależy od mojej fazy - raz przeszkadza, raz nie ;)

Dziewczyny, mnie się strasznie ten wózek podoba http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-skyline-soprano-3w1-new-2012-i3128329797.html , ale martwi mnie jego cena - w tym sensie, że obawiam się, iż w za 1000 zł taka mnogość opcji może być słabej jakości... Co sądzicie?

1985sloneczko, a jakiś garaż / parking samochodowy? Z zestawem autek? Sama nie wiem, też mam zawsze problem z prezentami.

1985sloneczko, ja wcinam magnez hurtowo, więc braków raczej nie mam. Obstawiam raczej jakieś dziwne skutki zażycia no-spy przed snem.
I trzymaj się, nie daj się chorobie. :)

Arabelka, ja też mam połówkowe dopiero w 22. tygodniu. :)

Marta13, na szczęście jesteś już po. Teraz odetchnij głęboko i pomyśl sobie, że prędko tam nie wrócisz, a będzie lepiej. :)

Walerka, ja też spałam dziś 2 godziny. Zaaplikowałam sobie Luteinę i jakoś mnie zmorzył sen, chyba przez te nocne 'rewolucje'.

Mi na szczęście problem wózka tym razem odpada, bo zostawiliśmy po Młodym naszego x-landera xa. Jakby co - polecam ten typ wózków. Świetnie nam się sprawdził zarówno w mieście jak i w terenie.

My na razie mamy problem ale z prezentem na drugie urodzinki Mężowego Chrześniaka ;)
Chcemy coś fajnego, dużego, ale żeby nie zbankrutować ;) ktoś ma jakieś pomysły?? :D poza gigant wywrotką webera, pistoletem do baniek z magazynkiem i klocki d*plo to już oblookałam - ale boję się że On (bo to dla chłopca) już to wszystko ma :/

Szukając rankingu natknęłam się na sklep, jakby któraś była zainteresowana:
http://www.bobowozki.com.pl/index.php
Siedzibę mają również w Gdyni, sporo ładnych modeli wózków na stronie no i co najważniejsze - atrakcyjne ceny :) Taniej niż na Allegro :) Ja pewnie tam się wybiorę jak już będę chciała kupować :)

Tutaj znalazłam ranking:
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/wozki-wielofunkcyjne-ranking-2012/

Nam strasznie się ten podoba... ma wszystkie opcje, które wydają się nam potrzebne (wg. opinii znajomych i rodziny - bo my nie mamy o tym zielonego pojęcia)
http://ekowozki.pl/Wozki-wielofunkcyjne/Wozek-Graco-Symbio-7w1-GO.html
trochę drogi, ale w sumie to cena za taki duży zestaw, więc może warto zainwestować

zonkaa- super ten wózek i również go widziałam w jakimś magazynie,reklama była.
Podobny wizualnie jest też http://navington.com/produkty/corvet/ Ma podobna gondole, choć układ kół nieco inny. I tez myślałam aby na wózek przeznaczyć tak ok 1,5 tys plus nosidełko czyli jakieś 2 tys.
I ten ranking wózków też z chęcią zobaczę, także podeślij linka :)

To chyba kupię sobie w takim razie sok, taniej mnie wyjdzie :)
Arabelka super, że badanie udane.
Ja już po pracy,uff weekend rozpoczęty :)

Zonkaa a gdzie masz ranking wóźków też bym przejrzała ;P

Mialam sprzatac gotowac a spalam 2 godziny. Teraz jem pumpernikiel z serem, pyszny.

heja:) byłam w pracy i jakoś przeżyłam. Zabrałam swoje rzeczy i troche kamień z serca mi spadł, że nie musze tam już sie pojawiać. Ale przez nerwy to teraz leże i czekam, aż brzuszek przestanie podoblewać. Młodemu nie spodobał się taki stan emocji, który mu zafundowałam...

Arabelka, ciesze sie, że z Synkiem wszystko oki:))

Selene, ja piłam wina bezalkoholowe. I jeśli ktoś lubi gazowany napój z bliżej nieokreślonym smakiem to ok. Dla mnie było nie do przejścia i jak lubie wina, to żadne bezalkoholowe mi nie smakowało.
I faktycznie robie jak któraś z Was, że do soku dodaje wode mineralną gazowaną i jest super:)))

Arabelka super :) Ale już duży ten twój maluszek.

Ja też nie mogę się doczekać połówkowego. Mi lekarz kazał się umówić zdaje się że dość późno (chyba że pomylił się w obliczeniach), bo wychodzi 22t1d-22t5d.

Właśnie przeglądałam sobie ranking wózków i zainteresował mnie Bebetto Solaris, o taki:
http://image.ceneo.pl/data/products/18841573/i-bebetto-solaris-09-gleboko-spacerowy.jpg
Wiem, że jeszcze sporo czasu, ale powoli się przymierzam, bo nie chcę też wszystkiego na ost moment kupować. Któraś miała z nim styczność? Na wózek chciałabym przeznaczyć max 1500zł...

Mamtu na skurcze magnez - a jak magnez to czekolada!! wiem bo ja mam "całe życie" skurcze w łydkach i brak magnezu :)

Co do Waszego objadania się chipsami.... fuj :/ jak ostatnio poczułam w autobusie chipsy to prawie pawia puściłam - "nie lubimy chipsów" :/

Mówiąc "nie lubimy" mam na myśli że przed ciążą coś uwielbiała lub, bardzo lubiłam, a teraz nienawidzę :)

Ja niestety od środy na zwolnieniu, tzn w środę obudziłam się chora więc po pracy poszłam do lekarza - grypa :/ na szczęście jeszcze w zalążku więc czuje się ok, ale dostałam zwolnienie do 12.04. :/ a ja na zleceniu więc lekka lipa :/ no ale są rzeczy ważne i ważniejsze - a teraz priorytet to bym była zdrowa :)

Już się nie mogę doczekać 15.04. mamy badania prenatalne - JUPI zobaczę maleństwo!! Mam nadzieję że wszystko jest ok :)

Nie wiem czy mam się martwić czy cieszyć ale od kilku dni nie mam żadnych ciążowych objawów.... no poza sikaniem ;P

Arabelka, gratuluję udanego usg. :) Ja już nie mogę się doczekać połówkowego.