WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Marta13 , trzymam kciuki! Dobrze będzie! Odezwij się po wizycie :)

A propos bebzola - ja przez weekend zjadłam... tonę jedzenia. Ciągle mnie ssało. Masakra! Aż mnie to wystraszyło, no bo ile można... No i lody, ciągle lodów mi się chce. Tymek się tak zamieni w lodową kulkę niedługo ;)

Hello w poniedziałek:)
zaczęła się wiosna i mam nadzieje, że szybko przyjdzie lato, bo nie dopinam się w płaszczach... Tak mnie wywaliło ostatnio, że mogę zapomnieć o zapięciu dolnych guzików ;)

Jestem dziś strasznie rozdrażniona, bo mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że usg poprawi mi humor i uspokoi, bo przez weekend dość mocno bolał mnie dół brzucha:( A że każdy większy ból przypomina mi to, co przechodziłam wcześniej to panika w oczach jest...

Hej hej! :)

Sonia, z wpisaniem płci poczekam do przyszłego poniedziałku - niech się jeszcze potwierdzi ;). Chociaż prawdę mówiąc, nie wydaje mi się, że mogłoby się to zmienić, no ale cóż - tydzień nie zbawi ;)

U mnie weekend pod znakiem nauki... I to intensywnej. Jedynie w sobotę wybrałam się na spacer z mamą i psiakami, ale niestety wróciłam z obtartymi piętami, które doskwierają mi do dziś ... No, ale nic - grunt, że wiosna nadeszła! :)

Fajnie, że się dziś zobaczymy :)

I mamy piękny i słoneczny poniedziałek. Dzień dobry! :)

Ja Młodego szczepiłam na wszystko - najpierw szczepionki skojarzone, do tego rota, pneumo i ospa. Tak samo zamierzam szczepić Młodszego.

Dziewczyny, przypominam, że spotykamy się dzisiaj później. :)

Witam poniedziałkowo! zapowiada się piękny dzień, choć na razie zimno jak grom.
My mieliśmy 3 dawki na pneumokoki. Ilość dawk zależy, w kórym miesiącu się zacznie szczepić, ale maksymalnie 4 dawki można dostać. U nas to jedyne szczepienie dodatkowe z jakiego skorzystaliśmy. Reszta obowiązkowe z tym, że braliśmy szczepienia skojarzone. Teraz szczepić będziemy podobnie.
Miłego dnia wszystkim, a z niektórymi do zobaczenia na warsztatach :)

hej:)
kończę 14-ty tydzień i.... wiecznie ssie mnie w żołądku! przez ten weekend zjadłam chyba tyle, co przez cały poprzedni tydzień. Jak tak dalej pójdzie, to za 6 m-cy będę wyglądała jak słonica:) no chyba, że to zasługa leśnego powietrza - zauważyłam, że w mieście mam gorszy apetyt. Ale co tam, kiedy się obżerać, jak nie teraz:)
pozdrawiam i zyczę udznego tygodnia (zwłaszcza tym ciągle jeszcze pracującym, z budzikiem nastawionym na szóstą)

Ja na szczescie pneumo I meningococcal mam za darmo do tego diperte mmr I teraz wprowadzaja rota od wrzesnia.
Znowu mi wrocily mdlosci a myslalam ze juz za mna

nie 7 tylko są 4 dawki na pneumokoki bo ja tak szczepiłam syna. Pomimo tego, że nie dawałam go do żłobka to szczepiłam ze względu na to że miał kontakt z przedszkolakami.

Sloneczko wyklad postaram sie obejrzec jutro a poki co zamierzam ze szczepieniami robic tak jak z pierwszym dzieckiem czyli szczepic heksa. Do tego meningokoki (chyba jak dziecko ma 1,5 roku) i po skonczonych 2 latach jedna dawka pneumokoki.
Ja mam ciocie pediatre ktora jest dla mnie mega autorytetem i jej sie sluchalam przy pierwszym dziecku i teraz tylko to powiele. Jej rada jest taka ze jak sie ma chociaz jakakolwiek kase to zrobic meningokoki. Jak ma sie na heksy to super bo sa duzo lepsze niz daje nfz. Nie robic rotawirusow bo ponoc nie ma to zadnego przelozenia i efektu. Jak dziecko planuje sie dac do zlobka to ponoc warto od razu dawac pneumokoki ale sa mega drogie! Jedna dawka pinad 300zl a do 2 roku jest ich 7!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=b3Wd2_vCOKU&feature=player_embedded

wykład dr n. med. Jerzego Jaśkowskiego dotyczący szczepień

Dziewczyny a czy myślałyście już o szczepionkach dla niemowląt?? tych obowiązkowych i zalecanych??

Cześć Dziewczyny :)

Ania27- u mnie lekarz toxo i cytomegalie robił mi na początku ciąży i będziemy jeszcze powtarzać badanie w III trymestrze.Ale mam to w pakiecie, wiec nawet sie nie zastanawiałam bo i tak mam za darmo. To ze toxo jest od kotow, to rzeczywiscie mit.Ja mieszkałam z kotem przez wiele lat i nigdy toxo nie przechodziłam. A od kota można sie zarazić wówczas,kiedy sprząta sie jego kuwete z odchodami , ktore leża pare dni i wtedy dopiero wytwarzają się larwy. A druga sprawa to kto musi byc nosicielem toxo, czyli np wcinać surowemięso. Poza tym byłam wolontariuszem w schronisku i tez mialam do czynienia przed ciąża z rożnymi psami i kotami, a mimo to nigdy nie miałam toxo. Głównym problemem jest surowe mięso i niedomyte z ziemi warzywa i owoce. Mam kolegę, który zaraził sie toxo od surowej dziczyzny. Chłopak strasznie to odchorował będąc wiele miesięcy na antybiotykach i zwolnieniu, bo tak mu choroba wyniszczyła organizm.
A cytomegalie przechodziłam w przeszłości, ale to choroba która można sie zarazić od małych dzieci i większość osób to przechodziła,np chodząc do przedszkola. Także jeśli masz male dziecko to od niego również możesz się zarazić, tak jak pisała walerka.
Ale jesli chcesz miec spokojny sen, to może warto zainwestować te kilkadziesiąt euro.Sama musisz podjąć decyzje.

Aga - Gratulacje pozytywnego usg i wypatrzonego Synka :)

Zonkaa- u mnie tez ostatnie dwa dni maluch był spokojny i zaczęłam sie martwic, ale dzis przypomniał o swoim istnieniu i chyba fikał koziołki :) Także głowa do gory a napewno dzidzius sie bedzie odzywał :)

wejdz w zakładkie wyprzedaż.

weszłam na stronkę c&a i nie widzę nic ciążowego w promocji :/

cześć dziewczyny:) Widzę , że korzystacie ze słonka :)

Dobrze, że mówicie o cytomegali, własnie się zastanwiałam czy robć, decyzję miałam podjąc sama tak mówiła ginka, a po co się stresować na to wychodzi. W I ciązy nie miała więc nie będe teraz też robić. Dzięki :)
He he to ja muszę nie żle wyglądać jak mi wczoraj w Ikea w kolejce przepuszczali :) a zaczynam 14 tydzień .a mam to gdzieś będe gubić te nascie kilogramów po , a co przy dwóce będe mieć tyle ruchu że szok ;)

A dziewczyny na stronie C&A jest mega wyprzedaż, można trafić fajne ciuszki ciążowe. Ja się dziś troszkie obkupiłam. polecam

A jezeli ci urosl, to co? to jest jedyny czas kiedy moze a nawet musi rosnac i tyle. Pamietam jak w pierwszej ciazy przekroczylam 70kg, a nigdy nie wazylam wiecej niz 60. Wtedy mi ktos uzmyslowil ze to czesc bycia w ciazy I tyle.

Aga, gratki! Kolejny chłop do wspólnej zabawy. :)

Ja będę przy windzie ok. 16:25, bo skoro napisali, że rejestracja rozpocznie się o 16:30, a same warsztaty o 17:00 to nie chcę tam sterczeć godzinę. ;)

Miłego dnia!

Zonkaa, olej gadanie teścia! Pewnie sam ma problem z waga i wymyśla. Ja bym odpalila, żeby spojrzał w lustro:]

A c do maluszka to u mnie są dni, że jest taki spokój że zapominam o ciąży. Póki co nie denerwuje się tym, bo młody ma jeszcze sporo miejsca imoge go nie czuć. Na pewno wszystko z Maluszkiem dobrze, nie przejmuj się:)) A może bryka w nocy jak śpisz:))

Aga, cieszę się że badanie ok i byłaś spokojniejsza:)) Może to dziwne, ale ja wierzę w pomoc mojego Anioła:)

Cześć dziewczyny :)

Mam doła. Mój super teść mi przed chwila komplement rzucił... Jutro zaczynam 18 tydz i mam tylko 2kg na plusie. Wchodzę w rurki sprzed ciąży tylko w brzuszku są za ciasne. A on mi powiedział ze mi tyłek urósł!!! Dodam, że sam waży 130kg, a ja w ciąży 58 przy 170cm wzrostu... Ehh... Ale mam ciśnienie...

Poza tym troszkę się martwię, bo do tej pory maluszek codziennie dawał o sobie znać, a ostatnio czułam ruchy w czwartek rano... Też tak macie?

Aga super wiadomosci. Gratuluje chlopaka.