WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

W ogóle z tym Kosmą to jest historia...Dawno temu, jeszcze w liceum, z przyjaciółką od czasu do czasu widywałyśmy się z kolegą z równoległej klasy - najczęściej spotykaliśmy się na koncertach. Nie przepadałyśmy za nim i kiedy go widziałyśmy to chowałyśmy się po kątach przed nim. I któregoś dnia jakoś tak nam wypalił że jak kiedyś będzie miał synka to nazwie go Kosma właśnie, na co z psiapsiółą wybuchnęłyśmy serdecznym śmiechem. Jeszcze bardzo długo śmiałyśmy się z tego (sorry Sonia) dziwacznego imienia. No ale z czasem...ta moja przyajciółka zaczęła spotykać się z tym chłopakiem, zaręczyli się, pobrali i to właśnie oni nazwali swoje dziecko Kosma! W porywie zdziwienia przypomniałam jej że kiedyś namiętnie się nabijała z tego imienia, no ale też nie lubiła swego męża...cóż...czas jest przewrotny...
Dorotii Ty tak się śmiejesz z Bączysławy ale któż wie, może Twój synek stanie się jeszcze dziewczynką i właśnie takim oryginalnym imieniem ją nazwiesz...któż to wie...do września jeszcze trochę czasu

Soniu a jaki masz pomysł?

Mamtu jak dobrze, że jesteś już się martwiłam o Ciebie! Przecież wiesz, że zawsze możesz tu smęcić jak jest taka potrzeba. Ale mam nadzieję, że wszystkie Twoje nerwy nie są potrzebne i z maluszkiem wszystko dobrze!

Ksawery już zdrowy, dzisiaj pobiegł dosłownie do przedszkola - chyba się stęsknił :) Ja miałam parę dni kryzysu za to dzisiaj już lekko ten cholerny katar odpuszcza więc mam nadzieję do piątku być w pełni sił i przyjść na spotkanie!

Ej wy się tak z tego Kosmy nie śmiejcie bo jak moja mama była w ciąży to miała dwa imiona wybrane - Sonia i Kosma....dobrze, że się urodziłam dziewczynką :) :) A mój mąż też narazie nie akceptuje mojego pomysłu na imię ale jeszcze tyle czasu, że albo zmięknie albo ja się rozmyślę :)

Mamtu fajnie, że wróciłaś! Trzymaj się mocno! Każda z nas na pewno chętnie wysłucha, jak tylko będziesz miała potrzebę...

Co do imion od samego początku, mamy z mężulkiem zgodne stanowisko tylko do jednego imienia i jakoś już się przyjęło. Rodzina jak mnie głaska po brzuszku, to pyta jak się Krzysio czuje wiec pewnie tak już zostanie :) Krzysztof będzie :)

O właśnie. Friends. :)

Ja spadam. Idę dziergać strój sowy dla Młodego do przedszkola. :)

a jednak nie jest najgorzej z tą pamięcią :)
wczoraj za to za nic nie mogłam sobie przypomnieć co z telefonem zrobiłam i już w akcie desperacji szukałam go w lodówce - na szczęście go tam nie było tylko mój kocur się na nim położył :)

No przecież u nas to samo - imienia nie ma i pewnie długo nie będzie :)))
ale Julka u nas ma być chłopak jednak więc Bącława jest wolna ;p

to nie miała być jakaś knajpa Friends?

knajpa Friends się nazywa :)

ja też raczej będę w piątek, początkowo z młodym. Marta wspominała, że może zarezerwować stolik.
Maluszek co do braku porozumienia z mężem odnośnie imienia to witaj w klubie. Mam to samo i tak szybko sprawa nie zanosi się, że się rozwiąże.

Mi jest obojętnie. Ja w sumie też mogę jeść prawie wszystko. ;) Może być tam, gdzie planowałyśmy początkowo. Tyle, że nie pamiętam nazwy tego lokalu. Wiem, że dziewczyny pisały o jakimś miejscu 'nad barem'. :)

mamtu my możemy wszystko jeść więc ty decyduj gdzie się spotykamy żebyś najmniej musiała cierpieć :)

Julka mąż ma trochę racji bo co to za imię KOSMA :)))) aż mi się moja Bączysława bądź Bącława przypomniała :)))

Marta, jeśli dobrze pamiętam. :)

Aaa właśnie..KTO MIAŁ ZROBIĆ REZERWACJĘ?

Dzięki, Dziewczyny. :)

Julka, cukrzycę już powoli 'oswajam'. Wizytę mam dopiero w środę, ale na tyle na ile potrafię dobieram dietę i przeliczam węglowodany. Staram się w każdym razie jak mogę. :) A sen z powiek spędza mi podejrzenie hipotrofii u Małego, ale wolę o tym nie pisać.

W piątek ma być cieplej, więc spotkanie mam nadzieję - wypali. :) A gdzie się w końcu spotykamy?

Maluszek też masz czym się smucić :) naprawdę masz powód :) Ja przy Filipku czekałam aż się urodzi i wtedy liczyłam na wenę twórczą odnośnie imion. Bo wcześniej z mężem zero porozumienia w tej kwestii. Pamiętam jak szliśmy do USC żeby zarejestrować dziecko i jeszcze się zastanawialiśmy "czy oby na pewno".
Teraz oczywiście nie ma porozumienia również, mąż na siłę wymyśla imiona dla dziewczynki, a my nie wiemy jeszcze jaka płeć będzie :) poza tym robi sobie jaja tylko. Nasi znajomi nazwali synka Kosma czego mój mąż nie może przeżyć i teraz wymyśla imię dla dziewczynki typu Kosmela Kosmata Kosmołuch...

ja też się wybieram:)

Mamtu fajnie, że jesteś :)
Głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze :* dziewczyny maja racje, pamiętaj, że wszystko trzeba potwierdzić i sprawdzić kilka razy.
Co do spotkania to mam nadzieję, że aktualne. Ja w każdym bądź razie się wybieram :)

Mamtu a gdzie masz smęcić jeśli nie tu?? Pisz do woli o swoich ciążowych troskach, wymieniaj się doświadczeniami. Może się okaże że nie taki diabeł straszny, albo przynajmniej będzie Ci lżej na duszy. Oprócz Ciebie mamy tu jeszcze jedną słodką mamusię - tylko zabijcie - nie pamiętam kogo. Ja miałam w poprzedniej ciąży, ale jeśli to świństwo lubi się powtarzać to może się dołączę do Twoich smętów. Oczywiście jeśli to tylko o cukrzycę Tobie chodzi? Reszta jest ok rozumiem? Szyjka się nie skraca?
Byłaś u diabetologa?

Mamtu ja też często marudze na forum bo u mnie burza hormonów taka że lepiej niech wszyscy uciekają z drogi.więc się nie martw że masz gorsze dni i nie chcesz pisać.pisz Kochana śmiało,to pomaga.

Ja od rana mam pecha w pracy:(

Wczoraj z mężem próbowałam uzgodnić imię dla naszej kruszyny i nie doszliśmy do porozumienia i bardzo mnie to smuci:(ehhh.........

mamtu dobrze, że wszystko ok i wracasz do formy :) jak trzeba to smęć, w końcu po to też jesteśmy :)
Na pewno szybko się wszystko ułoży po Twojej myśli i odzyskasz spokój ducha!

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...