WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

dorotii na szczescie nie ma zasady ze w drugiej tez musi byc.
ja mialam stan przedrzucawkowy, a w tej moge tez ale nie musze, nie ma co czytac, ja sie nauczylam przy pierwszej ciazy i dziecku,
zreszta podniesione cisnienie moze byc wynikiem rzeczy niezwiazanych z ciazu, chociazby stres, czy wysilek fizyczny itd.
niesamowite ze niektore z was juz maja polowkowe, ja sama nie do konca moge uwierzyc ze juz jestem w 15 tyg. mam nadzieje ta ciaza szybko minie i bardzo egoistycznie modle sie o lato niezbyt gorace, tak do 25st i ladne sloneczko byloby idealne. z drugiej strony odpada zastanawianie sie jak w poprzedniej ciazy czy szczepic sie przeciw grypie i strach przed ptasia grypa, takze cos za cos.

ja właśnie postanowiłam chwile poczytać o wysokim ciśnieniu w ciąży i dopiero teraz to mi pewnie skoczyło! i po co mi to było.... tym bardziej się przestraszyłam że w pierwszej ciąży miałam zatrucie ciążowe, co prawda pod koniec ciąży ale jednak a widzę że podniesione ciśnienie je wywołuje ;/

sonia jak uda ci się 15 wytargować z resztą dziewczyn to ja też przyjdę i mogę wziąć mojego rumcajsa ;p

Sonia, ja nawet ze względu na dojazd nie dałabym rady. Sama podróż komunikacją do pętli oliwskiej zajęłaby mi przynajmniej z 1,5 godziny, a jeszcze do tego Młody... Nie tym razem, niestety. :)

Ja dziś po pierwszych zajęciach ruchowych na awfie. Super było także polecam!

Na warsztaty też się zapisałam :)

Mamtu zastanów się czy nie dasz rady na tego grilla ja będę z młodym więc fajnie by było jakby miał jakieś towarzystwo. No i ja bym bardziej obstawiała godzinę 15 co wy na to? Wtedy te co pracują też by zdążyły się dołączyć.

jakaś ślepa jestem, bo nigdzie godziny nie widzę :P

już się zapisałam :)

Z rozpiski wynika, że o 17:00. Mam nadzieję, że w tej kwestii nic się nie zmieni. Zapisuj się. :)

Czy tam też są Wasze fotki?Byłam ale nie znalazłam.

Ja taką karteczkę noszę przy sobie od dobrych kilku lat. Tylko ważne jest by poinformować najbliższą rodzinę o swojej decyzji. Bo lekarze zawsze muszą zapytać o zgodę rodziny, i jeśli ona się nie zgodzi to nic po karteczkach.

Dorotii kolejnych udanych rocznic :))

dzięki :)

a o której te warsztaty się zaczynają ?

Haze01, tutaj masz link do warsztatów:
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

cześć dziewczyny :)

witam się, bywam tu często, ale nieczęsto piszę niestety, bo jak tyle postów nastukacie, to potem ciężko sie do czegoś odnieść ;)

gdzie te warsztaty 6 czerwca, bo gdzieś mi umknęło - może jak będę miała opiekę na Młodym, to też się wybiorę :)

ja tylko jeszcze na szybciutko chciałam się odnieść do szpitala na klinicznej i zzo - tam to też wcale nie jest taki pewniak niestety. Moja koleżanka pierwsze dziecko rodziła z zzo na klinicznej i było super, tydzień temu rodziła drugie i niestety nie było wolnego anestezjologa i mimo "znajomości" na oddziale położniczym musiała rodzić bez znieczulenia. Więc to też ruletka :/
A i chodzenie prywatnie do lekarza z danego szpitala wcale nie gwarantuje lepszej i skuteczniej opieki, bo nie zawsze się na tego lekarza trafi na dyżurze.
To tyle w kwestii szpitala :)

Pozdrawiam wszystkie serdecznie!

Dziewczyny, odnośnie miejsca na grilla to tak:
jedzie się ulicą Bytowską do Dworu Oliwskiego, będąc przy Dworze oliwskim, który wówczas jest po naszej prawej stronie, jedziemy w las ulicą do góry (co pięknie widać na mapie) i jedzie się tak długo aż pojawi się szlaban - jeśli będzie otwarty to można śmiało jechać naprzód! A jeśli zamknięty to spacerujemy do miejsca docelowego :).
Myślimy, że miejsce zbiórki można ustalić koło Dworu Oliwskiego - nikt nie pobłądzi ;) Oczywiście jeśli macie możliwość to mężów i dzieci weźcie ze sobą :). No a żeby była jasność - póki co, kto się pisze? :) Tak jak mówiłam (pisałam właściwie ;) ), na spóźnialskich poczekamy! :)

Dziewczyny,fajnie macie z tym grilem,super pomysł!Może w czerwcu też coś będziecie organizować to chętnie się z Wami spotkam.
Można gdzieś podejżeć Wasze zdjecia z warsztatów?

ja też jestem za ale nie wiedziałam że można się zarejestrować jako dawca, poczytam w wolnej chwili i może też się zapiszę.
Póki co zarejestrowałam się już chyba z rok temu jako dawca szpiku i jeszcze nie znaleźli mi bliźniaka genetycznego :) nikomu nie życzę oczywiście choroby ale tak bym chciała kiedyś komuś pomóc i mu szpik oddać :)

Marta, miłego! I udanej kontroli. :)

Koleżanki, miłego dnia życzę i spokojnych wizyt u ginekologów:)
Uciekam już z neta, bo mając takie "zawrotne" dziś tempo działania to do 14 nie wyrobie się nawet z obiadem hehe. A potem mała kontrola u gina:)

Dziewczyny, dajcie znać co słychać u Waszych Maluszków po badaniach.

Poczytałam o idei na stronie i od razu sie zapisałam. Chociaż w taki sposób będę mogła komuś pomóc kiedyś...

Marta, bo niby nie trzeba mieć żadnego dokumentu, że chce się być dawcą. W Polsce takie jest prawo, że o ile nie wyrażasz sprzeciwu, to jesteś dawcą jakby potencjalnie. Tyle, że tutaj często liczy się czas, więc jeśli nie masz przy sobie takiej karty czy deklaracji to 'chwilę' potrwa, zanim uda się dopełnić wszystkich formalności. Ja w każdym razie uprzedziłam męża, że gdyby chciał robić jakieś problemy, to będę go w nocy nawiedzać i straszyć. ;)

Mamtu, ja kiedyś miałam takie przemyślenia i wszystkie bliskie osoby informowałam, że jak coś mi się stanie to chcę być dawcą. I nie mam żadnej kartki ani opaski i dzięki za adres. Wypełnie formularz i przynajmniej nie zostawie bliskich mi osób (w razie W) z załatwianiem tego typu spraw.
Bardzo dobra idea!