WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Cześć Dziewczyny :)

Selen- ja niestety wina Ci nie polecę bezalkoholowego ani alkoholowego,bo mam zakaz picia tego trunku z powodu alergii.Ale gdybym mogla to na pewno była bym koneserem smaku win.

Jestem już po wizycie i taka mnie radość ogarnęła jak zobaczyłam swoje dziecię. Mały tak sie wiercił, że nie można było go zmierzyć i zbadać mu tętna. Ale w końcu się udało i mierzy 12,6 cm :) A jakie ma długie nogi, chyba po mamie hehe. Dostałam fotkę"portretu"mojego synka i wygląda jak mały kosmita hehe :) I tak sie patrzył tymi oczami, prawie jak z horroru;) Ale najważniejsze, że rozwija sie dobrze. Teraz oby dotrwać do prenatalnego.
I dostało mi się od Pana doktora za jedzenie słodyczy i obiecałam,że jakoś nad tym postaram się zapanować;) Ciekawe na jak długo mi sie to uda.

Aga, ja używam Palmer'sa z polecenia kuzynki, która była z niego bardzo zadowolona. Rozstępów po ciąży nie ma w ogóle, ale tym chyba nie ma co się sugerować, bo jak mamy skłonności to żadne smarowanie niestety nie pomoże. Generalnie używam go już miesiąc i jestem bardzo zadowolona ;) Wchłania się ładnie, zapach mnie nie drażni :)

A ja oststnio zalalam sobie pół szklanki soku jabłkowego wodą gazowaną i smakowało mi to jak piwo:)

Walerka to dzisiaj u Ciebie Wesołe przedszkole :)
Ja generalnie lubię piwo i mi trochę brakuje jego smaku i od czasu do czasu lubię sobie bavarię pszeniczną wypić do chipsów :)

Ja lampke pije.pewnie zdarzylo sie to 2 razy.
My mamy pizama dzien. Nic mi sie nie chce. Po poludniu przychodza kolezanki z dziecmi. Bedzie super ale 4 dwulatki i 2 maluchy,mam nadzieje nie pozabijaja sie.

Witam:)
Chwile mnie nie było, ale II trymestr rozpoczął się u mnie jakimiś strasznymi bólami głowy. Byłam dzisiaj u ginki i uspokoiła mnie, że spokojnie mogę się ratować apapem, nawet co kilka dni jeżeli jest taka potrzeba. 16tc dobiega końca, płci jednak nie udało się dziś stwierdzić. Pewnie dopiero na USG połówkowym w połowie maja dowiemy się kto mieszka w brzuszku.

Mnie tam do alkoholu w ogóle nie ciągnie więc nie podpowiem. Myślę, że spokojnie można ten czas ciąży wytrzymać. :)

selene mnie koleżanki zaopatrywały w wino bezalkoholowe i lampkę da się wypić ale szału nie ma i w ogóle mnie do niego nie ciągnęło. Jest za to dość drogie i ja już wolałam sobie dobry sok zamiast niego kupić :)

ja piję tylko piwo bezalkoholowe bavaria 0,0%. Teraz się właśnie natknęłam na sklep z winami 0,0% i zastanwiam się jak to moze smakować. Chyba sobie kupię na spróbowanie.
Jakby ktoś był jeszcze zainteresowany wklejam link http://winobezalku.pl/

Selene no włanie, jak będzzie 2 to zapomnij :) nam teraz też się to mało kiedy zdarza :(
Winko piłam ale w sumie jest tak znikoma ilość alkoholu tak jak w Karmii. Smak, wolę już karmii. ale najgorzej nie jest.
No włanie dziewczyny jak u Was pijecie coś, bo jak ja słyszalam w święta od rodzini przecież lapkie wina możesz, to mnie trzensie, ale może się myle. Ale Karmii uwielbiam, w ciąży naprawdę mało może 2 -3 wypiłam przy grillu, ale jak karmiłam piersią to rewelacyjny przyspieszacz pokarmu, cycki pekały ;) odgazowane wieczorkiem szklaneczkie się zadzyło :)

anawav zazdroszczę Ci wyjścia, super. Ja tak dawno nigdzie z mężem nie byłam na kolacji czy chociażby w kinie ach. Muszę chyba podrzucić babci Maksa i zroganizować taki wypad póki jeszcze w trójkę jesteśmy bo potem to już będzie tylko gorzej z czasem.
Czy któraś z Was piła wino bezalkoholowe i powiem mi jak ze smakiem takiego tworu jest??

cześć dziewczyny :)

Aniu cieszę się ,że wysztko dobrze:)

Współczuję nie przespanych nocy, ale myśle , że to natura przygotowuje nas do bycia matką. Nie długo nie będzie cągłego spania. a tak po trochu się przyzwyczajamy. Moja mała teraz budzi się tylko raz w nocy ( przewaznie) ale jak była malutka to co 3 godz. Więc naturo działaj i Nas przyzwyczjaj.
Co do tych fotek to dla mnie oba to chłopcy,i jak tu lekarz ma rozpoznać poprawnie w tym wieku, ja tam czekam na 16-20 tydzień w tedy coś więcej widać. Ale ostnio to fakt fatum zmiany pułci. Własnie koleżanka z forum ( pierwszej ciąży ) opowiadałam jak jej znajomej 1 kwietnia zamiast Leona wyszła Julka:)
A tak poza taym po to tym wszytskim to mi obojętnie, byle zdrowy maluch, zdrowy.....
Dzieczyny dzięki za trzymanie kciuków, trzymajcie dalej. Mój maż porawił mi wczoraj humor, wyciągnął mnie na kolacje i spacer, Jagoda zostala z Babcią, w sumie spała już.

Ja też łatwiej nawiązuję kontakt z facetami. W poprzedniej ciąży zauważyłam, że właśnie kobiety są bardziej nie uprzejme w stosunku do ciężarnych

Marta13, bo z babami to nigdy nic nie wiadomo. Mnie osobiście bardziej przekonuje męskie spojrzenie na świat - prosto, ale trafnie i konkretnie. Może dlatego z facetami łatwiej się dogaduję. ;)

Marta13 nie ma co się pracą przejmować! są rzeczy ważniejsze w życiu i tego się trzymajmy. Pozabieraj te swoje rzeczy i nie będziesz już musiała na nich patrzeć :)

Dzięki Mamtu:)
Właśnie wyobraziłam to sobie hihihi. A natrzaskać to byłoby komu, bo w pracy nie tyle mężczyżni co kobiety nie są w stanie zrozumieć mojego stanui tego, że ciąża jest zagrożona. Stale słyszałam, ze ciąża to nie choroba. Niby rozumiały moj ból po wcześniejszych przejściach, ale teraz jakaś znieczulica:(

Eeetam, rozczulam się nad sobą - sorry. Obiecuje poprawę:)

Marta13, powodzenia. Nie daj się. Wiesz, jakby trzeba było komuś natrzaskać, to daj znać - już sam widok kilku ciężarnych, zdesperowanych kobiet odniesie spodziewany efekt, zapewniam Cię. W razie czego przejedziemy się gdzie trzeba. ;)

Selene ja wstałam o 7 a mam też problem żeby się przy biurku utrzymać ;/ jakaś masakra... mi się dosyć dobrze wstawało a ta zmiana czasu wszystko popsuła ;/

mamtu to dzisiaj ze spokojnym sumieniem wcinaj czekoladę na te skurcze :) mnie raz dopiero skórcz w tej ciąży obudził ale poprzednio to była masakra ;/ nie znoszę tego i to tak strasznie boli także współczuję i łącze się w bólu.

ja też mam koleżankę która miała mieć córę - leżała nawet 3 tygodnie na patologi gdzie miała co chwile usg i wszyscy mówili córa córa a urodził się Kajtek. Także ja się cieszę że lekarz prorokuje dziewczynkę ale też czekam żeby jeszcze ze dwa razy potwierdził :)

Witam Dziewczyny w piąteczek:)))

Ania, cieszę się, że wszystko powoli się wyjaśnia i układa po Twojej myśli:)

Ja mam dziś jakiś ciężki poranek.Od wczoraj coś mnie ciągnie za bardzo, wzięłam nospe ale nic nie pomogła:( I znowu wróciły mdłości. Już nie takie duże jak wcześniej, ale nie wiem co jeść,bo na wszystko mnie mdli...
Dobrze, że już piątek i w końcu nie będę sama w domu, bo można dostać pitolca.
Muszę dziś pojechać do pracy po swoje rzeczy i zwolnić biurko i pewnie dlatego jestem nerwowa. Współpracownicy są super, ale dyrekcja pozostawia wiele do życzenia:(

hehe. jak się nabawię pokaźnego guza na czole, to mnie od razu na warsztach poznacie - to będzie mój znak rozpoznawczy ;)