WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

No to jako samozwańcza etatowa zakładaczka wątków ciążowych ;) - zapraszam do kolejnego, czwartego. Dobiłyśmy już do trzeciej pięćsetki. Trzeba by to jakoś uczcić. Tadaaaam!

Kto kawkę, kto herbatkę?
image
image

Coś dla tych na diecie:
image

I dla tych, co dietę mają w nosie: ;)
image

Smacznego!

I nasza lista, mam nadzieję, że aktualna:

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=455409&c=1&k=16#post8104842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (4)

Mi w poprzedniej ciąży strasznie wypadały włosy a nie miałam problemów z tarczycą więc to nie musi być od tego zależne. Ania kiedy masz usg? Myślę, że jak czujesz jakiekolwiek ruchy to jest ok...jeszcze dziecko jest maleńkie to się tak nie czuje mocno.

Moje dziecko dziś cały dzień się nie odzywa,nie wiem co jest,wróciłam teraz z kursu,siedziałam 1,5 godziny bez ruchu i nic,teraz też narazie nic,czasem coś tylko się przekręci i to wszystko,nie wiem co myśleć,wiem że nie mogę porównywać do pierwszej ciąży ale trudno mi bo to tak ja porównać niebo do ziemi,tamten szalał non stop,czy szłam czy leżałam,zawsze go czułam.

Co to za dawka 504 eutyroksu?Ja sie z kolei boję tu opieki po porodzie jeśli chodzi o tarczycę,bo jak mi hormony będą szaleć?A wypadają Wam dalej tak włosy bo mi tak,czy nie brałam leków czy biorę,jest to samo.

Mamtu, ja już zaczynam rozpędzać się z waga i tluszczykiem na brzuchu. Ewidentnie tyje, bo za dużo jadlam słodyczy. Teraz przerzucilam się na kwaśne i też jem dużo, bo stale podjadam:)) Jakoś staram się kontrolować ilość pokarmów, ale zawsze znajdę argument żeby zjeść więcej. Koło zamknięte:)

A piosenka Hrabi jest super! Niestety, też się poryczalam na koniec... :)

Muszę Wam to napisać, bo nie wytrzymam: z zazdrością patrzę na kobietyw szpilach:) Nie moge sama nosić, bo jakieś przeciwskazania i tak dziwnie mi, bo uwielbiam buty na szpilce...
Wiem, że to głupie ale nie czuje się atrakcyjnie.

Iiii tam, jakoś mnie to nie przekonuje, wiesz? ;)

Ja pierdziu, ale mam dzisiaj natężenie skurczy... A nie latałam wczoraj nigdzie. Nie wiem co jest.

mamtu proszę Cię ty już w połowie jesteś a ja....dopiero 12 tydzień a ja mam 2,5 kg na plusie :)

Rany, jak czytam, że niektóre z Was przytyły 1 kg albo wcale to zaczynam Wam zazdrościć. U mnie już 3 kg na plusie, a i tak wyjściową wagę miałam o 5 kg wyższą niż w pierwszej ciąży. Czuję, że pod koniec to tylko na taczkę i wioo. ;)

Mi waga pokazuje że od momentu kiedy się dowiedziałam do zeszłego tyg (od zeszłego tyg nic się na wadze nie zmieniło - na szczęście;P) przybyło mi 7,8kg... ale tak jak Wam kiedyś pisałam, jak tylko się dowiedziałam o ciąży w momencie porzuciłam dietę (byłam na dukanie), z czego podobno w pierwszym trymeście waga rośnie o ok. 1,2kg to tak ok. 6,6kg kosztowało mnie porzucenie dietki ;)
nie jest źle na diecie zrzuciłam 25kg więc nawet 1/3 nie przytyłam porzucając ją ot tak - ufff ;P

Ania83, to dobrze, że już po wszystkim. Jeden problem z głowy. :)

A szkolenie toto:
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/

hej:)
ja dzis się "ujawniłam" w pracy - serce walilo mi jak szalone, ale okazało się, że niepotrzebnie, bo zostało to przyjęte przez kierownictwo sympatycznie i bezproblemowo. Zapytano jedynie, czy nie ma przeciwwskazań, bym chodziła do pracy, jak się czuję i jeżeli nie będę chciała już latem chodzić do pracy, to mam trochę szybciej poinformować. także positive:)
A co do ziemniaków, to też mam ostatnio straszny apetyt, wszystkie zupy gotuję z ziemniakami, a zaraz zabiorę się za smażone placki bo aż mi się w nocy śniły!
Dziewczyny, a na jakie szkolenie się umawiacie?

hej hej dziewczynki :)

Trzymam kciuki za badania.
Ja mam też tarczycę ibiorę eutyrok 504/75 raz to raz to 18 idę na kontrolę. Lekarz mi ostanio powiedział, że lepiej większą dawkę w ciązy . Ja miałam sajgon po ciąży, z tą tarczycą. najpier zrobiła mi się nadczyność a potem zaczłam mieć mega objawy nie doczynności, włosy wypadały mi garściami przytyłam nie stety, ale teraz sie jakoś trzymam:) przytyłam narazie 1 kg, a niby to już koniec 13 tygodnia, więc jak na mnie nie jest żle,
Zazdroszcze Wam tych klusek i bigosów. mówszę uważać co jem :( najlpiej nic :(
KUrna jak po tej ciąży beda też takie jazdy to chyba będą mnie triem ciągać :(

A dołączam do koszmarów sennych, szczególnie przed wizytą u lekarza :(
Witam nową mamusie.

Jestem mamą z wątku wrzesien-pazdziernik 2012 mam ubrabra po synku same firmówki na jesień/zimę może ktoś by chciał https://picasaweb.google.com/105509275549940423776/Ciuchy?authkey=Gv1sRgCNfEoeiOleD_uQE

kontakt aga-m małpa wp.pl

Dziewczyny, dostałam właśnie maila z BM:

"Szanowni Państwo,
Z przyjemnością przypominamy, że już w najbliższy poniedziałek (15.04.2013) spotykamy się na bezpłatnych warsztatach organizowanych w ramach Kampanii Bezpieczny Maluch. Spotkanie odbędzie się w hotelu Scandic przy ul. Podwale Grodzkie 7 w Gdańsku. Warsztaty rozpoczynają się o 17.00, a kończą o 21.00. Zapraszamy do punktu rejestracyjnego już od godziny 16.30."

W związku z tym proponuję zmianę godziny spotkania przy windzie na 16:25, przynajmniej wszystkie zdążą. :)

Mamtu ja ją puszczam z 10 razy dziennie i też ryczę na końcu ;P mam chwiejność ;P

Dziwne, że Wam tak późno lekarze robią badanie przez brzuch. Ciekawe, że moja robiła już na pierwszej wizycie, żeby mężowi i Młodemu pokazać, bo przy dziecku nie wolno robić badania dopochwowo.

Sloneczko, bardzo Ci dziękuję za przypomnienie tej piosenki. Uwielbiam ją, a na końcu - jak na ciężarówkę przystało - zawsze ryczę. Ja to jednak mam zachwiania. ;)

to pewnie znowu roznica miedzy Uk a Polska.
Ja nawet nie przytylam jeszcze, nie pamietam jak to bylo w ostatniej ciazy.

jutro lece na krew ale udalo mi sie skombinowac kogos do mlodej to nie bede musiala ja ciagnac z soba, bo tam sie zawsze czeka wieki.

Bardziej się zastanawiam czy w poniedziałek jak będę miała usg robione to czy będzie już przez brzuch czy tak jak do tej pory :) ale doczytałam że jak jest więcej tłuszczyku na brzuchu to może nie być takiego dobrego obrazu, a skoro mam mieć te ąę badanie to chyba będzie musiała zrobić (u mnie jest duuużo tłuszczyku ostatnio;P) tak jak do tej pory ;)

u mnie dzisiaj kopytka i pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym z koperkiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja w poniedziałek (17tc) miałam robione już przez brzuch.

u mniw 19 t.c i teraz na wizycie miałam usg dopochwowe i przez brzuch