WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Selene, lepiej połóż sobie coś miękkiego na wysokości głowy, bo jak rypniesz o biurko... ;)

Cześć!
Ania27 fajnie, że dobre wieści i oby już tak do końca :)
Ja też dzisiaj niewyspana. Młody obudził się o 3:30 i stwierdził, że chce się bawić, zwariował chłopak. Wzięliśmy go do nas do łóżka i jakoś po przytrzymaniu po 30 minutach zasnął. Problem w tym, że ja już wtedy nie mogłam zasnąć! oczywiście zasnęłam jakies 10 minut przed budzikiem no i o 5 chyc się szykować do pracy. Będzie cud jak nie zasnę przy biurku...

Od rana już tu szybko wchodzę bo potem nie nadążam za Wami :)

Ania no to mam nadzieję, że jesteś dużo spokojniejsza po tej wizycie!

Arabelka potwierdzam najlepsza pizza jest w tesoro byłam przed wczoraj :)

Ja się zastanawiam nad kupnem bio - oil przeciw rozstępom. Korzystał ktoś? Już muszę zacząć coś używać bo jakoś nagle wyskoczył mi bebzon....

Panda - bardzo mnie cieszy to, co piszesz i jednocześnie potwierdza opinie, które czytałam na temat tej pani dr :) Dziękuję, że się tym podzieliłaś :)

Arabelka - gratuluję pierwszego pukania :D

Ania27 - super, że wszystko ok :) No i będziesz miała dwa bieguny w domu ;)

No a ja szykuję się, bo lecę na pobranie krwi, we wtorek wizyta u endokrynologa. Potem od razu na zajęcia i tak do późnego po południa. A pogoda nadal daje ciała... :/ Jeszcze jedno - czy któraś z Was używała może balsamu przeciw rozstępom Palmer's ? Pachnie masłem kakaowym. Dziś użyłam drugi dzień i wydaje się być fajny, jednak zapach pomału zaczyna mnie drażnić ;).

Miłego dnia ! :)

Dzień dobry piątkowo!

Ania27, dobrze, że się odezwałaś - cieszę się, że wszystko ok. Z Twojego wpisu wnioskuję, że trochę Cię ta wizyta uspokoiła, co? Teraz będzie już tylko lepiej. :)

Ja za to miałam koszmarną noc. Wczoraj wieczorem zaczęła mnie 'męczyć' macica, więc na noc łyknęłam sobie połówkę no-spy, tak na wszelki wypadek. W nocy obudził mnie okropny skurcz łydki - tak się przestraszyłam, że obudziłam męża, który musiał mi naciągać nogę, bo ja wyłam z bólu. Ledwo zasnęłam - to samo, tyle, że w drugiej łydce. I tak 4 razy w ciągu nocy. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miała aż tak bolesne kurcze łydek. Najciekawsze jest to, że wzięłam tę no-spę w sumie wyjątkowo, bo zwykle nie biorę. Ale jestem niewyspana. :/

Apoloniaa, a ja właśnie się dziwiłam, że Ty tak wcześnie na nogach dzisiaj.

Ania27 - super że dostałaś ten z list z instytutu leków, miejmy nadzieję że to Cię uspokoi, gdyby było coś nie tak maluszek by nie rósł, a wszystko jest w porządku :)

Ja coś spać nie mogę, męczę się od 3:30 i zasnąć nie mogę :/

Ania27 -widze ze tak jak ja buszujesz jeszcze na forum:) Jakos dziś wyjątkowo dużo energii mam :) Miło czytać, że wszystko dobrze u lekarza, może teraz się trochę uspokoisz i przestaniesz zadręczać negatywnymi myślami. Może młodszy synek będzie spokojniejszy od tego starszego :) Tym lepiej dla Ciebie :)

Również czuje przyspieszone bicie serca, ale to normalne bo jest przyspieszona czynność serca,jest więcej krwi w organizmie do przepompowania. Ja na 3 pietro tez wchodzę z zadyszka :)

Super ze dobre wiesci Ania i gratuluje chlopaka. Ja tez mam juz problem z kondycja, mam pod gore na dworzec I jak juz tam dojde pchajac wozek to mi brakuje tchu.
Masz malego leniuszka I tyle. Zazdroszcze tej pogody. U nas pada snieg.

Miło że o mnie pamiętacie,no tak gaduła i maruda nie odzywa sie jeden dzień,co jest?hehe.A miałam dziś piękną pogodę,zgadła któraś z Was bo było słoneczko i uwaga!15 stopni,ale my dziś nie na dworzu,a byliśmy u lekarza a tam godzinka zleciała,potem u nastepnego i też trochę zeszło,rano wstałam z bólem głowy i nie miałam siły włączyć kompa,ani też nie ugotowałam dziś obiadu.

Byłam u gina w związku z tą wargą sromową,otóż obejrzał,pomacał i powiedział że to nic takiego że czasem tak się zdarza,zbiera się tam woda,czy coś,dokładnie go nie zrozumiałam a bylam dziś bez tłumacza,poza tym zrobił USG,chłopak się potwierdził,sama widzialam siusiaka i to całkiem dokładnie tym razem.Dzidzia leniwa,siedział sobie skulony,zamast skakać,ćwiczyć mięśnie,dziewczyny ja tego nie znam,mam nadzieję że będzie przeciwnieństwem mojego nadpobudliwego syna bo bym nie wyrobiła z dwójką taką ruchliwą,mój zawsze na USG i w brzuchu strasznie się wiercił,kopał,fikołki fikał.Jak już go poczułam to już póżniej tylko coraz częściej,teraz jest inaczej,kilka puknięć,czasem dwa,trzy na cały dzień,a tak to więcej się kręci czuję.

Dostałam też odpowiedz z instytutu leków odnośnie tego antybiotyku,co mnie tamta lekarka tak nastraszyła,na szczęście prawdopodobnie nie miał on zagrożenia większego,lekarz powiedział tylko że wszystko dobrze,a cały list mam w domu do przetłumaczenia.

Odebrałam też w końcu swój wynik tarczycy,wynosi 0,9 więc nie jest najgorszy ale jutro jeszcze będę dzwonić jaką dawkę mam brać,bo cos czytam że chyba znów mniejszą,a i tak biorę pół tabletki tylko,więc nie jest żle.

Czy Wam też tak serce szybko bije?Ja mam puls 90 i jestem tym czasem mega zmęczona,a wejście do domu na 3 piętro to tak jak bym wspinała się na jakiś szczyt.

mamtu,walerka- u mnie z tym kwaśnym to sie jednak nie sprawdza, bo po kwaśnym zgaga mnie pali i staram sie unikać takich rzeczy. A wg usg niby chłopak:) Ale to sie okaże na połówkowym usg, albo po porodzie ;p Znajoma ostatnio urodziłam, syna a... miała byc córka. Rzeczy kupione różowe, sukieneczki, wózek dla dziewczynki,a tu... prawdziwa niespodzianka. Z tym, że ona była tylko na jednym usg i widocznie lekarka się troszkę pomyliła ;p

Mnie to dzis wziął smak na pizze(ale chipsów tez bym nie pogardziła ; )), ale taką z mojej ulubionej włoskiej pizzerii Tessora w Sopocie. Maja tam prawdziwą włoska pizze, zresztą sam Włoch ja prowadzi to nie może być inaczej. Chyba jutro spełnię swoją zachciankę :)

Dziś pierwszy raz poczułam z brzuszka takie delikatne puk puk :) A wieczorem czułam jak mały się mocno wierci, ale to pewnie coca cola tak na niego podziałała. Jutro wizyta u lekarza to może też zastosuje kuracje pobudzająca malucha ;)

Dziewczyny buszowałam dzis po Reserved i muszę przyznać, że jak na kobietę z brzuszkiem to nawet udało mi sie znaleźć kilka fajnych bluzek. Właśnie takich szerokich na powiększający się brzuszek. A dodatkowo jak sie na facecbooku "po lubi" Reserved to jest zniżka 25% na towar nieprzeceniony do 7 kwietnia, także mozna skorzystać.

Bo nie macie sie organow dopatrywac tylko czy jest rownolegly czy zadarty do gory.
Spoko gora za pare miesiecy sie wyjasni Jakarta plec. Wsrod moich znajomych panuje mods na niespodzianke. Nie wytrzymalabym do porodu zeby sie dowiedziec.

Dorotiii, Walerka - dziękuję za pamięć :*

Aga - miałam przyjemność być kilkakrotnie badana przez Dr Leszczyńską w szpitalu na Klinicznej bardzo dobry specjalista polecam z czystym sumieniem. Bardzo ciepła, wrażliwa i otwarta kobieta a przy tym świetny fachowiec. Naprawdę zna się na rzeczy. Będziesz na pewno zadowolona. Jako jedna z niewielu lekarzy na klinicznej bez problemu diagnozuje nawej ciąże mnogie ale to nas tym razem nie dotyczy :))

dla mnie też takie same :) ale jak ja Mamtu też nic nie widzę nigdy. Ostatnio na usg lekarz też do mnie o tu mamy pęcherz widzi pani? a ja mówię, że wierzę na słowo i przy tym pozostańmy :)

No to łączę się z Wami, bo właśnie wciągnęłam paczkę chipsów....małą na szczęście ;)

A ja mam różnie ochotę czasem na słodkie czasem na słone...choć są takie dni, że na nic. Przeczucia co do płci zatem brak...

Anavaw moje kciuki też się dołączają :)
Ale mi smaka zrobiłyście tymi chipsami. Za mną chodzą od początku ciąży :) najlepiej LAY's ostre chili mniam.
Mnie w pierwszej ciąży na słodkie ciągnęło niemiłosiernie, i że to niby na dziewczynkę, a tymczasem chłop jak dąb :)

O rany, dla mnie to i tak czarna magia na tych zdjęciach. Nigdy nic nie jestem w stanie tam dojrzeć, a już żeby jakieś organy - nie ma mowy. Ja to chyba jestem ślepa, ale zupełnie nic tam nie widzę, a odróżnić jedno od drugiego byłoby dla mnie niemożliwością. ;)

Ostatnio moja doktor zaczęła mi pokazywać na monitorze moją szyjkę - choć pokazała mi dokładnie gdzie ona jest i jak wygląda, ja i tak nic nie widziałam. W końcu powiedziałam jej szczerze, że ja tu nic nie widzę i że może mi równie dobrze pokazać usg tulipana. ;)

O, Dorotiii, widzę, że nie tylko ja. ;)

Walerka dla mnie te zdjecia sa identyczne:))))

No u mnie po chipsowej diecie chlopak sie urodzil :)
Teraz to uwielbiam pomidory i kazdy owoc smakuje jak najwiekszy rarytas

odkopalam ta teorie o okreslanie plci. nie wiem jak to przetlumaczyc to jet nub theory. zdjecie z prenatalnego, dziecko lezace bokiem. miedzy nogami ma ten wlasnie nub i jezeli jest odchylony do gory to chlopiec a jezeli rownolegle to dziewczynka.
to jest link, na dole sa zdjecia, pirwsze to chlopiec, drugie dziewczynka

http://www.parentdish.co.uk/2009/06/03/nub-theory-baby-gender-prediction-at-12-weeks/

Ale widzisz, problem w tym, że mnie do słodkiego nie ciągnie w ogóle, a chipsy to bym wciągnęła jak nic.

Chłopak mówisz? To by się zgadzało. ;)