WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

mamtu trzeba wierzyć że wszystko będzie ok i pamiętaj że każdą diagnozę trzeba potwierdzić!

Dziewczyny Kochane, przepraszam Was, za to milczenie z mojej strony, ale potrzebowałam trochę czasu, żeby na spokojnie przemyśleć kilka spraw i 'przetrawić' wtorkową diagnozę. Nie chciałam Wam tutaj truć, popsułoby to tylko atmosferę. Kilka przeryczanych dni (i nocy ;)), kilka długich rozmów z mężem i dokładne przekopanie wszelkich dostępnych źródeł sprawiło, że psychicznie powoli podnoszę się z kolan. Chociaż wciąż nie wiem czy jestem gotowa, żeby Wam tu nie smęcić, to postaram się odzywać trochę częściej. :)

Dorotiii, dziękuję za smsowego 'kopa w tyłek'. ;)

Wybaczcie, że nie odniosę się do Waszych postów, bo tej ilości chyba nie dam rady nadrobić. Mam tylko nadzieję, że u Was wszystko jest ok, że dzieci zdrowieją (Sonia?) i że zobaczymy się w piątek, jeśli w kwestii spotkania nic się nie zmieniło, oczywiście.

Miłego dnia!

dzięki Julka to w takim razie mam macice do pępka :)

Witajcie Dziewczyny!

Dorotii ja pytałam o to :) te oznaczenia które wypisałaś oznaczają wysokość dna macicy. Nie wiem co to za oznaczenie Hbd, ale na początku tego parametru się nie określa. I tak "p" oznacza pępek a cyfra to odległość od pępka liczona w...palcach :) to taka ciążowa jednostka miary :) 3 palce nad pępkiem, później rozwarcie na 2-3-4 palce :D jakby nie lepiej było w cm...
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=308&Itemid=103

Też mam nadzieję że u Mamtu jest wszystko ok...

Ja już dziś po zaliczeniu. Poszło bardzo pozytywnie na szczęście. Ale całą niedzielę przesiedziałam z nosem w książkach.

Widzę, że na forum sami swoi :P Faktycznie takich malowniczych miejscowości jak w Borach Tucholskich to jest niewiele. No i rybki palce lizać :) Ania ja pochodzę z Chojnic, ale moi rodzice też już od dłuższego czasu mieszkają na obrzeżach. A miejscowości Rytel, Mylof i wszystkie inne znam bardzo dobrze.

Lepa, Marta fajnie, że weselicha udane. Ja w tym tygodniu też się bawię i już się cieszę na samą myśl.

Marta powodzenia na wizycie, na pewno jest wszystko dobrze!
Dorotii też niestety nie pomogę.

Cześć dziewczyny w poniedziałek :)
W weekend nie miałam czasu do Was zajrzeć i nawet jeszcze nie przeczytałam co pisałyście tylko dzisiejsze posty mi się udało.
Życzę udanych wizyt i podglądania maluszków i w ogóle miłego dnia dla wszystkich :)
Ja mam dzisiaj mega urwanie głowy w pracy :(
Już mam dość.

Dorotiii, faktycznie jest coś takiego w karcie i też nie mam pojęcia co to oznacza. Ale dzis ide dogina, więc zapytam i wieczorem napiszę. Mam nadzieję, że nie zapomnę ;)

dziewczyny a otworzyłam właśnie swoją kartę ciąży i tam jest pozycja wysokość macicy - wiecie co oznaczają magiczne skróty?
ja mam wpisane: H bd; M bd; Hbo; p/2 i p/0 - co to znaczy?? nigdy nie spytałam jeszcze o to...

Marta trzymam kciuki za wizytę! na pewno wszystko z młodą w porządku :)
właśnie też się zastanawiam gdzie mamtu zniknęła. Zawsze rano pisała. Ale na pewno wszystko w porządku. Może właśnie gdzieś wyjechała.
A ja oczywiście nie zakładam innej opcji żeby do piątku miało nie przejść!

Hello:)
melduje się po weselu. A raczej weselichu, bo było na sto fajerek:) Młoda była cierpliwa tak do północy, a potem już zostałam skopana. Za głośna muzyka i miała dosyć.
Lepa, wytańcowałaś sie za nas dwie:) Fajnie, że Tobie też się udała zabawa weselna.

Apoloniaa, miłego podglądania i życzę poznania płci Maluszka:) No i tylko dobrych wiadomości.

Selene, a co Tobie? Czosnek, gorąca herbata i mam nadzieję, że do piątku Ci przejdzie:)

Dziewczyny, czy któraś z Was ma kontakt z Mamtu? Bo może to głupie, ale troche sie o Nią martwie. Zniknęła tak nagle. Mam nadzieję, że wszystko dobrze i odpoczywa gdzieś w pięknych okolicznościach przyrody:)

Ja dziś mam też wizytę o 16 u gina i troche się boje, bo wczoraj wieczorem bardzo bolał mnie brzuch. I to nie na dole, tylko tak na wysokości pępka. No i były jakieś plamki czerwone. Mam nadzieje, że to nic złego. Nie tańczyłam na weselu, ale mimo wszystko byłam zmęczona i pocieszam się, że to może od tego i z Młodą jest wszystko ok...

Miłego dnia Dziewczyny:))

dziewczyny zazdroszczę i to bardzo że macie rodzinki w tych pięknych okolicach! uwielbiamy tam z mężem jeździć! Czernica, Męcikał, Swornegacie....mru.... tylko się rozmarzyłam!!!

A my dotarliśmy wczoraj do kosa - byliśmy później bo urodziny właśnie się zbierały ;p jedzenie było ok ale nie powalało i niestety nie jest jak dawniej. Ja wybredna nie jestem to byłam zadowolona. Plac zabaw dla dzieci fajny, ale dużo bajerów a brak podstawowych samochodów a u nas to jednak podstawa. Jednak sprawa fajna bo jest jakakolwiek szansa zjedzenia obiadu :)

Aga ja przeżyłam rok gdzie mieliśmy 9 wesel + swoje i to była masakra... trochę od tego czasu jesteśmy znieczuleni w temacie wesel :)

Dzień dobry w ten kolejny słoneczny i letni poranek ;)

Lepa, super, że weselicho udane :) U mnie podobnie jak u Selene, niestety w tym roku nic się nie szykuje W przyszłym zresztą też :( Ale za to jakieś 2 lata temu był wysyp i w jednym sezonie obskoczyliśmy trzy ;)

Dorotiii, o Galerii Malucha słyszałam już sporo dobrego dobrze wiedzieć na przyszłość ;)

Walerka, gratulacje super, że Jula tak sobie radzi :)

Apoloniaa, na pewno wszystko będzie ok! :) Daj znać od razu po wizycie! Obyś poznała płeć swojego lokatora :)

Selene, zdrowiej prędko! Masz czas do piątku ;) No, Maks w końcu poznał się na dobrociach :) Choć ta bita śmietana to nadal zaskakujące zjawisko ;) Dobrze, że się nie marnuje ;)

Sonia, a jak Wy się czujecie?

Miłego dnia! :)

Dzień dobry!

no mnie też niestety wzięło, dzisiaj do kataru dołączył ból gardła :(

Sonia dobrze, że u Ciebie już lepiej :)

Lepa super, że wesele udane i sobie potańczyłaś. Uwielbiam wesela szkoda, że mi się w tym roku nic nie szykuje.

Walerka z tym r******i to tak jest różnie. Na pewno wszystko jest w porządku, a do połówkowego czas szybko zleci. Tymczasem gratuluję udanego odpieluchowania. My też próbujemy, ale na razie tylko małe sukcesy. Czasem jest super i wszystko na nocnik, a są dni, że co chwilę wycieram podłogę. Najgorsze, że wszystko rozumie, ale po prostu go bawi, że zasika podłogę!

My wczoraj z okazji dnia matki wybraliśmy się na kawę, mieliśmy być w kosie, ale były jakieś urodziny i ostatecznie wylądowaliśmy w retro. Chyba pierwszy raz nie musiałam uciekać z knajpy hihi. Choć głównie pomogło nagłe uwielbienie mojego dziecka do lodów. Z dnia na dzień lodożercą się stał. Tylko bita śmietana dalej jest fu. Ale mama nią nie wzgardziła :D

Apoloniaa trzymam kciuki za badanie i za ujawnienie kto tam mieszka u Ciebie w brzuszku :)

Miłego poniedziałku :)

Witam w nowym tygodniu :)

Dziś o 9:30 mam wizytę u gina, niby nie ma się czym przejmować a od 3:30 już nie śpię... baaardzo chciałabym dziś dowiedzieć się jakiej płci jest nasz mały astronauta :D

Życzę Wam przyjemnego tygodnia z długim weekendem w tle :D

U nas piekna pogoda chociaz nie wierzylam bo w piatek bylo 6st a dzis upal.
Troche sie martwie bo wogle nie czuje mlodego, no nic nie poradze musze czekac, za poltora tyg mam polowkowe. Pocieszam sie ze to jeszcze wczesnie I to lozysko z przodu. Podobno te moje zastrzyki tez powoduja ze sie mniej czuje. Za to mloda bezproblemowo sie odpieluchowala, nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca ale jak na razie zaliczylismy jedna wpadke na 2 dni I nawet kupe zrobila na nocnik, slicznie wola tylko nie umie jeszcze dlugo trzymac wiec jak zawola trzeba od razu sadzac.

lepa fajnie mi mówią odwrotnie... ;/ i sama widzę że ciuchy w których chodziłam do końca w pierwszej ciąży teraz już są takie na styk ;/

dzisiaj był zdecydowanie lepszy dzień miałyście rację :)

Rozmawiałam z koleżanką która rodziła w Redłowie miesiąc temu - zadowolona i to bardzo. Mówi że jak najbardziej poleca.

Byłam dzisiaj w Galerii Malucha w Gdyni - super miejsce dla mam z dziećmi!

oj tak, pstrąg chodzi za mną od dluższego czasu, więc jak mama zapyta, co ma zrobic do jedzenia w długi weekend (a spełnia teraz wszystkie moje zachcianki - jak to fajnie być w ciąży :)), to sobie zażyczę;)

oj dziewczęta, właśnie wróciłam do domu po weselu, spodziewałam się że od piątku południa to tu już będzie 2 wątki następne do nadrobienia a tu proszę jak cicho...

Wytańczyłam się, objadłam dobroci i wszyscy mówili że prawie nie widać że jestem w ciąży, czy to nie miło? :)

Mój mąż pochodzi z Tucholi, teściowa tam mieszka więc często bywamy to też niedaleko

Sonia, dobrze, że chociaż trochę u Ciebie lepiej! Teraz tylko do końca się wykuruj :)

Ania83 - w Mylofie najlepsze rybki pod słońcem! :) Ja od urodzenia jeżdzę do Męcikału i Czernicy :) Także po sąsiedzku ;)

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?