WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

mamtu - nie gadaj bo sama wstawilas te wszystie pysznosci.

a mnie w tej ciazy ciazy do kwasnego a w poprzedniej do slodkiego

moze chlopak?

Anavaw co to za lekarka? Ja wiecej bym do takiej nie poszla... I bez sensu gada jak nie widzi i tylko cie denerwuje . Ech...
Ja w pierwszej ciazy mialam faze na pringelsy a byla promocja w piotrze i pawle ktorego mam najblizej i chyba polowe zapasu im wykupilam w tej ciazy na szczescie do chipsow mnie nie ciagnie:)

Weźcie przestańcie już z tymi chipsami, tak? Jak tu rozpoczynać dietę w takim towarzystwie, no jak? Przez Was mam ochotę na chipsy. Umrę, jak nic, jeśli nie zjem. A nie zjem. Czyli umrę. Ehh... ;)

Ja też bym poszła do innego gina na konsultacje na Twoim miejscu.

Walerka ja chodziłam do 36 :) ale nie długo bo potem wyjechaliśmy za granicę na 6 lat i wróciłam już na studia.

Ja na wieczór czuję się zdecydowanie lepiej. No i nie zapeszając od paru dni bez mdłości i jakby z większą dawką energii.

A moze sie szybko umowisz na usg u kogos innego np doering jest dobry I Wien ze przyjmuje w takich przypadkach. Zawsze dobrze miec inna opinie. Kazde pieniadze sa warte spokoju. Trzymam kciuki

Anavaw, moje kciuki też dolaczam. Będzie dobrze! Bo musi.

Aga, ja też dziś wciagnelam chipsy zielona cebulka. Pychota:))

Mamtu, pewnie bym to nawet zrobiła, gdyby tylko chciało mi sie ruszyć mój pełen chipsów tyłek ;). Ale jak tak dalej pójdzie to wyatarczy, że soe sturlam -mam z górki ;)

Aga, współczuję. Powinnaś była złożyć zażalenie u kierownika sklepu. Jak tak można? ;)

Mamtu, niby najbliżsi, no ale upichcić coś i dogadzać gościom trzeba i tak... Ale stwierdziłam, że nie będę sie bujać z żadnymi obiadami, kolacjami itd. -kawa, ciacho i juz ;)

Anavaw, moje kciuki też już masz -bedzie dobrze, zobaczysz.

A ja złapałam taką fazę... Lays zielona cebulka. I koniec! A w dodatku "niestety " w mojej przydomowej Biedronce byly tylko duże opakowania, no wiec cóż ja biedna mogłam zrobić... ;)

anavaw, jak nie urok, to sr***ka, jak to mówią. Dobrze, że to jednak nie różyczka, przynajmniej jeden stres z głowy. Kciuki zaciśnięte! Byle do wtorku.

Swoją drogą to ja nie wiem co ci lekarze mają za sprzęt, że nic na nim dojrzeć nie potrafią. A może to wina zbyt niskich umiejętności? Kurcze nie wiem. Ale nie wyobrażam sobie, żeby mi lekarka powiedziała, że ona nie może zmierzyć podstawowych (!) rzeczy, bo coś tam. No chyba po coś do nich chodzimy. Na pewno nie po to, żeby wejść z jednym stresem a wyjść z kilkoma. Śmieszne to i straszne jednocześnie... :/

hej hej.
dziewczyny doczytam póżniej co u Was, mam dość
dziewczyny właśnie wróciłam od gina. co do różyczki to mam wysokie przeciwciała. więc dobrze. i mówi, że jest małoprawdopodobne aby mała miała różyczkie w ty, wieku.
Robiła mi usg no zawsze coś. ja pierdzile mam dość. mówiła , że nie pokoij ją to że znowu z usg wychodzi inny termin porodu. bo teraz o tydzień różnicy znowu. ale teraz szybcije. nie widzi doładnie wszystkich narządów nie mogła zrobić przeżierności karu czy jakoś tak. Mówi, że za mało pije , może to dla tego tak słabo widać. mam przyjść we wtorek na jeszcze jedno usg. i jeszcze coś ja tam nie pokoi. Ja już chyba limit nie pokoju wyczerpałam w tej ciąży. Kazała się nie denerwować. bo może to nic takiego ale jak ma jakies wątpliwości to jak się nie martwić. kazała pić 2,5 l minimum dziennie. a no i z leoszych wiadomości, mąż oczywiscie dopytuje się co tam między nogami, a ona że coś tam wisi, ale to jeszcze za wczenie, bo w tym wieku arządy są bardzo podobne. hehe.
Ja zejde na zawał, a z drugą ciążą miało być lepiej...
a jeszcze jedno, chodziłam, do prywatnej szkoły rodzenia. było nas tylko 3 pary i co wszystkie znowu w ciąży różnica po 4 tygodnie ok. dobre co. dziś spotkałam jedną u lekarza. a druga już w 16 tygodniu,
dziewczyny potrzebuję Waszych kciuków.

Walerka, a Ty w pracy do tej pory? :O

to my Sonia sasiadki bylysmy. Chodzilas do 23 czy 36?

Moja babcia mieszka na Pawla Gdanca.Musze dac ci znac jak przyjade do Polski, jak bedziesz u mamy.

ok znikam do domu.

Z placami zabaw to tak naprawdę w większości gdańskich dzielnic nie jest najlepiej. U nas na przykład (Karczemki) nie ma żadnego. Nie ma też przychodni, sklepy są dwa na krzyż. Mieszka się nieźle, ale takich wad można by wymienić z tysiąc.

Ja po drzemce czuje się o wiele lepiej więc jestem dobrej myśli. Ksawery zadowolony z przedszkola wrócił tylko znowu nie spał i teraz mi padł w domu....ciekawe do której przez to będzie buszował wieczorem :/

Ja się wychowałam na Tatrzańskiej w oliwie. :) Mi się tam podoba. Teraz mieszkam we wrzeszczu no i pod względem sklepów to super ale na spacery nie ma gdzie chodzić, placów zabaw też brak :/

No ja prawie jak emerytka w tym gronie hehe:)) To u mnie kotylion jak znalazł.

Ja z dietą zaczynam, ale od poniedziałku. Nie wiem którego.
Dziś już wsunęłam 3 małe ptysie i małą paczkę chipsów. I mam wyrzuty sumienia... Stara i głupia ;)

dorotiii, może rzeczywiście masz rację z tymi chorobami, kurcze. Sama nie wiem - z jednej strony miałabym pokusę oddać dziecko i mieć czas dla malucha i siebie, z drugiej - jeśli by starsze wciąż chorowało, to żaden to interes. A dopóki nie zaryzykujesz to nie będziesz wiedzieć na pewno. :/ Tak źle i tak niedobrze.
A wiesz, że moje pierwsze skojarzenia z Oliwą też są pozytywne? Ja ją zawsze odbieram jako taką spokojną i kulturalną dzielnicę.

Aga, dziś Ci nie życzę, zaczekam do jutra. Ale tym bardziej częstuj się owocami, póki są świeże. ;) A kto Ci się zwala na głowę w sobotę - bliska rodzina czy jakieś ciotki?

Marta13, to żeś pojechała z tymi deserami. Nie ma to jak dobry początek diety. ;) I weź Ty idź z tym kotylionem - normalnie bale emerytów mi się kojarzą. Może sobie wymalujemy jakieś podbite oko czy coś? Albo ciemne okulary? ;)

walerka ja zupełnie z drugiej strony mieszkam - boczna od Polanki, blisko XV LO. Okolica ładna nie powiem, jak Dominik był malutki to codziennie spacer 10 km po lesie robiłam z wózkiem ale teraz las to nudy i chodzimy na pętle tramwajową tak się zmienił kierunek spacerów :)

dorotii - a skad z Oliwy. Ja sie wychowalam na Karpackiej, boczna od Czyzewskiego. Uwielbiam ta dzielnice.

Musze sie pochwalic ze dobijam do 11 tyg i troche mi mdlosci odpuscily, mam nadzieje ze nie zapesze, tzn mam tylko wieczorem a nie od 12 jak dotad.

W ciazy nie je sie za dwoje tylko max poltora. Mam problemy z kregoslupem i nie moge przesadzic z waga wiec musze uwazac.

hello:) ja poprosze deser z owocami + tort czekoladowy :))

a faktycznie dziś nie było Ani27... Może ma tak piękną pogode u siebie, że jest na dłuuugim spacerze:)

no tojakz tym znakiem rozpoznawczym na 15 kwietnia? może kotylion? hihi