WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

Heja Mamuśki:)
rozpoczynamy 6 serię naszych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

A tu jeszcze link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=461477&c=1&k=130#post8186666
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

mamtu lepiej podejdz do sklepu i sprawdz, bo czasami w tchibo mają dziwne te rozmiary:) ja np. kupowałam piżame rozmiar 40 chociaż noszę 42. Ogólnie ja jestem bardzo zadowolona z tchibo, tzn.gatunkowo dla mnie super.
Fajnie się was dziewczyny czyta. Widzę, że co niektóre w dalszym ciągu mają mdłości. Ja w poprzedniej ciąży miałam może 2 tygodnie i to bardziej brak apetytu. Teraz jestem w 17 tygodniu i o 8 tygodniu codziennie jest mi bardzo niedobrze i często wymiotuję :/ Póki co to od początku ciąży schudłam 4 kg i na razie nie przytyłam. Marzę o tym, żeby mieć znowu swój apetyt i smaka na dobre jedzonko!:)
Dziewczyny mam do was pytanie. Mam troszkę złe wyniki, tzn. niski poziom żelaza i wysoki poziom białka w moczu. Czy któraś z was tak ma albo miała. Położna na razie powiedziała, że mam się martwić i zobaczymy za 3 tygodnie.
Co do płci fajnie, że większość z was już wie. Ja jeszcze nie wiem. W pierwszej ciąży już w 13 tygodniu powiedzieli mi, że najprawdopodbniej chłopczyk a teraz dopiero na połówkowym. Mam już synka, więc po ciuchu liczę na córeczkę chociaż mam przeczucie, że jednak drugiego rozrabiakę będę miała :)
Jedna z was pisała, że teraz ją sesja czeka. Mnie też. Jestem na ostatnim semestrze magisterki:) Na razie nie piszę pracy, bo nie zdążyłam zrobić praktyk a bez tego nie można podchodzić do obrony, ale egzaminy lada moment się zaczynają.

Coś Ty, nie zawracaj Mamie głowy. :) Podejdę sobie do sklepu po prostu i porównam inne ich ciuchy to będę wiedziała. Dzięki. :)

Kurczę, Mamtu, nie podpowiem Ci w tej kwestii... Sama już nie pamiętam jak to było z tym dresem, bo kupę czasu temu go zamawiałam, ale chyba swój rozmiar brałam... Mogę później przedryndnąć do mamy i się jej zapytać :) Ale pewnie jeszcze śpi, więc za godzinkę dałabym znać ;)

Dzięki Aga. A możesz mi podpowiedzieć jak u nich z rozmiarówką? Jeśli noszę M to brać M? Bo wiem, że dziecięca jest np. trochę zawyżona.

Mamtu, ja kiedyś zamawiałam dres (komplet bluza+spodnie) i byłam zadowolona :). Moja mama z kolei często coś u nich kupuje i nie słyszałam żeby narzekała ;).

Dziewczyny, kupowałyście może ciuchy z Tchibo? Znalazłam sobie u nich koszulę nocną, taką do szpitala, ale boję się tak w ciemno brać, bo nie wiem jak u nich z jakością. Macie jakieś doświadczenia?

Dzień dobry!

Rany, Dziewczyny, jak Wy po nocach siedzicie. Chyba bym na rzęsach chodziła następnego dnia...

Ania, to może dobrze, że będzie drugi syn. Mi też jakoś bliżej zawsze do facetów, jeśli chodzi o porozumienie, więc się z trzeciego chłopa w domu w sumie cieszę. ;)

Dziewczyny, w czerwcu na pewno widzimy się w Gdańsku na warsztatach Mamo To Ja 6.06., więc jeśli któraś jest jeszcze nie zapisana, a chciałaby, to odsyłam na ich stronę:
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Marta, mnie tak w pierwszej ciąży odrzuciło od soku pomidorowego. Na początku piłam go bez umiaru, aż w końcu okazało się, że nie mogę na niego patrzeć. Do normy wróciłam dopiero długo po porodzie. Ale pomidorówkę to bym wciągnęła, nie ma co.

Co do spotkania to, jak pisała Aga, wszystkim nie dogodzimy. Myślę, że wielu osobom pasuje ten 8.05., więc zostawmy tak jak jest, a następne spotkanie zrobimy weekendowe i wszyscy będą zadowoleni. :)

Miłego dnia!

Hej nocne marki! :)

Ja za to po takiej dawce świeżego powietrza i takiej wyżerce spałam jak zabita i nie mogłam zwlec się z łóżka... A dzisiaj zajęcia mam na 8.00 , więc trzeba było ;).

Ania83 - ja od 13 tygodnia (od prenatalnego) wiem, że chłopak siedzi w brzuchu ;). Jasne, że 100% będzie dopiero jak się urodzi, no ale ostatnio na wizycie jak się obrócił łaskawie to również ginka stwierdziła, że najprawdopodobniej chłopak :). I jakoś tak ta myśl się już do mnie przykleiła :)

Ani jednego wpisu nie przeczytałam w poprzednim wątku a tu już następny i jaki zapisany ;)
Jak chodze do pracy to niestety nie mam czasu na internet :/

O nawet teraz, koniec z pisania - kot się "uwalił" i wykorzystuje ostatnią chwilę przed pracą na pieszczoty ;P

Arabelka - tak choruje na astme kaszlowa (oskrzelowa).A czemu pytasz? Też masz te przypadlość?

A ja coś spać nie mogę;] I oglądam fryderyki...

Ania, w czerwcu też coś zorganizujemy. Bez obaw:)

A tak w ogóle to nie moge jesc mojej ukochanej pomidorowki. Zrobiłam cały gar i po zjedzeniu jednej małej miseczki przywitalam się z porcelana:/
Zaczęłam 19 tydzień i dalej nie moge wszystkiego palaszowac.

No nic, spokojnej nocy:)

ja do 16-tej w pracy;/ może jednak jakiś weekend?
anawav: ale 14-ty tydzień to chyba trochę zbyt wcześnie, by wyrokować o płci? mi lekarka powiedziała, ze nie piśnie słowa przed 20-tym tygodniem, żeby przypadkiem w błąd nie wprowadzić. a zresztą nigdy nie ma 100% - koleżanka naprawdę była zaskoczona po urodzeniu córki, gdyż przez całą ciążę wszyscy lekarze jej mówili, ze będzie chłopiec :)))

Duże te Wasze biusty,a Ty mamtu chyba jesteś szczuplutka,ja przed pierwszą ciążą też miałam 70 pod biustem,teraz po powiększeniu mam 75C ale to prawda ciężko dobrać mało pod biustem a miska C czy D.

No fajnie z tym grilem musiałyście mieć,a może zorganizujecie spotkanie na początku czerwca...wiem,wiem że to jeszcze sporo czasu,ale wtedy może mogłabym Was poznać.

Co do płci,my też liczyliśmy na dziewczynkę,bo ja znów mogę powiedzieć,całe życie z facetami,ostatnia praca sami faceci+jedna dziewczyna,oprócz mnie,oczywiście na dziale,bo ludzi więcej pracuje.Wychowałam się z tatą,mam brata i teraz dwóch facetów w domu,jak jest mój tata to trzech,a czwarty w brzuchu siedzi:)A i nigdy nie miałam szczęścia do koleżanek,za to świetnie się dogadywałam z facetami:)

Co do pomysłu na spotkanie w jakis weekend,to jestem jak najbardziej za. Jak mąż będzie na miejscu z samochodem(czyli w weekendy), wtedy ani miejsce, ani godzina nie robi nam różnicy. W tygodniu bez samochodu, to jednak za daleko jak dla mnie.

Co do szkoły rodzenia, to dopytujcie, bo coś tu nie gra...

Dora-musze dokladnie dopytac p. Anny o termin cwiczen.Ale pamietam jak mi mowila, ze dopiero moge zaczac cwiczyc po 30 tyg.Moze jej samej sie cos pomylilo :-)

Apolonia-chorujesz na astme,z racji wizyt u pulmunologa?

Dziewczyny mi termin srodowy pasuje na spotkanie,bo jak na razie nie mam innych planow.

Hej hej :)

melduję się w nowym wątku

Takiego smaka mia narobiłyście na tego grilla, ale jak mąż w pracy autem, to jestem uziemiona troszeczkę... w każdym razie Oliwa za daleko zdecydowanie
No ale 8.05 też niestety nie mogę, bo mam kontrolę u pulmunologa
Coś nie dane mi Was spotkać

Dora, ja też się już gubię z tą szkołą rodzenia... Tym razem ja się zgłoszę (bo jeszcze jakoś tego nie zrobiłam, umknęło mi) i zobaczymy jaką informację uzyskam... Jak coś będę wiedziala to się z Wami tym podzielę oczywiście :)

dziewczyny ten sklep bieliźniarski w Pruszczu również polecam. w tym tygodniu byłam i za naprawdę bardzo przyzwoite pieniązki kupiłam dwa :). mają jeszcze jeden punkt w Pruszczu - za Starostwem.

super że wam się spotkanko udało. mi niestety godziny przed 16tą nie pasują - wiadomo praca :( ale może następnym razem :)

Potwierdzam na grillu było super! Dzięki dziewczyny jeszcze raz za miłe towarzystwo :)

Ja na kolejne spotkanie bardzo bym chciała ale ta 14 średnio mi pasuje. Ksawery do 15 w przedszkolu więc wolałabym wcześniej, na godzinę mi się nie opłaca a z nim to raczej słabo bo on i tak nie wysiedzi długo więc nie pogadam :(

Fajny sklep ze stanikami jest we wrzeszczu - lingeria. Tam mają wszystkie możliwe rozmiary.

Dziewczyny na grillu było super! :) I oczywiście jestem jak najbardziej za powtórką ;)