WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

Heja Mamuśki:)
rozpoczynamy 6 serię naszych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

A tu jeszcze link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=461477&c=1&k=130#post8186666
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

hej dziewczyny,
nie mogę po majówce dzisiaj w pracy wrócić do rzeczywistości ;/ totalna masakra ;/

co do brzuchów to niech rosną :) mnie na wyjeździe Pani ekspedientka w wiejskim sklepiku zagaiła kiedy dzidzia ma się urodzić to jej mówię jak jest, czyli że pod koniec września na to ona zbladła i powiedziała: OJEJ myślałam że na dniach ;p chciała być zapewne miła ;p hehe mi tam nie robi ale zastanawiam się czy latem w drzwiach będę się mieścić ;p

Madleen mi tak naprawdę obojętnie czy będzie chłopak czy dziewczynka, ale tak jak ty od samego początku mam mega przeczucie że będzie dziewczynka i tego się trochę trzymam. Mam nadzieję że na następnym usg wszystko się potwierdzi i będzie można planować i myśleć nad imieniem.
Na wyjeździe przycisnęłam męża żebyśmy nad imieniem pomyśleli więc otworzył w necie księgę imion i oczywiście skończyło się na śmiechach z tych imion które tam były: mój absolutny faworyt: BĄCZYSŁAWA!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

heja Kobiety z brzuszkami,

wszystkiego dobrego, samych dobrych wiadomości i miłego podglądania dla tych co dziś/jutro mają badania:))

Mamtu, kilka dni siedziałam/odpoczywałam w domu a wczoraj wyszłam na troche z domu. Miałam troche wyrzuty sumienia, ale na szczęście Walerka postawiła mnie do pionu. Dzięki Walerka!

Właśnie spojrzałam do swojej karty ciąży i znowu mam do zrobienia badania... I znowu kłucie. Jak ja tego nie lubie!

A tak poza tym to kolejną noc z rzędu nie mogę spać. Najbliższe mi osoby mają problemy w swoim związku i próbują mnie w to zaangażować. Wczoraj posłałam wszystkich do diabła, bo zaczęłam obawiać się o swojego Maluszka. I najchętniej to wyłączyłabym telefon i wyjechała daleko na jakiś czas...

Dziewczyny, miłego dzionka!

Właśnie Dziewczyny, ręka do góry kto jutro będzie na spotkaniu??

Faktycznie sporo ma dziś wizyty u lekarzy- trzymam kciuki za wszystkie:-)

Moj m. też lubi trzymać skarby, najgorsze że ona ma dużo rzeczy połamanych i poniszczonych. Niektóre też wyrzucam jak go nie ma, bo nie chce mi sie debatowac nad starym etui do telefonu lub "smyczami". Moj tata ma tą samą przypadłość i zamiast do śmieci, wiele rzeczy upycha w piwnicy. A potem mama je wyrzuca:-):-):-)

Zonkaa, kciuki zaciśnięte. :)

Zapomniałabym - ja niestety nie dam rady w tym tygodniu wyrwać się na to planowane spotkanie z Wami. Młodemu wypadły urodziny dwóch koleżanek, mąż jednak pracuje popołudniami i w ogóle jakoś się tak 'ciasno' zrobiło.

Dorotiii, mam Ci trzymać ten adapter? :)

Witam się po długim czasie ;)

Dziś zaczynam 21 tc czyli połowa już za mną i dziś również mam USG :) Mam nadzieję, że maluszek się ujawni w pełnej krasie, a jeśli nie to liczę że za 2 tygodnie na połówkowym się dowiem w końcu czy to aby na pewno chłopak :) Kciuki za resztę wizyt :)

Witam porannie :)

dziewczynki, które dziś będziecie podglądały swoje bąbelki - dajcie znać zaraz po wizycie :)

Słoneczko... co do przytycia... jesteśmy na podobnym etapie... ja nie przytyłam jeszcze nic :/... ale fakt, że ja miałam ciut nadwagi przed ciążą, może dlatego, ale brzuch mi wystaje już dośc mocno :)

Madleen - nie martw się porodem. :)

Ja jakoś w ogóle nie boje się porodu. Nie wiem czy to przez to, że nie wiem co mie czeka, czy po prostu biorę to "na zimno". Jakoś sobie tłumaczę, że jak świat światem kobiety rodziły i tyle! dam radę :D Przed wczoraj byliśmy na grillu i wpadli znajomi. Ta koleżanka rodziła dwa tyg. temu i mówi do mnie: "Ja Ci nic nie będę mówić, nie chce straszyć" itp. Potem z niej jednak wyciągnęłam :P Mała się zaklinowała i musieli użyć vacum. No i w ogóle przedstawiała to jako straszy horror. I wiecie co..... w ogóle mnie to nie ruszyło :)

Witam pomajówkowo.
Ja w pracy, bardzo senny powrót do rzeczywistości. A za oknem tak pięknie, że chciałobby się poleżeć na trawie.
Mamtu ja mam mega mięsowstręt, przez kilka dni byłam o grillu dwa razy dziennie aż się dziwie, że mi w tyłek nie poszło specjalnie.
A z tym chomikowaniem to znam temat, ale od własnej strony, sama jestem mały chomikiem więc proszę o trochę wyrozumiałości dla małych puszystych stworzonek ;)
Dora także trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)

Dzień dobry!

Po weekendowym grillowaniu przytyło mi się kilogram i wyszedł mi brzuch. A w sumie nie jadłam nic, oprócz kiełbasek i chleba. W ogóle mam chyba 'mięsowstręt'. Teraz już nie da się ukryć, że jestem w ciąży. ;)

A jak Wasze nastroje pomajówkowe?

Ania27, cieszę się, że u Ciebie po wizycie wszystko dobrze. :)

Marta, jak się czujesz? Odpoczywasz?

Arabelka, do mnie przyszedł mail z linkiem aktywacyjnym.

Walerka, gratuluję synka. :)

Rany, Aga, jak ja Cię dobrze rozumiem. Mój mąż wychodzi z założenia, że wszystko "może się jeszcze kiedyś przydać" i zbiera dopóty, dopóki szafa nie zaczyna się rozchodzić w 'szwach'. Ile mnie wysiłku kosztuje przekonanie go, że coś można wyrzucić, albo przynajmniej - znieść do piwnicy. Ostatnio odkryłam na przykład, że worki z ciuchami, których pozbywałam się 5 lat temu, po pierwszej ciąży, zostały zakamuflowane w garażu. :/ Ale - muszę się przyznać - od pewnego czasu po cichu pozbywam się niektórych szpargałów bez jego udziału i wiedzy. On jest spokojniejszy, kiedy nie wie i nie przeżywa, a ja jestem wreszcie w stanie to wszystko jakoś ogarnąć. ;)

Dora, trzymam kciuki za udaną wizytę!

a ja np myslalam ze Jula to chlopak, wlasciwie bylam przekonana dopoki lekarz nie wyprowadzil mnie z bledu. ja sie musze przyznac ze bardzo chcialam dziewczynke w pierwszej ciazy, teraz bylo mi obojetnie, teraz jak wiem to siedzie i kombinuje co sie nada a co nie, na szczescie z wiekszych rzeczy wszystko kupowalam neutralne, bo nie za bardzo lubie wszystko rozowe wiec powinno byc ok a z ubran, mam grupe kolezanek z ktorymi sie wymieniam wiec tez powinno byc nie tak zle poza typowo sezonowymi rzeczami bo nasze dzieci byly marcowe.

ja mam spotkanie z lekarzami w srode, bedziemy dyskutowac na temat mojej cesarki tzn oni beda mnie probowali mnie przekonac zebym sprobowala naturalnie a ja bede sie upierac na cesarke, ale coz takie procedury, najfajniesze ze tak wlasciwie to juz sie zgodzili bo mi przyslali termin wizyty do anestezjologa a to jest wlasnie potrzebne do cesarki.

majówka, majówka i po majówce :P dziś wróciłam do Gdańska... 2 kilo większa niż wyjeżdżałam :) w ostatnich dniach brzuch mi się bardzo uwidocznił. Tak się martwiłam, że waga się nie zmienia, a teraz poszło bardzo szybko w górę i aktualnie jestem od początku ciąży 4 kilo na plusie.

Julka i Dorotiii, z zachcianek, też mam od długiego już czasu ogromną ochotę na pomidory - jem na tony :) Jeśli marzy się Wam córeczka to życzę z całego serca żeby tak było!
U mnie jeśli chodzi o płeć dziecka, to od początku byłam przekonana, że będzie chłopczyk. Powiedziałam mojemu lekarzowi przed badaniem, że w zasadzie potrzebuję tylko potwierdzenia, no i faktycznie sprawdziło się :) W pierwszym trymestrze miałam ochotę na kwaśne rzeczy (głównie pomarańcze, ogórki kiszone) i mięso. Za to nie mogłam jeść nic słodkiego, śmietanowego czy mdłego... Sama jestem ciekawa co u Was w brzuszkach siedzi :)

Walerka również gratuluję syna :) Fajnie, że masz parkę, mi się też tak marzy...

Dziękuję dziewczyny, że dzielicie się doświadczeniami z pierwszego porodu - dla mnie to bardzo cenne informacje! Tym bardziej, że to moja "pierwsza" ciąża i nie wiem czego się spodziewać :P Ja to w ogóle panikuję na samą myśl i najchętniej to bym chyba urodziła w domu (mam wrażenie, że tylko tu mogę się czuć bezpiecznie). Z drugiej strony boję się jakichkolwiek komplikacji i rozsądek podpowiada mi, że jednak szpital. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu na oswajanie tematu porodu :)

Ja dzisiaj też cały dzień na dworzu. Pogoda świetna, nawet młody mi się trochę opalił :)

Też ostatnio mi brzuch wywaliło, w ogóle mam wrażenie jakby z dnia na dzień robił się coraz większy.

Jeszcze raz dzieki. Polowkowe 05.06 wiec jeszcze miesiac zostal.
Widze jutro dzien usg, mam nadzieje ze wszystkie sie dowie cie co w brzuchu siedzi. Tu wiele osobowych nie chce znac plci az do urodzin, podziwiam za cierpliwosc..
Marta nie przejmuj sie tak, serio jak cie twoj ginekolog tak bedzie straszyl to ja bym to skonsultowala bo jakos dla mnie to troche na wyrost.
My dzis caly dzien w ogrodzie botanicznym I jestem w szoku ile mloda zrobila kilometrow, zeby tak normalnie chciala chodzic. Wszyscy sa za to padnieci ale upal byl I bylo cudnie.
My mamy strych wiec co nie chcemy laduje na strychu I po roku jak sie okazuje niepotrzebne to jest wywalane albo oddawane.

Heja Dziewczyny jeszcze weekendowo:))
Aga, mój facet też jest chomikiem i też cieszę się z każdego małego sukcesu jak Ty:)) Właśnie wczoraj przygotowalam 2 duże wory niepotrzebnych rzeczy. Jeden już wylądował na śmietniku, a drugi czeka aż mój facet pogodzi się że strata;))

A ja polowkowe mam 14 mają. I już nie mogę się doczekać aż lekarz powie: wszystko ok, łożysko powędrowało na swoje miejsce...

Odpoczywalam od wtorku w domu ale dziś ruszyłam się z domu. Co prawda samochodem i do sowy na długiej:) i mam wyrzuty sumienia. Nie przez to co jadlam ale czy nie za dużo chodziłam... Nie wiem jakie to ma przełożenie na moje łożysko, ale naprawdę uważałam by się nie przemeczac.

A tak poza tym to super pogoda:) Miłego!

Hej dziewczyny
Ja mam jutro wizytę u ginki, liczę że może poznamy w końcu płeć maleństwa.To już 21tc. Co raz częściej czuję jego ruchy i ciekawoś mnie strasznie zżera czy to córeczka czy synek:-)

Słoneczko, kurczę nie wiem co Ci poradzić, bo z jednej strony moja ginka na ostatniej wizycie (na początku drugiego trymestru, w 15 tygodniu) zaznaczyła, że teraz (do kolejnej wizyty) mogę więcej przybrać i jest to normalne. Ale ja nawet nie wiem, bo nie mam wagi w domu (bo bym zwariowała ;) ), także dowiem się jak to u mnie wygląda dopiero w przyszły poniedziałek. Ale brzucho mi wywaliło i to nieźle ;)

Selene, fajnie, że wyjazd Wam się udał :).

My w trakcie porządków, jestem przeszczęśliwa, bo udało mi się przekabacić męża do wyrzucenia masy pierdół (straszny z niego chomik, wszystko na zaś, "jeszcze się przyda", kompletne przeciwieństwo mnie ;) ). No i uwielbia wszelkie "kurzozbieracze"... A ja wprost nienawidzę. No ale cóż, po raz kolejny osiągnęłam mały sukces ;)

Cześć dziewczyny!
Walerka, gratuluję chłopaka :)
A propos skóry to mi się od kilku tygodni znacznie poprawiła.
Ja mam połówkowe 16 maja i liczę, że tym razem dzieciątko się ujawni, już nie chcę oglądać jego pupy :) poproszę przód tym razem hehe
My dopiero wczoraj wieczorem wróciliśmy z majówkowych wojaży z Kaszub. Pogoda nawet się spisała, najważniejsze, że nie padało więc całymi dniami na powietrzu. Mały zachwycony, rodzice niby też, ale co się nabiegaliśmy za nim to nasze :) po tym grillowym obżarstwie już nie mogę patrzeć na mięso. Teraz co najmniej przez tydzień będę wegetarianką :). Teraz właśnie pałaszuje arbuza. W sklepie jakoś nie mogłam przejść obok niego obojętnie i połowa już jest w moim żołądku... Szkoda, że koniec wolnego i jutro do pracy. Syndrom niedzieli mnie już dopadł.

Walerka - Gratuluję CHŁOPCA :)

Zazdroszczę Wam dziewczyny, które już wiecie jaki człowieczek w Waszych brzuszkach rośnie. Tak bardzo bym chciała już wiedzieć :) Niecierpliwa strasznie jestem :P
A następna wizyta dopiero za 3 tygodnie ... ehhh

Podejrzewam że moja dr każe mi przejść na jakąś dietę bo od poprzedniej wizyty, a jeszcze miesiąc nie minął przytyłam 5kg :/ Czy któraś zna jakąś dietę dla kobiet w ciąży?? Staram się jeść kilka razy dziennie, dużą ilość witamin a omijać cukry i inne złe przekąski a mimo wszystko tyję w zastraszającym tempie :/ Ja wiem rzuciłam tą dietę jak się dowiedziałam o ciąży, ale żeby tyć aż tak szybko?? już mam przeszło 13kg do przodu :/ i nie przejmuję się wyglądem tylko chodzi mi o zdrowie dzieciątka by to na nim się nie odbiło moje szybkie tycie :/

No ja wszystkim mówię że będzie chłopak, bo tak czuję, a często zdarza się że nasza kobieca intuicja w tym temacie nie zawodzi ;P Od pierwszego dnia czuję że to będzie chłopak - ciekawe czy mam rację :D